-
Εχει κανεις αυτο το συστημα στο αυτοκινητο του?1)Πως λειτουργει?Απ οτι ξερω του περνας ενα cd με τον χαρτη καθε χωρας και συνδεεται με δορυφορο(αυτο δεν το καταλαβαινω-λογικα δεν θα πρεπε να εχει αποθηκευμενους τους χαρτες καθε χωρας και με τη συνδεση με τον δορυφορο να κανει upgrade).Μετα πληκτρολογεις την περιοχη που θες να πας και σου βγαζει τη διαδρομη που θα ακολουθησεις πανω στη οθονη η μπορεις να την ακους φωνητικα.2)Απο τη στιγμη που συνδεεται με δορυφορο μηπως σου προτεινει και εναλλακτικες διαδρομες για να φτασεις στον προορισμο σου γλυτωνοντας την κινηση?3)Εκτος απο αυτο και τι αλλες υπηρεσιες προσφερει?4)Αυτη τη στιγμη λειτουργει σε ολη την ελλαδα η μονο αθηνα?5)Εχει και στα ελληνικα φωνητικες εντολες?
-
Εχει κανεις αυτο το συστημα στο αυτοκινητο του?1)Πως λειτουργει?Απ οτι ξερω του περνας ενα cd με τον χαρτη καθε χωρας και συνδεεται με δορυφορο(αυτο δεν το καταλαβαινω-λογικα δεν θα πρεπε να εχει αποθηκευμενους τους χαρτες καθε χωρας και με τη συνδεση με τον δορυφορο να κανει upgrade).Μετα πληκτρολογεις την περιοχη που θες να πας και σου βγαζει τη διαδρομη που θα ακολουθησεις πανω στη οθονη η μπορεις να την ακους φωνητικα.2)Απο τη στιγμη που συνδεεται με δορυφορο μηπως σου προτεινει και εναλλακτικες διαδρομες για να φτασεις στον προορισμο σου γλυτωνοντας την κινηση?3)Εκτος απο αυτο και τι αλλες υπηρεσιες προσφερει?4)Αυτη τη στιγμη λειτουργει σε ολη την ελλαδα η μονο αθηνα?5)Εχει και στα ελληνικα φωνητικες εντολες?
-
-
Μάλλον αναφέρεσαι σε συστήματα δορυφορικής πλοήγησης (η οθόνη που δείχνεις εμφανίζει τη λειτουργία του υπολογιστή ταξιδίου).
Τα συστήματα αυτά διαβάζουν τους χάρτες από CD/DVD που διαθέτουν κρυμένο και το οποίο μπορείς να ανανεώνεις επί πληρωμή. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS (global positioning system) και εκεί κολλάνε οι δορυφόροι που εκπέμπουν και το σύστημα που μόνο λαμβάνει και κάνει υπολογισμούς, προσδιορίζουν το στίγμα ανά δευτερόλεπτο (ή και συχνότερα). Αν ξέρεις που ήσουν το προηγούμενο δευτερόλεπτο και πού τώρα μπορείς να βγάλεις κατεύθυνση και ταχύτητα κλπ. Αν ξέρεις από το χάρτη και πού θέλεις να πας μπορείς να βγάλεις και πόση ώρα θα κάνεις και πότε θα φτάσεις κλπ. Με πιο πολύπλοκες λειτουργίες που εξαρτώνται από τους ειδικούς χάρτες μπορεί να έχεις την πλήρη δρομολόγηση με ή χωρίς φωνητικές οδηγίες και επίσης πάρα πολλές πληροφορίες πχ εστιατόρια, βενζινάδικα κλπ. Σε τοπικό επίπεδο μπορεί να προστίθενται και πληροφορίες για την κίνηση κλπ όχι μέσω δορυφόρων αλλά μέσω κινητής τηλεφωνίας....
Λειτουργεί στην Ελλάδα αν έχεις προμηθευτεί τις ελληνικές λύσεις (που δεν νομίζω να περιέχονται στις εργοστασιακές ακόμα). Νομίζω μερική κάλυψη μόνο αλλά συνεχώς βελτιώνεται....
