-
Ότι δεν τα αξίζει είμαι σίγουρος και ότι με τα ίδια λεφτά κάνεις κάτι πιο προσεγμένο και αποτελεσμάτικo με aftermarket το γνωρίζω! Με 2 επαγγελματίες που μίλησα για βελτίωση χωρίς αλλαγή πηγής ήταν διστακτικοί λόγω MOST και ίσως επειδή δεν γνωρίζουν τι παίζει με τον δακτύλιο!
Λόγω αυτών των ηλεκτρονικών λοιπόν και επειδή δε θέλω extreme looking καταστάσεις μέσα στο αμαξι το σκέφτομαι σοβαρά για HK (και ας πληρώνεις κατά ένα μεγάλο ποσοστό το όνομα και μόνο)
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πέραν τούτου, η άποψή μου για τη Bose είναι η εξής: υπερεκτιμημένα σκουπίδια, που δε θα σταματήσουν να πωλούνται παρά μόνο εάν αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου περί lifestyle προϊόντων.Νομίζω ότι την αδικείς λίγο την bose.(ειλικρινά μιλάω χωρίς να είμαι fun-οπαδός-φίλος καμίας εταιρίας)
Δεν ξέρω τι ήχο βάζει στα άλλα αμάξια ή τι ήχο περιμένεις εσύ να βγάλει το ηχοσύστημα, αλλά θα σου πω την εμπειρία μου και εσύ βγάλε μετά τα συμπεράσματά σου...
Πριν πάρω το Α3 (με bose ηχοσύστημα), θα σου πω τι ηχοσύστημα είχα στο Golf-άκι:
-Πηγή:Pioneer DEH P835R (όχι τίποτα φοβερό με τα σημερινά δεδομένα, όμως πριν 10 χρόνια που την πρωτοαγόρασα θεωρήτο κορυφή)
-**Ενισχυτής **Audiobahn 4κάναλος 4χ50W (RMS) kai 2x 400W (ACH power), 18dB Bass boost, SNR>100dB κτλ (για τους λίγο πιο ψαγμένους το μοντέλο ήταν Α4004Τ) - Μη σας φαίνονται 'λίγα' τα rms Watt.Μια χαρά και υπεραρκετά ήταν (εκ των υστέρων κρίνοντας από το αποτέλεσμα αφού κάποιες φορές τα ηχεία ψαλίδιζαν τον ήχο στο τέρμα)
-Πίσω ηχεία: Audiobahn 6'χ9' δίδρομα 180W (RMS) και 360W (ACH), συχνότητες 25Hz-20KHz και με ευαισθησία στα 95db (κωδικός μοντέλου AS96Q)
-Εμπρός ηχεία: 6 1/2' δίδρομα 90W (RMS) και 180W, συχνότητες 50Hz-20KHz και με ευαισθησία 94dB(κωδικός μοντέλου AS62Q)
-άλλαξα τα μπροστινά tweeter με audiobahn 100W (RMS), συχνότητες 2KHz-20KHz και 90dB ευαισθησία (κωδικός μοντέλου ΑΤ68)
-**Sub **(δυστυχώς δε θυμάμαι μοντέλο) 250W (RMS) και 730W (σε peak).Δυστυχώς δε θυμάμαι καλά το νούμερο της ευαισθησίας του και τα Hz που έπαιζε.(πάντως ήταν αρκετά καλό ΤΟΤΕ που το αγόρασα)Καταλαβαίνεις ότι το αμάξι είχε γίνει (σχεδόν) κινητό κλάμπ, κρατώντας όμως ένα επίπεδο στην ποιότητα του ήχου και όχι μόνο 'μπαμ-μπουμ'.Ήθελα να ακούω πεντακάθαρα μέχρι και τα πιατίνια.Το μπάσο είναι ωραίο αλλά δεν είναι το παν και στην τελική δεν είναι κάτι που δείχνει πόσο καλή μουσική παίζει το ηχοσύστημα. Για να έρθω στο προκείμενο λοιπόν, εμένα αυτό που μου άρεσε ήταν ότι ακόμα και το σπάσιμο ενός τζαμιού (προσωπικά ίσως από τους δυσκολότερους ήχους για προσημείωση από ηχείο-ενισχυτή) ακουγόταν πολύ ρεαλιστικά λες και έσπαγε δίπλα σου, ενώ σε κάποιο τραγούδι που έχω και ακούγεται μία μπόρα-βροχή με τα μπουμπουνητά της και τον ήχο του νερού να χτυπάει στο τσιμέντο-δάπεδο (το τραγούδι λέγεται Σπανουδάκης - Βροχερό δειλινό στο Βόσπορο ) ακουγόταν τόσο καθαρά που αν έκλεινες τα μάτια σου μπορούσες ανετότατα να πιστέψεις ότι έξω βρέχει.
Φεύγοντας λοιπόν από αυτό το ηχοσύστημα, μπήκα στο bose ηχοσύστημα του Α3.**
Δεν μπορώ να πω ότι τα μπάσα 'ακούγονται' τόσο 'βαθιά' όσο στο Golf (που σίγουρα δεν ήταν και η πιο καλο-σχεδιασμένη λύση).Ούτε ότι τα πρίμα ακούγονται τόσο καθαρά (κι ας έχω βάλει τέρμα τα πρίμα).
Σίγουρα όμως προσεγγίζει αρκετά ικανά το ηχοσύστημα του Golf που εμένα μου φαινόταν μεγάλη υπερβολή να υπάρχει πάνω σε ένα αμάξι (ήμουν και 'οργισμένο νιάτο' τότε ).
