-
Για το grand Scenic δες
http://www.renault.com/presse/detail.cfm?langue=2&id=7082&id_rub=510
Απ' οτι διαβασα η MAVA ανακοινωσε τιμη για το 2.0 l turbo 27530 ευρω με το 'πλούσιο' πακετο εξοπλισμου privilege
Καλες Αγορές οτι και να διαλέξεις -
Έχω πάρει σβάρνα τις αντιπροσωπείες και σας ετοιμάζω ρεπορτάζ.
Εν τω μεταξύ, έκανα και κάτι άλλο: Ζήτησα από φίλο στις Βρυξέλλες να μου βρει τιμές μεταχειρισμένων εκεί. Σήμερα - αύριο περιμένω νέα του.
Τελικά, το νέο Ζαφίρα βγαίνει. Ίδωμεν... -
Ηλια δες στο http://www.webmobil24.com και ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις κατι εκει. Η σελιδα μπορει να ειναι και στα ελληνικα εαν το διαλεξεις. Καλο ψαξιμο.
-
Απ οτι ειδα στο http://www.webmobil24.com βρισκεις esapce 2,0 6μηνου με 20-30000 χλμ. περιπου στα 24000€.Υπολογισε και γυρω στα 7-8000€ για φορους και λοιπα συνολο31-32000€. Σε βολευει;
-
Λοιπόν, μετά από αρκετή καθυστέρηση, τα νέα έχουν ως εξής:
Στην αντιπροσωπεία της VW, στον Πύργο: Sharan? Τι είναι αυτό? Δεν υπάρχει αυτό το μοντέλο, φίλε μου, θα πάρεις το τουράν. 2.000 cc? Όχι, φίλε μου, το 1,6 θα πάρεις, το έφερα και σε κάποιον στο Κατάκολο. Εξτρά? Μην κοιτάζεις τα προσπέκ, αυτοί δεν ξέρουν τι λένε, το αυτοκίνητο είναι όπως σου λέω εγώ... Κι εγώ, σας ρωτάω: Πως επιλέγουν στη VW τους αντιπροσώπους?
Από επαφές στην κεντρική Ευρώπη για μεταχειρισμένο, τα περισσότερα εκεί είναι diesel η 3λιτρα - απαγορευμένα γμτ...
Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου, η Φίατ αποκλείεται ως αναξιόπιστη, άκουσα από αντιπρόσωπο μέχρι ότι το Ulisse βγήκε από την παραγωγή. Τα μικρότερα s/w είναι πολύ μικρά για εμάς, μένουν λοιπόν δύο λύσεις:- Renault Grand Espace, 2,0 lt Turbo, 165 HP, € 38.500
- Peugeot 807, 2,2 lt, 160 HP, € 29.000 με αντίστοιχο εξοπλισμό.
Το Ρενώ διατίθεται για gest drive, το Πεζώ όχι. Το Πεζώ έχει επί πλέον ηλεκτρικά συρόμενες πίσω πόρτες, μοχλό ταχυτήτων στο ταμπλό και περιστρεφόμενα καθίσματα οδηγού - συνοδηγού. Το Ρενώ φαίνεται ποιοτικά λίγο καλύτερο, ενώ έχει και στοιχεία μοναδικά στην κατηγορία, πχ τεράστια ηλιοροφή, αγωγοί αέρα σε όλες τις σειρές καθισμάτων, εξωτερική εμφάνιση και άλλα, ίσως όχι τόσο ουσιαστικά αλλά που το κάνουν να μας αρέσει λίγο περισσότερο. Αλλά έχει 200 κ. εκ. λιγότερα και περίπου 9.000 € περισσότερα. Αξίζει?
ΥΓ Συνεχίζω να ψάχνω για μεταχειρισμένο και στο link που μου έδωσε ο tsardaklis, πιο πολύ από περιέργεια...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...... Αλλά έχει 200 κ. εκ. λιγότερα και περίπου 9.000 € περισσότερα. Αξίζει?
...Τα 200 κ.εκ. δεν είναι πρόβλημα μιας και το Renault είναι turbo ,
τα 9.000 € ... είναι πρόβλημαΑν κατάλαβα καλά , απέκλεισες το Grand Scenic 2.0 turbo 165 HP (~29.000 €) , λόγω χώρων ;;
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
...... Αλλά έχει 200 κ. εκ. λιγότερα και περίπου 9.000 € περισσότερα. Αξίζει?
