-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Οι κριτές δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν??? Επειδή άργησαν να 'αποφανθούν' για το συμβάν με τον Montoya, έπρεπε να του τη χαρίσουν? ΟΚ άργησαν, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην του επιβληθεί η ποινή.Αγωνοδίκες (το τονίζω επειδή το κάνει λάθος ακόμα και ο takisp στη μετάδοση, με αποτέλεσμα να περνάει το λάθος παντού) Είναι 3 τύποι που ορίζονται από τη FIA, κάθονται στο race control και αποφασίζουν πάνω σε οτιδήποτε αφορά θέματα εφαρμογής κανονισμών. Η 'ανώτατη αρχή' κάθε αγώνα.
Οι κριτές είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται μοιρασμένοι γύρω-γύρω στην πίστα και ειδοποιούν τους οδηγούς από τη μία (με σημαίες) και τον αλυτάρχη από την άλλη (με ασύρματο) για οτιδήποτε συμβεί στην περιοχή ευθύνης τους, ενώ έχουν και μια σειρά από άλλα καθήκοντα, πχ. να καθαρίζουν την πίστα από συντρίμια-αυτοκίνητα-σκουπίδια, πυρόσβεση κα.
Αυτοί λοιπόν χτές στο ατύχημα του Ralf που έδειχναν στα αυτοκίνητα που να πάνε και βοηθούσαν (σε συνεργασία με τους γιατρούς) για τον απεγκλωβισμό του Ralf και το καθάρισμα της πίστας ήταν κριτές.
Αυτοί που αποφάσισαν τη μαύρη σημαία στον JPM ήταν οι αγωνοδίκες.
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Μα το θέμα δεν ήταν ότι έπρεπε να του τη χαρίσουν. Οκ αντί για 15 δευτερόλεπτα πήρε το εφεδρικό σε 28. Αλλά τόση ώρα τους πήρε για να καταλάβουν ότι δεν ήταν νόμιμος? Ήταν στο τέλος του αγώνα είναι 3ος κ έχει μολις κάνει το πιτ στοπ???Είχαν όμως ενημερώσειότι εξέταζαν το ενδεχόμενο αυτό αρκετούς γύρους πριν. Μάλιστα οι κριτές μπορεί να το άργησαν εσκεμένα για να αποκτήσει ο αγώνας μεγαλύτερο ενδιαφέρον...
Πάντως τώρα LYBE μη μου πεις ότι η Φερράρι δεν έχει το κορυφαίο μονοθέσιο του grid???
Όποτε η Bridgestone προσφέρει στους Ιταλούς, ένα όχι οπωσδήποτε κορυφαίο ελαστικό, τότε τα κόκκινα μονοθέσια φαντάζουν όντως ανίκητα...
Όμως σκέψου, αν για την Ferrari οδηγούσαν μόνο ένας πιλότος σαν τον Rubens (σε καμία περίπτωση πάντως αυτό που λέω δεν μειώνει την αξία του Βραζιλιάνου) και ένας άλλος με παρόμοιες δυνατότητες, τότε κανείς δεν θα μιλούσε για μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα μονοθέσια.
-
Ναι εντυπωσιακος αγωνας.
Ωραιο σχολιασμο εκανε χθες o Brundle. Ενα σωστο που ειπε ειναι οτι θα επρεπε να περασουν το SC μεσα απο τα πιτς, και οχι πανω απο τα συντριμμια και διπλα στους δεκαδες κριτες και γιατρους, ειδικα στους πρωτους γυρους.
Ακομη πιο ενδιαφερον σχολιο του ηταν οτι συμφωνα με τον κανονισμο απαγορευεται προσπερασμα μετα απο SC πριν απο τη γραμμη του τερματισμου. Κοιταχτε το βιντεο, ο MS περασε τη γραμμη 0.0 και κατι ψιλα πισω απο τον Rubens!!!
Αν προσεξετε ο MS δεν εκανε καλυτερο 'ξεπεταγμα', αλλα ο Rubens εκοψε καπως στο σημειο που βγηκε ο Ralf -μου φαινεται κουναγαν και πορτοκαλι σημαιες εκει- και ο MS αρπαξε την ευκαιρια. Κατι παρομοιο δηλωσε και o Sato για το προσπερασμα στον Trulli.
Παιδαριωδες λαθος της BAR να μην εκμεταλλευτει το SC, ειδικα τη στιγμη που εβλεπαν οτι θα μεινει στην πιστα για τοσους γυρους. Στερησε απο τον Sato την ευκαιρια να παει για τη νικη. Και χωρις τη μαγκια του τελευταιου θα εχανε και το ποντιουμ. Ακομη και κατα τη διαρκεια του αγωνα ο Geoff Willis παραδεχτηκε εκ των υστερων το λαθος τους.
