-
Πάντως το καλύτερο το διάβασα την Κυριακή απο τον Καραγιαννίδη στο Θέμα και νομίζω ότι ταιριάζει και στις 2 Εθνικές ομάδες (μπάσκετ και ποδόσφαιρο) που πήγαν ψηλα.
Έγραφε λοιπόν ο άνθρωπος για τους διάφορους που λένε γιατι δεν έβαλε τον ένα, δεν έφερε τον άλλο ότι λένε μπούρδες γιατι δεν έχουν καταλάβει ότι η ομάδα αυτή ένα πράγμα έχει που την κάνει ομάδα.
Τη λογική της συμμορίας.
Είκοσι άτομα δηλαδή που θα φάνε σίδερα όσο κι αν κουράζονται η γερνάνε για το σύνολο και όχι για την πάρτη τους. Κια για αυτό το λόγο η κάθε ανανέωση σε αυτή τη φάση που υπάρχει ένας καθαρός στόχος μπροστά είναι πολύ δύσκολη.
Παράδειγμα η συμπεριφορά του Τσιάρτα, απο τους λίγους τεχνίτες της μπάλας που έχουμε (ένας άλλος είναι ο Καραγκούνης βέβαια αλλά αυτός έχει το πλεονέκτημα της σωματικής διάπλασης.. Τα αυτιά του τον βοηθουν πολύ, κάτι σαν τα flaps στα αεροπλάνα) .
Πείτε μου σε ποια ομάδα (και με ποιόν προπονητή ε) θα έμπαινε συνέχεια αλλαγή ο Τσιάρτας και δεν θα είχε ήδη φύγει. Κι ακόμη ποιός Ελληνάρας προπονητής θα διάβαζε την συνέντευξή του Τσιάρτα μετα το Euro που τα έχωνε στο Ρεχάγκελ και θα τον ξανακαλούσε στην ομάδα.
Αν αυτό δεν σημαίνει σοβαρότητα, σύμπνοια για ένα κοινό στόχο και υποταγή του εγώ στο σύνολο ....Αυτή η παρέα λοιπόν (το κλειστό club αν θέλετε) έκανε ότι έκανε γιατί είναι οργανωμένη σαν τη Μαφία. Κατάφερε ο Ρεχάγκελ να τους πείσει ότι πέρα απο το ταλέντο υπάρχει κάτι πιο σημαντικό. Η θέληση να αποδείξεις ότι θα πουλήσεις το τομάρι σου ακριβα, και να τρίψεις στα μούτρα όσων σε λοιδωρούν τις επιτυχίες σου.
Τελικά αποδεικνύεται ότι ο προπονητής (πρεπει να) είναι πρωτίστως ψυχολόγος και κατόπιν τεχνικός. Κι έκει ο Γερμανός απέδειξε την αξία του. Μπόρεσε να πάρει ένα τσούρμο ταλαντούχων και μή ατόμων και να το κάνει ομάδα .
-
CLIO-V6, με τρέλλανες!!!
Ούτε 11 χρονών ήμουν και από τις πιο ζωντανές αναμνήσεις μου!!! -
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Ευχαριστουμε.......
Βαγγέλη με πρόλαβες. Όπως ερχόμουν στο γραφείο, άκουσα στον radio gold το απίστευτο εκείνο τραγούδι που ακούγαμε τότε... Europe, The final countdown...
Παρότι κι εγώ ήμουν πιτσιρικάς, δεν είχα χάσει παιχνίδι τότε, εκτός από ένα. Σε όλα μέσα! 18 χρόνια μετά, όλα ζωντανά στο μυαλό μου! Τι να πει κανείς γι' αυτή την ομάδα, για το παραλήρημα του κόσμου, για τις λιποθυμίες στις εξέδρες, για τα τρελά ακροβατικά του Γκάλη, τις τάπες και τα καρφώματα του Φασούλα (Βασίλης Σκουντής, ΕΡΤ: -Κάρφωσε αγόρι μου να φύγουμε!), το απίστευτο θράσος των Γιαννάκη-Χριστοδούλου να σουτάρουν 'από όπου να ναι', τα τεράστια 'balls' του Καμπούρη που εκτέλεσε τις βολές σαν να πήγαινε βόλτα στο πάρκο...
Απίστευτα πράγματα... κλαψ!
