Ειλικρινής απάντηση:
Καθαρά διαφορετικό target group, τυπικά όμως ανήκουν στο ίδιο segment. Όταν (και αν) βγει ο twingoδιάδοχος, αυτός θα είναι στη σύγκριση και όχι το Clio. 3,6 μέτρα με 4 μέτρα, το ένα είναι παιδί της πόλης και το άλλο αρχίζει να μπαίνει επικίνδυνα στη λογική 'πρώτο αυτοκίνητο για νεαρή οικογένεια'.
Οι οδικές συμπεριφορές των μοντέλων γενικά, και εγώ πιστεύω το ίδιο, παίρνουν την κατιούσα. Και το Clio δεν θα αποτελεί εξαίρεση, το θέμα είναι μην υπάρχουν προσδοκίες για 'εξαιρετικό στο όριο', 'ουδέτερο αλλά και παιχνιδιάρικο για τον έμπειρο' κλπ. Κάθε φορά η νέα γενιά (σε supermini, μικρά 'γρήγορα' κλπ.) είναι όλο και πιο 'στρογγυλεμένη'. Από το Clio I, στο Clio II έγινε μια πιο ομαλή οδική συμπεριφορά, με παραχωρήσεις σε μερικά πράγματα και κέρδη σε κάποια άλλα. Τώρα, 8 χρόνια μετά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Τα ίδια και η Citroen, τα ίδια και η Peugeot, τα ίδια και σε όλα όσα παλιά πόνταραν στο 'στρίψιμο'. Τα ηλεκτρικά τιμόνια και τα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας οδηγούν σε αυτήν την απογοήτευση, η οποία τονίζω ότι υπήρχε και σε εμένα, όταν οδήγησα το facelift II, όπου το ηλεκτρικό τιμόνι μου φάνηκε απλώς ξεκούρδιστο! Ωστόσο, όταν έμαθα να το νιώθω καλύτερα (σε ένα πολύ αντι-στριφτερό C3) κατάλαβα ότι είναι απλά κάτι που πρέπει να συνηθίσουμε όλοι. Τα ίδια λέγανε και για τα υδραυλικά, όπως είπε και ο Pavlos23.
Lkar, για τις διαστάσεις του Clio III έγινε αρνητικός ντόρος, μέσα στο forum ειδικά, πράγμα που δεν είχε ενοχλήσει στα Ibiza, Fabia, Polo. Οι χώροι του (όπως τους είδα εγώ, με εμπειρία σε όλα τα σημερινά supermini πλην του Swift και του Colt), απλά είναι μεγαλύτεροι.
Να υπενθυμίσω μέλος του forum που αγόρασε polo 1.4 100 με 16.000 Ευρώ; Να υπενθυμίσω περίπτωση φίλου που αγόρασε C2 1.1 με 12.500 Ευρώ; Σε εκδόσεις το Clio III είναι αρκετά ακριβό (συμφωνώ) αλλά η διαφορά είναι ότι προσφέρει πολλά και είναι μια γενιά μπροστά σε σχέση με τα υπόλοιπα. Και το II ήταν ακριβό, αλλά διατήρησε την ίδια τιμή σχεδόν 5,5 χρόνια, τη στιγμή που οι πιο 'φθηνοί' και πιο πιεσμένοι τιμολογιακά, την ανέβαζαν σιγά-σιγά. Και το Ibiza αν δεν κάνω λάθος, για μερικούς μήνες είχε τιμές 13.000-14.000 Ευρώ, όταν το Clio ξεκινούσε στα 11.300. Παίζει ρόλο η πολιτική που ακολουθεί η κάθε εταιρεία όσον αφορά τα πακέτα εξοπλισμού (στο οποίο η Renault στην Ελλάδα φέρνει κυρίως 'ακριβές' εκδόσεις και φταίει πιστεύω) και η πολιτική τιμών που ακολουθείται throughout την πορεία του μοντέλου.[/code]