-
Πριν κάποιο καιρό, ο Νίκος (n_olympios) μου είχε προτείνει το Alpine CDE-9850Ri ως ιδανική λύση για iPod στο αμάξι. Επικοινώνησα με megamarket και τους ρώτησα αν παρέχεται και η πλεξούδα με το κατάλληλο φις για να συνδεθεί στο αμάξι μου (Ford Fiesta). Οι άνθρωποι απάντησαν ότι απαιτείται και ένας αντάπτορας. Τι αντάπτορας εννοούν; Ρώτησα και τους ίδιους, αλλά θα πάρω απάντηση μεθαύριο μάλλον, και εγώ λέω να ανέβω Αθήνα νωρίτερα, να κάνω την έρευνά μου. Τι να αναζητήσω; (σε περίπτωση που δεν έχουν αυτόν τον 'αντάπτορα' στη Megamarket)...
-
Ρε Ντάφυ, σκέτος μπελάς είσαι, μπήκες στο θέμα μου και τα έκανες μαντάρα, άντε να τα ισιώσω τώρα...
Πάμε σιγά σιγά...
Ο χρήστης tm έγραψε:
μαλιστα..
το σωστο ειναι boshmann...Boschmann
ή
Bossman
Αργείς ακόμα να γίνεις full premium.
Νίκο (trully), ο ενισχυτής είναι πολύ καλός. Για σφήνα στη ρόδα, να μη σε παίρνει η κατηφόρα.
Αυτή τη στιγμή, όπως είσαι ηχητικά στο αμάξι, ΔΕΝ πρέπει να πειραματιστείς με ενισχυτή αλλά ΜΕ ΠΗΓΗ. Ενα καλό (όχι απαραίτητα ακριβό) radiocd που να παίζει κι mp3 είναι ό,τι πρέπει για να ευχαριστηθείς αλλαγή.
αργοτερα θα μπει και μια καλυτερη πηγη τωρα εχω μια jvc Που παιζει cd-minidisc αλλα εχει χαλασει η κεφαλη και ειναι 4χ40 οποτε παμε για καινουργιο αργοτερα με 4χ50mosfet.το παιδι εκει ειχει ενα pioneer και το δοκιμασαμε με τα jbl και επαιξε πολυ πιο κα8αρα απο το δικο μου.
Το MOSFET δε λέει και πολλά. Πάντως οι περισσότερες πηγές της σήμερον λένε ότι έχουν 450W Max, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 413-15W RMS. Καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες μια χαρά.
JBL ειχα κι εγω στην αλφα για πισω ηχεια.
Και είναι ακριβώς τα ίδια με τα τωρινά μοντέλα. Νομίζεις.
(προσεχε γιατι ο ηχος .. συνηθιζεται.... )
Δεν είναι απαραίτητο όμως ότι πρέπει να πηγαίνεις συνεχώς και σε κάτι καλύτερο (και κυρίως ακριβότερο).
Λέμε τώρα.
Νάσο, απ'όσο ξέρω το Fiesta συνδέεται κατευθείαν με το 9850Ri και με κάθε σύγχρονη πηγή που να έχει φίσα ISO. Υπάρχει μια περίπτωση να εννοούσαν αντάπτορα για την πρόσοψη, δηλαδή μια πλαστική φέτα που καλύπτει τα κενά γύρω από το radiocd. Ομως αν θυμάμαι καλά το δικό σου δεν έχει την εργοστασιακή πηγή του 1,5DIN αλλά aftermarket πηγή με θήκη από κάτω, σωστά?
(edit) του έχω άχτι, φαίνεται?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Νάσο, απ'όσο ξέρω το Fiesta συνδέεται κατευθείαν με το 9850Ri και με κάθε σύγχρονη πηγή που να έχει φίσα ISO. Υπάρχει μια περίπτωση να εννοούσαν αντάπτορα για την πρόσοψη, δηλαδή μια πλαστική φέτα που καλύπτει τα κενά γύρω από το radiocd. Ομως αν θυμάμαι καλά το δικό σου δεν έχει την εργοστασιακή πηγή του 1,5DIN αλλά aftermarket πηγή με θήκη από κάτω, σωστά?(edit) του έχω άχτι, φαίνεται?
Είσαι απόλυτα σωστός, εμένα είναι 1 DIN το JVC και από κάτω έχει ραφάκι. Τότε απ' τη Ford γιατί μου είπαν 'να έχει και τη φίσα του'; Μα δεν την παλεύει κανείς σ' αυτή την εταιρία;
Λοιπόν, θα το παραγγείλω γιατί έχω βαρεθεί τη ζωή μου με το iTrip, τη μια δεν έχει καλό σήμα, την άλλη έχει παράσιτα, την άλλη χάνει τη συχνότητα... Και να μην μιλήσω καν για ταξίδι σε άλλες πόλεις!