-
Κ εγω μικρος ημουν(8 ετων μολις),αλλα τα θυμαμαι πολυ καλα....
Ειχαμε βγει ολοι στους δρομους....Ατελειωτο πανηγυρι.....
Μακαρι να ειχα σε DVD τον τελικο αυτον......
-
Πωπω!! Τι μας θύμισες τώρα......?? Τ-Ρ-Ο-Μ-Α-Κ-Τ-Ι-Κ-Η επιτυχία, εφάμιλλη του EURO 2004 !!!!! Aν και δεν αποτελούσε outsider η ομάδα του Νίκου Γκάλη, αντιμετώπισε μεγαθήρια του Ευρωπαικού μπάσκετ και αξια κατέκτησε το Κύπελλο.
Εκείνα τα παιδιά, πάλι με όπλο το πάθος και την ψυχή,(και τις ικανότητές τους απο τεχνικής αποψης) μας χαρίσανε στιγμές χαράς και ευτυχίας.Ενα καλοκαίρι που μας εχει μείνει και κείνο αξέχαστο και μια ομάδα για την οποία ακόμα τραγουδάμε !!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ! ! ! ! ! !
Τι γίνεται?? ολοι που μιλάμε, μικροί ήμαστε τότε ??Κανας παλιόοοοος ???
Κι γω στα 11, αλλα οι αναμνήσεις ζωντανές....Οσο για την Εθνική ποδοσφαίρου, ΒEACHBUM η δημοσίευση που μας παρέθεσες θα έπρεπε να γραφτεί σε ολες τις εφημερίδες της χώρας, να ανακοινωθεί στην TV, για να μη πω να τοιχοκολληθεί παντου.... (ναι κι αυτό με τα φλαπς ).Για να βλέπουν μερικοί που εχουν μεγάλη γλώσσα (ή μάλλον μεγάλη μ......ία στον εγκέφαλο) και να το βουλώνουν.
Εχω την εντύπωση πως το 'θέμα' με την Εθνική μας είναι ακριβώς ετσι !!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Πωπω!! Τι μας θύμισες τώρα......?? Τ-Ρ-Ο-Μ-Α-Κ-Τ-Ι-Κ-Η επιτυχία, εφάμιλλη του EURO 2004 !!!!! Aν και δεν αποτελούσε outsider η ομάδα του Νίκου Γκάλη, αντιμετώπισε μεγαθήρια του Ευρωπαικού μπάσκετ και αξια κατέκτησε το Κύπελλο.Εκείνα τα παιδιά, πάλι με όπλο το πάθος και την ψυχή,(και τις ικανότητές τους απο τεχνικής αποψης) μας χαρίσανε στιγμές χαράς και ευτυχίας.Ενα καλοκαίρι που μας εχει μείνει και κείνο αξέχαστο και μια ομάδα για την οποία ακόμα τραγουδάμε !!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ! ! ! ! ! !
Τι γίνεται?? ολοι που μιλάμε, μικροί ήμαστε τότε ??Κανας παλιόοοοος ???
Κι γω στα 11, αλλα οι αναμνήσεις ζωντανές....Οσο για την Εθνική ποδοσφαίρου, ΒEACHBUM η δημοσίευση που μας παρέθεσες θα έπρεπε να γραφτεί σε ολες τις εφημερίδες της χώρας, να ανακοινωθεί στην TV, για να μη πω να τοιχοκολληθεί παντου.... (ναι κι αυτό με τα φλαπς ).Για να βλέπουν μερικοί που εχουν μεγάλη γλώσσα (ή μάλλον μεγάλη μ......ία στον εγκέφαλο) και να το βουλώνουν.
Εχω την εντύπωση πως το 'θέμα' με την Εθνική μας είναι ακριβώς ετσι !!
Απλά για να μην παρεξηγηθούμε (μια που τώρα τελευταία στο forum πολλοί έχουν λυμένο το ζωνάρι ..όχι εσυ φίλε spartan) δεν είναι πλήρης παράθεση αυτό που έγραψα αλλά το ζούμι όπως το κατάλαβα.
Και το σχόλιο για τον Καραγκούνη δεν είναι του Καραγιαννίδη αλλά δικό μου (λέω να το κάνω και copyright )
Πάντως χωρίς πλάκα ο Καραγκούνης έιναι ο μόνος παίκτης εδώ και πολύ καιρό που μου δίνει την εντυπωση ότι αν χρειαζόταν θα πλήρωνε για να παίξει αντι να πληρώνεται. Φοβερό πάθος. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ευχαριστουμε.......
