-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν υπάρχει πρόβλημα, οι ενισχυτές έχουν ρύθμιση gain που την κάνεις ή έχεις 2 ξεχωριστά RCA ή 1 σε 2 με ταφ.Οι ενισχυτές παίρνουν το σήμα παράλληλα και ανάβουν/σβήνουν από το (συνήθως) μπλέ καλώδιο. Αν αυτό το καλώδιο δεν μπορεί να ελέγξει 2 ενισχυτές (απίθανο) τότε βάζεις ένα μικρό ρελέ.
εντάξει χαίρω πολύ, αν θέλει να πηγαίνει στο πορτ παγκάζ κάθε τόσο να τον ρυθμίζει αν δε του αρέσει.. Το remote που λες δίνει λίγο ρευματάκι ίσα για να καταλάβει ο ενισχυτής ότι ήρθε ρεύμα/σήμα και πολύ πιθανόν να κάνει και για δύο και για τρεις ενισχυτές. Πόσο ρεύμα βγάζει αυτό θα το λέει μάλλον στα ISO specifications
-
Τις εντάσεις στους ενισχυτές τις ρυθμίζεις 1 φορά σωστά και δεν χρειάζεται να τις αλλάξεις ποτέ. Εσύ τι κάνεις, ανεβάζεις το sub τέρμα μερικές φορές για να ακούγεται το αμάξι απ' έξω και άλλες φορές το κατεβάζεις για να ακούσεις σωστά μουσική;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τις εντάσεις στους ενισχυτές τις ρυθμίζεις 1 φορά σωστά και δεν χρειάζεται να τις αλλάξεις ποτέ. Εσύ τι κάνεις, ανεβάζεις το sub τέρμα μερικές φορές για να ακούγεται το αμάξι απ' έξω και άλλες φορές το κατεβάζεις για να ακούσεις σωστά μουσική;όταν είχα ενισχυτή, ναι, αλλά δε το έκανα για να δειχθώ απλώς άλλα κομμάτια μου άρεσαν με μπόλικο μπάσο και άλλα με ελάχιστο. Αλλά απ'την κλοπή του ενισχυτή δεν ξανασχολήθηκα οπότε αυτάαααα
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Το remote που λες δίνει λίγο ρευματάκι ίσα για να καταλάβει ο ενισχυτής ότι ήρθε ρεύμα/σήμα και πολύ πιθανόν να κάνει και για δύο και για τρεις ενισχυτές. Πόσο ρεύμα βγάζει αυτό θα το λέει μάλλον στα ISO specifications12 volt.
-
12V είναι, το ρεύμα έχει σημασία, πρέπει να είναι κάτω από 0,5Α (μπορεί να είναι 20-100mA). Καλό είναι να μπαίνει ασφάλεια κοντά στο RCD 0,5Α για προστασία του αν το μπλε καλώδιο κάνει το γύρο του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
12V είναι, το ρεύμα έχει σημασία, πρέπει να είναι κάτω από 0,5Α (μπορεί να είναι 20-100mA). Καλό είναι να μπαίνει ασφάλεια κοντά στο RCD 0,5Α για προστασία του αν το μπλε καλώδιο κάνει το γύρο του αυτοκινήτου.συνήθως το μπλε το συνδέεις με το remote που συμπεριλαμβάνεται στα καλώδια RCA και πάει κατευθείαν στον ενισχυτή και δεν έχω ακούσει κανέναν να βάζει ασφάλεια στο remote
η λέξη γύρος μου προκάλεσε αναστάτωση τέτοια ώρα
-
Μερικά έχουν ασφάλεια στο remote.
-
Παιδες εχω μια απορεια οταν εχεις ενα sub με το οποιο εισαι ευχαριστημενος και θελεις ηχεια που θα παιζουν σωστα μεσαια και ψηλα τι παιρνεις 2 ή 3 δρομων ?
Κατι αλλο ποια αποψη εχετε για τα JBL τα εχετε ακουσει (ενοω να παιζουν) ? -
θα σου προτίνω audiobahn που είναι πολύ καλά...Επικεντρώσου σε τιμές RMS και στα db τους.Επιπλέον προτιμώ (και προτίμησα όταν έβαλα στο αυτοκίνητό μου) 2 δρόμων γιατί η διαφορά στην ακουστικότητα του ήχου που παράγουν είναι πολύ μικρή αλλά την τιμή τους την χωρίζει ένα πολύ μεγάλο χάσμα.
Από την άλλη προτίμησε και ηχεία που μπαίνουν στις εργοστασιακές θέσεις εκτός κι αν είσαι διατεθημένος να κάνεις μόντιφες.Συν του ότι κάποιο λόγο δεν θα είχε ο καταστευαστής να κάνει εκεί τις τρύπες;
Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που προτιμώ γενικά τα 2 δρόμων ηχεία.Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν 3 δρόμων ηχεία που μπαίνουν σε εργαστασιακές θέσεις.