Ευχαριστώ Νίκο!
-
Don't mention it, απλά έχε υπόψη σου ότι με λένε Νικόλα.
-
Don't mention it, απλά έχε υπόψη σου ότι με λένε Νικόλα.mea culpa...
-
Το MOSFET δε λέει και πολλά. Πάντως οι περισσότερες πηγές της σήμερον λένε ότι έχουν 450W Max, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 413-15W RMS. Καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες μια χαρά.
Αυτό δεν είναι σίγουρο. Έχω δει Clarion με 4x52Watt Max και 4x25Watt DIN πραγματικά και το Kenwood τετραετίας που έχω έχει 4x50Wat Max και 4x30Watt DIN (σε RMS πρέπει να είναι γύρω στα 4x22 - κάπου το είχα διαβάσει).
In any case πάντως είναι σκόπιμο να μην επικεντρώνεται κάποιος μόνο στο τι λένε τα διαφημιστικά φυλλάδια αλλά να ψάχνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων. Μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων.
-
Δεν μπορούν αυτού του τύπου ενισχυτές να βγάλουν παραπάνω από την ισχύ που γράφει ο Νικόλας. Αν είναι καλή η σχεδίαση άντε να βγάλουν 15W στο κανάλι. Δεν γίνεται να βγάλουν παραπάνω εκτός αν το αμάξι δουλεύει στα 24V.
-
kotetsi, και πάλι, άλλο τι λένε στα χαρακτηριστικά τους (έστω και σε DIN ή σε RMS) κι άλλο τι βγάζουν σε μέτρηση πάγκου.
leonp, δε φταίει το ότι η τάση στο αυτοκίνητο είναι στα 12V (θεωρητικά 14,4V με αναμμένη μηχανή, πρακτικά γύρω στα 13,8-14V για τα περισσότερα αυτοκίνητα). Αν έφταιγε αυτό, τότε δε θα είχαμε εξωτερικούς ενισχυτές με πολλαπλάσια ισχύ. Αυτό που ευθύνεται είναι αποκλειστικά και μόνο το κόστος.
Καλημέρα σας!
-
ναι καλα που δεν ειναι απαραιτητο να πηγαινεις παντα σε κατι πιο ακριβο..
Τρούλη, άσε τον Νικόλα να .. τραγουδάει οδηγούμενος .. ενεργά!
Θα βγω κάποια στιγμή στα κανάλια με θέμα αντίστοιχο με τα καζίνα και θα λέω .. το car audio με πεταξε στους δρομους..Στην αρχή ξεκινάς με μια μικρή αναβάθμιση .. για να ακούγεται καλύτερα μωρέ...
π.χ. ενας ενισχυτής...
ρωτάς, παίρνεις εναν σου λενε 'καλή αγορά φιλαράκι.. μουσικός ενισχυτής!'
ωραία.. τον βάζεις και ξαφνικά ανακαλύπτεις τον κόσμο (νομίζεις)..
ακούς τα ηχεία σου να παίζουν καλυτερα... ακούς πράγματα που δεν τα άκουγες πριν..
ανακαλύπτεις, όμως, πως τα ηχεία σου ακούγονται πλέον λίγο .. μουντά ή θωλά ή .. κουραστικά...
χμ.. λες.. γαμώτο.. αν είχα λίγο καλύτερα ηχεία, θα ήταν ο κόσμος μας καλύτερος...
ε... μετα αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται.. μπλέκεις με κακές παρέες και σου λενε..
φίλε η πόρτα σου με τις εργοστασιακές θέσεις, είναι για πέταμα... όσα λεφτά και να δώσεις, δεν πρόκειται να ακούσεις τίποτα ..εσυ εντωμεταξύ ακούς - έτσι νομίζεις.. και το μόνο που θές είναι μήπως με κανενα ζευγάρι καλύτερα ηχεία 'καθαρίσει' λίγο ο ήχος..
you get my drift?
...
εν κατακλειδι..
αν σε τρώει ο κώλος σου...
ΝΑ ΠΛΕΝΕΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! -
εεε..
σημειωση..
το πιο πανω σεναριο είναι καθαρά προϊόν φαντασίας και δεν εχει καμμια σχεση με πραγματικα γεγονοτα - προσωπα - ζωα - πραγματα (να μαζευτούμε μια μερα να το παιξουμε) -
JBL ειχα κι εγω στην αλφα για πισω ηχεια.
Και είναι ακριβώς τα ίδια με τα τωρινά μοντέλα. Νομίζεις.
