-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Κάποιες απο τις στιγμές αυτές τις έχουμε μοιραστεί με τον dimsabaΦαίνεται ότι η μνήμη μου αποφάσισε να τις διαγράψει όλες . Εγώ θυμάμαι απλώς να μου τα περιγράφεις.
Μόλις διάβασα όλο το άρθρο του Ποπολάρου και είναι άκρως επαναστατικό. Επειδή εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση του βρίσκομαι σε τρελή σύγχυση αυτή τη στιγμή, φέρνοντας στη μνήμη μου τα γραφόμενα του Πατέλου στο Drive. Τι να πω; Το θέμα είναι ότι οδηγικά τα αυτοκίνητα πάνε κατά διαόλου... Αλλά πάλι τι με νοιάζει; Σάμπως θα πάρω Clio; -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Επειδή εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση του βρίσκομαι σε τρελή σύγχυση αυτή τη στιγμή, φέρνοντας στη μνήμη μου τα γραφόμενα του Πατέλου στο Drive.Ο Πατελος τι εγραψε?
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
βαγγελακη (bagus) : καλοταξιδο μεγαλε.........Thanks Pop
Στα του κλιο τωρα,θα παω να το κανω ενα test drive οπωσδηποτε κ θα επανελθω με δικες μου εντυπωσεις...
Προσωπικα πιστευω οτι αν ηταν ΤΟΟΟΣΟ χαλια δεν θα το εβγαζαν αμαξι της χρονιας...
Και απο τις εντυπωσεις του Γιαννη τα μονα αρνητικα που βλεπω ειναι η θεση οδηγησης,το τιμονι και η τιμη(ελεος κυριοι 17000 για 1400 )
Ειδωμεν...
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
βαγγελακη (bagus) : καλοταξιδο μεγαλε.........
Thanks Pop
Στα του κλιο τωρα,θα παω να το κανω ενα test drive οπωσδηποτε κ θα επανελθω με δικες μου εντυπωσεις...
Προσωπικα πιστευω οτι αν ηταν ΤΟΟΟΣΟ χαλια δεν θα το εβγαζαν αμαξι της χρονιας...
Και απο τις εντυπωσεις του Γιαννη τα μονα αρνητικα που βλεπω ειναι η θεση οδηγησης,το τιμονι και η τιμη(ελεος κυριοι 17000 για 1400 )
Ειδωμεν...
το πρώτο θα ναι;
-
Ρε παιδια γιατι το εβγαλαν τοτε ??
Εχουν κανενα συμφερον ?? Η μηπως η Ρενω και η καθε ρενω θα τους δωσει ποσοστα ??
Κατι ειδαν οι ανθρωποι δεν μπορει
Ο Γιαννης εγραψε προς το τελος κατι για τα θετικα του:
αποδοση κινηρα : κλασικη κλιο , μια χαρα...... σταθερη αξια....
απο εκει και μετα η ποιοτητα κυλισης ειναι εξαιρετικη , αρκετα καλη ακαμψια , αναρτηση που δουλευει στις ανωμαλιες , καθως επισης και περιορισμενος θορυβος οχι μονο απο την αναρτηση αλλα και απο τον κινητηρα..... με αλλα λογια κανεις ΑΝΕΤΟΤΑΤΟ ταξιδι.......Απο εκει και περα,θεωρω οτι ο τιτλος απογοητευση εχει να κανει μαλλον με τις προσδοκιες(κ δικαιως) του Γιαννη και οχι με το αν το αμαξι ειναι «κακο»
Πειτε μου οι αντιπαλοι του κλιο τι προσφερουν κ να το συγκρινετε με αυτους και οχι με αλλης κατηγοριας αμαξια.....
Ξαναλεω οτι το μονο τρανταχτο αρνητικο ειναι η τιμη του.Ομως και το Yaris πανω κατω ιδιες τιμες θα εχει κ τεινω να πιστευω οτι πλεον αυτη θα ειναι η πολιτικη ολων των εταιριων(με ελαχιστες εξαιρεσεις)
Υγ:Χαιρομαι που παρηγγειλα τελικα ενα απο τα τελευταια 182
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Απο εκει και περα,θεωρω οτι ο τιτλος απογοητευση εχει να κανει μαλλον με τις προσδοκιες(κ δικαιως) του Γιαννη και οχι με το αν το αμαξι ειναι «κακο»
Πειτε μου οι αντιπαλοι του κλιο τι προσφερουν κ να το συγκρινετε με αυτους και οχι με αλλης κατηγοριας αμαξια.....
