-
Ευχαριστώ.Έλα όμως που μπριζώθηκα τώρα να βάλω έναν ενισχυτή για να οδηγήσει τα Hertz!
...και ιδού η επόμενη απορία μου(όχι που θα σας άφηνα):θα αντέξουν το δίδυμο μπαταρία-φορτιστής το βάρος των 2 ενισχυτών ή θα έχουμε παρατράγουδα?
...και ποιός είναι ο σωστότερος τρόπος συνδεσμολογίας της τροφοδοσίας του 2ου ενισχυτή?:α)τράβηγμα ξεχωριστού καλωδίου απο την μπαταρία και με δική του φυσικά ασφάλεια,β)να τραβήξω γραμμή απο το υπάρχον καλώδιο που ήδη τροφοδοτεί τον 1ο ενισχυτή,γ)κάτι άλλο που δεν το έχω υπ'όψιν?
-
έχεις πίσω ηχεία? αν όχι δεν υπάρχει πρόβλημα να τα οδηγείς απ'την πηγή καθώς δε την επιβαρύνεις, εσύ πώς το βλέπεις αντέχει να τα οδηγήσει σε υψηλές εντάσεις?
όσο για τη συνδεσμολογία, αν το καλώδιο που έχεις για τον άλλον ενισχυτή είναι χοντρό, τότε μπορείς να τα συνδέσεις σε σειρά. Αν δε παίζεις δυνατά με σβηστή μηχανή δε θα χεις πρόβλημα μπαταρίας, αλλά μη το παρακάνεις κιόλας
-
Πίσω ηχεία δεν υπάρχουν,είναι μόνο τα μπροστινά+το sub.Η πηγή τα πάει καλά με τα μπροστινά,με την έννοια ότι δεν ακούω παραμόρφωση παρά μόνο στα 2 κλικ πριν το τέρμα(μιλάμε για ξένη dance μουσική που μάλλον είναι και η πιο απαιτητική σε παραγωγή/κατανάλωση ισχύος έτσι?),ούτε ότι μου τρεμοσβήνει η οθόνη και άλλα τέτοια.Απλά πιστεύω ότι για τις υψηλές εντάσεις ακρόασης,ένας εξωτερικός ενισχυτής θα οδηγήσει τα μεγάφωνα εισάγωντας στο σήμα λιγότερη παραμόρφωση (άρα προφυλάσω τα μεγάφωνά μου)από τον τσιταρισμένο ενισχυτή των 15-25w που βγάζουν οι πηγές.Εξ'άλλου η παραμόρφωση των ενισχυτών δεν είναι και τις περισσότερες φορές η υπεύθυνη για το κάψιμο των πηνίων,εσύ τι λές γι'αυτό?
-
Γειά σας παιδια! Πως μπορούμε να μάθουμε το βάθος της πόρτας σε ένα nissan micra k12 χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα? Θέλω να βάλω τα peerless definition 6 και φοβάμαι μήπως δεν χωράνε.
-
Ο χρήστης fastmidis έγραψε:
Πίσω ηχεία δεν υπάρχουν,είναι μόνο τα μπροστινά+το sub.Η πηγή τα πάει καλά με τα μπροστινά,με την έννοια ότι δεν ακούω παραμόρφωση παρά μόνο στα 2 κλικ πριν το τέρμα(μιλάμε για ξένη dance μουσική που μάλλον είναι και η πιο απαιτητική σε παραγωγή/κατανάλωση ισχύος έτσι?),ούτε ότι μου τρεμοσβήνει η οθόνη και άλλα τέτοια.Απλά πιστεύω ότι για τις υψηλές εντάσεις ακρόασης,ένας εξωτερικός ενισχυτής θα οδηγήσει τα μεγάφωνα εισάγωντας στο σήμα λιγότερη παραμόρφωση (άρα προφυλάσω τα μεγάφωνά μου)από τον τσιταρισμένο ενισχυτή των 15-25w που βγάζουν οι πηγές.Εξ'άλλου η παραμόρφωση των ενισχυτών δεν είναι και τις περισσότερες φορές η υπεύθυνη για το κάψιμο των πηνίων,εσύ τι λές γι'αυτό?δε ξέρω
Νικόλα η σειρά σου
-
Φίλε fastmidis, θα σου έλεγα να σκεφτείς και τη λύση να πουλήσεις τον ενισχυτή σου κάποια στιγμή, και να πάρεις έναν καλύτερο και 4 κάναλο, ώστε να παίξει τα 2 ηχεία και το sub μαζί.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Εξ'άλλου η παραμόρφωση των ενισχυτών δεν είναι και τις περισσότερες φορές η υπεύθυνη για το κάψιμο των πηνίων,εσύ τι λές γι'αυτό?