...Τα 200 κ.εκ. δεν είναι πρόβλημα μιας και το Renault είναι turbo ,
τα 9.000 € ... είναι πρόβλημαΑν κατάλαβα καλά , απέκλεισες το Grand Scenic 2.0 turbo 165 HP (~29.000 €) , λόγω χώρων ;;
Ναι, όπως και όλα τα 'μικρά' 7θέσια, αφού με τις 7θέσιες διαμορφώσεις οι αποσκευές που χωρούν είναι το πολύ για να πας για μπάνιο.
Επίσης το Zafira, αφού είναι όντως το λιγότερο άνετο και βγαίνει και το νέο μοντέλο. -
Το Sharan είναι παλιό πια...
Η Ford είχε το Galaxy και νομίζω το ανανέωσε...ισχύει?Το να γυρίζουν τα καθίσματα των εμπρός είναι πολύ σημαντικό για μένα. Σημαίνει (χωρίς φυλετικές διακρίσεις) ότι η γυναίκα σου μπορεί εν κινήσει να ασχολείται με μωρά σκυλιά παιδιά των πίσω καθισμάτων...μεγάλο ατού στην ποιότητα ζωής του οδηγού και βασικό στην άνοδο της μέσης ταχύτητας μέσω της μείωσης του αριθμού των στάσεων!
Είναι πολλά τα 9000.....! -
Το Galaxy είναι της ιδίας οικογενείας με το Sharan. Η μαμά Ford, δεν το εισάγει στην Ελλάδα!!!!! (Ποιος ξέρει γιατί). Η Seat το λέει Alhambra, αλλά (υποκειμενικό, το ξέρω) είναι άσχημα αυτοκίνητα εξωτερικά και πολύ συντηρητικά εσωτερικά. (Κάπως σαν το Zafira, αλλά εκείνο το OPC έχει... καρδιά και γι αυτό το σκεπτόμουν). Εντάξει, είμαστε οικογενειάρχες, αλλά δεν θέλουμε και κουτί με ρόδες, θέλουμε να μας αρέσει, νά' χει και κάνα άλογο βαρβάτο, να μας τη δίνει, βρε αδελφέ.
Αλήθεια, μήπως σκέπτεται η Ferrari να βγάλει 7θέσιο SUV για πολύτεκνους?
ΥΓ. Αγαπητέ onyx ! , εάν η δική μου γυναίκα γυρίσει εν κινήσει προς τα πίσω, δεν θα ασχοληθεί απλά με τα παιδιά μας, θα τα . . . λούσει. -
Το Galaxy είναι της ιδίας οικογενείας με το Sharan. Η μαμά Ford, δεν το εισάγει στην Ελλάδα!!!!! (Ποιος ξέρει γιατί). Η Seat το λέει Alhambra, αλλά (υποκειμενικό, το ξέρω) είναι άσχημα αυτοκίνητα εξωτερικά και πολύ συντηρητικά εσωτερικά. (Κάπως σαν το Zafira, αλλά εκείνο το OPC έχει... καρδιά και γι αυτό το σκεπτόμουν). Εντάξει, είμαστε οικογενειάρχες, αλλά δεν θέλουμε και κουτί με ρόδες, θέλουμε να μας αρέσει, νά' χει και κάνα άλογο βαρβάτο, να μας τη δίνει, βρε αδελφέ.Το Galaxy εισάγεται κανονικά πλέον
http://www.in.gr/auto/parousiaseis/in_F ... 052004.htmενώ έκπληξη έκανε και η Hyundai
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=22740
-
Τώρα, μάλιστα... Πάλι γίναν 4 τα 2. Πάω για ψάξιμο, βρήκα δουλειά για το ΠΣΚ.
Edit: Μάλλον βιάστηκα να μιλήσω. 115 ΗΡ από 2 λίτρα? Χλωμό...
Από το άρθρο:> Ωστόσο, η εμφάνιση παίζει δευτερεύοντα ρόλο όταν αναφερόμαστε σε αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν και προορίζονται για να μεταφέρουν με άνεση μεγαλύτερο, από το συνηθισμένο, αριθμό επιβατών. Όπως συμβαίνει και με τα περισσότερα αυτοκίνητα της κατηγορίας, το Galaxy απαιτεί συμβιβασμούς....ΟΧΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ. (To πολύ - πολύ να μείνουμε χωρίς αυτοκίνητο).
