-
νομιζω οτι το πιο απλο ειναι μια αντισταση μεσα στο δοχειο, (σαν αυτη που εχουν οι βραστηρες, μονο πολυ πιο μικρη, για να μη γινεται να βρασει...) συνδεδεμενη και με ενα διακοπτακι, για να την αναβεις μονο το χειμωνα η σε εξαιρετικες περιπτωσεις, γιατι εινε λιγο αχρειαστο αυτο το πραγμα...
Η συδεση στη μπαταρια ειναι υποθεση 3 λεπτων... πως τη στηριζεισ στο δοχειο ειναι το θεμα... -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
νομιζω οτι το πιο απλο ειναι μια αντισταση μεσα στο δοχειο, (σαν αυτη που εχουν οι βραστηρες, μονο πολυ πιο μικρη, για να μη γινεται να βρασει...) συνδεδεμενη και με ενα διακοπτακι, για να την αναβεις μονο το χειμωνα η σε εξαιρετικες περιπτωσεις, γιατι εινε λιγο αχρειαστο αυτο το πραγμα...
Η συδεση στη μπαταρια ειναι υποθεση 3 λεπτων... πως τη στηριζεισ στο δοχειο ειναι το θεμα...Βασικά έτσι ακριβώς λειτουργεί το σύστημα αυτό. Η αντίσταση λειτουργεί αυτόματα όταν η θερμοκρασία του υγρού φτάσει κάποιο ελάχιστο όριο.
-
όλα καλά...αλλά με τόση ζέστη στο χώρο της μηχανής δεν νομίζετε ότι το νερό πάντα θα είναι τουλάχιστον χλιαρό?!?!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
όλα καλά...αλλά με τόση ζέστη στο χώρο της μηχανής δεν νομίζετε ότι το νερό πάντα θα είναι τουλάχιστον χλιαρό?!?!Είναι σωστό αυτο που λές αλλά δεν είναι πάντα έτσι γιατι πολλά αυτοκίνητα το δοχείο με το νερό το έχουν σχεδόν στο έδαφος. Άν το αμάξι έχει ξεκινήσει πριν λίγο, έχει σχετικα κρύα μηχανή (οχι οτι η ζεστή θα κάνει μεγάλη διαφορά εκει που είανι το δοχείο) και έξω έχει -20 C Ti γίνεται; Έφερα ένα ακραίο παράδειγμα για Ελλάδα, αλλά οχι ακραίο για άλλες χώρες
Όπως και να έχει μια αντίσταση στο δοχείο δεν είναι πρόβλημα ούτε κόστος νομίζω
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
όλα καλά...αλλά με τόση ζέστη στο χώρο της μηχανής δεν νομίζετε ότι το νερό πάντα θα είναι τουλάχιστον χλιαρό?!?!
Είναι σωστό αυτο που λές αλλά δεν είναι πάντα έτσι γιατι πολλά αυτοκίνητα το δοχείο με το νερό το έχουν σχεδόν στο έδαφος. Άν το αμάξι έχει ξεκινήσει πριν λίγο, έχει σχετικα κρύα μηχανή (οχι οτι η ζεστή θα κάνει μεγάλη διαφορά εκει που είανι το δοχείο) και έξω έχει -20 C Ti γίνεται; Έφερα ένα ακραίο παράδειγμα για Ελλάδα, αλλά οχι ακραίο για άλλες χώρες
Αφού δεν το έχει κάνει η Citroen τόσα χρόνια...θα είναι άχρηστο!!!
Εδώ είχαν βάλει στα DS για τις κρύες χώρες ξεχωριστό καλοριφέρ με πετρέλαιο στο πορτ-μπαγκάζ!!!!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Είναι σωστό αυτο που λές αλλά δεν είναι πάντα έτσι γιατι πολλά αυτοκίνητα το δοχείο με το νερό το έχουν σχεδόν στο έδαφος. Άν το αμάξι έχει ξεκινήσει πριν λίγο, έχει σχετικα κρύα μηχανή (οχι οτι η ζεστή θα κάνει μεγάλη διαφορά εκει που είανι το δοχείο) και έξω έχει -20 C Ti γίνεται; Έφερα ένα ακραίο παράδειγμα για Ελλάδα, αλλά οχι ακραίο για άλλες χώρες
Εδώ είχαν βάλει στα DS για τις κρύες χώρες ξεχωριστό καλοριφέρ με πετρέλαιο στο πορτ-μπαγκάζ!!!!
Citroen?? Τι ειναι αυτο;
Aστειευομαι...