δε ξέρω
Νικόλα η σειρά σου
Τα τουίτερ καίγονται από τις αρμονικές που βγάζει ο ενισχυτής όταν δουλεύει και ο ήχος ακούγεται με πολύ παραμόρφωση.
-
Ο χρήστης fastmidis έγραψε:
Απλά πιστεύω ότι για τις υψηλές εντάσεις ακρόασης,ένας εξωτερικός ενισχυτής θα οδηγήσει τα μεγάφωνα εισάγωντας στο σήμα λιγότερη παραμόρφωση (άρα προφυλάσω τα μεγάφωνά μου)από τον τσιταρισμένο ενισχυτή των 15-25w που βγάζουν οι πηγές.Ενας εξωτερικός ενισχυτής είναι ΠΑΝΤΑ καλύτερος από αυτόν της πηγής, σε οποιαδήποτε ένταση.
Εξ'άλλου η παραμόρφωση των ενισχυτών δεν είναι και τις περισσότερες φορές η υπεύθυνη για το κάψιμο των πηνίων,εσύ τι λές γι'αυτό?
Τις περισσότερες φορές ΕΙΝΑΙ. Αυτό που λανθασμένα ονομάζουμε παραμόρφωση σήματος, είναι το λεγόμενο φαινόμενο 'κλιπαρίσματος', κατά το οποίο το μεγάφωνο δεν κινείται όπως πρέπει* με αποτέλεσμα να ξεπερνά τα θερμικά του όρια. Εκεί καίγεται το πηνίο.
Αλλες φορές έχουμε υπερβολική τάση, που οδηγεί το μεγάφωνο πέραν από τις μηχανικές του αντοχές (καλείται να κάνει μεγαλύτερη διαδρομή από αυτή που του επιτρέπει η ανάρτησή του). Εκεί έχουμε σπασμένους κώνους, κομμένες αράχνες, σπασμένη ανάρτηση, κόλλα που φεύγει κλπ.
Στα tweeters η πρώτη βλάβη είναι και η συνηθέστερη.
*μένει περισσότερη ώρα στα 'τέρματά' του, με αποτέλεσμα να μην αερίζεται σωστά.
τον τσιταρισμένο ενισχυτή των 15-25w που βγάζουν οι πηγές.
Αισιόδοξο σε βρίσκω.
Γειά σας παιδια! Πως μπορούμε να μάθουμε το βάθος της πόρτας σε ένα nissan micra k12 χωρίς να ανοίξουμε την πόρτα? Θέλω να βάλω τα peerless definition 6 και φοβάμαι μήπως δεν χωράνε.
Σιγά τα μεγάφωνα που δε θα χωράνε κιόλας.
Βγάζεις τη γρίλια, ξεβιδώνεις το μεγάφωνο που έχει τώρα, και μετράς απόσταση από το μέταλλο που βιδώνεται το μεγάφωνο (εξωτερική πλευρά) μέχρι το πίσω μέρος. Προσοχή, να κατεβάσεις το τζάμι για να δεις πόσο περιθώριο έχεις, και να αφήσεις άλλα 2-3 χιλιοστά (το λιγότερο) για να είσαι σίγουρος ότι δε θα ακουμπάει στο μαγνήτη του μεγαφώνου όταν ανεβοκατεβαίνει.
-
Αν δε χωράνε εκ πρώτης όψεως, πάντα υπάρχουν λύσεις.
-
Δυστυχώς πρέπει να βγεί όλη η ταπετσαρία για να το μετρήσω... Νομίζω το βάθος του ηχείου είναι 7 εκατοστά. Προσπαθώ αυτές τις λύσεις να τις αποφύγω...
Γιατί? Ποιά η γνώμη σου γι΄αυτά τα ηχεία? Έχω είδη πάρει για πίσω τα coax resolution 6 και μου φαίνονται αρκετά καλά. -
θα βαλουμε ενα σονυ μπ3 στο λεον αυριο..θα σας ενημερωσω...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
θα βαλουμε ενα σονυ μπ3 στο λεον αυριο..θα σας ενημερωσω...Tώρα θα σε κοροιδεύει ο Ολύμπιος και θα χει και δίκιο.
Sony ρε; -
Sony
-
θα βαλουμε ενα σονυ μπ3 στο λεον αυριο..θα σας ενημερωσω...θα σε κρεμάσουμε στην κεντρική πλατεία του φόρουμ λέμε, όχι sony!
-
εγω ηθελα ενα bluetooth που ειχε αλλα πηραμε το απλο με το usb...
