-
Ας πω ρε παιδιά και τη δική μου 'μιζέρια' :
Η Εθνική μας έπαιξε με τρομερό πάθος, οργάνωση, προσήλωση στο στόχο, τρέξιμο τρελλό 90 λεπτά (+ όσο χρειαστεί)... Και έδειξαν που μπορούμε να φτάσουμε με πειθαρχία και παραμερίζοντας τα τυπικά Ελληνικά μειονεκτήματα.
ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Αλλά δεν έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο Εβλεπες την πιο 'σκυλίσια' και αποφασιστική άμυνα (κάναμε 48 τάκλινγκ ανά ματς έναντι 40 το πολύ των άλλων ) αλλά το ποδόσφαιρο που παίξαμε ήταν καταστροφικό. Ηταν ποδόσφαιρο του 1-0, ποδόσφαιρο του 'ΑΧΧΧ! Φτηνά τη γλυτώσαμε ' στο 88' (με Ρωσία, με Γαλλία κτλ.), 'ρεαλιστικό' ποδόσφαιρο αν θέλετε, αλλά δεν ήταν ελκυστικό ποδόσφαιρο, δεν ήταν 'η χαρά του παιχνιδιού' αλλά 'η χαρά του σκοπού'. Εμείς όλοι είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι επειδή κερδίσαμε, αλλά πιστεύω όχι επειδή το 'φχαριστηθήκαμε σαν θέαμα, ούτε επειδή δώσαμε χαρά σε άλλους (ποιός θεωρεί πως ο τελικός ήταν ματς για highlights ? εκτός βέβαια από εμάς), ούτε επειδή στα γήπεδα της Πορτογαλίας κέρδισε το ποδόσφαιρο, εκτός από τη σκοπιμότητα.
Μακάρι τουλάχιστον η μεγάλη αυτή νίκη να μην είναι πυροτέχνημα αλλά να έχει και συνέχεια και στο Παγκόσμιο που πλησιάζει (ο όμιλός μας είναι ευκαιρία για πρόκριση!) και στο ταλαίπωρο και μίζερο Ελληνικό πρωτάθλημα. Και μακάρι αυτά τα άξια παιδιά να φύγουν και να πάνε να παίξουν στις ομάδες που τους αξίζουν...
-
εεεε ρε και να έμπενε το γκολ του Ζαγοράκη που έσκαψε την μπάλα....
Συνεχίζω να παίρνω mails από ξένους....!!!!
Ποιός το πιστεύει!!!! -
Για μένα το θέμα,Νάσο,είναι ακριβώς αυτό!
Επιτέλους κατάφερε μια Ελληνική Ομάδα να είναι ΟΜΑΔΑ!!Να μην χάσει τον στόχο και να κρατήσει τα αρχικά της σχέδια μέχρι το τέλος!!Οπως παρατήρησε και κάποιος ξένος,μια ομάδα χωρίς τα μεγάλα αστέρια στην σύνθεσή της μόνο ετσι μπορεί να πάρει καλά αποτελέσματα!!
Δεν εχει σημασία για μένα το Πρωτάθλημα,αλλά ο δρόμος μέχρι εκει!Δεν ηταν ένα παιχνίδι...αλλά 6 στην σειρά!!
Και παλιότερα η Ιταλία λεγόταν μεγάλη ομάδα...όταν έπαιζε κατενάτσιο!Οι τίτλοι όμως την έκαναν μεγάλη και συνεχίζουν να αναφέρουν αυτά που κέρδισε...όχι πως τα κέρδισε!!
-
Μα δεν αμφισβητώ το μέγεθος της επιτυχίας! Είναι γιγάντια!
Αλλά δεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Χάρηκα που προκριθήκαμε και ταυτόχρονα λυπήθηκα που αποκλείστηκαν οι Τσέχοι, αν καταλαβαίνεις τι εννοώ
-
O Νάσος έχει δίκιο, σίγουρα δεν διεκδικούμε δάφνες ούτε θα προσφέρουμε μαθήματα ποδοσφαίρου σε άλλους! Υπήρχε όμως ένας σκοπός (όπως είπες) και αυτόν για να τον πετύχεις χρειάζεται πειθαρχία και βέβαια πάθος! και τον πετύχαμε. Κάποιοι που ίσως έπαιξαν καλύτερη τεχνική μπάλλα (Τσέχοι?, Γάλλοι στο 2ο αγώνα τους?, Πορτογάλοι?), ας κατάφερναν με αυτήν να κέρδίσουν το φονικό μας σύστημα. Δεν το έκαναν όμως! ίσως αυτή ήταν και η μοναδική επιλογή μας αφού στερούμαστε παίκτες αστέρια και μάγους της στρογγυλής θεάς!