Σε άλλο θέμα έχουμε ασχοληθεί με GPS και τέτοιους χάρτες.... -
Δες αυτά:
http://www.connecting.gr/pages/4_2001/s ... azineID=13
http://www.ams.gr/pages/5_2002/showarti ... azineID=10 -
'Εχω το Traver-Pilot της Blaupunkt (radio-cd-navigation) στο Polo μου. Δουλεύει έτσι όπως τα λέτε. Δεν το κατάφερα ακόμη, καθώς δεν έχω χάρτη της Ελλάδας... Θα επανέλθω σύντομα με περισσότερες πληροφορίες καθώς τώρα είμαι πτώμα...
-
Αγόρασα ένα σύστημα πλοήγησης της Garmin (Street Pilot III). Το πήρα λιγότερο από 900 ευρώ (Ελβετία) και το έχω χρησιμοποιήσει σε περισσότερα από 4.000 χιλιόμετρα ως τώρα.
Είχε χάρτες για πολλές ευρωπαϊκές χώρες μέσα στη συσκευασία (ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΑΣ) και για να λειτουργήσει ΠΡΕΠΕΙ να έχεις υπολογιστή στο σπίτι.
Χάρτη Ελλάδας (όχι πλήρη, αλλά μόνο Αθήνα - Θεσσαλονίκη και κάποιες άλλες πόλεις, δε θυμάμαι για εθνικές οδούς) βρήκα στο ίντερνετ και συγκγκριμένα στο Shop 21, αλλά είναι ακριβό (150 ευρώ αν θυμάμαι καλά) για τις ελάχιστες περιοχές που καλύπτει. Θα περιμένω, αφού δεν το χρειάζομαι άμεσα άλλωστε.Έχει φωνητική καθοδήγηση, σε δύο γλώσσες όχι όμως στα ελληνικά. Όταν το πήρα είχε γερμανικά και γαλλικά (Ελβετία γαρ...), και του εγκατέστησα από τον υπολογιστή Αγγλικά και Γερμανικά. Και στις δύο γλώσσες τα λέει κατανοητά. Επίσης έχει και Ιταλικά και δεν θυμάμαι αν έχει και άλλες (τις βρίσκει κανείς δωρεάν στην ιστοσελίδα της εταιρείας).
Οι χάρτες υποτίθεται πως ανανεώνονται, και μαζί με την συσκευή είχε έναν κωδικό που μέσω ίντερνετ μου δίνει δικαίωμα στις ανανεώσεις.
Το λογισμικό της συσκευής ανανεώνεται, και ήδη του έχω περάσει ένα νεώτερο που όντως έλυσε ένα μικροπρόβλημα (σε διαδρομή με ενδιάμεσους σταθμούς δεν έδεινε οδηγίες για τον επόμενο σταθμό αφού έφτανες σε κάποιον).
Στην πορεία βρίσκει πολύ καλά την θέση (συνήθως δίνει ακρίβεια με απόκλιση λιγότερο από 10 μέτρα) στον χάρτη, με υψόμετρο και ταχύτητα. Ακόμα και με συννεφιά και αρκετή βροχή 'έπιανε' αρκετούς δορυφόρους.
Γενικά σαν συσκευή με έχει αφήσει πάρα πολύ ικανοποιημένο, με πρόβλημα πως η αντιολισθητική βάση του γλιστράει αν ο δρόμος έχει ανωμαλίες. Πόσο μάλλον στην Ελλάδα, αν και το αυτοκίνητο έχει σχετικά σκληρές αναρτήσεις.