-
Καλα τι Γιαπωνεζικα φερνουν στην Ευρωπη;
Η οικογενεια σου ακουγεται σαν την οικογενεια της κοπελιας που δουλευει μαζι μου και εχει 4 παιδια. Εκτος που της κολαω οτι χαρας στο κουραγιο της με τεσσερα παιδια και δυο γονεις να δουλευουν εχει το Αμερικανικο στυλ Μινι Βαν.Κατι τετοιο χρειαζεσαι και εσυ. Αλλα μαλλον δεν τα φερνουν στην Ευρωπη. Βεβαια το Φορντ θυμιζει λιγακι το τοπικο Φορντ μινι βαν.
Αλλα τα καλυτερα ασυζητητι ειναι τα Γιαπωνεζικα. Τογιοτα Σιενα και Χοντα Οντισι. Το Τογιοτα ερχεται μεχρι και με τετρακινηση.Καλη τυχη. να και μερικα λινκ να δεις με τι μοιαζουν.
Νικος
http://www.toyota.com/vehicles/2004/sienna/interior.html
http://www.hondacars.com/models/interior_gallery.asp?ModelName=Odyssey
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Καλα τι Γιαπωνεζικα φερνουν στην Ευρωπη;
....Αλλα τα καλυτερα ασυζητητι ειναι τα Γιαπωνεζικα. Τογιοτα Σιενα και Χοντα Οντισι. Το Τογιοτα ερχεται μεχρι και με τετρακινηση.Καλη τυχη. να και μερικα λινκ να δεις με τι μοιαζουν.
ΝικοςΕυχαριστώ για τα λινκ και τις ευχές, κατά τα άλλα εδώ έρχονται μόνο τα Honda Stream και Toyota Corolla Verso. Στο Βέλγιο είδα και το Avensis σε 7θέσιο, εδώ δεν ξέρει κανένας τίποτα. Ελλάδα, η χώρα των μικρών?
Η πλάκα είναι ότι η Honda το λέει Οδύσσεια και η Fiat Οδυσσέα. -
Μα καλά πόσο συχνά μεταφέρεις τα 6-7 άτομα και τις αποσκευές τους?
Μήπως συμφέρει δηλαδή να πάρεις ένα νορμάλ πολυμορφικό (Scenic μεγάλο) και όχι βανάκι (Espace, Galaxy Sharan κλπ) και να βάλεις και μια μπαγκαζιέρα οροφής για όποτε πας εκδρομή? Θα έχεις ένα αυτοκίνητο φτηνότερο, σαφώς βολικότερο στην πόλη και οικονομικότερο αλλά με πιο αυτοκινητική συμπεριφορά σε στροφές (χωρίς τη μπαγκαζιέρα, δεν ξέρω τι γίνεται με γεμάτη μπαγκαζιέρα αλλά έτσι κι αλλιως με 7 άτομα φορτίο θα είσαι πιο μαζεμένος!) -
Πηγαίνω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στην πεθερά μου ( ) με όλη την οικογένεια.
Επίσης, περίπου μια φορά το μήνα Αθήνα κι αν δεις τι κουβαλάω, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου.
Σε κάθε ευκαιρία, έστω ημερήσια, βόλτα κάπου στην Ελλάδα.
Με τέτοιο αυτοκίνητο, τρία ζευγάρια πηγαίνουν Ευρώπη αέρας.
7 ενήλικες χωρίς παραχωρήσεις, παρακαλώ να υπολογίσεις ότι εκτός από 4 παιδιά, έχω και 7 κουμπάρους ( ), όλους x2 ( ), με τους οποίους έχω άριστες σχέσεις, χώρια η παλιοπαρέα.
Και, ξέρεις, η διαφορά τιμής δεν είναι και τόσο μεγάλη, εάν εξαιρέσεις το espace. Πχ το 2,2 lt 807 πλήρως εξοπλισμένο, κοστίζει περίπου 3 χιλιάρικα περισσότερο από το 1.600άρι Τουράν με λιγότερο εξοπλισμό! Είπαμε, πολύτεκνοι. -
7 ενήλικες χωρίς παραχωρήσεις, παρακαλώ να υπολογίσεις ότι εκτός από 4 παιδιά, έχω και 7 κουμπάρους ( ), όλους x2 ( ), με τους οποίους έχω άριστες σχέσεις, χώρια η παλιοπαρέα.Καλά όλοι αυτοί σε σένα στηρίζονται .....δεν έχουν άλλο αυτοκίνητο? Μήπως είστε τσιγγάνοι?