Μου αρέσει πάντως που στα Citroen έχουν χειρολαβή στη θέση του συνοδηγού μπροστά για να σηκόνεται ο ηλικιομένος που κάθεται. θα έπρεπε να την έχουν και τα Buick εδώEλπίζω να καταλαβαίνεις οτι κάνω humor Και να μην παρεξηγηθώ. Η Citroen έχει καταπληκτική ιστορία σαν αυτοκίνητο με μοναδικές καινοτομίες που ακόμα και σήμερα δείχνουν καταπληκτικές. Τώρα μάλιστα η Lexus επανέφερε τα φώτα που στρίβουν ανάλογα με την πορεία του αυτοκινήτου.
Με σεβασμό,
Δημήτρης -
Citroen?? Τι ειναι αυτο;
Aστειευομαι...
Μου αρέσει πάντως που στα Citroen έχουν χειρολαβή στη θέση του συνοδηγού μπροστά για να σηκόνεται ο ηλικιομένος που κάθεται. θα έπρεπε να την έχουν και τα Buick εδώEλπίζω να καταλαβαίνεις οτι κάνω humor Και να μην παρεξηγηθώ. Η Citroen έχει καταπληκτική ιστορία σαν αυτοκίνητο με μοναδικές καινοτομίες που ακόμα και σήμερα δείχνουν καταπληκτικές. Τώρα μάλιστα η Lexus επανέφερε τα φώτα που στρίβουν ανάλογα με την πορεία του αυτοκινήτου.
Με σεβασμό,
ΔημήτρηςΝαι cool!Citroen με λένε?
Νομίζω πάντως τα φώτα που στρίβουν τα είχε σκεφτεί και πρόσφατα η SEAT...
Anyway...στο θέμα μας...
Κάπου είχα ακούσει ότι το οινόπνευμα στο νερό για τα τζάμια τα θολώνει λίγο?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Citroen?? Τι ειναι αυτο;
Aστειευομαι...
Με σεβασμό,
ΔημήτρηςΝαι cool!Citroen με λένε?
Νομίζω πάντως τα φώτα που στρίβουν τα είχε σκεφτεί και πρόσφατα η SEAT...
Anyway...στο θέμα μας...
Κάπου είχα ακούσει ότι το οινόπνευμα στο νερό για τα τζάμια τα θολώνει λίγο?
Για τη Seat να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα τι κάνουν. Μόνο σε φωτογραφίες που έχω δει κάποια αυτοκίνητα τους. Eίχα την αίσθηση οτι τα SEAT είναι φθηνά αυτοκίνητα υεραρχικά κάτω απο τα VW και πανω απο τα SKODA.
Αλλά η Lexus το σύστημα αυτό το εφαρμόζει ήδη σε αυτοκίνητα της όπως το LS.Mε σεβασμό,
Δημήτρης -
Πως μπορούμε να βάλουμε νέου τύπου υαλοκαθαριστήρες σαν αυτούς γιατί απ'ότι είδα έχουν διαφορετικό κούμπωμα πάνω στα μάκτρα.
Δεν φαίνονται πολύ καλά αλλά τους έχω δει στα τελευταία Astra, Golf, Polo...
Δεν έχουν σίδερα είναι όλο λάστιχο. -
να σας ρωτησω κατι ρε παιδες?δε ξερω αν πρεπει να το γραψω εδω ,μιας και που αφορα κυριως τους αλφιστι: εχω παρατηρησει οτι μετα απο τα 120κατι χλμ περιπου και με τους υαλοκαθαριστηρες εντος ακουγεται ενα μικρο σφυριγμα(τριξιμο?)το οποιο εχει να κανει καθαρα με τη λειτουργια τους.
και ειναι χαρακτηριστικο οτι εχει να κανει καθαρα με το οριο ταχυτητας.
παιζοντας με το γκαζι σε εκεινα χλμ παιζεις και με το θορυβο -
Ο χρήστης tolis147 έγραψε:
να σας ρωτησω κατι ρε παιδες?δε ξερω αν πρεπει να το γραψω εδω ,μιας και που αφορα κυριως τους αλφιστι: εχω παρατηρησει οτι μετα απο τα 120κατι χλμ περιπου και με τους υαλοκαθαριστηρες εντος ακουγεται ενα μικρο σφυριγμα(τριξιμο?)το οποιο εχει να κανει καθαρα με τη λειτουργια τους.