Ένα άλλο παράπονο είναι πως τους χάρτες τους αποθηκεύει σε μία κάρτα μνήμης, αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλη... Όλη η Ευρώπη έχει μέγεθος πάνω από 1 Γιγαμπάιτ, και η μνήμη είναι στα 128 Μεγαμπάιτ και γεμίζει εύκολα...Σαν λογισμικό, όσον αφορά την συσκευή είναι πολύ εύχρηστο σε μενού, λειτουργία κλπ, αλλά σαν λογισμικό στον Η/Υ είναι πιο δύσχρηστο από το autoroute Express, και επιπλέον έχει λιγότερες δυνατότητες (σαν πρόγραμμα Η/Υ ανεξάρτητο από το GPS). Οι χάρτες είναι λεπτομερείς, αλλά έχω διαπιστώσει κάποια λάθη, όπως πχ στην Ιταλία, κοντά στο Σάν Ρέμο που σε ένα άσχετο σημείο μου έλεγε να κάνω απότομη στροφή δεξιά, και δεν υπήρχε δρόμος. Αργότερα κατάλαβα πως εννοούσε να μπω στον αυτοκινητόδρομο, που πέρναγε αποπάνω μου σαν γέφυρα και φυσικά ήταν αδύνατο να μπω... Γενικά πάντως δεν κάνει τέτοια λάθη, ούτε και με έχει στείλει να μπω σε απαγορευτικό ποτέ!
Κάποιες φορές λέει πολύ συχνά τι ακολουθεί και το επαναλαμβάνει κάθε τρεις και λίγο, ενώ άλλες φορές (σε αυτοκινητόδρομο συνήθως...) μπορεί να καθυστερήσει λίγο και να βρεθείς να κάνεις κύκλο. Και καλά, σς Γερμανία και Ελβετία που είναι ουσιαστικά δωρεάν δεν πειράζει, αλλά στην Ιταλία αυτό είναι κακό... (Βέβαια εκεί ήταν ΑΨΟΓΟ όταν ήσουν μέσα στον αυτοκινητόδρομο, άλλωστε το εκεί δίκτυο είναι απλούστερο από της Γερμανίας).
Με έχει βοηθήσει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, έχω κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα σε άγνωστους δρόμους εστιάζοντας στον δρόμο και όχι να μην χάσω την ταμπέλα, με επακόλουθη αύξηση στην ασφάλεια.
Μεγάλο ατού είναι πως είναι ανεξάρτητο πλήρως με το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου μου, οπότε δεν με περιορίζει.Τώρα αν ήμουν στην Ελλάδα δεν νομίζω να το αγόραζα... Για τις λίγες φορές που ψάχνω διεύθυνση στην Αθήνα καλός είναι και ο χάρτης. Άλλωστε σε γενικές γραμμές την ξέρω την Αθήνα. Από την άλλη κάθε τρεις και λίγο σου αλλάζουν την φορά στους μονόδρομους, κάνουν πεζόδρομους, φτιάχνουν πολλούς νέους κόμβους, οπότε οι χάρτες θα είναι λίγο σπαγγέτι...
Για ταξίδια σε χωριά κλπ θα το ήθελα πολύ, αλλά δεν έχουν χαρτογραφηθεί καν οι περιοχές... Οπότε μεγάλο έξοδο για μικρό ώφελος... Για την ώρα όμως! -
GeorgeTabs-Δεν μου απαντησες κατι σημαντικο.Στην αναβαθμιση καθε χαρτη πως πληρωνεις και ποσο?Η ειναι δωρεαν και γινεται μεσω δορυφορου με το cd του χαρτη καθε χωρας?
-
Sakis, το upgrade του χάρτι δεν μπορεί να γίνει μέσω δορυφόρου. Πρέπει να γίνει στο computer του σπιτιού σου. Ο λόγος είναι οτι 1) μέσω δορυφόρου ώς υπηρεσία έχεις μόνο το GPS και όχι satellite internet connection.
