-
Το πρόβλεψε ο LEV. Έμαθα οτι ακριβώς πριν τα καλάμια, φρενάρισμα στην άκρη και οδηγεί στην μπαριέρα όπου άφησε κόκκινα σημάδια. Το θέμα όμως τίθεται και για τον αγώνα οπου κατεβαίνοντας την φτέρη , τα χώματα απο τις μπούκες της ανόδου , στην κάθοδο θα βρίσκονται στην είσοδο της στροφής. Καταπληκτική αυτή η ιδέα της διπλής κατεύθυνσης της ειδικής.
Δεν υπάρχει κάποια πιθανότητα εφόσον η ΕΘΕΑ δεν δείχνει να ενδιαφέρεται, να επεμβαίνει ο ΣΟΑΑ στην σχεδίαση των αγώνων ? Και να μην ξεχάσω. Νομίζω οτι ποτέ άλλοτε δεν έχει καθηστερήσει τόσο η ανακοίνωση των συμμετοχών. Τουλάχιστον σ' αυτό το θέμα το Αχαιός φέτος διεκδικεί τα πρωτεία. -
μμ... πόσο ψήσιμο θέλουν για να βγουν αυτές οι συμμετοχές ? θέλω να δω ποιοι θα κατέβουν μπας και βρω άνθρωπο να του αφήσω τα λάστιχα στο service !!!!
-
εν αναμονή της σειράς εκκίνησης από την ΕΘΕΑ, το μόνο σίγουρο είναι οτι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 90 ! ε ρε γλέντια
-
Ίσως είναι λίγες οι συμμετοχές και δεν γίνει ο αγώνας.
(Μην τρελλένεστε, πλάκα κάνω, για να δείτε πως υπάρχουν και χειρότερα από την ανακοίνωση των συμμετοχών στην... ράμπα. Και αν θυμάμαι καλά η ίδια λέσχη έκανε το παραπάνω στα Μέγαρα)
-
Κάποιος Γκάλφας τρέχει με F16
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ (ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΟΥΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΑ ΕΡΩΤΙΚΑ WEEKEND.......... ANTI NA ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΤΟΥ ΦΕΡΩ ΚΕΡΚΙΔΑ,ΘΑ ΜΑΖΕΨΩ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ
-
επιτέλους βγήκαν οι συμμετοχές :
http://www.rally.gr/default.asp?menu_co ... ace_id=242 -
Ο χρήστης glf έγραψε:
εν αναμονή της σειράς εκκίνησης από την ΕΘΕΑ, το μόνο σίγουρο είναι οτι οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 90 ! ε ρε γλέντιαΠου σε ρίξανε εκεί πίσω βρε Νίκο;
-
Καλα, η συμμετοχη που κλεβει τη παρασταση ειναι το νουμερο 67, ΄ROMEOS΄- 'JOULIET΄
Το αυτοκινητο ειναι βαμμενο με καρδουλες;
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Κάποιος Γκάλφας τρέχει με F16ναι το είδα και γω. είμαστε κατηγορίας Αεροπορία με λίγα λόγια
Θα είμαστε και παρεϊτσα όλο τον αγώνα ε? άντε θα τα περάσουμε φίνα.
χμ... μιας και οι μέρες φτάνουν και γω ακόμα είμαι χύμα.. μήπως θα έχεις κάποιον στο σερβις που θα κάτσει εκεί ? θέλω να αφήσω μια τετράδα και ένα γρυλάκι μήπως και παίξει βροχή κτλ...
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Που σε ρίξανε εκεί πίσω βρε Νίκο;ε να γιατί κάνανε τόσες μέρες να βγουν τα νούμερα, πάλι γίνεται χαμός, όλες οι κλάσεις σκόρπιες.
μάλλον φατσοκοφτικά βγαίνουν τα νούμερα τελικά. φέτος Β.Ελλάδα είμουν 2ο νούμερο, ενώ τώρα που κατεβαίνω κάτω θα είπανε 'ποιος είναι αυτός με το F16?' χεχεχεεχετο καλό είναι οτι έτσι μπορώ να βλέπω τους χρόνους της κατηγορίας και να ξέρω που είμαι. πριν από κάθε αγώνα βγαίνει πινακάκι στο excel που γράφουμε χρόνους της κλάσης στον τερματισμό κάθε ειδικής.
