-
Καταραμενη Renault....Ενταξη την εσωσες απο την χρεωκοπεια αλλα μην την γ@@@@ ομως... Ασε να βαδισει στα βηματα της...Ειναι τρελοι αυτοι οι Ιαπωνες...Σε 3θυρη εκδοση εχετε δει τπτ?Θα μοιαζει καθολου με το concept χωρις το body kit φυσικά !!!Παντως παιδια απο εσωτερικο...σκιζει....Ας ελπισουμε Ελλαδα οποιο μοντελο και να ερθει να μην ειναι ελλειπεις οπως συνηθως....
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Πολύ καλό το Αλμέρα!!!Επιτέλους κάτι που διαφέρει (θετικά).
Μιλάς γενικότερα για το Almera ή για την ειδική του έκδοση που παρουσιάστηκε; Για τη δεύτερη συμφωνώ αλλά για τη πρώτη οι ομοιότητες με το Megane (σχεδόν αναγκαστικές λόγω ίδιου πατώματος) με χαλάνε λιγάκι ή μάλλον με προβληματίζει περισσότερο η τάση που φαίνεται να επικρατήσει να μοιάζουν τα μοιάζουν τα μοντέλα των δύο εταιριών.
Η σχεδιαστική ομοιότητα μεταξύ Nissan και Renault είναι κάτι που προυπήρχε της εξαγοράς (συγγνώμη, της συγχώνευσης...). Θυμηθείτε τα F/L Primera II και F/L Megane I. Επίσης το πρωτότυπο Fusion, προάγγελος του τελευταίου Primera παρέπεμπε στα γαλλικά πρωτότυπα VelSatis και Initiale (έστω και αδιόρατα) το λογικό όμως είναι, αν κρίνουμε από τους χρόνους παρουσίασης, ο σχεδιασμός του να είχε προηγηθεί του ιαπωνικογαλλικού γάμου. Συνεπώς πιστεύω ότι η ομοιότητα που υπάρχει με το Megane σε επίπεδο εμφάνισης δεν έχει να κάνει με τα κοινά τους μηχανικά μέρη (το micra μοιάζει με το Clio III?)
Επίσης αντικαταστάτης των Almera και Primera ΔΕΝ θα υπάρξει. Αντιγράφω από πρόσφατη συνέντευξη του Chris Lee (υπεύθυνος προγραμματισμού compact μοντέλων Nissan Ευρώπης) Autocar 9/2/06
'Δεν υπάρχει σχέδιο αντικατάστασής τους. Αντί αυτού, πέρα από το Note θα παρουσιάσουμε την έκδοση παραγωγής του Qashqai στις αρχές του 2007. Το Note θα αποτελεί την πρότασή μας στο άνω τμήμα των σούπερμινι και ταυτόχρονα θα καλύπτει το κάτω τμήμα της κατηγορίας των μικρομεσαίων. Το Qashqai θα κινείται ανάμεσα στις κατηγορίες C (μικρομεσαία) και D (μεσάια)'
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Tilda θα μείνει εκτός Ευρώπης (ήχος ανακούφισης).
-
Το Primera 3ης γενιάς (p12) είναι γεγονός πως είχε ήδη σχεδιαστεί πρίν απο την εξαγορά του (αν θυμάμαι καλά) 34,4% απο τη Renault.
-
Το Primera P12 ξεκίνησε να σχεδιάζεται στις αρχές του '98, ένα χρόνο μετά (27/3/99) έγινε η συμμαχία Nissan-Renault, και το αυτοκίνητο βγήκε αρχές του 2001 στην αγορά της Ιαπωνίας.
Κατά πόσο έβαλαν ή όχι χεράκι οι Γάλλοι, δεν ξέρω. Σημασία έχει ότι πρέπει να περιμένουμε τον αντικαταστάτη στο συγκεκριμένο segment, γιατί ενώ το υπάρχον μοντέλο είναι καλό, ο ανταγωνισμός δεν είναι καθόλου εύκολος. Και σύμφωνα με την up-marketοποίηση της επόμενης Laguna, πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα η Nissan στα μεσαία οικογενειακά. Εκτός και αν πάει από άλλο δρόμο (π.χ. SUVομεσαίο ή κάτι τέτοιο).