Ας μην είμαστε υπερβολικοί όμως.Μιλάμε για 2 αμάξια που:
-το ένα με το απίστευτο (για μένα) ηχοσύστημα είχε το μισό πορτπαγκάζ από όταν βγήκε από το εργοστάσιο (κούτα του sub+ενισχυτής) και με ηχεία στην εταζέρα που σημαίνει ακόμα λιγότερος χώρος για τις αποσκευές αφού τα -αεριζόμενα- πηνία των πίσω ηχείων ήταν πολύ μεγάλα και προεξείχαν αρκετά προς το εσωτερικό του χώρου αποσκευών (τα υπόλοιπα ηχεία μπήκαν στις εργοστασιακές θέσεις χωρίς κοψίματα-ραψίματα κτλ)
-το άλλο αμάξι μπορεί να υστερεί λίγο σε ήχο σε σχέση με το προηγούμενο αμάξι, ΑΛΛΑ έχει αξιοπρεπές χώρο αποσκευών, δε φαίνεται τίποτα απολύτως (μέχρι και το sub και ο ενισχυτής είναι κρυμμένοι και δεν χάνεις καθόλου χώρο) έχοντας τα πάντα στις εργοστασιακές θέσεις.Προσωπικά παρότι μου λείπει ο απίστευτος ήχος του Golf, προτιμώ τον'συμβιβασμό' και το ηχοσύστημα του Α3, καθώς το αμάξι είναι πιο 'ανθρώπινο'.
Δεν ξέρω ο καθένας τι έχει στο μυαλό του όταν πληρώνει περίπου 800€ επιπλέον για το ηχοσύστημα της bose (ή της κάθε bose για να μην κολλάμε σε μάρκες).Απλά σκέψου το γεγονός ότι με αυτά τα λεφτά ακούω (σχεδόν) τον ίδιο ήχο και σε ποιότητα και σε ένταση με ένα ηχοσύστημα που για να το στήσω εγώ στο αμάξι θα μου κόστιζε (χωρίς μία καλή πηγή) 1500-1700€ (1640€ μου κόστισε εμένα το ηχοσύστημα του Golf χωρίς την πηγή)
Πρέπει επίσης να συνυπολογίσετε το γεγονός ότι η (εκάστοτε) bose εκμεταλλεύτηκε τους 'κρυμμένους' χώρους για να δυναμώσει το ηχοσύστημά σας και έκανε μία μελέτη γι'αυτό ώστε να μπουν τα καλύτερης ποιότητας ηχεία (με δεδομένο όγκο αφού οι εργοστασιακές θέσεις έχουν στάνταρ διαστάσεις και στάνταρ θέση στο αμάξι) ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη ακουστική (μελετώντας την καμπίνα των επιβατών και την ακουστική της).
Δε λέω ότι είναι τίποτα φοβερό αυτό, αλλά είναι μία μελέτη που πρέπει να πληρωθεί (συν τα κόστος+κέρδος για τα ηχεία-ενισχυτή που θα βάλει).Προσωπικά γνωρίζοντας και τις 2 πλευρές (aftermarket και εργοστασιακό), δικαιολογώ απόλυτα το κόστος που σου δίνουν για να βάλεις το 'καλό' ηχοσύστημα (που τώρα μπορεί να είναι bose, μετά hamman kardon μετά κάποια άλλη κοκ).**Ο πωλητής τότε που παρέλαβα το αμάξι μου το έπαιζε έξυπνος 'φίλε να σου βάλω να ακούσεις πόσο γ@μ@τ@ και καταπληκτικά παίζει το ηχοσύστημα που έβαλες!Δεν υπάρχει καλύτερο!!' και δε συμμαζεύεται.Του έδωσα λοιπόν το CD που είχα στο Golf και έπαιζε καθώς πήγαινα στην αντιπροσωπεία, ρυθμίζουμε το ηχοσύστημα (πρίμα-μεσαία-μπάσα) και μου το βάζει λίγο πριν το τέρμα.Τρελά εκστασιασμένος αυτός με το που τελειώνει το κομμάτι, του λέω 'πάμε μία και στο Golf να δούμε τη διαφορά?'.Αυτός, μη-προετοιμασμένος για το τι τον περίμενε στο (ταπεινό κατά τα άλλα) Golf, είχε ένα αυτάρεσκο ύφος...αυτό το ύφος της υπεροχής κάνοντας μάλλον σκέψεις του στυλ 'τι παπαριά θα με βάλει να ακούσω τώρα στο φλωρο-Golf!Είναι δυνατόν να συγκριθεί το οτιδήποτε με το απίστευτο BOSE ηχοσύστημα του Α3?'. Με το που δυνάμωσα τον ήχο στο Golf (περίπου λίγο μετά τη μέση - δεν ήθελα να τον ξεκουφάνω τον άνθρωπο!Δεν ήταν και προετοιμασμένος για το σοκ άλλωστε ), για 1-2 λεπτά μετά που το χαμήλωσα, η μόνη φράση που μου έλεγε συνέχεια ήταν:'Ρε φίλε...αυτό το ηχοσύστημα δεν το πουλάνε μαζί με το αμάξι.Έγκλημα έκανες...έγκλημα!' Γι' αυτό έχω μάθει και δεν ακούω ποτέ τους πωλητές για το τι άποψη έχουν για ένα πράγμα.Αυτοί ίσως να μην έχουν ακούσει ποτέ πχ πώς παίζει το bose ηχοσύστημα ή πώς κοπανάει (ή όχι) η Sline ανάρτηση ή η 18άρα ζάντα (την έχει δει μόνο οπτικά).Αυτοί να πουλήσουν θέλουν ή για να το θέσω αλλιώς υπάρχει περίπτωση ένας πωλητής να δεχτεί (ενώπιον πελάτη) ότι το προϊόν που πουλάει είναι μέτριο-χαζό-κακό κτλ?Ως γαμάτο-απίστευτο-τρομερό θα στο παρουσιάσει.Επίσης...συγκεκριμένα για τον δικό μου πωλητή, δεν είχε μπει ποτέ σε αμάξι με πραγματικά καλό ηχοσύστημα, οπότε τι κριτήρια να έχει αυτός ο άνθρωπος που στην τελική πουλάει (και εκθιάζει) το ηχοσύστημα της bose?Όχι ότι τον κατηγορώ.Απλά καλό είναι να μην πιστεύετε ό,τι λένε οι πωλητές ως 'απίστευτο-καταπληκτικό-ό,τι καλύτερο υπάρχει και κυκλοφορεί'.Καλύτερα να αποκτήσετε δική σας άποψη
ΥΓ:τελείως εκνευριστικό είναι για μένα το γεγονός ότι η bose δεν ανακοινώνει χαρακτηριστικά των ηχοσυστημάτων της (όχι μόνο σε αμάξια).Εκτός του ότι είναι καλό να ξέρεις τι έχει πάνω στο αμάξι, είναι κάπως παράλογο γιατί ως αγοραστής πρέπει να ξέρω τι αγοράζω.
