-
Ο χρήστης pad έγραψε:
εγώ ήξερα ότι όσο παλιότερο τόσο μικρότερος φόρος. δεν ισχύει αυτό τελικά?
όχι φίλε μου.Το αντίθετο.
Eκτός αν έχουν περάσει την 30ετία
αλήθεια???
Tότε δεν έχουν φόρο
-
χαχα καλο. δηλαδη το 2040 μπορω να φερω μια mercedes slk που θελω χωρις φορο!!! τους ευχαρηστω πολυ για τον νομο τους.
-
Ο χρήστης ababapanos έγραψε:
ξανα κανω την ερωτηση εδω.Καλησπέρα και χρονια πολλα!
έχω βρει αυτήν την Mercedes-Benz SLK 200 Kompressor στα 11.900 ευρω απο
linkη Ερώτηση μου είναι ποσό περιπου θα μου ζητήσουν για να την περάσω από το τελωνείο?
Μου είπαν πως μπορω να απευώθυνθώ στο http://www.mobile.com.gr/eisag_oxim_plir.asp και δίνοντας τους το μοντέλο που βρήκα εγώ από το mobile.com μπορούν να μου το εισάγουν αυτοί και σε καλύτερη τιμή. Γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω?
ευχαριστώ! Χρονιά πολλά!
λοιπόν...
Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο (που πρόκειται να αλλάξει όμως) αν το αμάξι υποστηρίζει την τελευταία αντιρυπαντική οδηγία της ΕΕ κάτι γίνεται. Αλλιώς ξέχνα το από τώρα...
Έχουμε και λέμε λοιπόν 11.900
-
Στην Γερμανια νομιζω επικειται μια μεγαλη αυξηση του ΦΠΑ, θα παει 19%-20% αν θυμαμαι καλα....
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Eκτός αν έχουν περάσει την 30ετίαΚαλησπέρα και χρόνια πολλά , επειδή έχω μπερδευτεί λίγο με το θέμα τελωνείο και κλασικά αυτοκίνητα έχω κάποιες απορίες.
Θέλω να φέρω μια GTV από Ιταλία μοντέλο από 75-82 , το αμάξι δεν θα πληρώσει στο τελωνείο αν είναι πριν το 77; Αν είναι μετά του 77 αλλά έως το 82 μπορώ να το περάσω χωρίς πινακίδες και να το κάνω ιστορικό εδώ χωρίς να πληρώσω τέλη στο τελωνείο; Τέλος, τι γίνεται αν έχει ήδη από την Ιταλία πινακίδες ιστορικού;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας και πάλι χρόνια πολλά! -
Ο χρήστης pad έγραψε:
Λοιπόν, με αφορμή αυτό. Φίλος που δουλεύει Σκωτία θέλει να φέρει από εκεί ένα πισωκίνητο skyline r33 gt25t. Είναι μοντέλο '95-'96 και η τιμή του εκεί στα 10000 Ευρώ. Είναι 2.5 lt. Μπορεί κανείς να μου πει πόσο περίπου θα πάει ο εκτελωνισμός του? Αν και πρέπει να τσούζει λίγο, λόγω παλαιότητας...
-
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Eκτός αν έχουν περάσει την 30ετία
αλήθεια???
Tότε δεν έχουν φόρο
Είναι βέβαιο αυτό;
Μπορείς να μας παραπέμψεις κάπου επίσημα; -
Μου τα είχε πει ένας φίλος των κλασσικών όταν τον είδα να ψάχνει στο mobile για αυτοκινητα ανω των 30 ετών. Ο ίδιος έχει φέρει ένα, με τέτοιο τρόπο. Επίσημη πηγη δεν έχω βρει ακόμα αλλά το ψάχνω.
-
Που μπορώ να βρω τα τελωνεία που υπάρχουν στην Αθήνα?
Κανένα link? -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Λοιπόν, με αφορμή αυτό. Φίλος που δουλεύει Σκωτία θέλει να φέρει από εκεί ένα πισωκίνητο skyline r33 gt25t. Είναι μοντέλο '95-'96 και η τιμή του εκεί στα 10000 Ευρώ. Είναι 2.5 lt. Μπορεί κανείς να μου πει πόσο περίπου θα πάει ο εκτελωνισμός του? Αν και πρέπει να τσούζει λίγο, λόγω παλαιότητας...