Βαγγέλη με πρόλαβες. Όπως ερχόμουν στο γραφείο, άκουσα στον radio gold το απίστευτο εκείνο τραγούδι που ακούγαμε τότε... Europe, The final countdown...
Παρότι κι εγώ ήμουν πιτσιρικάς, δεν είχα χάσει παιχνίδι τότε, εκτός από ένα. Σε όλα μέσα! 18 χρόνια μετά, όλα ζωντανά στο μυαλό μου! Τι να πει κανείς γι' αυτή την ομάδα, για το παραλήρημα του κόσμου, για τις λιποθυμίες στις εξέδρες, για τα τρελά ακροβατικά του Γκάλη, τις τάπες και τα καρφώματα του Φασούλα (Βασίλης Σκουντής, ΕΡΤ: -Κάρφωσε αγόρι μου να φύγουμε!), το απίστευτο θράσος των Γιαννάκη-Χριστοδούλου να σουτάρουν 'από όπου να ναι', τα τεράστια 'balls' του Καμπούρη που εκτέλεσε τις βολές σαν να πήγαινε βόλτα στο πάρκο...
Απίστευτα πράγματα... κλαψ!
Ήμουν 7 χρονών τότε...
Το 'Final Countdown' το ακούω ακόμα και ανατριχιάζω.
Θέλω να δω στις 'ΣΠΟΡ ΙΣΤΟΡΙΕΣ' τον τύπο που επέλεξε το τραγούδι και το έκανε σταθμό!
Τώρα που το ξανασκέφτομαι 1987+2004...Twice in a lifetime...Δεν είναι κι άσχημα! -
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Πάντως χωρίς πλάκα ο Καραγκούνης έιναι ο μόνος παίκτης εδώ και πολύ καιρό που μου δίνει την εντυπωση ότι αν χρειαζόταν θα πλήρωνε για να παίξει αντι να πληρώνεται. Φοβερό πάθος.
Πραγματικα αυτος ο Καραγκουνης ειναι απιστευτος!!!
Αυτο που τον κανει παιχταρα (γιατι ναι ειναι πολυ καλος παιχτης) ειναι οτι γουσταρει να παιζει μπαλα! δεν το κανει για τα λεφτα μονο -
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Απλά για να μην παρεξηγηθούμε (μια που τώρα τελευταία στο forum πολλοί έχουν λυμένο το ζωνάρι ..όχι εσυ φίλε spartan) δεν είναι πλήρης παράθεση αυτό που έγραψα αλλά το ζούμι όπως το κατάλαβα.
Και το σχόλιο για τον Καραγκούνη δεν είναι του Καραγιαννίδη αλλά δικό μου (λέω να το κάνω και copyright )Απο μένα, αντιληπτό ευθύς εξ' αρχης.... Πάντως καλα έκανες και το διευκρίνησες...
Και ναι, ο Καραγκούνης είναι ** παιχταράς **!!
-
Παρακαλώ αν κάποιος πήγε στο παιχνίδι της Ουκρανίας (ή έστω και σε προηγούμενο στο Καραϊσκάκη) ας μου στείλει ένα pm.
Ευχαριστώ
-
Ειχα παει στο παιχνιδι με την Δανια....
Στειλε πμ μπας κ μπορω να σε βοηθησω. -
Xθες, στους 'Πρωταγωνιστές' είχε αφιέρωμα στους Πρωταθλητές της Εθνικής Ελλαδος Μπάσκετ του 1987.Το είδατε ?? Ευτυχώς εκτος απο εμας, τους θυμαται που και που και κανένας δημοσιογράφος τους ήρωες του μπάσκετ εκείνης της εποχής.Καλεσμένοι ηταν οι Γιαννάκης, Φασούλας, Φιλιππου, Πολίτης και Συρίγος....( ? ).Ασφαλώς δε μπορούσε να λέιπει και η 'κούπα' απο το πάνελ.
Ξύπνησε ωραίες αναμνήσεις πάντως η εκπομπή.
-
Γιατί όχι ο Συρίγος; Ήταν ο Διακογιάννης του μπάσκετ εκείνη την εποχή, σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής εκείνος ήταν ο εκφωνητής.