2) Άν η αποθήκευση του χάρτι γίνεται σε CD Και οχι σε flash ram δέν θα ήταν δυνατή η εγγραφή των νέων δεδομένων στο CD του αυτοκινήτου σου αφού δεν είναι CD-RW.Δεν γνορίζω πόσο στοιχήζει το upgrade στην Ελλάδα δυστηχώς. Το σύστημα σε εμένα προσωπικά λειτουργεί τέλεια και το εγκατέστησα πρώτη φορά σε BMW 325i πρίν μερικά χρόνια. Σήμερα το έχουμε σε Mercedes CLK, Honda Accord και μία Porsche 911 (εργοστασιακό και στα 3) και λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά (Μένω USA)
Eδώ πάντως υπάρχουν και άλλες λύσεις περισσότερο φθηνές για κάποιον που απλά θέλει κάποιον χάρτι απο το σημείο Α στο σημείο Β , όπως πχ maps.yahoo.com h to mapquest.. Aντίστοιχα websites υπάρχουν για διάφορες Ευρωπαικές χώρες (άν κάποιος γνωρίζει για Ελλάδα θα εκτιμούσα να με ενημέρωνε)
Εφόσον απο ότι κατάλαβα απο τα λεγόμενα των άλλων συμμετέχοντων στο forum το σύστημα αυτό δέν υποστηρίζεται απο χάρτες για Ελλάδα, κατα πόσο πραγματικά σου είναι αναγκαίο να δώσεις τα χρήματα για την αγορά του;
Με σεβασμό,
Δημήτρης. -
Θέλω να προσθέσω οτι επιδή προσπαθώ να συμμετέχω και σε άλλα topics είμαι γεννημένος USA και δεν έχω καλή γνώση της ορθογραφίας κάτι για το οποίο ζητώ συγνώμη αν κάνω κραυγαλέα λάθη.
Δημήτρης
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Θέλω να προσθέσω οτι επιδή προσπαθώ να συμμετέχω και σε άλλα topics είμαι γεννημένος USA και δεν έχω καλή γνώση της ορθογραφίας κάτι για το οποίο ζητώ συγνώμη αν κάνω κραυγαλέα λάθη.Don't worry about it, υπάρχουν άλλοι χειρότεροι που έχουν γεννηθεί εδώ και δεν έχουν ζήσει ούτε μια μέρα στο εξωτερικό!
Καλώς ήλθες !
-
Sakis, το upgrade του χάρτι δεν μπορεί να γίνει μέσω δορυφόρου. Πρέπει να γίνει στο computer του σπιτιού σου. Ο λόγος είναι οτι 1) μέσω δορυφόρου ώς υπηρεσία έχεις μόνο το GPS και όχι satellite internet connection.
2) Άν η αποθήκευση του χάρτι γίνεται σε CD Και οχι σε flash ram δέν θα ήταν δυνατή η εγγραφή των νέων δεδομένων στο CD του αυτοκινήτου σου αφού δεν είναι CD-RW.Δεν γνορίζω πόσο στοιχήζει το upgrade στην Ελλάδα δυστηχώς. Το σύστημα σε εμένα προσωπικά λειτουργεί τέλεια και το εγκατέστησα πρώτη φορά σε BMW 325i πρίν μερικά χρόνια. Σήμερα το έχουμε σε Mercedes CLK, Honda Accord και μία Porsche 911 (εργοστασιακό και στα 3) και λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά (Μένω USA)
Eδώ πάντως υπάρχουν και άλλες λύσεις περισσότερο φθηνές για κάποιον που απλά θέλει κάποιον χάρτι απο το σημείο Α στο σημείο Β , όπως πχ maps.yahoo.com h to mapquest.. Aντίστοιχα websites υπάρχουν για διάφορες Ευρωπαικές χώρες (άν κάποιος γνωρίζει για Ελλάδα θα εκτιμούσα να με ενημέρωνε)
Εφόσον απο ότι κατάλαβα απο τα λεγόμενα των άλλων συμμετέχοντων στο forum το σύστημα αυτό δέν υποστηρίζεται απο χάρτες για Ελλάδα, κατα πόσο πραγματικά σου είναι αναγκαίο να δώσεις τα χρήματα για την αγορά του;
Με σεβασμό,
Δημήτρης.Ισως το μαμισιο nav να ειναι πολυ διαφορετικο στον τροπο που λειτουργει σε σχεση με καποιο που αγοραζεις απο το εμποριο.