ΥΓ: εκτός από κάποια Golf V που αν έρθουν κατά παραγγελία έχουν 3 δρόμων ηχεία... Γιατί να έχω Golf 4; -
JBL έχω μπροστά και πίσω στο αμάξι, τα μπροστινά ήταν ακριβά (δε θυμάμαι τη σειρά) 3 δρόμων και παίζουν εκπληκτικά (για ροκ, κιθάρες κλπ) με σφικτό μπάσο. Τα πίσω νομίζω είναι σειρά GTO 2 δρόμων, ήταν φθηνά και είναι μέτρια σε ήχο - τα παίζω πολύ χαμηλά ίσα-ίσα να γεμίζουν γιατί χαλάνε τον ήχο των μπροστινών.
Είναι όλα 13άρια (μικρά) με παθητικό φίλτρο πρώτης τάξης (ιδιοκατασκευή, πυκνωτές) στα 150Hz και τις χαμηλές τις παίζει το sub.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΥΓ: εκτός από κάποια Golf V που αν έρθουν κατά παραγγελία έχουν 3 δρόμων ηχεία... Γιατί να έχω Golf 4;
Κι έχεις την εντύπωση ότι ακούγεται καλύτερα το Golf V? Σε πληροφορώ ότι είναι απείρως χειρότερο από το 4άρι, και ΕΙΔΙΚΑ στην έκδοση με τα τρίδρομα οι θέσεις είναι εντελώς λάθος.
Το αν πρέπει να βάλεις 2 ή 3 δρόμων δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με το τι sub βάζεις. Οι περισσότεροι επιλέγουν 2δρομα και καλά κάνουν, γιατί τα 3δρομα είναι αρκετά πιο δύσκολα στο σετάρισμά τους. Είναι για τους αρκετά ψαγμένους στον ήχο. Μείνε στα δίδρομα, δε χάνεις τίποτα. Εξάλλου είναι γνωστό πως με μέσης τιμής εξοπλισμό και καλή εγκατάσταση μπορείς να κάνεις ένα σύστημα να ακούγεται θαυμάσια. Επίσης μπορείς ένα σύστημα με κορυφαία υλικά να το κάνεις να ακούγεται χάλια, αν δεν ξέρεις τι κάνεις.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
ΥΓ: εκτός από κάποια Golf V που αν έρθουν κατά παραγγελία έχουν 3 δρόμων ηχεία... Γιατί να έχω Golf 4;
Κι έχεις την εντύπωση ότι ακούγεται καλύτερα το Golf V? Σε πληροφορώ ότι είναι απείρως χειρότερο από το 4άρι, και ΕΙΔΙΚΑ στην έκδοση με τα τρίδρομα οι θέσεις είναι εντελώς λάθος.
Δεν έχεις άδικο,αν και δεν είμαι πολύ σχετικός με το ποιά είναι η σωστή θέση για τα ηχεία.Αλήθεια ποιά είναι η καλύτερη δυνατή θέση ώστε να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη ακουστικότητα των ηχείων που έχεις;(για πίσω και για μπροστά ηχεία; )
Το αν πρέπει να βάλεις 2 ή 3 δρόμων δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με το τι sub βάζεις. Οι περισσότεροι επιλέγουν 2δρομα και καλά κάνουν, γιατί τα 3δρομα είναι αρκετά πιο δύσκολα στο σετάρισμά τους. Είναι για τους αρκετά ψαγμένους στον ήχο. Μείνε στα δίδρομα, δε χάνεις τίποτα. Εξάλλου είναι γνωστό πως με μέσης τιμής εξοπλισμό και καλή εγκατάσταση μπορείς να κάνεις ένα σύστημα να ακούγεται θαυμάσια. Επίσης μπορείς ένα σύστημα με κορυφαία υλικά να το κάνεις να ακούγεται χάλια, αν δεν ξέρεις τι κάνεις.
**Πάρα πολύ σωστός!!!!!!**Πάνω από όλα παίζει ρόλο ο μάστορας που θα πας και τι θα σου βάλει και πώς θα σου τα βάλει.Ακόμα κι αν πρόκειται για απλή αλλαγή ηχείων.Σημασία έχει να εναρμονίζονται μεταξύ τους αυτά που θα μπουν στο αμάξι.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αλήθεια ποιά είναι η καλύτερη δυνατή θέση ώστε να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη ακουστικότητα των ηχείων που έχεις;(για πίσω και για μπροστά ηχεία; )Δεν υπάρχει. Είναι συμψηφισμός χιλιάδων παραγόντων όπως ο σχεδιασμός της κονσόλας και του ταμπλώ γενικότερα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται (πλαστικά - μοκέτες - υφάσματα κλπ), το γενικότερο εσωτερικό σχήμα του αυτοκινήτου, τα μεγάφωνα, τα συνοδά μηχανήματα, η ηχομόνωση (ποιότητα και είδος), οι ανακλαστικές επιφάνειες, οι προτιμήσεις του κατόχου κοκ.