-
Ειλικρινά τα βαρέθηκα αυτά τα αφιερώματα περι basketball του '87 κ γενικα για παλαιμαχους.ελεος!!!!
άλλαξα κανάλι αμέσως.Πρέπει να ζουμε το τωρα κ να σκεφτομαστε κ το μέλλον. Το παρελθον καλο ή κακό δεν πρέπει να του δίνουμε τόσο πολυ βαρύτητα.καθε χρόνο βλεπουμε τετοιου ειδους αφιερώματα.Μου θυμίζουν το 'ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ' των Ελληνο-Κυπριων.Εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Γιατί όχι ο Συρίγος; Ήταν ο Διακογιάννης του μπάσκετ εκείνη την εποχή, σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής εκείνος ήταν ο εκφωνητής.όχι. Θυμάμαι 2 παιχνίδια από βίντεο, όπου νομίζω ήταν ο Σκουντής.
-
Το γνωρίζω, απλά τον συγκεκριμένο δεν τον πολυσυμπαθώ εγω.Θα προτιμούσα κάποιον ακόμη παίχτη στη θέση του.Το Γκάλη ή τον Καμπούρη πχ.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γιατί όχι ο Συρίγος; Ήταν ο Διακογιάννης του μπάσκετ εκείνη την εποχή, σε όλα τα παιχνίδια της Εθνικής εκείνος ήταν ο εκφωνητής.
όχι. Θυμάμαι 2 παιχνίδια από βίντεο, όπου νομίζω ήταν ο Σκουντής.
Όντως ήταν ο Σκουντης αλλα δεν ειναι του παρόντος.Κοιτάχτε το τοπικ τι ακριβως λεει. Εμενα προσωπικα αυτο με νοιαζει κ οχι το ποιος ήταν εκφωνητης το '87 στο μπασκετ.Εντελως ασχετο..
-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
Ειλικρινά τα βαρέθηκα αυτά τα αφιερώματα περι basketball του '87 κ γενικα για παλαιμαχους.ελεος!!!!
άλλαξα κανάλι αμέσως.Πρέπει να ζουμε το τωρα κ να σκεφτομαστε κ το μέλλον. Το παρελθον καλο ή κακό δεν πρέπει να του δίνουμε τόσο πολυ βαρύτητα.καθε χρόνο βλεπουμε τετοιου ειδους αφιερώματα.Μου θυμίζουν το 'ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ' των Ελληνο-Κυπριων.Εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε.Και μένα θυμίζουν το 'ΔΕ ΞΕΧΝΩ', αλλα ξέρεις τι??? Και το πρωτάθλημα και το κύπελλο εκείνα τα χρόνια τα πήρε η ΑΕΛΑΡΑ.Τα χρησιμοποιώ μάλιστα καθημερινά για να υποστηρίζω τη μεγαλοσύνη της ομάδας, οπότε μάλλον μ'αρέσει το 'ΔΕ ΞΕΧΝΩ', κι ας εχουν αλλαξει πολλά απο τότε....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
άλλαξα κανάλι αμέσως.Πρέπει να ζουμε το τωρα κ να σκεφτομαστε κ το μέλλον. Το παρελθον καλο ή κακό δεν πρέπει να του δίνουμε τόσο πολυ βαρύτητα.καθε χρόνο βλεπουμε τετοιου ειδους αφιερώματα.Μου θυμίζουν το 'ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ' των Ελληνο-Κυπριων.Εχουν αλλαξει πολλα απο τοτε.Και μένα θυμίζουν το 'ΔΕ ΞΕΧΝΩ', αλλα ξέρεις τι??? Και το πρωτάθλημα και το κύπελλο εκείνα τα χρόνια τα πήρε η ΑΕΛΑΡΑ.Τα χρησιμοποιώ μάλιστα καθημερινά για να υποστηρίζω τη μεγαλοσύνη της ομάδας, οπότε μάλλον μ'αρέσει το 'ΔΕ ΞΕΧΝΩ', κι ας εχουν αλλαξει πολλά απο τότε....
Ναι ρε φίλε μου, κ εγω το χάρηκα για την ΑΕΛ τότε άντε κ τώρα που ανέβηκε ξανα, φώναξα, έκραξα, φτάνει όμως ΤΕΛΟΣ΅..τώρα είμαστε στην Α Εθνικη.Εκει θα δείξουμε τι αξίζουμε.