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το Primera P12 ξεκίνησε να σχεδιάζεται στις αρχές του '98, ένα χρόνο μετά (27/3/99) έγινε η συμμαχία Nissan-Renault, και το αυτοκίνητο βγήκε αρχές του 2001 στην αγορά της Ιαπωνίας.Κατά πόσο έβαλαν ή όχι χεράκι οι Γάλλοι, δεν ξέρω. Σημασία έχει ότι πρέπει να περιμένουμε τον αντικαταστάτη στο συγκεκριμένο segment, γιατί ενώ το υπάρχον μοντέλο είναι καλό, ο ανταγωνισμός δεν είναι καθόλου εύκολος. Και σύμφωνα με την up-marketοποίηση της επόμενης Laguna, πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα η Nissan στα μεσαία οικογενειακά. Εκτός και αν πάει από άλλο δρόμο (π.χ. SUVομεσαίο ή κάτι τέτοιο).
Αυτή είναι η επίσημη θέση τησ εταιρείας μέχρι στιγμής τουλάχιστον (βλεπε συνεντευξη στελεχους της Nissan πιο πάνω). Ιδωμεν.
-
Kαλύτερα να 'έκοβαν' τη Laguna παρά το Primera.
-
Kαλύτερα να 'έκοβαν' τη Laguna παρά το Primera.η νεα λαγκουνα θα χτυπαει ακομα πιο ψηλα...
καμια σχεση η πριμερα με τη λαγκουνα...η πριμερα που κυκλοφορει βιαζει το ονομα πριμερα...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
η νεα λαγκουνα θα χτυπαει ακομα πιο ψηλα...
καμια σχεση η πριμερα με τη λαγκουνα...η πριμερα που κυκλοφορει βιαζει το ονομα πριμερα...
Ενώ η τρέχουσα Lαguna είναι καλύτερη;
-
η νεα λαγκουνα θα χτυπαει ακομα πιο ψηλα...
Ενώ η τρέχουσα Lαguna είναι καλύτερη;
απο τι? σε σχεση με τη παλια η σε σχεση με τη πριμερα που κυκλοφορει τωρα?
αν εννοεις σε σχεση με τη παλια λαγκουνα, σε πολλους δεν αρεσε το αμαξωμα της λαγκουνα ενω και η εκδοση 1,6 ειναι αθλια σε οτι αφορα τις επιδοσεις...
αν εννοεις σε σχεση με τη πριμερα, η λαγκουνα μου φαινεται κλασεις καλυτερη...η πριμερα που κυκλοφορει τωρα δε μου γεμιζει καθολου το ματι, ουτε εσωτερικα ουτε εξωτερικα, γενικα μου φαινεται πολυ μετρια για να εχει το ονομα 'πριμερα'!!! ελπιζω να αλλαξει και να χουμε κατι καλο!
υγ. ειχαμε πριμερα 1,6 του 90, ενα πραγματικα κορυφαιο αυτοκινητο! καμια σχεση με τους κουβαδες που κυκλοφορουσαν τοτε!
-
Και εγώ έχω Primera p10 (’92+) και θεωρώ πως είναι η καλύτερη γενιά Primera που βγήκε (με αντικειμενικά κριτήρια πάντα). Η Laguna που κυκλοφορεί τώρα πέρα απο την άνεση που θα έχει περισσότερη απο το Primera δε βρίσκω άλλο λόγο προτίμησης. Απο την άλλη το p12 είναι ακόμη αρκετά σύγχρονο σε σχεδιασμό,τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Γούστα είναι αυτά βέβαια οπότε ό,τι και να λέμε...
Υ.Γ. Και τα δύο όμως για να φτάσουν τη ποιότητα κύλησης του ανταγωνισμού χρειάζονται διαφορετική πίσω ανάρτηση.
-
Και εγώ έχω Primera p10 (’92+) και θεωρώ πως είναι η καλύτερη γενιά Primera που βγήκε (με αντικειμενικά κριτήρια πάντα).Καλά, όσο για αυτό...!
Όταν μια εταιρεία φθάνει στο σημείο να κερδίζει το ένα συγκριτικό μετά το άλλο και το μόνο '-' να είναι τα στενά (165/70 R13) ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, οι απαιτήσεις από τους διαδόχους του μοντέλου είναι τεράστιες. Και από τότε δεν νομίζω ότι η Nissan έχει ξανακάνει κάτι ανάλογο στα οικογενειακά της μοντέλα...Αυτό και μόνο, φθάνει για την 'ωχρή' αντιμετώπιση του υπάρχοντος μοντέλου...