ΥΓ2:Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά δεν μπόρεσα να συρρικνώσω άλλο το post μου. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πέραν τούτου, η άποψή μου για τη Bose είναι η εξής: υπερεκτιμημένα σκουπίδια, που δε θα σταματήσουν να πωλούνται παρά μόνο εάν αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου περί lifestyle προϊόντων.
Νομίζω ότι την αδικείς λίγο την bose.(ειλικρινά μιλάω χωρίς να είμαι fun-οπαδός-φίλος καμίας εταιρίας)
Δεν ξέρω τι ήχο βάζει στα άλλα αμάξια ή τι ήχο περιμένεις εσύ να βγάλει το ηχοσύστημα, αλλά θα σου πω την εμπειρία μου και εσύ βγάλε μετά τα συμπεράσματά σου...Το κομμάτι της δημοσίευσής μου που παρέθεσες το έγραψα ορμώμενος περισσότερο από τις προτάσεις της Bose για το σπίτι παρά για το αυτοκίνητο.
-το άλλο αμάξι μπορεί να υστερεί λίγο σε ήχο σε σχέση με το προηγούμενο αμάξι, ΑΛΛΑ έχει αξιοπρεπή χώρο αποσκευών, δε φαίνεται τίποτα απολύτως (μέχρι και το sub και ο ενισχυτής είναι κρυμμένοι και δεν χάνεις καθόλου χώρο) έχοντας τα πάντα στις εργοστασιακές θέσεις.
Με τα κατάλληλα εργαλεία (μια σωστή πηγή ή/και ένας επεξεργαστής) μπορείς να ξεπεράσεις πολλά προβλήματα, όπως οι λανθασμένες θέσεις των μεγαφώνων κλπ. Επίσης, δε χρειάζεται να φαίνεται τίποτα, μπορείς πραγματικά να διατηρήσεις την εργοστασιακή εμφάνιση*. Ακόμη και στο θέμα της πηγής, ακριβώς λόγω της πολυπλοκότητας των τελευταίων ηχοσυστημάτων (ενσωμάτωση στην κονσόλα, λειτουργίες υπολογιστή, CANBUS, οπτικές ίνες κλπ), οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών car audio παρουσιάζουν νέα προϊόντα, κυρίως επεξεργαστές ήχου που συνδέονται 'μετά' την εργοστασιακή πηγή και αναλαμβάνουν να διορθώσουν/ενισχύσουν το σήμα.
Πρέπει επίσης να συνυπολογίσετε το γεγονός ότι η (εκάστοτε) bose εκμεταλλεύτηκε τους 'κρυμμένους' χώρους για να δυναμώσει το ηχοσύστημά σας και έκανε μία μελέτη γι'αυτό ώστε να μπουν τα καλύτερης ποιότητας ηχεία (με δεδομένο όγκο αφού οι εργοστασιακές θέσεις έχουν στάνταρ διαστάσεις και στάνταρ θέση στο αμάξι) ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν καλύτερη ακουστική (μελετώντας την καμπίνα των επιβατών και την ακουστική της).
Δε λέω ότι είναι τίποτα φοβερό αυτό, αλλά είναι μία μελέτη που πρέπει να πληρωθεί (συν τα κόστος+κέρδος για τα ηχεία-ενισχυτή που θα βάλει).Προσωπικά γνωρίζοντας και τις 2 πλευρές (aftermarket και εργοστασιακό), δικαιολογώ απόλυτα το κόστος που σου δίνουν για να βάλεις το 'καλό' ηχοσύστημα (που τώρα μπορεί να είναι bose, μετά hamman kardon μετά κάποια άλλη κοκ).Συμφωνώ ότι πρέπει να πληρωθεί για τη μελέτη, όμως τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα εργοστασιακά ηχοσυστήματα είναι τόσο ευτελή σε αξία (δε φαντάζεσαι πόσο) που πραγματικά πληρώνεις μόνο το όνομα. Σε πολλές δε περιπτώσεις, δεν έχει γίνει ΚΑΝ ηχητική μελέτη, απλά έχουν συγκεντρώσει κάποιους διαθέσιμους κωδικούς προϊόντων που ταιριάζουν στους χώρους και τα έχουν στερεώσει εκεί.