παιζοντας με το γκαζι σε εκεινα χλμ παιζεις και με το θορυβοΠολύ anal retentive είσαι με το αυτοκίνητό σου
-
παιζοντας με το γκαζι σε εκεινα χλμ παιζεις και με το θορυβοΔεν έχω οδηγήσει ποτέ Alfa Romeo και δεν είμαι γνώστης του αυτοκινήτου, αλλά μια υπόθεση που θα έκανα (ίσως εσφαλμένη) είναι οτι μπορεί να έχει να κάνει με την αεροδυναμική. Πολλές φορές παράγονται τέτοιοι αεροδυναμικοί ήχοι απο υαλοκαθαριστήρες. Δοκίμασες να βάλεις άλλους;
Επίσης η αεροδυναμική μπορεί να είναι τέτόια που ο ήχος να εμφανίζεται σε κάποιο όριο και να εξαφανίζεται σε μεγαλύτερη ταχύτητα (μήν σε εκπλίσει αυτό )
Με σεβασμό,
Δημήτρης -
Επίσης η αεροδυναμική μπορεί να είναι τέτόια που ο ήχος να εμφανίζεται σε κάποιο όριο και να εξαφανίζεται σε μεγαλύτερη ταχύτητα (μήν σε εκπλίσει αυτό )Με σεβασμό,
ΔημήτρηςKλασσικο παραδειγμα οι ηλιοροφες..
-
φιλε Δημητρη ισως να μην εχεις αδικο.μου περασε και εμενα απο το μυαλο.
αλλα παλι σκεφτομαι :παντα ο ιδιος ηχος?παντα στα ιδια χλμ?
ασχετα με το ποσο νερο ριχνει ο ουρανουλης?ασχετα απο που μου την πεφτει ο καιρος?
τι να πω και τι να κανω!!!!!
λες να τους βαλω εντος και εγω απ'εξω στο'να χερι το μπουκαλι και με το αλλο(οχι το μπεγλερι!)να τους ψιλοπαταω μπας και το ακουσω?
μονο μη με δει ο γειτονας γιατι τριγυριζω την κορη του και αντε μετα να του πει πως θα βγει μαζι μου!!! -
ασχετα με το ποσο νερο ριχνει ο ουρανουλης?ασχετα απο που μου την πεφτει ο καιρος?
λες να τους βαλω εντος και εγω απ'εξω στο'να χερι το μπουκαλι και με το αλλο(οχι το μπεγλερι!)να τους ψιλοπαταω μπας και το ακουσω?
μονο μη με δει ο γειτονας γιατι τριγυριζω την κορη του και αντε μετα να του πει πως θα βγει μαζι μου!!!Mερικοί ήχοι απο αεροδυναμική παράγονται μόνο σε συγκεκριμένες ταχύτητες. Φαντάσου μια μικρή τρυπούλα σε ένα σημείο του αυτοκινήτου. Φτάνοντας σε κάποια ταχύτητα οδήγόντας ο ήχος αρχίζει και ακούγεται στα αυτία σου. Αυτό νομίζω είναι κατανοητό γιατί. Τώρα υπέθεσε οτι επιταχύνεις και άλλο. Σε μερικές περιπτώσεις η συμπίεση του αέρα αρχίζει και μεγαλώνει (σκέψου οτι το αυτοκίνητο σου σπρώχνει προς τα μπροστά στρώματα αέρα) με αποτέλεσμα πλέον να μήν μπορεί να υπάρχει άλλη ροή αέρα μέσα απο την τρυπούλα αυτή και ο ήχος σταματάει.
Το παράδειγμα είναι απλοποίηση πολλών φαινομένων αλλά ίσως μπορεί να εξηγήσει απλά που οφείλεται το φαινόμενο αυτό.
Όμως επειδή δεν μπορώ να είμαι σίγουρος άν είναι πραγματικά αεροδυναμικός ο θόρυβος και με τίποτα δεν θα ήθελα να σε πάρω στο κεφάλι μου άν θέλεις κάνε μια δοκιμή να βάλεις άλλους υαλοκαθαριστήρες και άν συνεχίσεις να έχεις το θόρυβο κοίταξε το καλύτερα. Γιατί αν τύχει να μήν είναι αεροδυναμικός θόρυβος και τύχει (αν και δεν το νομίζω) κάτι να είναι χαλαρωμένο στο συστήμα , δεν θα ήθελες να σταματήσουν να λειτουργούν ή να σπάσουν την ώρα που βρέχει (συνήθως αυτά συμβαίνουν πάντα στη χειρότερη στιγμή )Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. Φυσικά όλες οι δοκιμές πρέπει να γίνουν μακρυά απο το σπίτι του γείτονα
-
μονο μη με δει ο γειτονας γιατι τριγυριζω την κορη του και αντε μετα να του πει πως θα βγει μαζι μου!!!Mερικοί ήχοι απο αεροδυναμική παράγονται μόνο σε συγκεκριμένες ταχύτητες. Φαντάσου μια μικρή τρυπούλα σε ένα σημείο του αυτοκινήτου. Φτάνοντας σε κάποια ταχύτητα οδήγόντας ο ήχος αρχίζει και ακούγεται στα αυτία σου. Αυτό νομίζω είναι κατανοητό γιατί. Τώρα υπέθεσε οτι επιταχύνεις και άλλο. Σε μερικές περιπτώσεις η συμπίεση του αέρα αρχίζει και μεγαλώνει (σκέψου οτι το αυτοκίνητο σου σπρώχνει προς τα μπροστά στρώματα αέρα) με αποτέλεσμα πλέον να μήν μπορεί να υπάρχει άλλη ροή αέρα μέσα απο την τρυπούλα αυτή και ο ήχος σταματάει.
