-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
Αλήθεια με τί αμάξι σκεφτόσουν να κάνεις παρέα στην μοναχούλα ελληνική επαρχία τα βράδυα;;;Z4 M coupe
Πιστεύω οτι θα της άρεσε πολύ η παρέα μου.
Όσο να ειναι θα προτιμάει να ακούει 6 πεταλούδες απο φορτωμένα αγροτικά και τρακτέρ.
-
μπορεί καποιος να μου πεί που μπορώ να μάθω την εργοστασιακή τιμή ενος αυτοκινήτου?
στους πίνακες που βρίσκω στο internet (έχουν μπεί και εδώ κάποια link) δε βρίσκω το μοντέλο που θέλω (κυρίως στη χρονολογία τα χαλάμε)
επίσης στον ιδιο πίνακα υπάρχουν πάρα πολλά μοντέλα 2-5 φορές (με διαφορετικη τιμή εννοείται) χωρίς όμως να αλλάζει το μοντέλο
τελος πως γίνεται αμαξια που έχουν στάνταρ εξοπλισμό (και δε μπορείς να βάλεις εξτρα απο το εργοστάσιο) να παρουσιάζουν διακυμάνσεις στην αξία (και μάλιστα σχετικά μεγάλες)?
-
Aυτό που ζητάς το έψαχνα πολύ καιρό.
Βρήκα μόνο κάτι παλιο-λιστες σε excel που μάλλον πρέπει να είναι αυτ'ες που λες και συ, με τις διαφορετικές τιμές που δε βγάζεις άκρη...
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τις ανεβάζουν, τι διάολο, απόρρητο του κράτους είναι? -
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
Βρήκα μόνο κάτι παλιο-λιστες σε excel που μάλλον πρέπει να είναι αυτ'ες που λες και συ, με τις διαφορετικές τιμές που δε βγάζεις άκρη...
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τις ανεβάζουν, τι διάολο, απόρρητο του κράτους είναι?ακριβώς αυτες τις λίστες βρίσκω και εγώ
έψαξα παντού και ακόμα και στο υπουργείο μεταφορών, αλλα δεν κατάφερα να βρώ κάτιιδεα δεν εχω γιατι δεν τις αναβάζουν online
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τις ανεβάζουν, τι διάολο, απόρρητο του κράτους είναι?ακριβώς αυτες τις λίστες βρίσκω και εγώ
έψαξα παντού και ακόμα και στο υπουργείο μεταφορών, αλλα δεν κατάφερα να βρώ κάτιιδεα δεν εχω γιατι δεν τις αναβάζουν online
Για να μπορούν να χρεώνουν κατά το δοκούν τους φέροντες εισαγόμενα μεταχειρισμένα ίσως???
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Το κοστος μεταφορας και ασφαλιστρων προστιθενται στο τιμολογιο για να υπολογιστει το Φ.Π.Α; Η εκδοση πινακιδων και αδειας κυκλοφοριας του οχηματος ποσο κοστιζει ;
κανονικά το κόστος μτφ και ασφάλισης προστίθεται στο ποσό πάνω στο οποίο τελικά υπολογίζεται το τέλος ταξινομησης. αλλά εσύ αφού δεν λες οτι δεν πληρώνεις τέλος ταξινόμησης τι σε νοιάζει το ποσό?
κόστος για έκδοση πινακίδων 75 ευρώ νομίζω.
ypologizete ena standart poso gia ta eksoda metaforas pou tha exeis kani otan tha feris to autokinito gia ektelonismo. diladi esi mpori na peis oti eixes 100 euro eksoda, ala autoi sto telonio tha ypologisoun 500 i 750 euro, den thimame sigoura to poso. ala auto min se problimatizei toso oso ta pragmatika eksoda metaforas pou tha exis. k nomizo pos den ine sosto to poso ton 75 euro gia tis pinakides. iparxoun men kapies me 75, ala aftes den se kaliptoun, esi tha xriastis aftes ton 120 euro.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Κυριοι χρειαζομαι και εγω μια βοηθεια-γνωμη.
Θελω με μια λεξη-1 ποσο να μου πει καποιος που ξερει σιγουρα ποσο θα μου κοστισει ο εκτελωνισμος ενος 350Ζ μοντ 2006 με 75.000 χλμ αξιας 19.000€ ,απο την Γερμανια.Υ.Γ υπαρχει περιπτωση φορολογιας-τεκμηριου μιας και το συγκεκριμενο στην Ελλαδα καινουριο ξεπερναει το οριο των 50.000,που ειναι το αφορολογητο?
Ευχαριστω προκαταβολικα.
Καλησπέρα,
Για μέτρα τις λέξεις μου.......