*όσοι έχουν δει/ακούσει την Xsara μου, μπορούν να επιβεβαίωσουν πως το μόνο ορατό στοιχείο του ηχοσυστήματος ήταν το sub στο χώρο αποσκευών, το οποίο όμως εκμεταλλευόταν όσο θόλο είχε η Xsara (γιατί ο χώρος αποσκευών έχει πολύ κανονικό σχήμα) και δεν έχανα καθόλου χώρο. Ουδείς συμβιβασμός. Μάλιστα το επόμενο βήμα θα είναι να αφαιρεθεί και αυτό από εκεί, να επιστρέψει η εργοστασιακή πηγή στη θέση της και να γίνει εκ νέου σχεδιασμός του ηχοσυστήματος με αυτά ως δεδομένα (100% stock εμφάνιση).
-
Το κομμάτι της δημοσίευσής μου που παρέθεσες το έγραψα ορμώμενος περισσότερο από τις προτάσεις της Bose για το σπίτι παρά για το αυτοκίνητο.Ωπ...δεν το κατάλαβα...
Διάβασα τι έγραψες και μερικά post από πάνω και επειδή γράφουμε στο car audio, κατάλαβα ότι αναφέρεσαι σε ηχοσυστήματα αυτοκινήτου.Συμφωνώ ότι πρέπει να πληρωθεί για τη μελέτη, όμως τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα εργοστασιακά ηχοσυστήματα είναι τόσο ευτελή σε αξία (δε φαντάζεσαι πόσο) που πραγματικά πληρώνεις μόνο το όνομα. Σε πολλές δε περιπτώσεις, δεν έχει γίνει ΚΑΝ ηχητική μελέτη, απλά έχουν συγκεντρώσει κάποιους διαθέσιμους κωδικούς προϊόντων που ταιριάζουν στους χώρους και τα έχουν στερεώσει εκεί.
Σε αυτό δεν μπορώ να διαφωνήσω, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές (όσο αναφορά τα αυτοκίνητα) που κι αυτοί μπορεί να μην έχουν καν περιθώρια αφού η ακουστική της καμπίνας των επιβατών είναι για τα μπάζα, οπότε τι μελέτη να κάνει κάποιος και τι να πρωτοδιορθώσει-εκμεταλλευτεί?
Όσο αναφορά το πόσο καλά είναι τα υλικά που χρησιμοποιούν δεν μπορώ να το ξέρω δυστυχώς.Επιπλέον είμαι σίγουρος ότι 'τρως μεγάλη τάπα' μόνο και μόνο λόγω ονόματος, χωρίς έστω αν δώσεις 100€, τα 50€ να είναι η τάπα και τα άλλα 50€ το προϊόν που αγόρασες.
Τώρα για το σπίτι δεν έχω άποψη (ακόμα).Ψάχνομαι ακόμα για το τι ηχοσύστημα να βάλω...Θα ήθελα να το συζητήσω με κάποιον πρώτα μιας και δεν πολυεμπιστεύομαι τους πωλητές.Θέλω να πάω στο μαγαζί και να ζητήσω εγώ συγκεκριμένα κομμάτια και να μην μου προτείνει αυτός τι πιστεύει ότι μάλλον μου κάνει κτλ-κτλ.Θέλω με άλλα λόγια να πάω 'διαβασμένος'.
Είχα καταλήξει να πάρω bose ηχοσύστημα για το σπίτι αλλά βλέποντας από κοντά τα ηχεία, τους ενισχυτές κτλ, δε μου γέμισαν το μάτι.Είπαν ότι θα έρθουν σπίτι να κάνουν και μία μελέτη της ακουστικής του χώρου, αλλά μετά από αυτά που έγραψες, μάλλον αποθαρρύνθηκα αρκετά...
Εσύ προτείνεις δηλαδή να το χτίσω κομμάτι-κομμάτι το ηχοσύστημα του σπιτιού? (πχ άλλη μάρκα ενισχυτής, άλλη μάρκα ηχεία κοκ?)*όσοι έχουν δει/ακούσει την Xsara μου, μπορούν να επιβεβαίωσουν πως το μόνο ορατό στοιχείο του ηχοσυστήματος ήταν το sub στο χώρο αποσκευών, το οποίο όμως εκμεταλλευόταν όσο θόλο είχε η Xsara (γιατί ο χώρος αποσκευών έχει πολύ κανονικό σχήμα) και δεν έχανα καθόλου χώρο.
Έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά.
Μακάρι όταν έβαζα το ηχοσύστημα το Golf να μου είχε δώσει κάποιος μία παρόμοια λύση (ειλικρινά, εκτός του ότι κανείς δε μου το πρότεινε να κάναμε μία παρόμοια τοποθέτηση στο sub και τον ενισχυτή, δε μου άρεσε που είχα την κούτα του sub γιατί μου έπιανε μόνη της το 1/3 του πορτπαγκάζ αλλά έλεγα μπρος τα κάλλη τι είναι λίιιγος πόνος? ).Πραγματικά o χώρος των αποσκευών σου έχει μείνει ανέπαφος...Μου έχει κάνει πολύ (θετική) εντύπωση... -
Καταλαβαίνω πώς το εννοείς. Προσωπικά όμως, στην έννοια 'ξυράφι' και τα παράγωγά της, μουδιάζω από τη μέση και κάτω (μάλιστα το έχω εντοπίσει σε συγκεκριμένα σημεία) και σίγουρα δεν είναι μια αίσθηση που θέλει να έχει κάποιος την ώρα που προσπαθεί να απολαύσει τον ήχο ενός συστήματος.Ασε δε που δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης του Bose συστήματος (ή όποιου άλλου συστήματος αυτοκινήτου, πλην ελαχιστοτάτων περιπτώσεων) με ένα καλό σύστημα Hi-Fi.
Πέραν τούτου, η άποψή μου για τη Bose είναι η εξής: υπερεκτιμημένα σκουπίδια, που δε θα σταματήσουν να πωλούνται παρά μόνο εάν αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου περί lifestyle προϊόντων.