Το 1-0 πάντως κερδίζει και πονάει....και εις ανώτερα!
-
νάσο, ναι σε όλα όσα γράφεις. ήμασταν τυχεροί, ναι. παίξαμε αμυντικά, ναι. όμως, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η ελλάδα κατέβασε ΟΜΑΔΑ σε διεθνή διοργάνωση, και όχι 11 παίκτες που προσπαθούν διαισθητικά να συντονίσουν 2-3 ενέργειες σε ένα παιχνίδι. από την άλλη, η ομάδα μας πρέπει να είχε το υψηλότερο ποσοστό efficiency σε επιθετικές ενέργειες από οποιαδήποτε άλλη του τουρνουά. το γεγονός ότι τη μία ευκαιρία που μας παρουσιαζόταν σε κάθε παιχνίδι την υλοποιούσαμε σε γκολ, μου λέει πολλά για τον βαθμό ομαδικότητας της εθνικής, και τη σοβαρότητα με την οποία διεκδικούσε το αποτέλεσμα.
όταν οι κατεξοχήν φαντεζίστες βραζιλιάνοι κατεβάζουν αμυντικογενείς συνθέσεις και παίρνουν τους παγκόσμιους τίτλους, όλοι τούς παρακολουθούμε με δέος. μην ξεχνάμε ότι ο σκολάρι ήταν εκείνος που για πολλούς έμαθε τους βραζιλιάνους να παίζουν άμυνα. δυστυχώς οι εποχές που οι ομάδες απαρτίζονταν από παίκτες-ζογκλέρ έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, και σήμερα οι ομάδες απαρτίζονται από παίκτες-ρολίστες. σε αυτή τη σύγχρονη πραγματικότητα, η εθνική έδειξε ότι μπορεί να προσαρμόσει το παιχνίδι της, και να σταθεί ισάξια απέναντι κυριολεκτικά σε κάθε αντίπαλο.
εννοείται πως τίποτα δεν είναι τυχαίο, εννοείται πως οι παίκτες μας ήταν πιο φρέσκιοι από τους 'καμένους' από συλλογικές υποχρεώσεις γάλλους, ισπανούς, ιταλούς ή άγγλους, ενώ οι δικοί μας ήταν σαφώς πιο ξεκούραστοι, όντας αναπληρωματικοί οι περισσότεροι στους συλλόγους του εξωτερικού, ή έχοντας ολοκληρώσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους από τα μέσα της σεζόν.
όμως ποδόσφαιρο σκοπιμότητας παίχτηκε από τις περισσότερες ομάδες: σου θυμίζω την αγγλία, και τον τρόπο που κλείστηκε στα καρέ της στο παιχνίδι με την πορτογαλία. το ίδιο και η γερμανία, όταν έπαιξε με τα δεύτερα της τσεχίας, σε παιχνίδι μάλιστα που κυνηγούσε τη νίκη και μόνο αυτή. επίσης, ας μη θεωρούμε θεαματικό ποδόσφαιρο τη συνεχόμενη κατοχή της μπάλας και την αεροπορία (βλ. ιταλία).
ναι, η εθνική μας μπορεί να υπολειπόταν σε ατομικό ταλέντο. όμως ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν η ομάδα που δούλεψε περισσότερο πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (χωρίς να παίξει ποτέ αντιαθλητικά!) για να σταθεί στο ύψος κάθε αντιπάλου;
-
Άλλωστε μην ξεχνάμε πως και η Γαλλία στο προηγούμενο Euro αμυντικά έπαιξε και όλοι είδαμε που έφτασε
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
ναι, η εθνική μας μπορεί να υπολειπόταν σε ατομικό ταλέντο. όμως ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι ήταν η ομάδα που δούλεψε περισσότερο πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού (χωρίς να παίξει ποτέ αντιαθλητικά!) για να σταθεί στο ύψος κάθε αντιπάλου;Οχι πάντως εγώ προφανώς δεν το αμφισβητώ. Πολύ σωστό επίσης αυτό που λες, είναι τιμή μας που, παρά την τόση άμυνα, ήμασταν πάντοτε πολύ αθλητικοί στα μαρκαρίσματά μας, δολοφονικά χτυπήματα τύπου Γεωργάτου στον τελικό του κυπέλλου δεν είδαμε (ούτε από άλλες ομάδες, νομίζω).