Όσο για ποιότητα κύλισης, η Laguna δεν θυμάμαι να έχει σχολιαστεί αρνητικά...Αντίθετα, ο Scott-Russell της Nissan, δείχνει την έλλειψη ικανής εξέλιξης από πολλές εταιρείες μαζί.
Σημασία έχει ότι τώρα, η Nissan δεν έχει ούτε έναν 'κυνηγό' στη μικρομεσαία κατηγορία ούτε έναν αξιόλογο αντιπρόσωπο στη μεσαία. Με βάση τα συστήματα τετρακίνησης που παράγει, μπορεί να αποφύγει την απ'ευθείας αντιπαράθεση και να βρεθεί ένα βήμα μπροστά, σαν κατασκευαστής ανεξάρτητων αυτοκινήτων. Η Renault σίγουρα θα προωθούσε ένα τέτοιο στυλ, μια που της αρέσουν οι 'μη πεπατημένες'. Το ζήτημα είναι αν στις δυο συγκεκριμένες κατηγορίες, ο κόσμος είναι έτοιμος να δεχτεί μη συμβατικά μοντέλα, μια που είναι ακόμα αρκετά συντηρητικές κατηγορίες...
-
Όταν μια εταιρεία φθάνει στο σημείο να κερδίζει το ένα συγκριτικό μετά το άλλο και το μόνο '-' να είναι τα στενά (165/70 R13) ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, οι απαιτήσεις από τους διαδόχους του μοντέλου είναι τεράστιες. Και από τότε δεν νομίζω ότι η Nissan έχει ξανακάνει κάτι ανάλογο στα οικογενειακά της μοντέλα...Αυτό και μόνο, φθάνει για την 'ωχρή' αντιμετώπιση του υπάρχοντος μοντέλου...
165 R13 δηλαδή 80άρι ήταν το προφίλ
Το 70άρι προφίλ μπορούσε να μπεί με 185 πέλμα.
Τα οικονομικά προβλήματα της εποχής 92-93 και μετά φαίνονται ακόμη και σήμερα. Εξέλιξη σε αναρτήσεις,και κινητήρες όχι ιδιαίτερη και παράλληλα μη εισαγωγή αξιόλογων συνόλων απο την Ιαπωνία.
Στο θέμα μας τώρα, το Tiida μπορεί να είναι αρκετό για άλλες αγορές αλλά για την ευρωπαϊκή θα είναι λίγο μου φαίνεται,ειδικά απο τη στιγμή που κυκλοφορεί το Megane. -
Σωστός! Τα μπέρδεψα με τα 155 80 13 του Cherrokee 1.0L που είχαμε ταυτόχρονα!
Γιατί, η σχεδίαση (εννοώ εξωτερικά), ήταν καλή; Από εκεί ξεκίνησαν όλα τα οικονομικά προβλήματα...Άσε πια αυτή την τακτική να μη φέρνουν τα 'καλά' σύνολα...καρκίνος!
Ευτυχώς, τώρα βλέπω κίνηση για πιο σωστές τοποθετήσεις μοντέλων στις διάφορες αγορές. Το Tiida και μένα μου φαίνεται λίγο...
-
-
Απλά ελεεινό και τρισάθλιο...
-
μόνο σε εμένα μοιάζουν?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
μόνο σε εμένα μοιάζουν?
Δυστυχώς όχι...
-
Παντως σε προσφατο ταξιδι μου στην Ασια και συγκεκριμενα στο Καταρ κυκλοφορουσα με ενα Tiida sedan 1.6L .Mπορει σε ομορφια να μην ηταν τιποτα το φοβερο (εξωτερικα κυριως, γιατι μεσα ειναι ομορφο ) αλλα μια χαρα αμαξακι ηταν ειδικα απο αποψη επιδοσεων.
-
Χά-λι!
Θα το φέρουν τελικά Ευρώπη;
-
Χά-λι!Θα το φέρουν τελικά Ευρώπη;
Η Nissan ήταν κατηγορηματική. 'ΟΧΙ', βροντοφώναζε. Το almera όπως και το Primera θα αντικατασταθούν από πιο πολυχρηστικά μοντέλα που θα ακροβατούν ανάμεσα στις σημερινές κατηγορίες. Εξάλλου το Tilda βασίζεται στο υπάρχον Megane που οδεύει προς αντικατάσταση.
**
Οι photos από δοκιμές στην Ευρώπη με ανησύχησαν πάντως.**
Nissan Τiida 2007