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Κάποιος Γκάλφας τρέχει με F16
ναι το είδα και γω. είμαστε κατηγορίας Αεροπορία με λίγα λόγια
Θα είμαστε και παρεϊτσα όλο τον αγώνα ε? άντε θα τα περάσουμε φίνα.
χμ... μιας και οι μέρες φτάνουν και γω ακόμα είμαι χύμα.. μήπως θα έχεις κάποιον στο σερβις που θα κάτσει εκεί ? θέλω να αφήσω μια τετράδα και ένα γρυλάκι μήπως και παίξει βροχή κτλ...
Αν έλθει κανείς ΟΚ!
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
Χάρη στον maf καλύφθηκα για το σερβις ! Ευτυχώς που βλέπω να πηγαίνει καλά ο καιρός το ΣΚ, να το κάνουμε στεγνό το ράλι
-
Καλό αγώνα σε όλους είναι το μόνο που θέλω να ευχηθώ εγώ.
Γιατί αν περιμένουμε απο την οργάνωση να μας υποστηρίξει, χ... ψηλά και αγνάντευαι.
Καλά να περάσουμε εμείς, πάνω απ' όλα. Λέγοντας εμείς δεν μιλάω μόνο για την δικιά μας ομάδα αλλά για όλες.
Οι προβλέψεις για το καιρό είναι θετικές με μια μικρή επιφύλαξη για το τελευταίο μισό κομμάτι του Τόπου Θησίας. (Την Κυριακή που κάναμε δοκιμές έβρεχε απο την ταβέρνα και πάνω ενώ στην Εθνική είχε 24 βαθμούς.) -
Φιλοι
Με μπολικη νοσταλγια , ευχομαι να ευχαριστηθειτε ολοι τον Αχαιο, ο καθενας απο την θεση που θα συμμετασχει. Προσοχη μονο στο κατεβασμα
της φτερης, μετα την φαεινη ιδεα να γινει 'ετσι κι αλλιως'. Φοβαμαι οτι δεν
θα εχει καμμια σχεση με την φτερη που ολοι ξερουμε.
Dino ,νομιζω και ευχομαι οτι τετοια πατατα -δωρο στους φαναρτζηδες και τους εχθρους των αγωνων-δεν θα ξαναγινει. Το προπερσινο
περα-δωθε κομπηγαδι δεν μας εγινε μαθημα? -
Και λιγη ιστορια για να μη ξεχναμε.4Τ Αυγουστου 1983 τευχος 155.
8ο Ραλλυ Αχαιος 1983.
Ο αγωνας περιλαμβανε πεντε χωματινες και επτα ασφαλτινες Ε.Δ.
Αρχιζε με τρεις χωματινες.Μοιρεικα (5 χιλμ.),'Αγιος Γεωργιος' (8 χλμ),'Κακιζα' (11 χιλ.)Συνεχεια 4 ασφαλτινες.Βαλανταμουρα,Καταρραχτης,Κομπηγαδι και φυσικα Φτερη.ανασυγκροτηση στο Αιγιο και επιστροφη ολες αναποδα εκτος απο Κακιζα και Καταρραχτη.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- Γ.Μοσχους/Κ.Φερτακης Νισσαν 240 RS.
- 'Ιαβερης'/ Α.Αρκεντης Φορντ Εσκορτ
- Ε.Παναγιωτοπουλος / Ν.Γενεραλης Τογιοτα Σταρλετ
- Ε.Χαλιβελακης (Καψασκης) / Α. Παπαγεωργιου Φορντ Εσκορτ
- 'Carlo'/ Μ. Κριαδης Ρενο 5 Αλπιν.
κ.λ.π.
Ανθρωποι του αγωνα Μοσχους,'Ιαβερης','Καψασκης',Φουσαρας που κερδισε τους μικρους με Τογιοτα Σταρλετ 1300,Παναγιωτοπουλος,ο τοπικος Γεωργοπουλος και ο Σωτος Κοκκινης με το Φαρμα 1300 που 'πατησε' πολλους μεχρι να βγει στην τελευταια ειδικη.