Το παράδειγμα είναι απλοποίηση πολλών φαινομένων αλλά ίσως μπορεί να εξηγήσει απλά που οφείλεται το φαινόμενο αυτό.
Όμως επειδή δεν μπορώ να είμαι σίγουρος άν είναι πραγματικά αεροδυναμικός ο θόρυβος και με τίποτα δεν θα ήθελα να σε πάρω στο κεφάλι μου άν θέλεις κάνε μια δοκιμή να βάλεις άλλους υαλοκαθαριστήρες και άν συνεχίσεις να έχεις το θόρυβο κοίταξε το καλύτερα. Γιατί αν τύχει να μήν είναι αεροδυναμικός θόρυβος και τύχει (αν και δεν το νομίζω) κάτι να είναι χαλαρωμένο στο συστήμα , δεν θα ήθελες να σταματήσουν να λειτουργούν ή να σπάσουν την ώρα που βρέχει (συνήθως αυτά συμβαίνουν πάντα στη χειρότερη στιγμή )Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. Φυσικά όλες οι δοκιμές πρέπει να γίνουν μακρυά απο το σπίτι του γείτονα
Nα προσθέσω στο προηγούμενο μου Post για περίπτωση που δημιουργηθει η απορία, γιατι όταν έχουμε το παράθυρο λίγο ανοιχτό όσο επιταχύνουμε και ανεβαίνει η ταχύτητα, τόσο περισσότερο θόρυβο έχουμε.. Ο λόγος είναι οτι η επιφάνεια εισόδου του αέρα μέσα στο όχημα (απο το σημείο που είναι ανοιχτό το παράθυρο) είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με μία σχισμή, τρυπούλα και η ταχύτητα δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει φαινόμενα συμπίεσης του αέρα.
Και πάλι τονίζω οτι το παράδειγμα και αυτό είναι απλούστευση του τι σιμβαίνει στην πραγματικότητα, αλλά μπορεί να βοηθήσει κάποιον θέλω να πιστεύω να 'φανταστεί' το πώς λειτουργεί η φυσική της αεροδυναμικής στις 2 περιπτώσεις αυτές.Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Έχει ακούσει κανείς ένα μαγαζί ΦΙΛΗΣ (σωστά το λέω?) που έχει διάφορα αξεσουάρ με λάστιχα παρμπρίζ κλπ κλπ?
-
Επαναφέρω το θέμα λόγω καιρού!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα λόγω καιρού!Αφου το επανεφερες να πω κι εγω τι εκανα πριν 1 μηνα περιπου. Πηρα απο ενα μαγαζι 2 λαστιχακια για 3 ευρω και αντικατεστησα τα παλια (για να μην αλλαξω ολο τον υαλοκαθαριστηρα). Μια χαρα καθαριζουν μεχρι τωρα. Δε ξερω αν θα αντεξουν πολυ λογω μαρκας, παντως δουλευουν!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Επαναφέρω το θέμα λόγω καιρού!
Αφου το επανεφερες να πω κι εγω τι εκανα πριν 1 μηνα περιπου. Πηρα απο ενα μαγαζι 2 λαστιχακια για 3 ευρω και αντικατεστησα τα παλια (για να μην αλλαξω ολο τον υαλοκαθαριστηρα). Μια χαρα καθαριζουν μεχρι τωρα. Δε ξερω αν θα αντεξουν πολυ λογω μαρκας, παντως δουλευουν!!!
Το έκανα πριν 1 εβδομάδα..
Άλλο 2 ευρώ και άλλο 10 !!!!!
Περι Υαλοκαθαριστηρων