-
Δεν καθαρισες καλα,περνα το αλλη μια.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Έλα ρε μην ντρέπεσαι αφού γι'αυτό θες και συ την μεγάλη οθόνηΤελικά όπως φαίνεται θα πρέπει να επέμβω δραστικά στο sx4. Υπάρχει κάποιος swiftάκιας που να έχει επέμβει στο μαμα ηχοσύστημα?
Υπάρχει αντάπτορες που μπαίνουν στη θέση του ηχοσυστήματος και βγάζουν είτε μια θήκη 2DIN είτε 1DIN και 1 ραφάκι για μικροπράγματα.
Κάτι σκέφτομαι να κάνω κι εγώ αλλά θα μου μείνουν άχρηστα τα χειριστήρια στο τιμόνι (γιατί αν θέλει 100 € ο προσαρμογέας ας μου λείπει... ) -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Πάλι μπουκωμένος?
Μα τι επίπεδο!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πάλι μπουκωμένος?
Μα τι επίπεδο!
Σα το
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τσόντα στο αμάξι
Ειδικά αλα-ΤΜ, στο πίσω κάθισμα και βιξ.που τα θυμηθικες αυτα ρε!!
εχω ΛΙΩΣΕΙ μιλαμε!!
και για να επανελθουμε on topic
ασε την οθονη! -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Έλα ρε μην ντρέπεσαι αφού γι'αυτό θες και συ την μεγάλη οθόνη
Τελικά όπως φαίνεται θα πρέπει να επέμβω δραστικά στο sx4. Υπάρχει κάποιος swiftάκιας που να έχει επέμβει στο μαμα ηχοσύστημα?
Υπάρχει αντάπτορες που μπαίνουν στη θέση του ηχοσυστήματος και βγάζουν είτε μια θήκη 2DIN είτε 1DIN και 1 ραφάκι για μικροπράγματα.
Κάτι σκέφτομαι να κάνω κι εγώ αλλά θα μου μείνουν άχρηστα τα χειριστήρια στο τιμόνι (γιατί αν θέλει 100 € ο προσαρμογέας ας μου λείπει... )οι αυθεντικοι ανταπτορες κανουν τοσο.. υπαρχουν ομως και απο αλλες μαρκες που λογικα θα ειναι φθηνοτεροι... Για ψαξε σε καταστηματα car audio.. ειναι κριμα να τα χασεις, ειναι πολυ βολικα!
-
Φίλος με Renault Megane GT ΜΥ2007, ενδιαφέρεται να αλλάξει το εργοστασιακό Radio CD με 1 DIN πηγή του εμπορίου.
H ερωτήσεις μου είναι:- Υπάρχει αντάπτορας για το αυτοκίνητο αυτό έτσι ώστε να δουλεύουν τα χειριστήρια για τον ήχο κλπ που υπάρχουν στο τιμόνι του (και από που τον προμηθεύεται),
- Στην περίπτωση που υπάρχει αντάπτορας, είναι κοινός για όλες τις πηγές που κυκλοφορούν ή πρέπει και αυτές να έχουν κάποια προδιαγραφή;
- Υπάρχει μία οθόνη στο κέντρο του ταμπλό που δείχνει τις ενδείξεις του εργοστασιακού Radio CD, μία πηγή του εμπορίου θα μπορεί να απεικονίσει ενδείξεις εκεί;
- Στο εργοστασιακό Radio CD μπορεί να εγκαταστήσει USB host; (τώρα μάλλον θα θέλετε μοντέλο αλλά ξέχασα να τον ρωτήσω)...
_
-
- Nαι, κάθε εταιρεία έχει τον δικό της προσαρμογέα. Επίσης υπάρχουν και άλλες εταιρείες που βγάζουν μεταξύ άλλων προσαρμογείς γι'αυτό το σκοπό.
- Οσο για τον αντάπτορα, βλ. 1. Η καλωδίωση/φίσα είναι στάνταρ σε όλα πλέον (ISO-block), απλά κάποια μπορεί να χρειάζονται ένα έξτρα σετ καλωδίων ενδιάμεσα για να 'κοροϊδέψουν' το CAN-BUS και να μη βγάζει σφάλμα. Δεν ισχύει στα Renault (προς το παρόν).
- Εξαρτάται από την πηγή που θα επιλεγεί και τον προσαρμογέα.
- Μάλλον όχι, εκτός κι αν μπει προσαρμογέας στη θέση που θα έμπαινε εργοστασιακό cd-changer. Στην περίπτωση αυτή όμως η ευκολία χρήσης πάει περίπατο (το μόνο που έχεις ουσιαστικά είναι 'next' και 'previous', άντε και η τυχαία σειρά σε κάποιες περιπτώσεις). Κι αν υπάρχει σαν επιλογή από τη Renault, θα είναι τόσο ακριβό που δεν αξίζει.
Τα ερωτήματα αυτά τα έχουμε απαντήσει σε προηγούμενες σελίδες (μη σου πω και στην ίδια ακόμα, αν κοιτάξεις πιο πάνω).
-
- Nαι, κάθε εταιρεία έχει τον δικό της προσαρμογέα. Επίσης υπάρχουν και άλλες εταιρείες που βγάζουν μεταξύ άλλων προσαρμογείς γι'αυτό το σκοπό.
- Οσο για τον αντάπτορα, βλ. 1. Η καλωδίωση/φίσα είναι στάνταρ σε όλα πλέον (ISO-block), απλά κάποια μπορεί να χρειάζονται ένα έξτρα σετ καλωδίων ενδιάμεσα για να 'κοροϊδέψουν' το CAN-BUS και να μη βγάζει σφάλμα. Δεν ισχύει στα Renault (προς το παρόν).