-
Sakiis, οικονομικά έχει μεγάλη διαφορά να βάλεις εργοστασιακό σύστημα απο το να αγοράσεις απο έξω;
Πχ στο αμάξι της συζήγου μου (Honda Accord V6 2004) η διαφορά ανάμεσα στο μοντέλο που είχε και δέν είχε navigation system ήταν περίπου $1,000 αν θυμάμαι καλα (μην στηριχτείς απόλυτα στο νούμερο γιατι δέν είμαι σίγουρος, αλλά ήταν μικρή)
Νομίζω άν είναι να δώσεις ποσό της τάξης 900 euro όπως διάβασα οτι στοιχήζουν μερικά συστήματα, νομίζω θα ήταν καλή ιδέα να σκεφτείς και το εργοστασιακό.
Προσωπικά ποτε δεν είχα μή εργοστασιακό σύστημα και δέν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το άν είναι καλύτερο η χειρότερο.
Δημήτρης
-
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
GeorgeTabs-Δεν μου απαντησες κατι σημαντικο.Στην αναβαθμιση καθε χαρτη πως πληρωνεις και ποσο?Η ειναι δωρεαν και γινεται μεσω δορυφορου με το cd του χαρτη καθε χωρας?Υποτίθεται πως δίνεις έναν κωδικό μέσω ίντερνετ (δεν τον έχω δώσει ακόμα) και έχεις αναβαθμίσεις (δεν ξέρω για πόσες φορές/εκδόσεις ή για πόσα χρόνια). Από όσα διάβασα κατάλαβα πως πρόκειται περί δωρεάν αναβαθμίσεων.
Από εκεί και πέρα δεν το έχω δοκιμάσει σε αυτό το ζήτημα, οπότε δεν ξέρω...
-
Sakiis, οικονομικά έχει μεγάλη διαφορά να βάλεις εργοστασιακό σύστημα απο το να αγοράσεις απο έξω;Πχ στο αμάξι της συζήγου μου (Honda Accord V6 2004) η διαφορά ανάμεσα στο μοντέλο που είχε και δέν είχε navigation system ήταν περίπου $1,000 αν θυμάμαι καλα (μην στηριχτείς απόλυτα στο νούμερο γιατι δέν είμαι σίγουρος, αλλά ήταν μικρή)
Νομίζω άν είναι να δώσεις ποσό της τάξης 900 euro όπως διάβασα οτι στοιχήζουν μερικά συστήματα, νομίζω θα ήταν καλή ιδέα να σκεφτείς και το εργοστασιακό.
Προσωπικά ποτε δεν είχα μή εργοστασιακό σύστημα και δέν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το άν είναι καλύτερο η χειρότερο.
Δημήτρης
Η Φιατ/Λάντσια χρεώνει το σύστημα πλοήγησης κάπου στα 1500-2000 ευρώ στην Ελβετία.
Στην Ελλάδα που ρώτησα δεν έρχεται ΟΥΤΕ κατόπιν παραγγελίας, γιατί έκανε για την Λύμπρα 1.100.000 δρχ στις αρχές και μέχρι το φέις λιφτ δεν το πήρα ΚΑΝΕΙΣ (λογικό, χωρίς χάρτες τι να το κάνεις;)
Το μη εργοστασιακό σύστημα σαν αυτό που έχω έχει το πλεονέκτημα πως σου αφήνει το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σου 100% λειτουργικό.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Η Φιατ/Λάντσια χρεώνει το σύστημα πλοήγησης κάπου στα 1500-2000 ευρώ στην Ελβετία.Στην Ελλάδα που ρώτησα δεν έρχεται ΟΥΤΕ κατόπιν παραγγελίας, γιατί έκανε για την Λύμπρα 1.100.000 δρχ στις αρχές και μέχρι το φέις λιφτ δεν το πήρα ΚΑΝΕΙΣ (λογικό, χωρίς χάρτες τι να το κάνεις;)
Το μη εργοστασιακό σύστημα σαν αυτό που έχω έχει το πλεονέκτημα πως σου αφήνει το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου σου 100% λειτουργικό.