δεν ηθελα να διναμε πολλα για τον κουβα αλλα τεσπα..ηθελα οπωσδηποτε να μη λειτουργει το cd..
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
θα βαλουμε ενα σονυ μπ3 στο λεον αυριο..θα σας ενημερωσω...
θα σε κρεμάσουμε στην κεντρική πλατεία του φόρουμ λέμε, όχι sony!
Να το διοργανώσουμε από τώρα;
Πάντως, αν έχετε κανέναν που θέλετε να του τη σπάσετε, πείτε να στείλω το SEAT Aura RCD!
-
Ψάχνω αυτές τις μέρες ένα πολύ φτηνό RCD/MP3, και ξεκίνησα από το site του Καλογερόπουλου. Είχα παλιότερα καλή εμπειρία με Kenwood, και τα μικρά Pioneer μου κάνουν πολύ σε νοικιάρικο, οπότε ψιλοκατέληξα στο Kenwood 3037.
Στη συνέχεια έκανα μια έρευνα στο Σκρουτζ και είδα ότι για το 3037 οι τιμές που παίζουν είναι 30% χαμηλότερες!! Συνεχίζοντας λίγο το ψάξιμο, είδα ότι, ενώ για τα Pioneer οι τιμές του Κ. είναι κοντά σε αυτές που το δίνουν και άλλα sites, στα Kenwood (τα φτηνά τουλάχιστον), οι διαφορές είναι όντως κάπου στο 30%.Το post το κάνω κυρίως για ενημέρωση, προσωπικά έχω βολευτεί πολύ με το site του εν λόγω καταστήματος όταν ψάχνω για car audio αλλά απ'ό,τι φαίνεται υπάρχουν και αρκετά καλύτερες επιλογές. Πέρα από αυτό, αν έχετε εμπειρία με κάποιο άλλο κατάστημα online ή προς νότια προάστια Αθήνας με καλές τιμές, θα το εκτιμούσα πολύ μιας και προτιμώ να αγοράσω/τοποθετήσω στο ίδιο κατάστημα.
-
φανταζομαι γνωριζεις πως στην αργυρουπολη εχει ανοιξει καλογεροπουλος..
ειναι πολυ προθυμο και εξυπηρετικο παιδι.
εναλλακτικα στην περιοχη της αργυρουπολης υπαρχει και ο Alfa Sound (δεν εχει site)
το μαγαζι που εγω πηγα και εφτιαξα το ηχητικο δυστυχως δεν ειναι νοτια..
μιας, ομως που σε ενδιαφερει το φθηνο, γιατι να κινηθεις ετσι?
γιατι δεν πας μια βολτα απο media markt (π.χ.) ή κανενα praktiker/carrefour και να παρεις μια πηγη φθηνη και να πας σε εναν ηλεκτρολογο να σου την τοποθετησει? -
Ναι, είχα αγοράσει παλιότερα από εκεί και ήταν όντως πολύ εξυπηρετικός, γι' αυτό έχω κάθε λόγο (πέρα από την τιμή) για να ξαναπάω.
Προς το παρόν κοιτάω έτσι γιατί είμαι κάθε μέρα στο PC και προτιμώ όταν βγω στον πραγματικό κόσμο να τελειώσω τη δουλειά κατευθείαν, αγορά και τοποθέτηση όσο γίνεται πιο σύντομα. Αν δε βγει άκρη από εδώ, μάλλον θα ακολουθήσω το δρόμο που προτείνεις
-
θα βαλουμε ενα σονυ μπ3 στο λεον αυριο..θα σας ενημερωσω...Λοιπόν, ενημερώνω εγώ. Πολύ καλό έχει βγει τόσα χρόνια το Sony mp3 που έβαλα το πρωί. Πολλές μνήμες για ραδιόφωνο (με 25 άτομα που το οδηγάνε, πολύ μεγάλο ατού ), τζετ η USB θύρα, την Aux δεν τη δοκίμασα αφού δεν έχω κάνα φορητό mp3 player. Το τηλεκοντρόλ θα χρησιμοποιηθεί δεόντως, αφού τα επίπεδα πρηξίματος 'βάλε κάναν άλλο σταθμό, βάλε άλλο τραγούδι' κλπ. είναι πολύ υψηλά. Επίσης, τα δάχτυλα τύπου Sledgehammer του πατέρα μου μπορούν να διαλύσουν όλα τα κουμπιά. Το τηλεκοντρόλ είναι το καλύτερο gadget!
Επιτέλους παίζει και CD, αν και δεν νομίζω να το χρησιμοποιήσω πολύ. Δεν έχουμε τα εκνευριστικά error και μπουκώματα του Aura.
Car audio