-
Τα πρώτα GT και μερικά από τα TSI είχαν συνήθως πρόβλημα με τη βαλβίδα N75 και τη σκάστρα. Αντικαταστάθηκαν με ενισχυμένες και that's all, το μόνο άλλο γνωστό πρόβλημα είναι το συγχρονιζέ 2ας που από 2/2007 έχει εξαλειφθεί κι αυτό οπότε μιλάμε για ένα πολύ αξιόπιστο μέχρι τώρα σύνολο (ευτυχώς και χτύπα ξύλο)
Κατά τα άλλα ένα Twingo GT το λιγουρεύομαι απίστευτα και ελπίζω μέχρι την απόσυρση να έχω καταφέρει να ψήσω τον father
-
Ο χρήστης mop26 έγραψε:
Δηλαδή τώρα εγώ να αισθάνομαι 'ριγμένος' που έχω πάρει το Clio με τον κινητήρα 1.4, 100 hp?
AΝ αποφασισεις να 'πουσαρεις' τον 1.4 θα δεις οτι ριγμενος δεν θα εισαι εσυ στο τελος!αλλα μαμα εισαι λιγο...
Δηλαδή;
-
εχεις pm!
-
Ο χρήστης mop26 έγραψε:
Δηλαδή τώρα εγώ να αισθάνομαι 'ριγμένος' που έχω πάρει το Clio με τον κινητήρα 1.4, 100 hp?
AΝ αποφασισεις να 'πουσαρεις' τον 1.4 θα δεις οτι ριγμενος δεν θα εισαι εσυ στο τελος!αλλα μαμα εισαι λιγο...
Σε σχέση με τον 'μαμά' tce ίσως. Αν όμως 'πουσαριστεί' και το tce τότε?
-
Άσχημα νέα....
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 008_247440
Περικοπές 4.000 θέσεων εργασίας για τη Renault
Σε 4.000 περικοπές θα οδηγηθεί η Renault, σύμφωνα με άρθρο της Le Monde, καθώς η εταιρία φαίνεται να παρουσιάζει οικονομική δυσπραγία.Κρίσιμη περίοδο διανύει η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, Renault. Σε σχετικό άρθρο της Le Monde, αναφέρεται ότι η εταιρία σκοπεύει να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας. Σημαντικά έργα πρέπει να αναβληθούν ή να διακοπούν, όπως η επανεκκίνηση της παραγωγής Renault στην Κίνα.
Σύμφωνα με τη Le Monde, η περικοπή 4.000 θέσεων θα συζητηθεί με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους σήμερα, Τρίτη. Η εταιρία στοχεύει στην εκούσια αποχώρηση 3.000 απασχολούμενων στο διοικητικό τομέα καθώς και στην κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας στο εργοστάσιό της στο Σαντουβίλ.
Στην επιφυλλίδα σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της Renault στην Ευρώπη είναι 62% μειωμένες από ότι αναμενόταν, ενώ η παραγωγή των εργοστασίων έχει μειωθεί κατά 50%. Μάλιστα, σύμφωνα με εσωτερική πληροφόρηση της Le Monde, ακόμη και τα καταστήματα στην Ασία και την Αφρική εμφανίζουν 56% λιγότερες πωλήσεις από το προβλεπόμενο.
Η μετοχή της Renault σημείωσε πτώση για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όμως μετά ανέβηκε κατά 1,8%. Ο επικεφαλής της Renault, Κάρλος Χοσν, είχε ήδη εξαγγείλει τον Ιούλιο τα εξαμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, στα οποία προβλεπόταν μείωση της παραγωγής κατά 300.000 οχήματα.
http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Le Monde και Spiegel
Hμερομηνία : 09-09-08
Copyright: http://www.kathimerini.gr -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Σε σχέση με τον 'μαμά' tce ίσως. Αν όμως 'πουσαριστεί' και το tce τότε?
Να υποθέσω ότι το 'πουσάρισμα' θα έχει (αρνητικές) επιπτώσεις στην κατανάλωση;
-
Σε κάθε περίπτωση από τις 2. Τα άλογα θέλουν και τάισμα... Αλλά το turbo είναι πιο εύκολο να πάρει περισσότερα άλογα.
-
Στο τελευταίο Autobild έχει δοκιμή το Clio Renault Sport. Γράφει ότι το ΜΥ 2008 έχει αλλαγές στο κιβώτιο σε σχέση με τα Sport των 2 προηγούμενων χρόνων. Ιδέα δεν είχα για αυτή την αλλαγή. Η 5η και η 6η είναι λίγο μακρύτερες, με σκόπό το πιο άνετο ταξίδι και την πτώση της κατανάλωσης η οποία έπεσε κατά 1 λίτρο/100 αλλά ταυτόχρανα γράφει ότι ελαφρά αυξηθήκανε οι επιταχύνσεις.
-
Καλησπέρα σας,
Γνωστός μου θα πάει το Clio II για service των 30000 χιλιομέτρων (5 χρόνια) και έχει κάνει άλλο ένα μεγάλο service στα 4 χρόνια.
- Ξέρει κάποιος αν προβλέπεται αλλαγή ιμάντα σε αυτό το service γιατί αυτό του είπαν τηλεφωνικά (!!);
- Ποιο θεωρείται το καλύτερο service;
Ευχαριστώ....
-
Ο χρήστης giorgosc61 έγραψε:
Καλησπέρα σας,Γνωστός μου θα πάει το Clio II για service των 30000 χιλιομέτρων (5 χρόνια) και έχει κάνει άλλο ένα μεγάλο service στα 4 χρόνια.