Πολύ μεγάλη διαφορά!! (1,100,00 δρχ = 3225 euro. WOW !! ) Δεν απορώ που κανένας δεν αγόρασε το σύστημα!
Μα ποια είναι η λογική της εταιρίας να σου πουλήσει κάτι που ούτος η άλλος δεν το υποστηρίζει; (μιλάω για την Λύμπρα που ανέφερες)Πάντως στα αυτοκίνητα που το έχω το στερεοφωνικό είναι επίσης λειτουργικό. Βέβαια έχει να κάνει υποθέτω και το software kai hardware του κάθε κατασκευαστή
Μια πρόταση όχι τοσο λειτουργική αλλά πιο οικονομική, μπορεί κάποιος στην Ελλάδα να αγοράσει ενα pocket pc με microsoft atlas και μπορεί να κάνει τη δουλεία του, αλλα με τίποτα δεν έχεις το σημαντικότερο απο όλα.. Την καθοδήγηση την ώρα που οδηγείς, εκτός φυσικά αν είναι δευτεύουσας σημασίας να έχουμε τα μάτια στο δρόμο και απλα κοιτούμε το pocket pc -- αστειύομαι -- Πάντως μια τέτοια λύση (μεταχειρισμένο) δεν νομίζω να κάνει πάνω απο $200
Δημήτρης
-
Αυτό που λες το έκανα μέχρι πριν ένα μήνα!
Άφηνα την κοπέλα μου να οδηγήσει και έπαιρνα το λαπτοπ, το συνέδεα στον αναπτήρα και έκανα εγώ τον Ναβιγκέητορ!Βασικά μειονεκτήματα είναι πως φτάνοντας σε σημείο με περίπλοκη διασταύρωση δεν μπορούσα να ξέρω αν στρίψαμε σωστα (και με το GPS πολλές φορές έτσι γίνεται), και μέχρι να το καταλάβω αργούσα, και αν ήμασταν λάθος και ήθελε επαναπρογραμματισμό της διαδρομής βράσε ρύζι...
Άλλο μειονέκτημα είναι πως την νύχτα έβγαζε πάρα πολύ δυνατό φως η οθόνη, όσο και να την σκοτείνιαζα.
Άλλο ένα μειονέκτημα ήταν πως χρειαζόσουν σώνει και ντε συνοδηγό. Μια φορά στην Ιταλία το χειρίστηκα μόνος μου, μεγαλώνοντας την γραμματοσειρά των οδηγιών πολύ, αλλά ήταν ρίσκο όσο και να πρόσεχα, και δύσχρηστο...
Τέλος το μέγα μειονέκτημα ήταν πως ΟΥΤΕ αυτό δούλευε στην Ελλάδα, απλά γιατί οι χάρτες είναι για τα μπάζα... (Χρησιμοποιούσα Ότορουτ Εξπρές 2001, και κάτι ολίγα είχε, και μετά στο Ότορουτ Εξπρές 2003 η Ελλάδα απλά είναι τρύπα ουσιαστικά...
-
Πολύ αδρά.. (όσο αδρά τα ξέρω τα πράγματα δηλαδή )..
Έχεις έναν υπολογιστή με ένα χάρτη στο αυτοκίνητό σου. Ο χάρτης έρχεται σε CD ή DVD συνήθως (αν μιλάμε για 'εργοστασιακό' τότε πάντα).