Μπραβο και στον Panis που τερματισε 15s μακρια απο τον ποντιουμ - αν και αυτο που πηγε να κανει στο Sato δεν το συγχωρω.
ΥΓ δεν ξερω τι λετε, αλλα απο τις αρχες της χρονιας ειχα την εντυπωση οτι ο Ιαπωνας ειναι κατι τι ταχυτερος -σε απολυτη ταχυτητα- απο τον Button.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Αν προσεξετε ο MS δεν εκανε καλυτερο 'ξεπεταγμα', αλλα ο Rubens εκοψε καπως στο σημειο που βγηκε ο Ralf -μου φαινεται κουναγαν και πορτοκαλι σημαιες εκει- και ο MS αρπαξε την ευκαιρια.Εδώ, αν δεν κάνω λάθος νομίζω ότι ο Schumi είχε κολήσει εντελώς πίσω από τον Barrichello πριν καλά - καλά ολοκληρωθεί η τελευταία στροφή...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Είχαν όμως ενημερώσει ότι εξέταζαν το ενδεχόμενο αυτό αρκετούς γύρους πριν. Μάλιστα οι κριτές μπορεί να το άργησαν εσκεμένα για να αποκτήσει ο αγώνας μεγαλύτερο ενδιαφέρον....Μα είναι όμως σπαστικό ειδικά για τους οπαδούς του κολομβιανού
Όποτε η Bridgestone προσφέρει στους Ιταλούς, ένα όχι οπωσδήποτε κορυφαίο ελαστικό, τότε τα κόκκινα μονοθέσια φαντάζουν όντως ανίκητα...
Δηλαδή το υπόλοιπο σύνολο δεν είναι κορυφαίο? Και μόνο το γεγονός ότι είναι αξιόπιστο σε συνδιασμό με την ταχύτητά φτάνει..
Όμως σκέψου, αν για την Ferrari οδηγούσαν μόνο ένας πιλότος σαν τον Rubens (σε καμία περίπτωση πάντως αυτό που λέω δεν μειώνει την αξία του Βραζιλιάνου) και ένας άλλος με παρόμοιες δυνατότητες, τότε κανείς δεν θα μιλούσε για μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα μονοθέσια.
Ναι αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι: είναι αυτές οι πραγματικές δυνατότητες του βραζιλιάνου???
-
Δηλαδή το υπόλοιπο σύνολο δεν είναι κορυφαίο? Και μόνο το γεγονός ότι είναι αξιόπιστο σε συνδιασμό με την ταχύτητά φτάνει..Μα αυτό λέω. Επειδή όλο το σύνολο είναι κορυφαίο το μόνο που απομένει είναι ένα μέτριο ελαστικό (τουλάχιστον) το οποίο θα επιτρέψει στα μονοθέσια να δείξουν τις δυνατότητές τους.
Ναι αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι: είναι αυτές οι πραγματικές δυνατότητες του βραζιλιάνου???
Αυτό το θέμα ας μην το ξαναπιάσουμε γιατί κουράζομαι και μόνο που το σκέφτομαι πια...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Αυτό το θέμα ας μην το ξαναπιάσουμε γιατί κουράζομαι και μόνο που το σκέφτομαι πια...
Εμένα με στροβιλίζει πάντως το ερώτημα (στο οποίο δεν ξέρω την απάντηση).
Γι'αυτό κ καίγομαι!!! -
Εμένα με στροβιλίζει πάντως το ερώτημα (στο οποίο δεν ξέρω την απάντηση).
Γι'αυτό κ καίγομαι!!!Πάντως ότι και όσα και να λέμε εμείς εδώ για το θέμα αυτό κανείς από εμάς δεν θα είναι σίγουρος 100% για το συμπέρασμα. Πάντως το μόνο που μπορώ εγώ να πω για το θέμα είναι συγκρίνουμε τις αποδόσεις των δύο πιλότων από το 2000 και να δούμε τις διαφορές.
Το θέμα τώρα είναι αν μας επιτρέπουν οι διαφορές αυτές να αμφισβητούμε ακόμα την αξία του Γερμανού. -
Κατι αλλο που δεν το ειδα πουθενα γραμμενο και ισως απλα μου φανηκε (δυστυχως δεν εχω βιντεο για διευκρινηση). Οταν μπηκε μεσα το pacecar στον 5ο γύρο, το προσπερασμα του ΜΣ στον ΡΜ ποτε ολοκληρώθηκε; Γιατι μου φανηκε στον πινακα που εβγαλε εκεινη τη στιγμη οτι εβγαλε στο Lap 5 πρωτο τον ΜΣ. Αν όντως τον ειχε περασει πριν τη γραμμη εκκινησης γιατι δεν τιμωρηθηκε;;;
Οποιος εχει βιντεο ας διευκρινησει.
