-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Άλλωστε και στην Ελλάδα πια δεν υπάρχει πρακτικά λόγος ύπαρξης μικρομεσαίων με 1400 κ.εκ.
Θα διαφωνήσω. Πρόσφατα κόπιασα πάρα πολύ για ν'αποφασίσω αν θα πήγαινα στον 1,6 ή στον 1,4 και κατέληξα στον δεύτερο. Ο βασικός λόγος ήταν ότι είχα ήδη αρχίσει να περνάω τα όρια που είχα θέσει στον εαυτό μου ως προς το οικονομικό κι από την άλλη ήθελα ένα αυτοκίνητο πόλης (όχι μικρό ή σούπερ μίνι) με κάποιες ανέσεις και συστήματα ασφάλειας τα οποία, αν τα έπαιρνα με τον 1600άρη θα ξέφευγα οικονομικά. Για mp3 CD (αντί σκέτου CD),κλιματισμού (αντί A/C), πίσω δισκόφρενων (αντί ταμπούρων), Board Computer (ας έχουμε και κάτι να παίζουμε ), ζάντών αλουμινίου (ας κάνουμε και λίγο το κομμάτι μας ) κλπ κλπ έκανα την παραχώρηση των 2' στα 0-100 και αντίστοιχων διαφορών στις επί μέρους επιταχύνσεις.
Μέχρι στιγμής δεν το μετανιώνω.το γρηγορο παει αργα,,,,,,,,,,, το αργο δεν παει γρηγορα
To 1.6 φεύγει απο το 1.4 ελάχιστα μετά απο τα 170. Μέχρι εκεί όμως η καλύτερη ανάρτηση με esp και καλύτερα λάστιχα δίνει το προβάδισμα στο 1.4 full καθαρά
-
δεν το νομιζω........... αλλα τεσπα δεν επιμενω κιολας......
-
Η διαφορά θα φανεί κυρίως με φορτίο και ανοιχτό τον κλιματισμό (μόνο τότε λέω 'ας είχα 10 αλογάκια παραπάνω'), αλλά ούτε με 1600 θα τρέχεις σαν να έχεις τούρμπο (δεν μπορείς με αμάξωμα 1250 κιλών). Ας μείνω εντός δρόμου στις στροφές (μόνο εκεί χαίρομαι την οδήγηση προσωπικά, όχι στις ευθείες) με τα φαρδιά λάστιχα, την καλή και σχετικά σφιχτή ανάρτηση και τα τύπου bucket καθίσματα που με κρατάνε στη θέση μου κι ας με περάσει στο φανάρι και στην Εθνική όποιος θέλει. Άσε που για τον φόβο του προστίμου χρησιμοποιώ σε ανοιχτό δρόμο το Cruise Control με +10 χλμ πάνω από το όριο.
Να σημειώσω ότι με 100άρα βενζίνη οι επιδόσεις είναι αρκετά καλύτερες, ιδίως χαμηλά, όμως την έχω καταργήσει όσο οδηγώ στην πόλη (δηλαδή σχεδόν συνέχεια), αφού δεν έχω πρόβλημα με πιράκια. -
Εντυπωσεις απο παρουσιαση σε μια αιθουσα ξενοδοχειου και αρκετο κοσμο δεν ειναι και να τις πολυεμπιστευομαστε αλλα η πρωτη εντυπωση παραμενει.Φυσικα στα παρουσιασθεντα Focus φινιρισμα και συναρμολογηση πηραν αριστα αλλα καλυτερα να πουμε τα μειον.
Αν και ειναι πιο μεγαλο απο το τωρινο η θεση οδηγησης μου φανηκε πιο στενοχωρη οσον αφορα το καθισμα αλλα πιο ανετη στα ποδια.Σε αντιθεση με το τωρινο εχει ρεζερβα αναγκης και η ταπα βενζινης δεν κλειδωνει.Μια μικρη λεπτομερεια ακομη ειναι οτι δεν υπαρχουν αυτοκινητα για τεστ και οι τιμες ειναι ακομη απροσδιοριστοι παρ'ολο που οι τροποι πληρωμης ηταν δελεαστικοι.Εν αναμονη λοιπον και τα ξαναλεμε. -
Ο χρήστης interland.gr έγραψε:
To 1.6 φεύγει απο το 1.4 ελάχιστα μετά απο τα 170. Μέχρι εκεί όμως η καλύτερη ανάρτηση με esp και καλύτερα λάστιχα δίνει το προβάδισμα στο 1.4 full καθαράOρίστε?
Χμ.. δεν το ήξερα νωρίτερα να πω στον πατέρα μου που έχει 1600άρι Focus I να το πάρει με ESP, να περνάει τα 1800άρια 'καθαρά'!
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
To 1.6 φεύγει απο το 1.4 ελάχιστα μετά απο τα 170. Μέχρι εκεί όμως η καλύτερη ανάρτηση με esp και καλύτερα λάστιχα δίνει το προβάδισμα στο 1.4 full καθαρά
Oρίστε?
Χμ.. δεν το ήξερα νωρίτερα να πω στον πατέρα μου που έχει 1600άρι Focus I να το πάρει με ESP, να περνάει τα 1800άρια 'καθαρά'!
τωρα λεμε για μεχρι τα 177 χλμ που παει...
ποσο να παει το 1400?