Πάνω στο αυτοκίνητο έχεις έναν δέκτη σημάτων GPS. Γύρω γύρω σε τροχιά υπάρχουν πολλοί δορυφόροι που εκπέμπουν σήματα GPS σε δύο συχνότητες, μία στρατιωτική και κωδικοποιημένη για να πετυχέουν οι πύραυλοι κουνάβι από τα 500 χιλιόμετρα και μία πολιτική και ελεύθερη για να βγάζουν λεφτά οι εταιρείες που πουλάνε τα μηχανήματα....
Το αυτοκίνητο λοιπόν πολύ αδρά υποθέτω λαμβάνει σήμα από δύο δορυφόρους. Έτσι μεταξύ αυτοκινήτου και 2 δορυφόρων σχηματίζεται ένα τρίγωνο. Μερικές γωνίες και πλευρές του τριγώνου είναι γνωστές, οπότε υπολογίζει το μηχάνημα τις άλλες γωνίες και πλευρές και έτσι τριγωνομετρικά βρίσκει το στίγμα σου στο χάρτη....Ελπίζω να μή λέω καμία χοντρή ΜΠΙΠ! έτσι τα θυμάμαι που τα είχαν εξηγήσει παλιά και η επαφή μου με τη φυσική και τη γεωμετρία είναι πλέον μικρή...
Τώρα από εκεί και πέρα, χάρτες για όλη την Ευρώπη, πόλεις και περιφερειακό δίκτυο υπάρχουν ,αλλά για την Ελλάδα όχι.... για πολλούς λόγους.
Οι Ολυμπιακοί όμως φάινεται κάναν το θαύμα τους και όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες τρέχουν να βγάλουν χάρτες μέχρι τον Ιούλιο, γιατί αν έρθει ο Γερμανός εδώ με το GPS του και δε βρει χάρτη θα πέσει μπινελίκι... Αφήστε που πλεόν υπάρχουν φορητά έγχρωμα GPS με χάρτη που κάμποσοι τουρίστες σίγουρα θα έχουν.Το πρόβλημα με την Ελλάδα ήταν η μικρή αγορά για τόσο ακριβά συστήματα και το πρόβλημα με τους δρόμους και τα κτήρια της Αθήνας.
Οι δρόμοι συνεχώς αλλάζουν, από ονόματα και κατεύθυνση, αλλά και φτιάχνονται νέοι δρόμοι. Με τους Ολυμπιακούς θεωρείται πως οι περισσότεροι δρόμοι πλέον έχουν φτιαχτοί (βλέπε Αττική Οδός) και μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως λίγες αλλαγές θα δούμε στο μέλλον.Από την άλλη πρόβλημα στην Αθήνα είναι οι στενοί δρόμοι με τα ψηλά κτίρια, αλλά και η τοποθεσία μας νομίζω στη γη.
Οι δορυφόροι του GPS είναι σχετικά κοντά στον ορίζοντα από Ελλάδα, και οι μεγάλες πολυκατοικίες εμποδίζουν φυσικά τα σήματα. Οπότε είναι πολύ πιθανό, χωρίς να έχω δοκιμάσει κανένα σύστημα ότι μέσα στα στενάκια του κέντρου ή σε περιοχές όπως Παγκράτι κτλ, το σύστημα να έχει διακοπές στη λειτουργία του.Για το ίδιο το GPS navigation τώρα...
είναι εξαιρετικό σύστημα για οδήγηση σε επαρχιακούς και μεγάλους δρόμους και για ταξίδια σε μεγάλες και άγνωστες αποστάσεις!
Για μέσα στην πόλη θεωρητικά του βάζεις δρόμο και σου βγάζει συντομότερη διαδρομή, καθώς και πληροφορίες για ξενοδοχεία κτλ κτλ
Επίσης μπορείς να βλέπεις συνεχώς το στίγμα σου στο χάρτη αλλά και να σου βγάζει οπτικές και ηχητικές οδηγίες για τη πορεία σου. Όλα αυτά θεωρτητικά πάντα, γιατί μπορεί μερικές φορές η συντομότερη πορεία που θα σου βγάλει να είναι Γλυφάδα-Κηφισιά μέσω Πάτρας. Όλα εξαρτώνται πάντα από την ποιότητα του μηχανήματος και εκείνη του χάρτη.Επίσης είναι εξαιρετικό σύστημα να έχεις στο σαλόνι του αυτοκινήτου και το κάνει πιο μοντέρνο και ωραίο. Αλλάζει εντελώς όψη. Σκεφτείται ένα σαλόνι σπιτιού χωρίς τηλεόραση και ένα άλλο με μια τηλεόραση έγχρωμη 40άρα τηλεόραση. Περίπου τόση είναι η διαφορά.