2-0 (μαζί με τη Philips, σκόνη σε έκανα - λέμε τώρα).
Τα σκουπίδια προφανώς πήγαιναν στη philips απλά σε λάθος κάδο σημάδεψες
Ελα ρε συ τώρα που είναι σκουπίδια,παρεκτρέπεσαι τώρα και το ξέρεις
Ξέρεις πολύ καλά ότι απεχθάνομαι πολυκάναλα συστήματα συμπεριλαμβανομένου και των lifestyle της bose,αν και κάποια στιγμή έτσι από περιέργεια όταν βρω την ευκαιρία θα παω να τ' ακούσω.
Και σαφώς ποτέ δε μίλησα και υπερασπίστηκα τη lifestyle σειρά της,όμως τρία σετ hifi που βγάζει η εταιρία δεν μπορείς να αρνηθείς ότι δεν είναι αξιόλογα (201/301/901 )Απ την άλλη όπως πολύ σωστά το έθεσες η νοοτροπία του κόσμου δίνει την εντολή στα εργοστάσια γενικότερα να παράγει πλέον βιομηχανικά απόβλητα.
Κακή εταιρία λέμε πχ τη Sony αλλά είδες τι μηχανάκια (cd player) έβγαζε πριν μια δεκαετία.
Ε τι να κάνουν οι άνθρωποι,βλέπουν την τάση της αγοράς και πράτουν ανάλογα.
Και τις εταιρίες τις κρίνουμε ως θετικές απ τα αξιόλογα προιόντα που μπορούν να βγάλουν έστω κι όταν αυτά εμφανίζονται ως κομήτες,απόδειξη (όπως λέει και ο quadra) ότι αν θέλουν μπορούν να βγάλουν.Η μόνη που δεν μπορεί είναι η philips
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τα σκουπίδια προφανώς πήγαιναν στη philips απλά σε λάθος κάδο σημάδεψεςΤα Bose έχουν τα πιο φτηνά υλικά που έχω δει σε ηχεία, καμία σχέση με άλλα ηχεία της κατηγορίας τιμής τους. Ελπίζουν ότι με πολύ engineering θα τα κάνουν να ακούγονται εξίσου καλά. Όταν τα ακούς εντυπωσιάζεσαι γιατί είναι καλά μελετημένα αλλά αν προσέξεις, πάντα βγάζουν τον 'φτηνό' ήχο τους.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
δεν είναι λίγες οι φορές (όσο αναφορά τα αυτοκίνητα) που κι αυτοί μπορεί να μην έχουν καν περιθώρια αφού η ακουστική της καμπίνας των επιβατών είναι για τα μπάζα, οπότε τι μελέτη να κάνει κάποιος και τι να πρωτοδιορθώσει-εκμεταλλευτεί?Αν ένας ερασιτέχνης μπορεί με προϊόντα off the shelf να βελτιώσει δραματικά τον ήχο ενός αυτοκινήτου (έως και σε επίπεδο βραβείων), βρίσκω αδύνατο για μια εταιρεία με τμήματα R&D, παραγωγής κοκ να μην μπορεί να το κάνει.
Τώρα για το σπίτι δεν έχω άποψη (ακόμα).Ψάχνομαι ακόμα για το τι ηχοσύστημα να βάλω...Θα ήθελα να το συζητήσω με κάποιον πρώτα μιας και δεν πολυεμπιστεύομαι τους πωλητές.Θέλω να πάω στο μαγαζί και να ζητήσω εγώ συγκεκριμένα κομμάτια και να μην μου προτείνει αυτός τι πιστεύει ότι μάλλον μου κάνει κτλ-κτλ.Θέλω με άλλα λόγια να πάω 'διαβασμένος'.
Είχα καταλήξει να πάρω bose ηχοσύστημα για το σπίτι αλλά βλέποντας από κοντά τα ηχεία, τους ενισχυτές κτλ, δε μου γέμισαν το μάτι.Είπαν ότι θα έρθουν σπίτι να κάνουν και μία μελέτη της ακουστικής του χώρου, αλλά μετά από αυτά που έγραψες, μάλλον αποθαρρύνθηκα αρκετά...
Εσύ προτείνεις δηλαδή να το χτίσω κομμάτι-κομμάτι το ηχοσύστημα του σπιτιού? (πχ άλλη μάρκα ενισχυτής, άλλη μάρκα ηχεία κοκ?)Οχι απαραίτητα (αν και είναι για άλλο θέμα αυτή η συζήτηση). Οτι χρειάζεται ψάξιμο πάντως, αυτό είναι σίγουρο.
Έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά.
Οχι εγώ, ο εγκαταστάτης μου (υλοποίησε/ολοκλήρωσε τις ιδέες μου καλύτερα απ'ό,τι θα μπορούσα να φανταστώ). Σ'ευχαριστώ πάντως.
τρία σετ hifi που βγάζει η εταιρία δεν μπορείς να αρνηθείς ότι δεν είναι αξιόλογα (201/301/901 )
Εχεις απόλυτο δίκιο, δεν μπορώ να αρνηθώ ότι ΔΕΝ είναι αξιόλογα.
Απ την άλλη όπως πολύ σωστά το έθεσες η νοοτροπία του κόσμου δίνει την εντολή στα εργοστάσια γενικότερα να παράγει πλέον βιομηχανικά απόβλητα.
Κακή εταιρία λέμε πχ τη Sony αλλά είδες τι μηχανάκια (cd player) έβγαζε πριν μια δεκαετία.
Ε τι να κάνουν οι άνθρωποι,βλέπουν την τάση της αγοράς και πράτουν ανάλογα.