τα γλεντια είναι για 2-3 μέρες.άντε το πολύ μια βδομαδα.έχουμε κ αλλα να κάνουμε στην ζωη μας ..ξερεις..
ειδικά τοτε με το μπασκετ το ειπανε, το ξαναειπανε, το λενε ακομα κ τώρα ..φτανει..enough!!!κ για την ΑΕΛ κ για τον Θρυλο κ για κάθε μια ομαδα.
Κοιτάμε το τωρα.
Θελουμε μια Εθνικη Ελλαδος ικανη για να περάσει στο παγκόσμιο? Θα μπορεσει? τι νομίζετε οτι θα γίνει? Απαντησε σε αυτο σε παρακαλω κ ασε τα μπασκετικα για τον Καμπουρη που έχει μαγαζι με Αθλητικα στην Αθηνα!!Συνειδητοποίησε κ εκεινος οτι δεν θα 'ζήσει' με τις τελευταιες βολες του '87 -
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
Ναι ρε φίλε μου, κ εγω το χάρηκα για την ΑΕΛ τότε άντε κ τώρα που ανέβηκε ξανα, φώναξα, έκραξα, φτάνει όμως ΤΕΛΟΣ΅..τώρα είμαστε στην Α Εθνικη.Εκει θα δείξουμε τι αξίζουμε.
Σε περίπτωση λοιπόν που δε το κατάλαβες, (που προφανώς δεν...), αναφέρομαι σε σένα που επιλέγεις να έχεις μπουχτίσει απο τις αναφορές στο Ευρωπαικό του 'τότε', στους 'παλαίμαχους' και 'στη βαρύτητα που δίνεται στο παρελθόν', ενω επιλέγεις να χρησιμοποιείς τις επιτυχίες της ΑΕΛ της **ίδιας ** εποχής (σε αλλο τόπικ και στην καθημερινότητά σου φαντάζομαι οπως ολοι μας άλλωστε) για να επιχειρηματολογείς στο πόσο μεγαλη ομάδα είναι, χρησιμοποιώντας την πιπίλα της ιστορίας της κλπ, κλπ.Και καλά κάνεις βέβαια,απλά διαφωνώ που διαχωρίζεις τα 'παρελθόντα' με τον τρόπο αυτό.
τα γλεντια είναι για 2-3 μέρες.άντε το πολύ μια βδομαδα.έχουμε κ αλλα να κάνουμε στην ζωη μας ..ξερεις..
Γιατι, είδες κανένα σήμερα να γλεντάει την επιτυχία της Εθνικής Μπάσκετ ??
Θελουμε μια Εθνικη Ελλαδος ικανη για να περάσει στο παγκόσμιο? Θα μπορεσει? τι νομίζετε οτι θα γίνει? Απαντησε σε αυτο σε παρακαλω .....
80 σελίδες αυτό συζητιέται....Δε νομίζω να ενοχλεί τοοοσο πολύ το διάλειμμα που έγινε με τα ....'μπασκετικά'.Και να 'σαι σίγουρος οτι θα συνεχιστεί αλλες 80 γιατι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
..................κ ασε τα μπασκετικα για τον Καμπουρη που έχει μαγαζι με Αθλητικα στην Αθηνα!!Συνειδητοποίησε κ εκεινος οτι δεν θα 'ζήσει' με τις τελευταιες βολες του '87
Τώρα για τη 'χολή' που βγάζεις μ'αυτο που λές , τι να πω ??Μήπως είναι απατεώνας έπειδή εχει μαγαζί με αθλητικα ?? Μήπως είναι κλέφτης κι αλήτης ?? 'Η μήπως οι αθλητές αφου τελειώσει η καριέρα τους πρέπει να γίνονται καλόγεροι ?? Η μήπως ακόμη καλύτερα να μπάινουν στο δημόσιο ?? ΄Η ακόμα ακόμα να είναι και χαραραμοφάηδες ??
Μάλλον κατι περισσότερο θα ξέρεις εσυ απο μένα για τον Καμπούρη και τις 'τελευταίες βολές του '87'....Πάντως επειδή εξαιτίας μας εχει ξεφύγει τελείως το τόπικ και οι υπόλοιποι δε χρωστάνε τίποτα, εγω σταματώ εδω.Ο τελευταίος λόγος δικός σου....
Εθνική Ελλάδος mundial 2014(πρωην euro 2004,2012)