α) Χονδρική τιμή = 26000 Ευρώ (κατά Μ.Ο)
β) Απομείωση (3 ετών) = -30%
γ) Έξτρα απομείωση Χιλιομέτρων = 2,5%
δ) Σύνολο απομείωσης = 26000 Ευρώ - 32,5% = 17.550 Ευρώ
ε) Ασφάλιστρο & Μεταφορικά = 750 Ευρώ
στ) Σύνολο = 18.300 Ευρώ
ζ) Τέλος Ταξινόμησης = 19.000 Ευρώ Χ 50% = 9.500 Ευρώ
η) Αμοιβή εκτελωνιστή = 300 ΕυρώΥπολόγιζε κόστος μεταφοράς κτλ.....
Αυτά.....με 1 λέξη...
apo pou brikes tis 26000 k ypologises ta teli taksinomiseis etsi?
ine i ergostasiaki timi polisis plin ton fpa????
i einai oi times polisis stin germania???
me tous dikous mou ypologismous bgazo 12000 gia to telos taksinomisis me ta palia dedomena, k 6000 me ta simerina.
gia pes mou to 26000 ti einai?Γράφε Ελληνικά, σε παρακαλώ, όπως ορίζει ο Κανονισμός [kouk]
-
To μειωμένο τέλος ταξινόμησης ισχύει και για τα μεταχειρισμένα που μπορούμε να φέρουμε πχ από Γερμανία;;;
πρίν για 3000 κυβικά ήταν 50% , ΄τωρα είναι 25% ;;;
-
ναι
το τροποποίησαν και στο επίσημο site του υπουργείου οπότε είναι 100% σίγουρο
http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm -
Ο χρήστης autokinita24gr έγραψε:
................
apo pou brikes tis 26000 k ypologises ta teli taksinomiseis etsi?
ine i ergostasiaki timi polisis plin ton fpa????
i einai oi times polisis stin germania???
me tous dikous mou ypologismous bgazo 12000 gia to telos taksinomisis me ta palia dedomena, k 6000 me ta simerina.
gia pes mou to 26000 ti einai?Γράφε Ελληνικά, σε παρακαλώ, όπως ορίζει ο Κανονισμός [kouk]
Απαντήσεις στις 3 bold φράσεις σου:
1)Από τον κατάλογο των τελωνείων.......Μ.Ο όλων των τιμών φίλτατε...
-
Όχι
-
Όχι
-
-
Μου έχει καρφωθεί η ιδέα για εισαγωγή Lexus RX400 h απο κεντρική Ευρώπη - Γερμανία .
Οι τιμές είναι εξαιρετικές για μοντέλο 2007 με 30-40.000 χιλιόμετρα έκδοση Boulevard.
Περίπου στο 50% της Αρχικής . δηλαδή 31-36,000 euro.Τί άλλες επιβαρύνσεις θα έχω ?
Εχει φέρει κανείς αντίστοιχο μοντέλο υβριδικό ?
Τι στοιχεία χρειάζεται να μαζέψω για την εισαγωγή
και τι να προσέξω ?
Λέω να πάω Μοναχο που έχω δικό μου ανθρωπο στην Toyota και να το φέρω μέσα στον Μήνα .
-
ρε σουπουρουσουκου
ήμαρτον ρε -
για κάντο ποιο λιανά για να σε πιάσω γιατι το ριμάδι μου δεν κόβει αρκετα
-
κίνησε ο εβραίος να πάει στο παζάρι και ήταν η μέρα Σάββατο είσαι.
απαριθμώ
πας Γερμανία να πάρεις Γιαπωνέζικο μτχ υβριδικό χωρίς τέλη τη στιγμή που μειώνονται τα τέλη και πιθανότατα αλλάζουν φορολογικοί συντελεστές και τέλη κυκλοφορίας.
γιατί να το κάνεις αυτό? -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
κίνησε ο εβραίος να πάει στο παζάρι και ήταν η μέρα Σάββατο είσαι.
απαριθμώ
πας Γερμανία να πάρεις Γιαπωνέζικο μτχ υβριδικό χωρίς τέληΜέχρι εδώ το καταλαβαίνω .... απλά εκεί έχω ανθρωπο που εμπιστεύομαι για το μτχ.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία λόγο των πολλων πωλήσεωντη στιγμή που μειώνονται τα τέλη και πιθανότατα αλλάζουν φορολογικοί συντελεστές και τέλη κυκλοφορίας.
γιατί να το κάνεις αυτό?Αυτό δεν το πιάνω .
δεν ξέρω κάτι για τους φορολογικούς συντελεστές . εσυ ?
τα τέλη ταξινόμησης απο ότι γνωρίζω είναι προσωρινό μέτρο , ή όχι ?