- Ξέρει κάποιος αν προβλέπεται αλλαγή ιμάντα σε αυτό το service γιατί αυτό του είπαν τηλεφωνικά (!!);
- Ποιο θεωρείται το καλύτερο service;
Ευχαριστώ....
κατα Renault κανονικα η αλλαγη ιμαντα γινεται στα 60.000χλμ η στα 4 χρονια(οποιο επελθει πρωτο)!λογικα στο προηγουμενο service επρεπε να τους αλλαξουν αλλα προφανως ειδαν τα λιγα χλμ που ειχε το αμαξι και δεν του αλλαξαν..κακως βεβαια...!αρα τωρα πρεπει να τους αλλαξει και ας εχει 30.000χλμ.!πολυ καλο service ειναι η Renault Ζερβος στο Χαλανδρι-Ζαλοκωστα 5Α-!ειναι χρονια εξουσιοδοτημενος με αρκετη πειρα και γνωση...εγω τον προτεινω με κλειστα ματια!δεν θα φυγει παραπονεμενος σιγουρα....
-
Βαγγέλη, αν είναι μοντέλο 2003 και μετά η αλλαγή των ιμάντων λέει η εταιρία ότι γίνεται στα 90.000, ασχέτως αν όλοι μας την κάνουν νωρίτερα.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Βαγγέλη, αν είναι μοντέλο 2003 και μετά η αλλαγή των ιμάντων λέει η εταιρία ότι γίνεται στα 90.000, ασχέτως αν όλοι μας την κάνουν νωρίτερα.clio II λεει, 5χρονια λεει...για 02 το κοβω!ας μας πει το μοντελο....λες να εχει κανει λαθος τα μηδενικα;;;και να εννοει 300.000χλμ;;;;
-
Όχι κι εγώ για 30.000 κατάλαβα. Απλα το αναφέρω για τα 90.000...
-
Γεια σας παιδιά.Σκέφτομαι να αγοράσω ένα renault clio 1.2 με 100ΗP.Από θέματα αξιοπιστίας πως το κρίνετε?Έχει παρουσιάσει σημαντικά προβλήματα σε κάποιον από εσάς?
-
Απόσο γνωρίζω το Clio III είναι από τα πιο απροβλημάτιστα και αξιόπιστα μοντέλα της Renault. Ο κινητήρας στον ένα χρόνο που έχει συμπληρώσει -πριν αγοράσουμε το δικό μας είχα ψάξει ελληνικά και ξένα φόρα- δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Για πιο αναλυτικά εντυπώσεις από το Tce μπορείς να μπεις και στο Greekrenaultclub.gr να διαβάσεις, όπου υπάρχουν αρκετοί κάτοχοι.
-
Samatista εσύ πόσο καιρό έχεις αγοράσει το clio?
Χτες πήγα και έκανα test drive και ομολογώ μου άρεσε πάρα πολύ!!Το μόνο που με φοβίζει είναι οι βλάβες,γιατί διάβασα λίγο το renaul forum και προβληματίστηκα!Πάντως μου καλύπτει όλες μου τις ανάγκες!! -
Τον Ιούλιο. Εχω κάνει 3000 km οπότε όχι πολλά για να σου πω εμπειρία από βλάβες.
Πάντως στο Renault forum δεν νομίζω να βρήκες ιδιαίτερα προβλήματα για Clio III. Για αλλα μοντέλα της Renault υπάρχουν κάποια προβλήματα που είναι κλασσικά πχ στο Megane II και Clio II οι πολλαπλασιαστές. Στο Clio III από το Νοέμβρη του 05 που κυκλοφορεί δεν έχει εμφανιστεί κάποιο αντίστοιχο -κλασσικό- πρόβλημα. Είναι ίσως ένα από τα πιο αξιόπιστα μοντέλα που έχει κυκλοφορήσει η Renault.
-
Αυτές οι βλάβες στον πολλαπλασιαστή πότε παρουσίαζονται;
-
Ο χρήστης giorgosc61 έγραψε:
Αυτές οι βλάβες στον πολλαπλασιαστή πότε παρουσίαζονται;Δεν είναι στάνταρ. Αφορούσαν συνήθως μοντέλα με συγκεκριμένα έτη παραγωγής κι ως επί το πλείστον, όλα φορούσαν πολλαπλασιαστές μάρκας Sagem. Όσα φορούσαν μάρκες όπως Denso ή Beru, δεν παρουσίαζαν προβλήματα. Το θέμα ήταν ότι ακόμα και σε εγγύηση να ήσουν και να σου άλλαζαν πολ/στες πάλι Sagem σου έβαζαν, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοχοι να τους αλλάζουν από μόνοι τους στις προαναφερθέντες μάρκες.
Βέβαια τώρα η κατάσταση έχει αλλάξει και οι σημερινοί Sagem, όπου τους βάζουν, είναι ποιοτικότεροι από τους παλαιοτέρους. Εν κατακλείδι, η αλήθεια είναι ότι το powertrain(κινητήρας, μετάδοση, σασμάν) των ρενώ είναι αρκετά ανθεκτικό και σπάνια θα ακουστεί κάτι για βλάβη σε αυτό το τομέα, όπως επίσης σπάνια για κατανάλωση λαδιού. -
Εγώ το έχω 9 μήνες και έχω κάνει 12000χλμ. Δεν έχει βγάλει το παραμικρό, και όσο πάει το μοτέρ ανοίγει...
Renault Clio 2005