Αν το clio III αποτελούσε διάδοχο του kia rio (λέμε τώρα), και όχι του clio II, δε νομίζω ότι κανείς θα ήταν τόσο αυστηρός... Όταν όμως το προηγούμενο μοντέλο αποτελούσε την κορυφή του segment, λογικό δεν είναι να έχεις μεγάλες προσδοκίες;
-
μα για αυτο γραφω σε παρενθεση 'και δικαιως'
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ρε παιδια γιατι το εβγαλαν τοτε ??Εχουν κανενα συμφερον ?? Η μηπως η Ρενω και η καθε ρενω θα τους δωσει ποσοστα ??
Κατι ειδαν οι ανθρωποι δεν μπορει
Ο Γιαννης εγραψε προς το τελος κατι για τα θετικα του:
αποδοση κινηρα : κλασικη κλιο , μια χαρα...... σταθερη αξια....
απο εκει και μετα η ποιοτητα κυλισης ειναι εξαιρετικη , αρκετα καλη ακαμψια , αναρτηση που δουλευει στις ανωμαλιες , καθως επισης και περιορισμενος θορυβος οχι μονο απο την αναρτηση αλλα και απο τον κινητηρα..... με αλλα λογια κανεις ΑΝΕΤΟΤΑΤΟ ταξιδι.......Απο εκει και περα,θεωρω οτι ο τιτλος απογοητευση εχει να κανει μαλλον με τις προσδοκιες(κ δικαιως) του Γιαννη και οχι με το αν το αμαξι ειναι «κακο»
Ξαναλεω οτι το μονο τρανταχτο αρνητικο ειναι η τιμη του.Ομως και το Yaris πανω κατω ιδιες τιμες θα εχει κ τεινω να πιστευω οτι πλεον αυτη θα ειναι η πολιτικη ολων των εταιριων(με ελαχιστες εξαιρεσεις)
Υγ:Χαιρομαι που παρηγγειλα τελικα ενα απο τα τελευταια 182
και της Ferrari το μοναδικό αρνητικό είναι η τιμή της
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν εδώ και χρόνια άλλα supermini κοντά στα 4 μέτρα, αλλά δεν είχε γίνει τόσος ντόρος. Ούτε φυσικά κόστιζαν (ή κοστίζουν) τόσο πολύ έχοντας ως 'άλλοθι' τις διαστάσεις τους. Δεν νομίζω να είναι τόσο τεράστια η διαφορά του Clio ΙΙΙ σε χώρους σε σχέση με ένα Fabia πχ
Ο κινητήρας του ανέκαθεν ήταν πολύ καλός, -αν και δεν είναι ο μοναδικός 100άρης- το ίδιο κι η συμπεριφορά του. Το μοναδικό 'σοβαρό' μείον του ΙΙ ήταν η περίεργη θέση οδήγησης και όσους τους απασχολεί τα 'πλαστικά' του, όσον αφορά στο αυτοκίνητο και αργότερα δίκτυο/σέρβις.
Τόσο πολύ κοστολογούνται οι επιπλέον χώροι και η όποια αναβάθμιση σε 'ποιότητα' σε σχέση με το ΙΙ;
και για το Yaris φυσικά τα ίδια ισχύουν, αφού απλώς μεγάλωσε, δεν έχω δει κάποια σημαντική διαφορά.
Άντε να δούμε και το τρίτο
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μηπως ρωτησες εαν υπαρχει εστω στα options ρυθμιση βαθους για το τιμονι?Μόνο στα αυτοκίνητα με κάρτα εκίννησης αντί για κλειδί και όλα αυτά στο μέλλον.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
και της Ferrari το μοναδικό αρνητικό είναι η τιμή της
- οτι δεν εχω δει πολλες να κυκλοφορουν και συνεπως δεν θα τους εχει βγει καλο
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Μηπως ρωτησες εαν υπαρχει εστω στα options ρυθμιση βαθους για το τιμονι?
Μόνο στα αυτοκίνητα με κάρτα εκίννησης αντί για κλειδί και όλα αυτά στο μέλλον.
και 800 ευρο χρεωση αν θυμαμαι καλα.......
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Μηπως ρωτησες εαν υπαρχει εστω στα options ρυθμιση βαθους για το τιμονι?
Μόνο στα αυτοκίνητα με κάρτα εκίννησης αντί για κλειδί και όλα αυτά στο μέλλον.
με +500;
-
ειλικρινής απορία:
το Swift είναι σε άλλη κατηγορία απο οτι το Clio? -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ειλικρινής απορία:
το Swift είναι σε άλλη κατηγορία απο οτι το Clio?Ειλικρινής απάντηση :
Όχι -
Ειλικρινής απάντηση:
Καθαρά διαφορετικό target group, τυπικά όμως ανήκουν στο ίδιο segment. Όταν (και αν) βγει ο twingoδιάδοχος, αυτός θα είναι στη σύγκριση και όχι το Clio. 3,6 μέτρα με 4 μέτρα, το ένα είναι παιδί της πόλης και το άλλο αρχίζει να μπαίνει επικίνδυνα στη λογική 'πρώτο αυτοκίνητο για νεαρή οικογένεια'.