- Εξαρτάται από την πηγή που θα επιλεγεί και τον προσαρμογέα.
- Μάλλον όχι, εκτός κι αν μπει προσαρμογέας στη θέση που θα έμπαινε εργοστασιακό cd-changer. Στην περίπτωση αυτή όμως η ευκολία χρήσης πάει περίπατο (το μόνο που έχεις ουσιαστικά είναι 'next' και 'previous', άντε και η τυχαία σειρά σε κάποιες περιπτώσεις). Κι αν υπάρχει σαν επιλογή από τη Renault, θα είναι τόσο ακριβό που δεν αξίζει.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ουσιαστική βοήθεια...
Τα ερωτήματα αυτά τα έχουμε απαντήσει σε προηγούμενες σελίδες (μη σου πω και στην ίδια ακόμα, αν κοιτάξεις πιο πάνω).
Ρε γμτ, αν σου πω ότι δεν έκανα καν αναζήτηση...
Θα κάνω αναζήτηση για κάποιες νέες απορίες που έχω μετά από τις απαντήσεις που μου έδωσες...α, θα σου στείλω και ένα πμ...
_
-
Αν το megane έχει την ίδια μονάδα με το Clio, τότε λογικά θα μπαίνει το audio connection box που έχει στάνταρ το Clio Rip Curl. Έχει Aux για βύσμα 3,5mm, USB και υποδοχή για ipod. Στο usb μπορείς να αλλάξεις φακέλους και τραγούδια μπρος πίσω, αλλά δεν βλέπεις τίτλους, γιατί το βλέπει σαν CD Changer. Κοστίζει γύρω στα 150€ νομίζω.
-
Σε Άλφα 147, για να βάλω aftermarket πηγή, χρειάζεται τίποτα περαιτέρω από plug n play??
-
Ο χρήστης paokkerkir έγραψε:
Σε Άλφα 147, για να βάλω aftermarket πηγή, χρειάζεται τίποτα περαιτέρω από plug n play??Plug n Pray ...
-
Σκεφτομαι να αγορασω πηγη και ηχειακια μπροστα για τον ραλο. Εχω ενα παλιο ενισχυτη δικαναλο ,αλλα δεν ξερω αν αξιζει να τον βαλω.
Σκεφτομαι για Alpine 9882ri και ηχεια Pioneer - TS-E130Ci. Συνολο 400 ευρο
-
Ο χρήστης paokkerkir έγραψε:
Σε Άλφα 147, για να βάλω aftermarket πηγή, χρειάζεται τίποτα περαιτέρω από plug n play??Oχι εκτός από το πλαστικό γύρω από την πηγή (αν θέλεις να διατηρήσεις - όσο γίνεται - την εργοστασιακή εμφάνιση της κονσόλας).
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Σκεφτομαι να αγορασω πηγη και ηχειακια μπροστα για τον ραλο. Εχω ενα παλιο ενισχυτη δικαναλο ,αλλα δεν ξερω αν αξιζει να τον βαλω.Σκεφτομαι για Alpine 9882ri και ηχεια Pioneer - TS-E130Ci. Συνολο 400 ευρο
Καλός συνδυασμός. Βρες τι ενισχυτής είναι, να σου πούμε αν αξίζει (γενικώς πάντως, αξίζει).
ΚωνσταντίνεΑ, κάνε λίγη υπομονή, ίσως σου έχω λύση.
ΚωνσταντίνεΒου, το αυτό.Δεν έχω ξεχάσει ότι σας χρωστάω απάντηση.
Αυτό που έχω ξεχάσει είναι η ερώτηση...
-
...
Δεν έχω ξεχάσει ότι σας χρωστάω απάντηση.Αυτό που έχω ξεχάσει είναι η ερώτηση...
-
ΚωνσταντίνεΑ, κάνε λίγη υπομονή, ίσως σου έχω λύση.
ΚωνσταντίνεΒου, το αυτό.Δεν έχω ξεχάσει ότι σας χρωστάω απάντηση.
Αυτό που έχω ξεχάσει είναι η ερώτηση...
Ήχος καραμούζα στο sx4. Μαθημένος σε alpine στο προηγούμενο αυτοκίνητο και γενικά έχονας τρέλα με τη μουσική από την ηλικία των 5 ετών, νιώθω καταπιεμένος με το ηχοσύστημα του sx4
Ζητούμενο ο αξιοπρεπής ήχος χωρίς να βγάλω το μαμα ηχοσύστημα. Σκέψη να βάλω μια πηγή μέσα σε ένα ντουλαπάκι που έχει κάτω από την μαμα πηγή και δυνατότητα παράκαμψης του εργοστασιακού ηχοσυστήματος με διακοπτάκι. Γενικά κάτι να κάνω δεν πάει άλλο η κατάσταση
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον καλή χρονιά! -
δηλαδη το alpine, μας το ειπες για ... καλο??
πες μας γιατι δεν θες να βγαλεις τελειως την μαμα πηγη?? -
Η εργοστασιακή πηγή θα ακούγεται αξιοπρεπώς με ενισχυτή 30W RMS στο κανάλι, καινούρια ηχεία στις θέσεις των εργοστασιακών και ενισχυτή/sub ~150W.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
δηλαδη το alpine, μας το ειπες για ... καλο??
πες μας γιατι δεν θες να βγαλεις τελειως την μαμα πηγη??Γιατί δένει αρμονικά με το υπόλοιπο ταμπλό.
Λεωνίδα λες
Car audio