Χμμμ ίσως τελικά να ψάχνεις λάθος...μάλλον κατά σχολικό πρέπει να κοιτάξεις. Κανένα Transporter βανάκι και άλλα αντίστοιχα! Μερικά έχουν και σκηνή ενσωματωμένη στην οροφή για διανυκτερεύσεις! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
... εκτός από 4 παιδιά, έχω και 7 κουμπάρους .....
Καλά όλοι αυτοί σε σένα στηρίζονται .....δεν έχουν άλλο αυτοκίνητο? Μήπως είστε τσιγγάνοι?
Χμμμ ίσως τελικά να ψάχνεις λάθος...μάλλον κατά σχολικό πρέπει να κοιτάξεις. Κανένα Transporter βανάκι και άλλα αντίστοιχα! Μερικά έχουν και σκηνή ενσωματωμένη στην οροφή για διανυκτερεύσεις!Μη μου βάζεις ιδέες, μη μου βάζεις ιδέες.
Χωρίς πλάκα και μετά από ώριμη σκέψη, οικογένειες σαν τη δική μου χρειάζονται 6-7θέσιο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους. Αν η δουλειά πάει καλά, (στο βαθύ μέλλον) θα σας ρωτήσω και για **καλό **αυτοκίνητο, σαφώς διθέσιο, για 'ειδικές' βόλτες.
-
Και για να καταλάβουμε καλύτερα το θέμα, σκέψου ένα μακρύ ταξίδι με παρέα και πες αν θα ήθελες να το κάνεις πχ με Sharan ή με Touran (η espace / scenic, 807/307 κλπ). Είναι μονόδρομος, η άνεση και η ποιότητα κύλισης είναι σε άλλο επίπεδο - ακόμα κι αν ξεχάσεις τους χώρους. Όσο για το μέγεθος, αφού έτσι κι αλλιώς σε κλειστό χώρο στάθμευσης προσπαθείς να το φυλάς, δεν παίζει και μεγάλο ρόλο. Και σαφώς αποφεύγεις να κυκλοφορείς με αυτά μέσα στην πόλη, αυτό το κάνω και τώρα αφού πχ στην Αθήνα κυκλοφορώ κυρίως με ΜΜΜ η με δανεικό μηχανάκι. Η οικονομική διαφορά στην αγορά είναι μικρή και καλύπτεται. Ομοίως και τα ετήσια έξοδα - διαφορά περίπου 600 € το χρόνο, περισσότερα χαλάς αν καπνίζεις.
-
Σε ανύποπτο χρόνο είχα γράψει σε αυτό το θέμα για το Touran 2.0 TDI, χωρίς να έχω άποψη, απλώς το ανέφερα λόγω προδιαγραφών.
Σήμερα απέκτησα άποψη! Και μάλιστα την έκδοση DSG. Βενζίνη είπατε;;;;
Έχοντας οδηγήσει και Α3 2.0 FSI, απλώς καμία σχέση! Πολύ πιο γρήγορο το 'πολυμορφικό'
Είδα και μία ένδειξη στον υπολογιστή ταξιδίου, 5,4 lt/100km
-
Αγαπητοί φίλοι,
νομίζω πως μια πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία αυτοκινήτου που συζητάμε είναι το Toyota Corolla Verso 1.8 (ή 1.6). Το 1.8 θα κοστίζει περίπου 25.000 ευρώ με πλήρη εξοπλισμό ενώ το μεταξόνιο είναι επιπέδου Α6, δηλαδή 2.750 μ. Το αυτοκίνητο είναι 7θέσιο ενώ πολύ γρήγορα μετατρέπεται εσωτερικά ώστε να έχει μόνο την θέση του οδηγού σηκωμένη!!
Ενδιαφέρομαι άμεσα για το εν λόγω μοντέλο και απ’ότι γνωρίζω μέσα από την ΤΟΥΟΤΑ, το μοντέλο αυτό θα βρίσκεται στις κατά τόπους αντιπροσωπείες μέσα στον Σεπτέμβριο!
Περισσότερα νέα με την πραγματοποίηση test-drive.
6-7 θέσιο, χωρίς κόλλημα μάρκας: Ποιό;