Οι οδικές συμπεριφορές των μοντέλων γενικά, και εγώ πιστεύω το ίδιο, παίρνουν την κατιούσα. Και το Clio δεν θα αποτελεί εξαίρεση, το θέμα είναι μην υπάρχουν προσδοκίες για 'εξαιρετικό στο όριο', 'ουδέτερο αλλά και παιχνιδιάρικο για τον έμπειρο' κλπ. Κάθε φορά η νέα γενιά (σε supermini, μικρά 'γρήγορα' κλπ.) είναι όλο και πιο 'στρογγυλεμένη'. Από το Clio I, στο Clio II έγινε μια πιο ομαλή οδική συμπεριφορά, με παραχωρήσεις σε μερικά πράγματα και κέρδη σε κάποια άλλα. Τώρα, 8 χρόνια μετά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Τα ίδια και η Citroen, τα ίδια και η Peugeot, τα ίδια και σε όλα όσα παλιά πόνταραν στο 'στρίψιμο'. Τα ηλεκτρικά τιμόνια και τα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας οδηγούν σε αυτήν την απογοήτευση, η οποία τονίζω ότι υπήρχε και σε εμένα, όταν οδήγησα το facelift II, όπου το ηλεκτρικό τιμόνι μου φάνηκε απλώς ξεκούρδιστο! Ωστόσο, όταν έμαθα να το νιώθω καλύτερα (σε ένα πολύ αντι-στριφτερό C3) κατάλαβα ότι είναι απλά κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε όλοι. Τα ίδια λέγανε και για τα υδραυλικά, όπως είπε και ο Pavlos23.
Lkar, για τις διαστάσεις του Clio III έγινε αρνητικός ντόρος, μέσα στο forum ειδικά, πράγμα που δεν είχε ενοχλήσει στα Ibiza, Fabia, Polo. Οι χώροι του (όπως τους είδα εγώ, με εμπειρία σε όλα τα σημερινά supermini πλην του Swift και του Colt), απλά είναι μεγαλύτεροι.
Να υπενθυμίσω μέλος του forum που αγόρασε polo 1.4 100 με 16.000 Ευρώ; Να υπενθυμίσω περίπτωση φίλου που αγόρασε C2 1.1 με 12.500 Ευρώ; Σε εκδόσεις το Clio III είναι αρκετά ακριβό (συμφωνώ) αλλά η διαφορά είναι ότι προσφέρει πολλά και είναι μια γενιά μπροστά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Και το II ήταν ακριβό, αλλά διατήρησε την ίδια τιμή σχεδόν 5,5 χρόνια, τη στιγμή που οι πιο 'φθηνοί' και πιο πιεσμένοι τιμολογιακά, την ανέβαζαν σιγά-σιγά. Και το Ibiza αν δεν κάνω λάθος, για μερικούς μήνες είχε τιμές 13.000-14.000 Ευρώ, όταν το Clio ξεκινούσε στα 11.300. Παίζει ρόλο η πολιτική που ακολουθεί η κάθε εταιρεία όσον αφορά τα πακέτα εξοπλισμού (στο οποίο η Renault στην Ελλάδα φέρνει κυρίως 'ακριβές' εκδόσεις και φταίει πιστεύω) και η πολιτική τιμών που ακολουθείται throughout την πορεία του μοντέλου.[/code]
-
ok παιδια ευχαριστώ με καλύψατε
-
Δεν ξέρω τι λέτε αλλά εμένα με πήγε βόλτα συνάδελφος που απέκτησε πρόσφατα ένα Clio II Sport 2.0 ακριβώς όπως στο avatar του Bagus.
Τι να πω...έμεινα με ένα χαμόγελο! Απίστευτο αμαξάκι και φοβερό χρώμα!A ρε Bagus τυχεράκια...
-
Με πηγε και εμενα βολτα ενας φιλος με 182 «cup» χρωματος μπλε και εμεινα κ εγω με ενα χαμογελο να
Σαββα πες του φιλου σου να περασει μια βολτα απο το GRC
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Με πηγε και εμενα βολτα ενας φιλος με 182 «cup» χρωματος μπλε και εμεινα κ εγω με ενα χαμογελο ναΣαββα πες του φιλου σου να περασει μια βολτα απο το GRC
-
Ρε παιδιά, ωραίους φίλους έχετε!
Και εμένα οι δικοί μου φίλοι έχουν ένα Atos Cup και ένα Polo 1.4 60άρι...
Renault Clio 2005