Σωστά και τα άλλα που λες. Απλά η όλη φάση μου αφήνει μια μικρή ανικανοποίητη γεύση, κάπως σα να φάγαμε, να χορτάσαμε, αλλά το φαί να ήταν ανάλατο
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σωστά και τα άλλα που λες. Απλά η όλη φάση μου αφήνει μια μικρή ανικανοποίητη γεύση, κάπως σα να φάγαμε, να χορτάσαμε, αλλά το φαί να ήταν ανάλατο
Τουλάχιστον φαγαμε ...... ενω μεχρι πριν λιγες μερες ουτε την μυρωδιά δεν ξέραμε
-
Πάντως το δικό μου φαγητό μια χαρά ήταν!!
Και αλατάκι είχε...και πιπεράκι...και μπαχαρικά μπόλικα!!!Πήρα και ταπεράκι γιατι τέτοιο...φαγητό...δεν θα ξαναδούμε!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ήμασταν πάντοτε πολύ αθλητικοί στα μαρκαρίσματά μας, δολοφονικά χτυπήματα τύπου Γεωργάτου στον τελικό του κυπέλλου δεν είδαμεμην ξύνεις πληγές φιρί-φιρί το πας για να κλειδωθεί, μου φαίνεται
Απλά η όλη φάση μου αφήνει μια μικρή ανικανοποίητη γεύση, κάπως σα να φάγαμε, να χορτάσαμε, αλλά το φαί να ήταν ανάλατο
το φαγάκι μια χαρά ήταν, γλυκάκι δεν φάγαμε . για να είμαι ειλικρινής, ένα δεύτερο γκολάκι (στο σκάψιμο του ζαγοράκη, που ανέφερε και ο sirgus π.χ.) δεν θα με χάλαγε. αλλά μετά σκέφτομαι: 'ρε μήπως γίνομαι αχάριστος;'.
-
Έλεγα να πανηγυρίσω κι εγώ εδώ μέσα για την κούπα...
Αλλά κάποιοι πάνε να το χαλάσουν.
-
Ο Ρεχάγκελ έχει τη φιλοσοφία ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι αήττητος, εφ'όσον καταστρέψεις το παιχνίδι του και επιβάλεις εσύ το δικό σου. Αυτό έκανε η εθνική μας. Άμυνα πιο αδιαπέραστη κι απ'την αθάνατη γραφειοκρατία μας, πείσμα, τρέξιμο σε ΟΛΗ τη διάρκεια του αγώνα και μετά αποτελεσματικές αντεπιθέσεις. Στο κάτω-κάτω της γραφής, ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ. Το αποτέλεσμα κυνηγούσαμε, με ό,τι δυνάμεις είχαμε. Άρα, τα περί 'ανάλατου φαγητού' εγώ τ'ακούω βερεσέ. Στο κάτω-κάτω της γραφής, καλύτερη μπάλλα έπαιξαν οι Άγγλοι, που τόσο τους θαυμάζουμε και μας έχουν πάρει τ'αυτιά με τον Μπέκαμ και την περήφανη ιδιοκτήτριά του Βικτώρια;
-
Αν κάποιος θεωρεί ότι το Euro 2004 ήταν πουλημένο (ίσως και να'ναι πικραμένος που έπαιξε στο στοίχημα καμιά Γαλλία ή Τσεχία και είχε χασούρα τελικά ), ας πάει να κάνει ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία στη FIFA κ.ο.κ.
-
Κουρελόπανο την είχαν καταντήσει τη σημαία όσοι 'προοδευτικοί' επί 20 χρόνια τώρα μας είχαν εμφυσήσει τη νοοτροπία πως όποιος 'Ελλην ασπάζεται ή τιμά το Εθνικό μας Σύμβολο ή υπερήφανα περιβάλλεται από αυτό είναι γραφικός, εθνικιστής, φασίστας κλπ.
-
Το ήθος και η σεμνότητα αυτής της παρέας που μας χάρισε αυτήν την τεράστια επιτυχία πρέπει να μας γεμίζει υπερηφάνια και χαρά.