Και τις εταιρίες τις κρίνουμε ως θετικές απ τα αξιόλογα προιόντα που μπορούν να βγάλουν έστω κι όταν αυτά εμφανίζονται ως κομήτες,απόδειξη (όπως λέει και ο quadra) ότι αν θέλουν μπορούν να βγάλουν.Μια που ανέφερες τη Sony θα γράψω λίγα πράγματα για αυτή.
Πριν 10-15 χρόνια, η Sony ήταν η κορυφαία bar none εταιρεία στο χώρο του car audio, σε πηγή/επεξεργαστή/ενισχυτή. Από τη στιγμή που 'λάνσαρε' το σήμα X-plod (το οποίο έκτοτε έκαναν πολλοί ενισχυτές της πράξη), έριξε τόσο το κόστος παραγωγής των μηχανημάτων της που μοιραία τα προβλήματα αξιοπιστίας έγιναν ολοένα και μεγαλύτερα.
Δεν είναι η μόνη εταιρεία που το κάνει αυτό. Πολλές εταιρείες θεωρούνται από τους ειδικούς 'έκπτωτες' σε σχέση με παλιότερα: Audiobahn, Soundstream, ESX, Rockford Fosgate, Xtant, Kenwood, εταιρείες που έχασαν τον καλό τους ήχο σε αντάλλαγμα για το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους (που πολλές φορές χωρίζει τη βιωσιμότητα από την πτώχευση) ή, χειρότερα, ως αποτέλεσμα μιας αλλαγής ιδιοκτήτη/συγχώνευσης προκειμένου να συνεχίσουν να υφίστανται ως σήματα.
Η Sony όμως, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών στον κόσμο, δεν είχε/έχει να αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα. Από το τέλος της δεκαετίας του '90, άρχισε να περικόπτει γενικώς την ποιότητα σε όλα της τα προϊόντα, προφανώς χάρην του κέρδους. Αν όμως οι άλλες εταιρείες έχασαν κυρίως σε ποιότητα ήχου, η Sony έχασε ΚΑΙ σε αξιοπιστία, πράγμα που την έπληξε διπλά. Αυτά είναι δανεικά. Η τάση της αγοράς ήταν για φτηνό προϊόν, όχι για φτηνιάρικο προϊόν. Η Sony τα μπέρδεψε και στην προσπάθεια για το πρώτο, έβγαλε το δεύτερο. Και για να σε διορθώσω/συνεχίσω τη σκέψη σου, τις εταιρείες τις κρίνουμε θετικά όχι από τα σποραδικά/τυχαία αξιόλογα προϊόντα, αλλά από τη διαμόρφωση μιας συνεχούς και σταθερούς εικόνας. Το brand loyalty είναι πολύ σημαντικό για τις φίρμες και μπορεί να αποκτηθεί μόνο μέσω της εγγυημένης ποιότητας και αξιοπιστίας. Δε με ενδιαφέρει αν η Sony/Fony/Pony έχει τη δυνατότητα να βγάλει ένα σούπερ ντούπερ προϊόν. Με ενδιαφέρει να πηγαίνω σε ένα κατάστημα και να είμαι σίγουρος πως όποιο προϊόν πάρω που θα έχει τη φίρμα Sony/Fony/Pony επάνω θα έχει την πρέπουσα ποιότητα (για την τιμή του) και θα ζήσει για κάμποσο διάστημα.
Η μόνη που δεν μπορεί είναι η philips
Νομίζεις. Ετσι θέλουν οι Ολλανδοί να πιστεύει ο φτωχός κοσμάκης.
Η δύναμη της Philips είναι περισσότερο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και την επένδυση σε εταιρείες/σήματα, παρά σε καταναλωτικές συσκευές (αν και έχουν υπάρξει λαμπρά παραδείγματα του εξυπνότατου engineering των κατά τ'άλλα αντιπαθέστατων - και εντελώς ανθελλήνων - Ολλανδών). Δυστυχώς, όπως και οι περισσότερες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες, πλήττεται από τη χειρότερη corporate μάστιγα: τον κακό ποιοτικό έλεγχο.
Edit: Now That's What I Call Sentoni!
-
Συμφωνούμε στα περισσότερα,αλλά εγώ γιατί βλέπω ότι ακόμα και με τον καταλωτικό προσανατολισμό των προιόντων της η Sony παραμένει σε επίπεδο αξιοπιστίας/ποιότητας κατασκευής και φινιρίσματος πολύ καλή.
Υπάρχουν βέβαια όπως είπα και συσκευές κομήτες αλλά αυτές είναι μη συγκρίσιμα μεγέθη με τα τελείως καταναλωτικά.
Κι αλλοίμονο αν η Sony είναι εταιρία που δε δαπανά στην έρευνα.
Περίμενε,έρχονται η oled tvΓια τη philips δε με ενδιαφέρει που επενδύει,αυτό που βλέπω είναι πλήρης αναξιοπιστία των προιόντων της,κάκιστη ποιότητα κατασκευής μπερδεύονται σε πολλούς τομείς που δεν γνωρίζουν θεωρώντας τον καταναλωτή ακόμα ποιό ηλίθιο κι όταν αποτυχαίνουν τα παρατούν (πχ car audio) και συνεχίζουν αλλού τα πασαλείματα,αυτή την εικόνα μου δίνει ως εταιρία η philips.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Συμφωνούμε στα περισσότερα,αλλά εγώ γιατί βλέπω ότι ακόμα και με τον καταλωτικό προσανατολισμό των προιόντων της η Sony παραμένει σε επίπεδο αξιοπιστίας/ποιότητας κατασκευής και φινιρίσματος πολύ καλή.Επειδή εθελοτυφλείς?
Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει αρχίσει να παίρνει ξανά τα πάνω της, κυρίως στις οικιακές συσκευές. Για το car audio, πίστεψέ με, τόσο από ποιότητα ήχου όσο και από ποιότητα κατασκευής/αξιοπιστία είναι άθλια (συγκρινόμενη έως και με φτηνές κινέζικες προτάσεις φασόν).
Κι αλλοίμονο αν η Sony είναι εταιρία που δε δαπανά στην έρευνα.
Περίμενε,έρχονται η oled tvΣωστά, με panel είτε της Samsung ή της Matsushita.
Για τη philips δε με ενδιαφέρει που επενδύει,αυτό που βλέπω είναι πλήρης αναξιοπιστία των προιόντων της,κάκιστη ποιότητα κατασκευής μπερδεύονται σε πολλούς τομείς που δεν γνωρίζουν θεωρώντας τον καταναλωτή ακόμα ποιό ηλίθιο κι όταν αποτυχαίνουν τα παρατούν (πχ car audio) και συνεχίζουν αλλού τα πασαλείματα,αυτή την εικόνα μου δίνει ως εταιρία η philips.
Απεναντίας, εγώ βλέπω μια εταιρεία ικανή να ασχολείται με καθετί που μπαίνει στην πρίζα, και μάλιστα απόλυτα σταθερή στις επιδόσεις της. Ο κόσμος ξέρει ακριβώς τι θα πάρει αγοράζοντας ένα Philips (το Philips στο χέρι, μετά από κάποιο καιρό).
November Oscar: over and out.
-
1.Για το home μιλάω χ@στο το car audio της αν και είναι (ηταν) κατά πολύ ανώτερο απ της philips.
Ειχα στο Golf μηχανάκι philips,ε είναι για γέλια οι άνθρωποι κι τα sony είναι χαλια μια φορά εκείνα ήταν gia ta mpaza.
Δε μιλάμε καν για alpine τα οποία θεωρώ κορυφαία.2.Δεν εχει σημασία αν και είναι μια τεχνολογία την οποία ξεκίνησε κατά βάση η sony.
Αν και.....http://www.translatum.gr/forum/index.php?topic=32217.03.ουδεν σχόλιον
-
α ρε Νικόλα
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ειχα στο Golf μηχανάκι philips,ε είναι για γέλια οι άνθρωποι κι τα sony είναι χαλια μια φορά εκείνα ήταν gia ta mpaza.Βρε Μάκη, το κάνεις συνεχώς αυτό το λάθος, σε πολλά πράγματα. Το ότι δοκίμασες ΜΙΑ φορά ΕΝΑ προϊόν ΜΙΑΣ εταιρείας σε ΜΙΑ δεδομένη στιγμή, δε σημαίνει ότι έτσι ήταν και θα είναι όλα τα προϊόντα της εταιρείας για πάντα. Η Philips έχει βγάλει κορυφαίους ενισχυτές, πηγές και μεγάφωνα για το αυτοκίνητο, απλά ποτέ δεν περπάτησαν στην αγορά γιατί δεν τα προωθούσε. Οι συλλέκτες car audio έχουν μεγάλη μανία με τα παλιά προϊόντα της Philips, μάλιστα κάποια πωλούνται πανάκριβα καθώς θεωρούνται σπανιότατα.
Την καλημέρα μου σε όλο το Λιτόχωρο.
Εκτός από τον υπερήλικα που μου χτύπησε την Xsara μου.
Edit: καλό το link που έβαλες, αλλά αμφιβάλλω για την αξιοπιστία του:
Πηγή: otenet
-
καλα έχετε ξεφυγει εσεις
αλλα καλα κάνετε για να μαθαίνουμε και εμεις οι νεώτεροιας βάλω και την alpine στο παιχνίδι που πάντα συμπαθούσα και θαύμαζα
αυτο
http://www.gelisound.gr/ViewShopProduct2.aspx?Id=279806σε σχέση με αυτό
http://www.gelisound.gr/ViewShopProduct2.aspx?Id=259875τι διαφορές έχουν που μπορεί να με ενδιαφερουν?
Εννοώ με δεδομένο οτι θα παίζω απο δυο 13αρια ηχεία, κατα κύριο λόγω μέσω usb υπάρχει κάποιος λόγος να επιλέξω το 2ο απο το 1ο?
Επίσης φαντάζομαι οτι το 1ο alpine ειναι καλύτερη επιλογή απο το 4000 ub της pionner.
-
Το 101Ε είναι πιο νέο (άρτι αφιχθέν) αλλά έχει την είσοδο USB στην πρόσοψη, που το σιχαίνομαι. Σε περίπτωση που θελήσεις σύνδεση BT, συνδέεται με το νέο KCE-400BT (με τεχνολογία Parrot) ενώ το 9880R με το παλιότερο (αλλά επίσης καλό) KCE-300BT. Είναι εξίσου γρήγορα σε σύνδεση iPod ή USB, ενώ στο 9880R πληρώνεις παραπάνω για την σαφώς καλύτερη και μεγαλύτερη οθόνη, τις περισσότερες ρυθμίσεις (ρύθμιση κεντρικής συχνότητας χαμηλών και υψηλών κλπ) και ίσως καλύτερη ποιότητα κατασκευής.
Μεταξύ CDE-101R και DEH-4000UB δεν ξέρω, είναι πολύ κοντινές οι διαφορές τους και δεν έχω δει ακόμη τα νέα Alpine από κοντά για να μπορώ να πω 100%.