χμ.. νομίζω δεν έχω τπτ άλλο να πω, πέρα από το ότι αν μπορούσα θα το έβαζα στο αυτοκίνητό μου.. για την ακρίβεια στο επόμενο πιθανώς να το βάλω αν υπάρχουν πράγματι χάρτες!
-
Ο χρήστης KonstantinosMD έγραψε:
.......Το πρόβλημα με την Ελλάδα ήταν η μικρή αγορά για τόσο ακριβά συστήματα και το πρόβλημα με τους δρόμους και τα κτήρια της Αθήνας.
Οι δρόμοι συνεχώς αλλάζουν, από ονόματα και κατεύθυνση, αλλά και φτιάχνονται νέοι δρόμοι. Με τους Ολυμπιακούς θεωρείται πως οι περισσότεροι δρόμοι πλέον έχουν φτιαχτοί (βλέπε Αττική Οδός) και μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως λίγες αλλαγές θα δούμε στο μέλλον.Από την άλλη πρόβλημα στην Αθήνα είναι οι στενοί δρόμοι με τα ψηλά κτίρια, αλλά και η τοποθεσία μας νομίζω στη γη.
Οι δορυφόροι του GPS είναι σχετικά κοντά στον ορίζοντα από Ελλάδα, και οι μεγάλες πολυκατοικίες εμποδίζουν φυσικά τα σήματα. Οπότε είναι πολύ πιθανό, χωρίς να έχω δοκιμάσει κανένα σύστημα ότι μέσα στα στενάκια του κέντρου ή σε περιοχές όπως Παγκράτι κτλ, το σύστημα να έχει διακοπές στη λειτουργία του........Poli omorfo kai akrives to post
Pantos gia apantish sto kommati pou exw para8esei sto diko mou post, prepei na deis file mou Konstantine poso telia douleuei to GPS mesa sto Tokyo kai to Hong Kong.. poleis episis tromera piknokatikimenes, me stenous dromous, kai psila ktiria
H topo8esia tou doriforou ws pros ton orizonta tis ghs pantos den paizei ameso rolo sto sigkekrimeno 8ema pou aneferes. Gia tin akriveia i ellada den antimetopizei ka8olou to provlima auto.Filika,
Dimitris -
Να συμπληρώσω στο πρώτο ποστ της σελίδας, πως συνήθως το GPS (τουλάχιστον το δικό μου) πιάνει αρκετούς παραπάνω δορυφόρους από δύο (συνήθως πιάνει 5-6), ενώ με 3 (και ασθενές σήμα και στους 3) έβγαλε σήμα σφάλματος (ήμουν σε περιοχή με ελάχιστο ορατό ουρανό).
Ανάλογα με την ποσότητα των δορυφόρων που πιάνει, αλλά και τη θέση τους, έχει καλή, ή πιο κακή ακρίβεια. Σε τυπική χρήση (στην κεντρική Ευρώπη) είναι κάτω από 10 μέτρα (5-8 συνήθως).
Πολύ σωστά αναφέρθηκαν τα κτίρια, όπου σε στενούς δρόμους με κτίρια όχι πάνω από 3-4 ορόφους χάνει το σήμα εντελώς. Ομοίως αν έχει ΠΟΛΥ πυκνή βλάστηση (πολύ στενός δρόμος που δεν έχει καθόλου ουρανό λόγω πυκνών δέντρων).
NAVIGATOR