Αυτό που (πρέπει να) προσπαθούμε είναι η λιγότερο συμβιβασμένη λύση (κοινώς, χρυσή τομή) μεταξύ εικόνας και χροιάς. Συνήθως όμως, επειδή ο χώρος του αυτοκινήτου είναι εντελώς ακατάλληλος για τέτοιες εφαρμογές, καταλήγουμε να έχουμε είτε καλή εικόνα και μέτρια χροιά, είτε το αντίστροφο, είτε τίποτα από τα δύο. Και να φανταστείτε ότι τα παραπάνω δεν κάνουν ούτε το 20% ενός 'τέλειου' ηχοσυστήματος.
-
Παιδες μηπως ξερει κανεις ποσο κανουν εν Αθηναις τα Cadence ZX 691 ? Στην Πατρα (ναι πουστης κολοπατρινος ειμαι) που μενω τα βρηκα 175 ευρω και μου φανηκαν ακριβουτσικα. Thanks
-
Καλησπέρα,
έχω ένα Suzuki Swift 2005.
Θέλω να συνδέσω ένα mp3 player με το στερεοφωνικό του, ξέρετε αν έχει line in το συγκεκριμένο ηχοσύστημα? υπάρχει καμία λύση-πατέντα μήπως?
ευχαριστώ! -
Αν στην οθόνη σου εκτός από το ραδιόφωνo και CD μπορείς να δεις και AUX είσαι σε καλό δρόμο (εύκολο).
-
Ξερει κανεις τι παιζει με τις παρακατω 3 πηγες?
ALPINE - CDA-9855R (650 ευρω)
PIONEER - DEH-P80MP (450 ευρω)
PIONEER - DEH-P70BT (520ευρω )
α) Το ALPINE αξιζει την τοσο μεγαλη διαφορα τιμης?
β)Θα προτεινατε κατι αλλο, ισως πιο οικονομικο?
γ) Το 2ο PIONEER υποστηριζει BLUETOOTH κινητο -λειτουργει και σαν καρ κιτ δηλαδη- υπολειπεται ομως απο το P80MP, σαν μηχανημα?
-
Τα Alpine ειναι μια κλάση πιο πάνω απο Pioneer, Sony, κτλ κτλ.
Αλλά σε αυτά τα λεφτά μπορείς να αγοράσεις την κορυφή.. BeckerΔεν ειμαι σίγουρος αλλα πριν αλλάξεις το ράδιοCD αν έχεις το 6δισκο δές μήπως είναι Nakamichi. Στο MR2 του κολλητού πλέον, παίζει πολύ καλά και δεν θα σου συνηστούσα να το αλλάξεις.
Καλύτερο upgrade ενας hi-end ενισχυτής (αρκεί το RadioCD που έχεις τώρα να βγάζει εξοδους RCA) και ενα ζευγάρι ΚΑΛΑ ηχεία.. πάνω κάτω εκεί θα σου βγεί όσο σκεφτόσουν για πηγή.
Όταν λέω καλά, εννοώ ψαγμένες εταιρείες οπως Rainbow, DLS, Focal κτλ γιατί τα roadster δυστυχώς ειναι πολύ δύσκολα αυτοκίνητα για καλό ήχο. -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Καλύτερο upgrade ενας hi-end ενισχυτής (αρκεί το RadioCD που έχεις τώρα να βγάζει εξοδους RCA) και ενα ζευγάρι ΚΑΛΑ ηχεία.. πάνω κάτω εκεί θα σου βγεί όσο σκεφτόσουν για πηγή.Εχω κανει ηδη το Upgrade με ενισχυτη και διαιρουμενα ηχεια MB QUART....
Σκεφτομαι μηπως και με αλλη πηγη θα ειχα καλυτερο αποτελεσμα........
Το MR2 μου εχει το 6δισκο της ΤΟΤΟΤΑ, μεγεθους 2 DIN....Πιστευω παντως πως ενα μικρο sub με κατασκευη στο ενα ντουλαπακι πιθανοτατα να ηταν καλυτερο value for money απο την αλλαγη της πηγης...
Δυστυχως οπως ειναι τωρα λειπει λιγο το μπασο..... -
Για το περιβάλλον του αυτοκινήτου, ΠΟΛΥ καλυτερο value for money.
Car audio