Εγκατελειψαν μεταξυ των αλλων Κ.Κ./'Στρατιτσινο με την Σιλβια,Π.Μοσχουτης/'Τιτυρος'με Οπελ Μαντα 2000,'Λεωνιδας'/Κοκκινη με Ρενο 5 ΤURBO,κλπ.
Αυτα και καλο αγωνα σε ολους,αγωνιζομενους,οργανωτες και θεατες.
-
Εντυπωσεις απο τον αγωνα:
Ειδαμε ανηφορικη Φτερη και βρισαμε την ωρα και τη στιγμη που επρεπε να φυγουμε νωρις γιατι η κατηφορικη φορα ηταν φανερο οτι θα ηταν ανατριχιλα. Ακομα και ετσι παντως ηταν ωραια διαδρομη, απο τους δρομους που νομιζεις οτι εχουν φτιαχτει ειδικα για ραλι.Ο Κυρκος μαλλον βαριοταν και το εριξε στο παιχνιδι γιατι εστριψε με τις πορτες, πραγμα που δεν τον εχω δει να κανει ποτε στην ασφαλτο. Να ειναι καλα παντως, ηταν ωραιο
Περιμενα πιο εντυπωσιακο το Κλιο του Ευσταθιου αλλα οπως και στην Κυμη ηταν (σχετικα) αθορυβο και χωρις δραματα. Το χρονομετρο βεβαια τους λατρεψε οποτε ολα τα αλλα ειναι θεωρειες.
Ενδιαφερον οτι ο Δασκαλοπουλος κερδισε τον Λαμπρο, οπως και το οτι το APR Citroen AX λιγο ελειψε να παρει το εργοστασιακο 206. Χριστος και Βασιλης φανταζομαι θα εχουν ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια
Για τους Κοσμοπουλο-Χειρακη δε θα πω εντυπωσεις αφου σιγουρα δεν ειμαι αντικειμενικος. Απλα συγχαρητηρια και καλο δρομο για το εντος εδρας στο Κενταυρος!
Αψογοι επισης και οι Lourbas, Ζυμαριδης (ολο και βελτιωνεται, που σημαινει οτι προφανως το βασανιζει το θεμα), Γκαλφας (οχι οτι ειναι φορουμας, το αξιζει! Μπραβο Νικο!) και Ξενος.ΥΓ Η κορυφαια στιγμη της ημερας ηταν ο κριτης στη στροφη μας που ειχε αραξει στο αυτοκινητο του και οποτε καποιος πηγαινε σε λαθος σημειο... απλα κορναριζε!!! Χαλαρααααα
-
Παρακολούθησα τις δυο ss Κλειτορία λόγω χρόνου και μόνο αφού η αγάπημένη μου Φτέρη ήθελε πολύ περισσότερο χρόνο για σπατάλημα που δεν τον είχα.
Πιστεύω ότι ο απόκλεισμός ενός rally από το μεγάλο πρωτάθλημα του αφαιρεί κορυφαίες συμμετοχές, που κακά τα ψέματα δίνουν άλλη αίγλη στον αγώνα και περισσότερο ενδιαφέρον στους θεατές.
Κατά τα άλλα εντύπωση μου έκανε η επίδοση του Δασκαλόπουλου και του Ευσταθίου γενικά στον αγώνα,αλλά και η νίκη του Ευσταθίου επί του Λεωνίδα Κύρκου στην Φτέρη αν και οι χρόνοι εκεί δεν ήταν καλοί, αν τους συγκρίνω με αυτούς που έχω στο μυαλό μου από το παρελθόν(Κύρκος 8.45 αν δεν κάνω λάθος)
Δεν ξέρω όμως σε τι οδόστρωμα έγινε και αν έπαιξε ρόλο το πρωινό ανέβασμα.Χάρηκα που είδα πάλι σε αγώνα τον φίλο Αντώνη Δραγώνα αν και εμφανώς του λείπουν χιλιόμετρα.
