-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Exει και λάστιχα σκέτα άμα θες....
Για τον φλατ Μάκη; Καλό αυτό... Τώρα που σε βρήκα, ρε συ, σε σχέση με τους 'μαμά' της peugeot είναι μετατοπισμένοι 2-3 πόντους προς τα πάνω, όταν το μάκτρο είναι κάθετο. Προσπάθησα να μετακινήσω το λάστιχο ως προς την 'αγκράφα' αλλά δεν τα κατάφερα. Γίνεται τπτ, ξέρεις;
@SV2: εγώ έβαλα ένα σε κόκκινο μπουκαλάκι, ελληνικής προέλευσης. Πάρα πολύ καλό είναι το άτιμο, περιμένω να σταματήσουν λίγο οι βροχές κτλ ώστε να το πλύνω καλά και να του ρίξω μια στρώση.
-
-
Πίσω δεν ξέρω τι φοράς εσύ, μέτρα τον (τον καθαριστήρα, ε;) και πες μου.
Και οι 3 μου βγήκαν 50κατι ευρώ. -
ΟΚ! Εγώ τους μπροστά που φοράμε ίδιους τους πήρα 34,7 +7 μεταφορικά.
-
70εκ+65εκ; Από πού τους πήρες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για τον φλατ Μάκη; Καλό αυτό... Τώρα που σε βρήκα, ρε συ, σε σχέση με τους 'μαμά' της peugeot είναι μετατοπισμένοι 2-3 πόντους προς τα πάνω, όταν το μάκτρο είναι κάθετο. Προσπάθησα να μετακινήσω το λάστιχο ως προς την 'αγκράφα' αλλά δεν τα κατάφερα. Γίνεται τπτ, ξέρεις;
Τώρα τους είδα,δεν ξέρω αν βγάζει σκέτα λάστιχα γι αυτά τα μάκτρα.
Προφανώς η διαφορά σου προέρχεται απ τη διαφορετικότητα του σκελετού.
Ξεβίδωσε τα 10άρια παξιμάδια σε θέση ηρεμίας των μάκτρων και κάνε ένα κλικ προς τα κάτω ή πάνω όπου χρειάζεται απ το καρε και ξανασφιξτα -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
70εκ+65εκ; Από πού τους πήρες;70-60, από εδώ
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τώρα τους είδα,δεν ξέρω αν βγάζει σκέτα λάστιχα γι αυτά τα μάκτρα.
Προφανώς η διαφορά σου προέρχεται απ τη διαφορετικότητα του σκελετού.
Ξεβίδωσε τα 10άρια παξιμάδια σε θέση ηρεμίας των μάκτρων και κάνε ένα κλικ προς τα κάτω ή πάνω όπου χρειάζεται απ το καρε και ξανασφιξταΔεν το εξήγησα καλά, η διαφορά είναι η εξής:
Όπου Α=Αρχική θέση και Τ=τελική.
-
Ε έχουν διαφορά στο μάκρος ρε Ντίνο
-
Όχι, γιατί είναι μετατοπισμένοι, δηλαδή όσα + έχει από πάνω, τόσα - έχει από την κάτω μεριά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όχι, γιατί είναι μετατοπισμένοι, δηλαδή όσα + έχει από πάνω, τόσα - έχει από την κάτω μεριά.Ε τότε το κούμπωμα είναι ενα κλικ ποιο πλάγια δηλ δεν είναι ακριβώς στο κέντρο του μάκτρου
-
Σήμερα ρώτησα σε μερικά βενζινάδικα που ήταν στο δρόμο μου και σε μια Autoplus για καθαριστήρες, καθώς πρέπει να τους αλλάξω - το κάτω άκρο του αριστερού 'παίζει' υπερβολικά καθώς η τρυπούλα στη μέση τους, όπου περνάει ένα μικρό αξονάκι έχει αρχίσει να γίνεται οβάλ...
Τιμές (για σετ με έναν 65cm και έναν 40cm): Aπό λιγότερο από 15 Ευρώ οι απλοί, 18 Ευρώ οι μη-επώνυμοι νέου τύπου (σαν τους AeroTwin της Bosch) μέχρι.... 57 (!!!) Ευρώ οι απλοί της Wurth σε κάποιο βενζινάδικο.Γενκά... Ό,τι να 'ναι!!!
-
Για το golf πηρα τους bosch aerotwin με 28 Ευρω απο εδω http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0292417489' target='_blank . Ολα καλα με τη συναλλαγη και οι υαλοκαθαριστηρες στο κουτακι τους- αψογοι. Προσοχη μονο γιατι αυτοι ειναι για golf μετα το 2005.