-
καλημερα, θα ηθελα να κανω μερικες ερωτησεις προς τους ειδικους
-
Υπαρχει καποια 2 din οθονη ,ή οποια να αποσπαται τελειως για λογους ασφαλειας; (καπου ειχε παρει το ματι μου μια τετοια JVC, ισως να κανω λαθος)
-
Αξιζει να μου ερθει καμια οθονη απο την αμερικη; Διαβασα στις προηγουμενες σελιδες οτι δεν εχουν ραδιοφωνικους σταθμους που να τελειωνουν σε ζυγα, αλλα ξαδερφος με ενα blaupunkt radio/cd απο την Αμερικη εχει καταφερει να πιανει και τους ζυγους (galaxy 92, best 92,6 κλπ), του το εκανε φιλος του λεει, χωρις να ξερει παραπανω λεπτομεριες.
-
Θα προτιμουσα κανα alpine για να ειμαι ειλικρινης, απο πιτσιρικας χαλβαδιαζα τα ηχοσυστηματα που εβαζε ο μεγαλυτερος ξαδερφος στα αυτοκινητα του , να ζητουσα να μου φερουν εστω το blackbird? θα ειναι compatible με το IVA-W205R για παραδειγμα αν το παρω απο εδω;
-
οι ανταπτορες για το ipod βγαινουν στο ντουλαπακι στις διαφορες οθονες;
-
οποια αλλη προταση καλοδεχουμενη
Ευχαριστω προκαταβολικα
-
-
- JVC KW-AVX810, καλή για την τιμή της.
- Κάποια μηχανήματα (ανάλογα με την εταιρεία) έχουν στο μενού τους τέτοια ρύθμιση (για παγκόσμια κάλυψη), άλλα όχι. Τα περισσότερα Blaupunkt ανήκουν στην πρώτη κατηγορία. Αλλιώς, μπορείς να προσθέσεις ένα 'κουτάκι' που ονομάζεται frequency converter μεταξύ κεραίας και πηγής, που αναλαμβάνει να συντονιστεί σε σταθμούς πέραν του εύρους της πηγής, με το μειονέκτημα ότι δεν ταιριάζουν οι ενδείξεις στην οθόνη με τη συχνότητα που ακούς (πχ δείχνει 90.1 κι ακούς 103.6) Γενικώς, αξίζει μόνο αν α) σιγουρευτείς ότι μπορείς να κάνεις τη ρύθμιση που ανέφερα (όλο και πιο σπάνιο πλέον) και β) δε σε ενδιαφέρει το θέμα της εγγύησης.
- Αν ενδιαφέρεσαι για Alpine + Blackbird, τότε πρέπει να πάρεις την IVA-W505R, η 205R έχει καταργηθεί. Το Blackbird, αν και σχετικά ακριβό, έχει το καλό της φορητότητας + ότι μπορεί να πάρει το Destinator. Νομίζω πως σε αυτό δεν υπάρχουν διαφορετικά specs ανάλογα με την ήπειρο, οπότε αν μπορεί να έρθει φτηνά τότε γιατί όχι.
- Συνήθως ναι, αλλά στην πράξη το βάζεις όπου βολεύει. Οι περισσότερες σύγχρονες οθόνες όμως έχουν ήδη ενσωματωμένη τη λειτουργία, οπότε συνδέεις μόνο το καλώδιο (όπως και στην 505R).
- Αν όντως αποφασίσεις να πας σε Alpine και δε θελήσεις το Blackbird, τότε δεν χρειάζεται να πληρώσεις παραπάνω για την 505R, μπορείς κάλλιστα να πάρεις την 502R (ίδια κατά τ'άλλα εκτός από το dock).
-
Ευχαριστω
Απλα να πω οτι το αυτοκινητο (θα) ειναι ενα Golf 6, θα χρειαζεται καποιο ιδιαιτερο ξηλωμα για να μπουν αυτα; Aπο το εργοστασιο εχει ενα ηχοσυστημα με 8 ηχεια 4Χ20 και τη παρακατω πηγηΔεν θα ηθελα απλα να εχω μια οθονη στο αυτοκινητο (αλλιως θα ειχε μπει το rcd 510 της VW με 150 ευρω ) αλλα να εχει και navigation (δεν το διευκρινισα στο προηγουμενο ποστ, συγνωμη )
Η λυση δηλαδη για αμερικανικη οθονη εγκαταλειπεται δυστυχως....
Βρηκα στο νετ το προηγουμενο blackbird βεβαια με 189 ευρω(!!) οπως και την 205 με 900 περιπου (θα τους εχει μεινει στοκ λογικα ε; ) οποτε με συνολικο κοστος λιγο πανω απο τα 1000 ευρω εχω ετοιμο το navigation system, ή μηπως οχι;
Επισης (στο ιδιο μαγαζι) βρηκα και το παρακατω συστημα
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM ... D=7189#tmp
Λογικα και αυτη θα ειναι προηγουμενο μοντελο για να υπαρχει τοσο μεγαλη μειωση στην τιμη της. Αν καταλαβα καλα το μονο που χρειαζεται για να λειτουργησει και ως navi ειναι τα dvd;
Η οθονη της JVC χρειαζεται το navibox για να γινει navi και αυτη ε;
Καποια αλλη προταση εκει στο +- 1000 (τωρα αν βγει και πιο κατω οπως της pioneer,δεν θα πω και οχι )
thanks again για το χρονο σου -
http://www.jvc.gr/product-list.php?id=100041
Για JVC δες εδώ.
-
τι προτεινουμε για tweeter μπροστα??? οχι κατι το τρελο, απλο και ποιοτικο και φυσικα φθηνο....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τι προτεινουμε για tweeter μπροστα??? οχι κατι το τρελο, απλο και ποιοτικο και φυσικα φθηνο....σκούριασαν τα άλλα....;;
Car audio