Εύχομαι του χρόνου το Αχαιός να είναι πάλι στο μεγάλο πρωτάθλημα και αναμένω όπως όλοι μας την 'μητέρα των μαχών' δηλαδή το rally Ακρόπολις
-
Ήμουν στο συνεργείο της Φτέρης και καθώς δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας εμπειρίες απο την παρακολούθηση του αγώνα, θα μοιραστώ μαζί σας την αγανάκτηση μου προς τον Έλληνα θεατή...
Η κατάσταση σίγουρα έχει βελτιωθεί, αλλά το θράσος αυτών των 2-3 μεμονομένων περιστατικών σε βγάζει εκτός εαυτού...
Η ειδική Φτέρη είχε κλείσει για το κοινό στις 15.00, κατα τις 15.40 εμφανίζετε τύπος με Golf που μας λέει οτι έχει εντολή του ΑΛΥΤΑΡΧΗ...ναι καλά διαβάσατε και πρέπει να περάσει στην ειδική...Αφου έγιναν οι σχετικές πρώτες εξηγήσεις γιατι δεν μπορεί να μπεί κλπ.κλπ.το γύρισε στον τσαμπουκά και μας στόλισε με αρκετά κοσμητικά επίθετα...και όλα αυτά για να μην βραχεί λίγο καθώς μόλις είχε αρχίσει να ψιλοβρέχει...Να μην σας τα πολυλογώ άφησε τελικά το αυτοκίνητο του πριν το ΣΕΧ αλλά μεταξύ των δύο προειδοποιητικών πινακίδων
Το καλύτερο όμως ήταν άλλος που ήρθε γύρω στις 15.50 (ενώ το πρώτο αυτοκίνητο έμπαινε στις 16.10) και μας είπε οτι πρέπει να περάσει άμεσα γιατι είναι επείγον να πάει στο Αίγιο, αφού του είπαμε όχι δεν γίνεται κλπ.κλπ. μας λέει καλά να μπώ εδώ στα 5 μέτρα να αφήσω το αυτοκίνητο?...Γυρίζω και του λέω μα καλά εσύ δεν βιαζόσουν να πάς Αίγιο...και μου λέει εεεε....αφού δεν μπορώ να πάω ας δώ τον αγώνα...Έφυγα να πάω να ειδοποιήσω τον αστυνόμο που ήταν λίγα μέτρα πιο πάνω να μην αφήνει κανέναν μα κανέναν να περάσει και τι μου είπε? Μου είπε ο συγκεκριμένος τύπος για να περάσει του είπε οτι πεθαινε η μητέρα του...
Τα σχόλια περιτεύουν... -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Ήμουν στο συνεργείο της Φτέρης και καθώς δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί σας εμπειρίες απο την παρακολούθηση του αγώνα, θα μοιραστώ μαζί σας την αγανάκτηση μου προς τον Έλληνα θεατή...
Η κατάσταση σίγουρα έχει βελτιωθεί, αλλά το θράσος αυτών των 2-3 μεμονομένων περιστατικών σε βγάζει εκτός εαυτού...Δεν ξέρω αν το έχει το μέρος αλλά στην Φτερή έχω δει πραγματικά εγκλήματα όσων αφορά παρόμοιες περιπτώσεις.Ειδικά όταν υπάρχει αγώνας (Αχαιός-Ελπα) την εποχή του τρύγου, πάντα κάποιος εμφανίζεται απο το πουθενά και δημιουργεί προβλήματα.Το 95 θυμάμαι Ο Λεωνίδας Κύρκος βρήκε μέσα στην ss Φτέρη, αγροτικό με σταφίδα, ο οδηγός του οποίου κυριολεκτικά πήγε να περάσει από πάνω μας όταν προσπαθήσαμε αν τον σταματήσουμε στην κοπάνα που βγαίνει στην φουρκέτα μετά την παιδική χαρά.
Κάποια όμως στιγμή μπορεί να σπάσει ο διάλος το ποδάρι του και τότε θα κλαίμε όλοι, άλλοι πραγματικά και άλλοι σαν κροκόδειλοι!
ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