Άσε δεν συμφέρει ούτε για πλάκα!!!
Θα πληρώσει τέλος ταξινόμησης 142% της εργοστασιακής αξίας του αυτοκινήτου, με έκπτωση 67% λόγω παλαιότητας. Τελικά θα του βγει 95% της εργοστασιακής!
Βάλε και μεταφορικά κλπ κλπ...
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Άσε δεν συμφέρει ούτε για πλάκα!!!
Θα πληρώσει τέλος ταξινόμησης 142% της εργοστασιακής αξίας του αυτοκινήτου, με έκπτωση 67% λόγω παλαιότητας. Τελικά θα του βγει 95% της εργοστασιακής!
Βάλε και μεταφορικά κλπ κλπ...
Eννοείς την εργοστασιακή αξία σαν καινούριο με τις τότε τιμές ή προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα (πληθωρισμός κτλ...)?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Eννοείς την εργοστασιακή αξία σαν καινούριο με τις τότε τιμές ή προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα (πληθωρισμός κτλ...)?Με τις τότε τιμές, σύμφωνα με πίνακες που έχουν δώσει οι εισαγωγείς. Το κακό με το skyline είναι ότι δεν εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα, οπότε δεν θα υπάρχει επίσημη τιμή για αυτό και η φορολόγηση θα γίνει μέσω των τιμών των καινούριων που θα βρούνε στο Internet...
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Eννοείς την εργοστασιακή αξία σαν καινούριο με τις τότε τιμές ή προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα (πληθωρισμός κτλ...)?
Με τις τότε τιμές, σύμφωνα με πίνακες που έχουν δώσει οι εισαγωγείς. Το κακό με το skyline είναι ότι δεν εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα, οπότε δεν θα υπάρχει επίσημη τιμή για αυτό και η φορολόγηση θα γίνει μέσω των τιμών των καινούριων που θα βρούνε στο Internet...
Ωραία...
-
Εγώ έχω την απορία αν παίζει τίποτα με τράπεζες για αγορά απ' έξω. Υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση; Όπως επίσης και με το τελωνείο.
-
Έχω βρει από Γερμανία BMW 520i 1/04 25000km στα 22000ευρώ. Έχω καταμπερδευτει με τους υπολογισμούς. Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο περίπου θα μου βγει αν αποφασισω να το αγοράσω?
-
Ο χρήστης christaras73 έγραψε:
Έχω βρει από Γερμανία BMW 520i 1/04 25000km στα 22000ευρώ. Έχω καταμπερδευτει με τους υπολογισμούς. Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο περίπου θα μου βγει αν αποφασισω να το αγοράσω?Λοιπόν η 520i είχε τιμή πώλησης κοντά στα 46000
-
Παιδιά να σας κάνω και εγώ μια ερώτηση.
Κοίταζω τελευταία για ένα Nissan 200sx (για fun car!! μιλάμε η τέλεια παλιά πισοκούνα ). Στην Γερμανία μοντέλλα του 94 (s13) κοστίζουν ~3000
-
Ο χρήστης boo έγραψε:
Έχω βρει από Γερμανία BMW 520i 1/04 25000km στα 22000ευρώ. Έχω καταμπερδευτει με τους υπολογισμούς. Μπορεί κάποιος να μου πει πόσο περίπου θα μου βγει αν αποφασισω να το αγοράσω?
Λοιπόν η 520i είχε τιμή πώλησης κοντά στα 46000
-
[quote='sotiris28']
Αλλά, άκουσα (από διάφορα μέρη) ότι με ένα καλό εκτελωνιστή με τις κατάλληλες άκρες μπορεί το τελωνείο να πειστεί να δεχτεί ένα πιο λογικό τιμολόγιο (όχι 1000-2000 χιλιάρικα αλλά κοντά στα 5) αντι για την τιμή cif.
Οπότε πάει: 5000 -
Και ποτε προβλεπεται να αλλαξει οι νομοθεσια βρε παιδια(επειτα απο τα τοσα δικαστηρια που πηγε η χωρα μας)???
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.