τα τέλη κυκλοφορίας ούτε αυτά γνωρίζω ότι αλλάζουν . ξέρεις κάτι ?
αν δεν γνωρίζεις κάτι σίγουρα αλλα απλά υποθέτεις για πές κανα δύο σενάρια που έχεις για να δω τι θα κάνω .Πάντος τα πλεονεκτήματα του υβριδικου δεν βλέπω να χάνονται ή και εδώ κάνω λάθος ?
Για βοηθάτε αλλήλους ..... Πάσχα είναι
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
τη στιγμή που μειώνονται τα τέλη και πιθανότατα αλλάζουν φορολογικοί συντελεστές και τέλη κυκλοφορίας.
γιατί να το κάνεις αυτό?Αυτό δεν το πιάνω .
δεν ξέρω κάτι για τους φορολογικούς συντελεστές . εσυ ?
τα τέλη ταξινόμησης απο ότι γνωρίζω είναι προσωρινό μέτρο , ή όχι ?
τα τέλη κυκλοφορίας ούτε αυτά γνωρίζω ότι αλλάζουν . ξέρεις κάτι ?
αν δεν γνωρίζεις κάτι σίγουρα αλλα απλά υποθέτεις για πές κανα δύο σενάρια που έχεις για να δω τι θα κάνω .Πάντος τα πλεονεκτήματα του υβριδικου δεν βλέπω να χάνονται ή και εδώ κάνω λάθος ?
Για βοηθάτε αλλήλους ..... Πάσχα είναι
υποθέτω, δεν έχω εσωτερική πληροφόρηση.
ΑΛΛΑ ίσως αλλάζοντας τα τέλη κυκλοφορίας(που έχουν αρκετές πιθανότητες) πάρει η μπάλα και τις κατηγορίες.βέβαια απο το πόσα Lexus υπουργικά/βουλευτικά κυκλοφορούν έχεις πολλές πιθανότητες να μην τα αγγίξει τίποτα. υπο αυτή την έννοια δένεις τη μοίρα σου με τους εγχώριους φωστήρες και δύσκολα να πάει κάτι εις βάρος τους.όμως εφόσον τα προσωρινα? μέτρα που ανακοινωθηκαν δεν ακουμπούσαν τη περίπτωση σου ούτως ή άλλως προς τι η βιασύνη?
άλλαξε κιόλας το μοντέλο οπότε μόνο προς τα κάτω θα πηγαίνουν οι τιμές του -
Μια ερώτηση.
Φίλος θέλει να φέρει ένα Honda S2000 από χώρα της Ε.Ε. Είναι μοντέλο 02' και θέλει να μάθει τι τελωνείο θα πληρώσει.
Ισχύει ότι πληρώνεις μισό τελωνείο? -
Τελικά τι τρέχει με την γνωστή λίστα σε excel που υποτίθεται έχει τις εργοστασιακές αξίες; Ας πάρουμε ένα παράδειγμα:
'FERRARI RIGID BODY COUPE 2418 1972 Επιβατικά 2492,94 2492,94 '
Προφανώς αναφέρεται σε μια Dino 246 GT του '72. Είναι δυνατόν η εργοστασιακή αξία αυτού του αυτοκινήτου να είναι μόλις 2492,94 ευρώ; Και έστω ότι είναι.... Με συντελεστή 346% (άνω των 2 λίτρων - μη καταλυτικό) και μείωση 81% (μέγιστη επιτρεπόμενη λόγω παλαιότητας/χιλιομέτρων) έχουμε τελικό συντελεστή φορολόγησης 65,7%. Άρα το Τέλος Ταξινόμησης που πληρώνεις είναι 1637,86 ευρώ Γενικά οι αξίες για τα μοντέλα των δεκαετιών 70 και 80 είναι μάλλον αστείες. Για τα πιο πρόσφατα μοντέλα φαίνονται λογικές. Πριν το '90 ίσως δεν υπήρχαν επίσημοι κατάλογοι με τιμές για την Ελλάδα και άρα...είσαι ότι δηλώσεις;....
-
Καλησπέρα,
Μια ερώτηση: Εάν φέρω αυτ/το από εξωτερικό και το εκτελωνίσω αλλά αποφασίσω να το βάλω σε ακινησία, δε θέλω να βγάλω πινακίδες και να πληρώσω Τέλη Κυκλοφορίας, θα υπάρχει πρόβλημα???
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Μια ερώτηση: Εάν φέρω αυτ/το από εξωτερικό και το εκτελωνίσω αλλά αποφασίσω να το βάλω σε ακινησία, δε θέλω να βγάλω πινακίδες και να πληρώσω Τέλη Κυκλοφορίας, θα υπάρχει πρόβλημα???
γιοκ αποσο ξερω..
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.