Δειτε εδω http://aa.bosch.de/aa/en/kfz-teile/prod ... blades.pdf τη λιστα συμβατοτητας που εχει αναφερθει παλι.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Για το golf πηρα τους bosch aerotwin με 28 Ευρω απο εδω http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0292417489' target='_blank' target='_blank' target='_blank . Ολα καλα με τη συναλλαγη και οι υαλοκαθαριστηρες στο κουτακι τους- αψογοι. Προσοχη μονο γιατι αυτοι ειναι για golf μετα το 2005.Δειτε εδω http://aa.bosch.de/aa/en/kfz-teile/prod ... blades.pdf' target='_blank' target='_blank τη λιστα συμβατοτητας που εχει αναφερθει παλι.
Πολύ καλές τιμές, η απορία μου είναι η εξής:
Ο πωλητής λέει ότι είναι υαλοκαθαριστήρες με 'spoiler'...είναι αυτό κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους εργοστασιακούς;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Για το golf πηρα τους bosch aerotwin με 28 Ευρω απο εδω http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0292417489' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank . Ολα καλα με τη συναλλαγη και οι υαλοκαθαριστηρες στο κουτακι τους- αψογοι. Προσοχη μονο γιατι αυτοι ειναι για golf μετα το 2005.
Δειτε εδω http://aa.bosch.de/aa/en/kfz-teile/prod ... blades.pdf' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank τη λιστα συμβατοτητας που εχει αναφερθει παλι.
Πολύ καλές τιμές, η απορία μου είναι η εξής:
Ο πωλητής λέει ότι είναι υαλοκαθαριστήρες με 'spoiler'...είναι αυτό κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους εργοστασιακούς;
Δεν εχουν καμια απολυτως διαφορα με τους εργοστασιακους.
Λεει Scheibenwischer mit Spoiler που στα αγγλικα σημαινει Windshield wiper with spoiler, δηλαδη λαστιχο υαλοκαθαριστηρα μαζι με το πλαισιο. Ισως το εβαλε για να τονισει οτι δεν ειναι μονο το λαστιχο.
Να σημειωσω οτι ηρθαν στο σπιτι μου με την interattica courier σε 4 μερες.
-
Το spoiler στους υαλοκαθαριστήρες είναι ουσιαστικά μία αεροτομή η οποία με τη βοήθεια του αέρα πιέζει τον υαλοκαθαριστήρα στο τζάμι για να μην αναπηδά στις υψηλές ταχύτητες και να καθαρίζει καλύτερα το τζάμι (θεωρητικά).
Συνήθως υαλοκαθαριστήρα με spoiler βάζουν για λόγους οικονομίας μόνο απο την μεριά του οδηγού (καθώς αυτό το χαζό κομάτι πλαστικού σχεδόν διπλασιάζει την τιμή του καθαριστήρα), αλλά άν θέλεις βάζεις και τους δύο με σπόιλερ. Ή βάζεις και τους δύο απλούς, καθώς προσωπικά δέν έχω δεί μεγάλη διαφορά σε απόδοση μεταξύ απλού απο αυτόν με σπόιλερ.
-
ΟΚ! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα παραγγείλω σε λίγες μέρες καθώς η τιμή είναι πολύ καλή
-
Αυτό που έλεγα παραπάνω για τις διαφορές τιμών που παίζουν:
Για εμπρός σετ BOSCH AeroTwin για Peugeot 206 (1x65cm & 1x40cm, part number: A653S)
- Στο Praktiker (Μεταμόρφωση): 36.90 Euro
- Στην Autoplus (Μαρούσι): 50 Euro [+35%]
Παρεμπιπτόντως η τιμή του Praktiker δεν είναι και η χαμηλότερη που μπορεί να τους βρει κανείς....
-
Άλλαξα τα λαστιχάκια!!!
4 ευρώ τα 2.
Έχω
όμως ένα μικροπροβληματάκι. Ένω στο δεξιό υαλοκαθαριστηρα μπήκε μια χαρά, στον αριστερο, του οδηγού δλδ, έχει 'κάτσει' κάπως στραβα γιατι ήθελαν λίγα άνοιγμα οι βάσεις και ψιλοβαριόμουνα να τις ανοίξω.
Εντάξει καθαρίζουν μια χαρά δε λέω οπότε όλα καλά. (θα δείξει) -
Δεν μπορώ να βρω λάστιχα (μόνο) για τους υαλοκαθαριστήρες μου. Του οδηγού 68εκ. και του συνοδηγού 48εκ. Εντάξει για του συνοδηγού, αλλά του οδηγού; Βρίσκω μόνο κάποια λάστιχα που έχουν μία πλαστική βάση που συρταρώνει στο μάκτρο, αλλά δεν είναι τόσο καλής ποιότητας. Μέχρι 61 εκ. έχω βρει της Guard που είναι αρκετά καλά. 2,5€ έχουν και μόνο μία σεζόν θέλω να μου βγάλουν εξ' άλλου. Έχω βρει και νέου στυλ μάκτρα πάλι της Guard 20-21€ το ζευγάρι και της KCW 27-28€. Μόνο που της Guard έχει ένα τεράστιο κούμπωμα σαν αγκράφα ζώνης.
Περι Υαλοκαθαριστηρων