ε, καλα μπορεί να μην είναι ακριβώς τα ίδια, αλλά πόσο προχώρησε η τεχνολογία της συγκεκριμένης εταιρείας?
Δηλαδή έκανε καμμια καινοτόμα τεχνολογική ανακάλυψη και άλλαξε ο χαρακτήρας των ηχείων?εγω ειπα οτι γεμίζαν καλά τον χώρο, αλλά θυμάμαι για γενικότερη βουή και πολύ έντονες χαμηλές....
παντως γενικά ειχα ψαρωσει τοτε με τα jbl με αυτο το υλικό που χρησιμοπουσαν στην σειρα GTO και πετύχαιναν λεει μεγαλύτερη 'ενεργή' επιφάνεια.. σαν μεγαλύτερο ηχείο σε μικρότερη συσκευασία..
μπροστά δεν είχα ποτε... μου βαλαν audax -
Πστ, δεν τα λες σωστά, για διάβασε παρακάτω πώς ήταν:
Ο χρήστης tm έγραψε:
ε... μετα αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται.. μπλέκεις με κακές παρέες και σου λενε..
φίλε το αμάξι που πήρες είναι για πέταμα... όσα λεφτά και να δώσεις, δεν πρόκειται να ακούσεις τίποτα ..εσυ εντωμεταξύ ακούς - έτσι νομίζεις.. και το μόνο που θές είναι μήπως με κανενα ζευγάρι καλύτερα ηχεία 'καθαρίσει' λίγο ο ήχος..Το πώς ακούγεται ένα μεγάφωνο είναι σπάνια θέμα χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας.
-
το πως ακουγεται ειναι θεμα αντιληψης!
μπδδδδδδδδδδδ!
ωραιο θεμα για συζητηση, παντως..
τι ειναι αυτο, λοιπον, που πληρωνεις στα Utopia Be, π.χ. και ακους το οποιο δεν ακους στη σειρα Access?
ειναι μεσα και η ποιοτητα των υλικων.. σωστα?
για γραψε μας κι αλλα! -
Στα Be ειδικά (ειρήσθω εν παρόδω), παρόλο που η Focal προωθεί το βυρήλιο ως δική της, νέα τεχνολογία, ξεχνά περιτέχνως ότι το είχε πρωτοπαρουσιάσει τη δεκαετία του 1980 η Yamaha.
Πληρώνεις την ποιότητα του σασί, του μαγνητικού συστήματος, των υλικών του κώνου και της ανάρτησης, των πυκνωτών και των πηνίων του crossover ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ τις ώρες εξέλιξης. Οι οποίες διαφαίνονται ως επί το πλείστον στη δουλειά που έχει γίνει στο crossover.
Ειδικά για τα Be, ξέρεις πόσο κάνει χωριστά το crossover?
-
ευχαριστω θα τα οδηγησω ενεργα!
(σου την εφερα! ΧΑ!)
ε, ενταξει, με την ευρεια εννοια 'τεχνολογια' που χρησιμοποιησα εννοουσα και τα υλικα των μεγαφωνων..
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ευχαριστω θα τα οδηγησω ενεργα!(σου την εφερα! ΧΑ!)
Ο ενισχυτής που θα χρειαζόσουν τα ίδια κάνει, ίσως και παραπάνω ακόμη.
Επί του θέματος, τα υλικά των μεγαφώνων είναι περισσότερο θέμα 'marketing' παρά ουσίας. Ενας καλός σχεδιαστής μπορεί να κάνει ένα μεγάφωνο να παίζει καλά, είτε αυτό έχει κώνο από kevlar είτε από χαρτί είτε από ίνες ξύλου κοκ.
-
ευχαριστω θα τα οδηγησω ενεργα!
(σου την εφερα! ΧΑ!)
Ο ενισχυτής που θα χρειαζόσουν τα ίδια κάνει, ίσως και παραπάνω ακόμη.
Επί του θέματος, τα υλικά των μεγαφώνων είναι περισσότερο θέμα 'marketing' παρά ουσίας. Ενας καλός σχεδιαστής μπορεί να κάνει ένα μεγάφωνο να παίζει καλά, είτε αυτό έχει κώνο από kevlar είτε από χαρτί είτε από ίνες ξύλου κοκ.
...εκει καμμια σχεση με το .. ξυλο τικ?
-
Τι μεγάφωνα θα βάλεις είπαμε?
Επιτέλους θα φύγει ο χαρακτηρισμός 'boom car' από πάνω μου.
-
Ελάτε τέκνον μου...
Ελάτε...θες να πεις κατι??
-
Στα Be ειδικά (ειρήσθω εν παρόδω), .................Πως φαίνεται ότι είναι μορφωμένος ο άνθρωπος.
Car audio