-
Αυτά τα παιδιά (επιστρέφοντας στο 3) μας έβγαλαν από τη μιζέρια και μας έκαναν επιτέλους να καταλάβουμε ότι αξίζουμε πολλά και πρέπει να τα διεκδικούμε μεθοδικά, υπομονετικά, συστηματικά και πεισματάρικα, έδωσαν δε στη σημαία μας ξανά τη μέγιστη ιδιότητά της: να ενώνει όλους τους Έλληνες.
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντως το δικό μου φαγητό μια χαρά ήταν!!Και αλατάκι είχε...και πιπεράκι...και μπαχαρικά μπόλικα!!!Πήρα και ταπεράκι γιατι τέτοιο...φαγητό...δεν θα ξαναδούμε!!!
Και μια μπυρούλα στο τέλος στο ΜΕΓΑΛΟ κυπελάκι ηταν οτι πρεπει. ....
σημερα στο ιδιο ΚΥΠΕΛΑΚΙ εχει καφεδακι ... το απογευματακι.... στο γηπεδακι.... που ειναι ΟΛΟ μαρμαρακι.... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλά δεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Χάρηκα που προκριθήκαμε και ταυτόχρονα λυπήθηκα που αποκλείστηκαν οι Τσέχοι, αν καταλαβαίνεις τι εννοώΟι παντες κ τα γυρισματα προσφερουν θεαμα κ ξεσηκωμο κ οι γραμμες χρονους! Δεν ξερω αν παει αυτο στην προκειμενη περιπτωση.
Παντως οταν για 1η φορα κατεβαινουμε σε τετοια διοργανωση σαν ΟΜΑΔΑ κ εχουμε να κανουμε με τις καλυτερες ομαδες τις Ευρωπης που κατα γενικη ομολογια υπερτερουσαν σε ποδοσφαιρικο ταλεντο, πρεπει να υπαρχει κ καποιος τροπος να τους αντιμετωπισεις. Κ ο μαεστρος Οτο τον βρηκε!!! Καταρχην παραδωσαμε μαθηματα αμυνας! Δηλ. οι Ιταλοι πως εφτιαξαν ονομα;;;
Δειξαμε τι σημαινει ψυχη κ παθος!!!! Σιγουρα ειχαμε κ τυχη αδιαμφισβητητα αλλα αυτη δεν παει με τους δυνατους;!!! Ακομα η ομαδα μας ειναι σχετικα απειρη μια κ μολις αρχισε να γραφει ιστορια. Η θεαματικη ομαδα δεν ειναι κ παντα η νικητρια. Για ρωτηστε αυτους που εμειναν εξω τι θα προτιμουσαν το θεαματικο τους ποδοσφαιρο ή την κουπα;;; Ειμαι περιεργος για τις απαντησεις!!!
Σιγουρα κ εγω θα ηθελα να βλεπω ποδοσφαιρο με μεγαλυτερη φαντασια αλλα αν τελικα το κοστος θα ηταν καποια ηττα κ αποκλεισμος οχι δεν θα παρω δεν πειραζει! Γιατι ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΑ!!!!!Συμφωνω μαζι σου Νασο αλλα δεν νομιζω σ αυτο το σταδιο οτι ακομα μπορουμε να προσφερουμε κ θεαμα φερνοντας θετικα αποτελεσματα!
Στο μουντιαλ του 06 ελπιζω να ειμαστε κ πιο δημιουργικοι απο αποψη θεαματος! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Επιτέλους κατάφερε μια Ελληνική Ομάδα να είναι ΟΜΑΔΑ!!Να μην χάσει τον στόχο και να κρατήσει τα αρχικά της σχέδια μέχρι το τέλος!!Οπως παρατήρησε και κάποιος ξένος,μια ομάδα χωρίς τα μεγάλα αστέρια στην σύνθεσή της μόνο ετσι μπορεί να πάρει καλά αποτελέσματα!!
Άγγλος φίλος μου έγραψε μόλις τώρα...
*Hi Costas
Well the best team won and no mistake.
I think other teams England especially should learn from this, as Greece
really worked as a Team and not a collection of individuals.*
Ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας...είναι ΜΑΓΙΚΗ ευκαιρία
-
Πιες απ'το κύπελλο σαμπάνια
Να τραγουδήσουμε αγκαλιά
Για τη χαμένη περηφάνια
Για τη χαμένη μας μαγκιά
Για τη χαμένη περηφάνια
Που θυμηθήκαμε ξανά!Είμαστε πια πρωταθλητές
Έρχονται άλλες εποχές!!!Αν είναι όνειρο... Μη με ξυπνάτε!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Συγκρινε το λίγο με το WRC που το θέαμα μας έχει ψιλοτελειώσει και όποιος το προσφέρει χάνει απ'το χρονόμετρο.