Μπραβο, χιλια μπραβο στο Σατο. δυστυχως στο grid υπαρχουν 19 οδηγοι που περιφερονται περιμενοντας και 1 που αγωνιζεται με ολες τις δυναμεις του.
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Οι κριτές δηλαδή τι έπρεπε να κάνουν??? Επειδή άργησαν να 'αποφανθούν' για το συμβάν με τον Montoya, έπρεπε να του τη χαρίσουν? ΟΚ άργησαν, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην του επιβληθεί η ποινή.
Δεν ειπα πως επειδη ειχαν συμπληρωθει τοσοι γυροι δεν επρεπε να του ριξουν και την ποινη,αλλα αυτο που με ενοχλησε τοσο ηταν η οφθαλμοφανης καθυστερηση,τον αφησαν για πανω απο μια ωρα να παλευει τον ανθρωπο γνωριζοντας ηδη απο την αρχη του αγωνα οι κριτες οτι ηταν εκτος των κανονισμων αυτο που εκανε
Υ.Γ Η τελευταια φορα που ειχε επιβληθει μαυρη σημαια σε πιλοτο,αν δεν με γελαει η μνημη μου ηταν στην Αυστρια το 2001 εκει οπου ο Jarno Trulli ειχε ακυρωθει στον 14ο γυρο,θα κοιταξω να βρω τον συγκεκεριμενο αγωνα στο video,o λογος για την ακυρωση του μου διαφευγει,αλλα τουλαχιστον σ'αυτη την περιπτωση επιβληθηκε η ποινη σχετικα νωρις.
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Αναρτηση η σκασμενο λαστιχο;
Οχι λαθος μου,κλαταρισμενο ελαστικο ηταν η αιτια της εντυπωσιακης εγκαταλειψης του Alonso.
Συν τοις αλλοις παρατηρησα παραπονα κατα του Τακη οσον αφορα τον τελευταιο ανεφοδιασμο του Raikkonen,εκει οπου ο Τακης δεν παρατηρησε οτι εκτος απο ''λιγα'' καυσιμα που του εβαλαν,ο μηχανικος εβαζε αερα στο αριστερο ψυγειο του Φινλανδου διοτι αντιμετωπιζε προβλημα στον κομπρεσορα αερος του κινητηρα.Να σημειωθει οτι ο Kimi ηταν σε τακτικη δυο ανεφοδιασμων και τελικα εκανε τεσσερις! -
Ουτως η αλλως δεν τους χαλασε στη Williams που καθυστερησαν με την αποφαση, εκτος απο την προβολη των sponsors εκαναν και το τσαμπα all-around τεστακι τους σε πραγματικες συνθηκες αγωνα. Αν ηταν στα χερια τους θα παρακαλουσαν να μεινει ο Montoya μεχρι το τελος.
Greo το κομπιουτερ εδωσε μολις πρωτο τον Rubens, αν και το βιντεο φαινεται να τους διαψευδει!!! Ο MS σταθηκε τυχερος σε αυτη την περιπτωση.
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Όσο αφορά το Sato τώρα, δεν ξέρω τι λέτε, μπορεί να είναι θερμοκέφαλος αλλά εμένα μ'αρέσει που βρίσκεται στη φορμουλα1. Όσο να'ναι, είναι κάτι διαφορετικό.
Και γιατί να μην είναι??? Από πότε η σύγχρονη F1 δεν πρέπει να έχει θερμοκέφαλους??? Τόσα χρόνια η F1 ήταν γεμάτη με προσωπικότητες που πήγαιναν 'Pedal to the medal whatever the cost' με λαμπρά παραδείγματα τους Senna, Gilles Villeneuve... Το ότι τώρα πια μόνο οι Sato, Alonso και JPM πλησιάζουν αυτό λέει πολλά για την κατάσταση που επικρατεί στην F1 με τα τρενάκια που τα βαγόνια αλλάζουν θέση μόνο στα πιτ... (Ή από ότι αποδείχτηκε όταν σβήσει τα φώτα του το αυτοκίνητο ασφαλείας)
Τι είναι πιο σπουδαίο?
- Να κάνεις την ταρζανιά?
- ή να 'τρως' την ταρζανιά και να κάνεις ό,τι μπορείς για να αποφύγεις ένα ατύχημα και μετά να μην κατηγορείς κανέναν και να παραδέχεσαι ότι ήταν δικό σου το λάθος?