-
180-185 εγγυημένα και παραπάνω υποθέτω υπό ευνοϊκές συνθήκες. Σιγά όμως την όρεξη (και τον χώρο) που έχω να τα πιάσω. Αν ήθελα να κινούμαι σε τέτοιες ταχύτητες θα είχα στραφεί σε άλλου τύπου αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
η ταπα βενζινης δεν κλειδωνει.....το καπώ πρέπει να έχεις το κλειδί για να το ανοίξεις.... τα καθίσματα στο τρίπορτο όταν σηκωθούν μετά δεν θυμούνται που ήταν.... τα ηλεκτρικά παράθυρα δεν έχουν λειτουργία με ένα απλό πάτημα.... ίσως όχι απόλυτα ικανοποιητική πλευρική στήριξη.... (σχόλια από δοκιμή 4Τ)....
Στα μειονεκτήματά του προσθέτω και τις διαστάσεις του αν είναι 434 είναι μακρύ για την κατηγορία και αν το πλάτος είναι 184 μοιάζει να γίνεται υπερβολικά ογκώδες ανεξαρτήτως κατηγορίας....
Πάντως αν αυτά είναι όλα του τα μειονεκτήματα δεν είναι τραγικό!! -
Μήπως η τάπα βενζίνης κλειδώνει όταν κλειδώνει κεντρικά το αυτοκίνητο; (στο Astra αυτό γίνεται)
-
Oρίστε?
Αυτό δε το κατάλαβα ούτε εγώ. Δε μας το κάνεις πιο λιανά;
-
sto prospektous ειδα πλατος 1991 μλ
-
Oρίστε?
Για το αμάξι του μπαμπά σου δεν ξέρω, αλλά για τα astra 1.4 και 1.6 που μιλάμε ισχύει. Άντε παίξε τώρα και άλλη φορά να διαβάζεις καλύτερα τα μηνύματα πρίν κάνεις τον εξυπνάκια!
-
Βρε interland....πιο ήρεμα!!!
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Oρίστε?
Παύλο είναι απλό. Αν πάρεις ένα 1.4 αστρα εσύ και ένα αστρα 1.6 ο φίλος σου και φύγετε απο Ιεράπετρα για Χανιά θα ΄φτάσετε στον ίδιο χρόνο. Αν έσύ έχεις την sport με τα esp θα φτάσεις ποιο γρήγορα. Εσείς νομίζατε ότι 10 άλογα κάνουν τόση διαφορά που να υπερνικάει καλύτερη ανάρτηση! Μέχρι τα 160 λοιπόν μπορείς να έχεις μια ταχύτητα κάτω και να υπερνικάς τους 10 παραπάνω ίππους του 1.6. Μετά απο εκεί όμως πρέπει να περάσεις υποχρεωτικά 5η οπότε και εκεί καμιά 10 χιλιόμετρα είσαι κοντά μέχρι τα 170 αλλά απο εκεί και πάνω το 1.6 σου φεύγει αρκετά και σταθερά.
-
Oρίστε?
Παύλο είναι απλό. Αν πάρεις ένα 1.4 αστρα εσύ και ένα αστρα 1.6 ο φίλος σου και φύγετε απο Ιεράπετρα για Χανιά θα ΄φτάσετε στον ίδιο χρόνο. Αν έσύ έχεις την sport με τα esp θα φτάσεις ποιο γρήγορα. Εσείς νομίζατε ότι 10 άλογα κάνουν τόση διαφορά που να υπερνικάει καλύτερη ανάρτηση!
Ελπίζω να το κατάλαβες αν και αυτό φαίνετε μόνο αν κανεις πραγματικά μια τέτοια διαδρομή. Και απο διαδρομές με astra άλλο τίποτα...
και αν το οδηγησει ο Βωβός 20 λεπτα νωριτερα....
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Σε παίζω ένα ταβλάκι στο επίλεκτον αν βρώ πάρκινγκ!!!
-
Παύλο είναι απλό. Αν πάρεις ένα 1.4 αστρα εσύ και ένα αστρα 1.6 ο φίλος σου και φύγετε απο Ιεράπετρα για Χανιά θα ΄φτάσετε στον ίδιο χρόνο. Αν έσύ έχεις την sport με τα esp θα φτάσεις ποιο γρήγορα. Εσείς νομίζατε ότι 10 άλογα κάνουν τόση διαφορά που να υπερνικάει καλύτερη ανάρτηση! Μέχρι τα 160 λοιπόν μπορείς να έχεις μια ταχύτητα κάτω και να υπερνικάς τους 10 παραπάνω ίππους του 1.6. Μετά απο εκεί όμως πρέπει να περάσεις υποχρεωτικά 5η οπότε και εκεί καμιά 10 χιλιόμετρα είσαι κοντά μέχρι τα 170 αλλά απο εκεί και πάνω το 1.6 σου φεύγει αρκετά και σταθερά.
Ειδικά αν έχει ESP...
-
δεν το επιασα... (ειμαι γενικά αργός, και με το αμαξι...)
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Βρε interland....πιο ήρεμα!!!¨
Ήρεμα με ανθρώπους που εκφράζουν τις απόψεις τους στο forum όχι με αυτούς που κανουν πλάκα με τις απόψεις των μελών του forum -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δεν το επιασα... (ειμαι γενικά αργός, και με το αμαξι...)
Στην Κυψέλη δεν μένεις? Νο parking area δεν είναι? Δεν ξέρεις το καφέ 'επίλεκτον' στην Φ. Νέγρη? Ε, σε παίζω ένα ταβλάκι αν βρώ να παρκάρω!
θα μας βάλουν χέρι με τα άσχετα μηνύματα
Ford Focus II