Το στήσιμο της ομάδας του Οτο ήταν πολύ ευρυματικό και βασιζόταν στο τρέξιμο και την αλληλοκάλυψη. Σκόπος το 0 στην άμυνα και ότι έρθει μπροστά. Και του βγήκε. Έστω με συνεχόμενα 1-0!!
-
Από τα φόρουμ του BBC...
http://www.bbc.co.uk/cgi-perl/h2cluster ... 04&sort=Te
Σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν ότι όχι απλά αξίζαμε την κούπα, αλλά ΚΕΡΔΙΣΕ το ποδόσφαιρο μ'εμάς. Χαμένο, από την άλλη, βγήκε το σταριλίκι.
-
Βαθμολογίες για τις δυο ομάδες του τελικού από το BBC:
http://newsvote.bbc.co.uk/sport1/hi/foo ... 865409.stm
Η all-star ομάδα του Euro:
http://www.euro2004.com/News/Kind=1/newsId=205742.html
Η άποψη του Remmington Steele:
http://www.bbc.co.uk/cgi-perl/h2cluster ... 04&sort=Te
Well done Greece! Remmington Steele - 455th post - 4 Jul 2004 23:00
Congratulations Greece! You are worthy champions of team spirit! You've beat teams along the way England can only dream of in a tourny. Portugal (twice), France, Czech Rep.Greece proves that a decent gameplan and team spirit are much better than a bunch of overpaid overhyped individuals as is the case with lame England.
-
ΝΑΙ, ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ!!!!!
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!!!Στην Ζυρίχη έγινε πανικός (για τα Ελβετικά δεδομένα και μόνο... ). Τα λεωφορεία της γραμμής και αυτοκίνητα δεν περνούσαν αν δεν περίμαναν πρώτα κάμποση ώρα, και δεν πέρναγαν κάτω από την τεράστια σημαία που είχαμε. Κι όμως, κανένας δεν παραπονέθηκε (εκτός από μία Ελβετογερμανίδα που είχε να δει χαρά ποιος ξέρει από πότε...) ίσα ίσα που κόρναραν μέσα στα μεσάνυχτα και ζητωκραύγαζαν λες και κέρδισαν κι αυτοί κάτι, παρόλο που τους κατάβρεχαν με μπίρες τα καλογυαλισμένα αμάξια τους. Όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο, και η κόκκινη Ελβετία έγινε ΜΠΛΕ!
Ακόμα και οι Πορτογάλλοι που περνούσαν με τις Πορτογαλλικές σημαίες μισοκρυμμένες πανηγύριζαν μαζί μας (αν και λίγοι, οι άλλοι μάλλον έμειναν σπίτι...)
Μετά όταν διαλύθηκε από εκεί και πήγαν αλλού να το γιορτάσουν φύγαμε, γιατί σήμερα είναι εργάσιμη και είχαμε και 3 ώρες δρόμο να γυρίσουμε (και με τα ραντάρ εδώ δύσκολα το συντομεύεις... ). Παρόλα αυτά κάναμε σχεδόν μία ώρα να βγούμε από τον λαβύρινθο της πόλης λόγω κίνησης, περασμένα μεσάνυχτα Κυριακής, που κανονικά ούτε εμείς δε θα ήμασταν στο δρόμο. Και βλέπαν τη σημαία και αρχίζαν να κορνάρουν έτσι, από μόνοι τους!