[Γιατί προσωπικότητες δεν είναι μόνο αυτοί που γκρινιάζουν συνεχώς και γίνονται πρωτοσέλιδα με δηλώσεις τύπου 'Ο τάδε είναι επικίνδυνος ή ερασιτέχνης, κλπ'. Υπάρχει και άλλη πάστα οδηγών, καμία σχέση με αυτή που ξέραμε. Εγώ μπορώ να μετρήσω τουλάχιστον ΕΝΑΝ στο σημερινό grid.
-
Το γυρολόγιο δίνει τον RB πρώτο στη συμπλήρωση του 5ου γύρου, 13 χιλιοστά μπροστά.
-
Ήταν στο τέλος του αγώνα είναι 3ος κ έχει μολις κάνει το πιτ στοπ???Mου χαλασε κ το 6αρι
-
Ο takisp στο άρθρο του στο rally.gr λέει πως για τα ατυχήματα και του Ralf και του Alonso φταίνε τα συντρίμια από το ατύχημα της πρώτης στροφής. Μου φαίνεται και μένα αρκετά προφανής εξήγηση, ωστόσο δεν είναι παράξενο που και τα δύο ατυχήματα έγιναν αρκετά πριν την πρώτη στροφή και ιδιαίτερα του Ralf έγινε στην τελευταία στροφή ? Δηλαδή ο Ralf και ο Alonso πάτησαν τα συντρίμια, τα λάστιχά τους έχαναν αέρα για ένα γύρο, δεν το κατάλαβαν καθόλου και αστόχησαν πλήρως 4 χιλιόμετρα μετά ?
-
Nass, αυτή όντως είναι εξήγηση της Michelin...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο takisp στο άρθρο του στο rally.gr λέει πως για τα ατυχήματα και του Ralf και του Alonso φταίνε τα συντρίμια από το ατύχημα της πρώτης στροφής. Μου φαίνεται και μένα αρκετά προφανής εξήγηση, ωστόσο δεν είναι παράξενο που και τα δύο ατυχήματα έγιναν αρκετά πριν την πρώτη στροφή και ιδιαίτερα του Ralf έγινε στην τελευταία στροφή ? Δηλαδή ο Ralf και ο Alonso πάτησαν τα συντρίμια, τα λάστιχά τους έχαναν αέρα για ένα γύρο, δεν το κατάλαβαν καθόλου και αστόχησαν πλήρως 4 χιλιόμετρα μετά ?Ειναι απιθανο να συμβει;
Ενα παραδειγμα που εχω προχειρο οταν ο Senna πατησε στην Τamburello συντριμια του Nakajima κ τελικα το λαστιχο εγινε flat στην Tosa. Σιγουρα η αποσταση ειναι πολυ μικροτερη αλλα κ εκει δεν εσκασε αμεσως. -
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Πάντως ότι και όσα και να λέμε εμείς εδώ για το θέμα αυτό κανείς από εμάς δεν θα είναι σίγουρος 100% για το συμπέρασμα. Πάντως το μόνο που μπορώ εγώ να πω για το θέμα είναι συγκρίνουμε τις αποδόσεις των δύο πιλότων από το 2000 και να δούμε τις διαφορές.
Το θέμα τώρα είναι αν μας επιτρέπουν οι διαφορές αυτές να αμφισβητούμε ακόμα την αξία του Γερμανού.Σωμφωνώ αλλά ποτέ δεν αμφισβήτησα την αξία του γερμανού, άλλωστε το προσπέρασμα στο Barri ήταν όλα τα λεφτά. Απλά πιστεύω ότι βραζιλιάνος είναι πολύ καλύτερος από όσο δείχνει.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Τι είναι πιο σπουδαίο?- Να κάνεις την ταρζανιά?
- ή να 'τρως' την ταρζανιά και να κάνεις ό,τι μπορείς για να αποφύγεις ένα ατύχημα και μετά να μην κατηγορείς κανέναν και να παραδέχεσαι ότι ήταν δικό σου το λάθος?
[Γιατί προσωπικότητες δεν είναι μόνο αυτοί που γκρινιάζουν συνεχώς και γίνονται πρωτοσέλιδα με δηλώσεις τύπου 'Ο τάδε είναι επικίνδυνος ή ερασιτέχνης, κλπ'. Υπάρχει και άλλη πάστα οδηγών, καμία σχέση με αυτή που ξέραμε. Εγώ μπορώ να μετρήσω τουλάχιστον ΕΝΑΝ στο σημερινό grid.
Δεν είπαμε ότι ο Sato είναι ο καλύτερη προσωπικότητα που πέρασε από το grid! Προς θεού!!! Απλά είναι διαφορετικός. Τέλος, ποιον ΕΝΑΝ εννοείς;
Από απορία κ μόνο ρωτάω.
Indianapolis GP 2004