Ποτέ δεν έχω ξαναδεί ζωή στην Ελβετία τέτοια ώρα, και σε τέτοιο βαθμό ανεξαρτήτως ώρας, και στενοχωριόμουν που δεν ήμουν Ελλάδα να το γιορτάσω όπως έπρεπε (αν και πάλι χθες δεν μπορούσα να μιλήσω άλλο από τις φωνές! )
Από την άλλη σήμερα, την επόμενη ημέρα ακούω ερωτήσεις προβληματισμούς και κατηγορίες. Δεν κοιταζόμαστε καλύτερα στον καθρέφτη;
Ποιος το άξιζε περισσότερο; Οι Ιταλοί που δεν κατάφεραν να κερδίσουν κανένα εκτός της ομάδας που έχασε από όλους, και αυτήν πάλι στο... αμήν; Οι Ισπανοί που έχασαν από την ομάδα που κερδίσαμε δις και δεν μπόρεσαν να μας νικήσουν παρότι προηγήθηκαν; Οι Γερμανοί που έχασαν από την αναπληρωματική ομάδα της χώρας της οποίας κερδίσαμε τους ΒΑΣΙΚΟΥΣ; Οι Γάλλοι που κέρδισαν την Αγγλία με ευχέλαια στο αμήν ενώ έχαναν και την Κροατία μία από τα ίδια και που όλα τους τα αστέρια έσβησαν με την εθνική μας; Αυτός ήταν ο Ζιντάν ο νέος Πελέ, ο νέος Μαραντόνα; Θέλετε να μου πείτε πως ήταν καλύτερος από τον ΕΛΛΗΝΑ που τον μαρκάριζε; Ομοίως για όλα τα 'αστέρια' που βρήκαμε στο δρόμο μας. Η Τσεχία πάλι, καλή ομάδα, γιαυτό και μας έφτασε στην παράταση. ΞΥΠΝΑΤΕ!!! ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ!!! ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ!!! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ!!! Και ναι, έχασαν το Νέτβεντ νωρίς. Αλλά ούτε πριν, ούτε μετά είδα να αλλάζει το παιχνίδι τόσο πολύ. Αυτοί έκαναν τις περισσότερες επιθέσεις και εμείς τους σβήναμε. Συνολικά ΚΑΙ η άμυνά μας κέρδισε την επίθεσή τους με το ΜΗΔΕΝ που μας έβαλαν, ΚΑΙ η επίθεσή μας κέρδισε την άμυνά τους με το ΕΝΑ που τους βάλαμε!! Καλύτεροι και στα δύο μέτωπα λοιπόν!! Και ομοίως και με Γαλλία, και με Πορτογαλλία (δις!).Ποιος ρε γαμώτο, ποιος άξιζε περισσότερο; Να το βράσω που η Σουηδία σκόραρε 5-0 και 2-2 αν μετά δεν μπορεί να συνεχίσει! Και αν στην πρεμιέρα πιάσαμε τους Πορτογάλλους στον ύπνο, ποιος τους φταίει για χθες;; Ο μόνος που σκόραρε στον Νικοπολίδη χθες ήταν ο θεατής, που και αυτός εναντίον τους σκόραρε, οργανωτικά και απο πλευράς ασφάλειας και ελέγχου στο γήπεδο αυτήν την φορά!
Μ'ονο οι Ρώσσοι βρήκαν το αντίδοτο για την μεγάλη ομάδα, αλλά ευτυχώς αντιδράσαμε και τα καταφέραμε ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ, και όχι βάσει άλλων αποτελεσμάτων (βλέπε Δανία Σουηδία 2-2...)Κακό είναι που όλοι έτρεξαν να αγοράσουν σημαίες; Δηλαδή καλύτερα όταν αγοράζουν κασκόλ του ΠΑΟΣΦΠΑΟΚλπ; Αν μη τι άλλο τη σημαία έπρεπε να την έχουμε όλοι μας (για να μην πω και να την αναρτούμε που και που όταν η ημέρα το προστάζει...). Και ναι, την ανέμιζα ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ από την περηφάνια μου, που αν κερδίζουμε συχνά θα γίνει κουρελού. Πιστεύω καλύτερα από το να μυρίζει ναφθαλίνη, έτσι;;;
Απορρώ πως πολλοί ενοχλούνται να βλέπουν κόσμο να έχει κατακλύσει τους δρόμους και όλοι να είναι ζωσμένοι με την σημαία, τη στιγμή που τα ίδια πιθανώς άτομα λίγα χρόνια πριν την ποτίζαν βενζίνη και να την έκαιγαν στον οίκο της Παιδείας (πολυτεχνείο)... Δηλαδή να σκεφτώ πως αυτό τους άρεσε περισσότερο.Και μην ξεχνιόμαστε. Η νίκη αυτή είναι κάτι που πέτυχαν 30 άτομα με οργάνωση, μεθοδικότητα, συνέπεια και δουλειά. Δεν μας ανήκει προσωπικά. Εμείς την γευόμαστε, μας αρέσει, μας κάνει περήφανους και μας δίνει ερεθίσματα να πετύχουμε ο καθένας την δική του νίκη που θα φέρει την χώρα μας πιο μπροστά.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!
Εθνική Ελλάδος mundial 2014(πρωην euro 2004,2012)