-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ποιος μπορεί να εξασφαλίσει ότι το ποιο υποστροφικό αμάξι δεν πρόκειται ποτέ και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να υπερστρέψει;Το πιο υποστροφικό αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει ήταν ένα νοικιάρικο Χιουντάι Άξεντ. Το αυτοκίνητο υπέστρεφε από αστείες ταχύτητες αλλά πολύ προοδευτικά. Παρ'ό,τι έκανα περίπου 2000χλμ. σε όλων των ειδών τους δρόμους με αυτό το αυτοκίνητο ούτε μία φορά δεν κατάφερα να το κάνω να υπερστρέψει, παρόλο που κατέβαλα φιλότιμες προσπάθειες. Το μόνο που δε δοκίμασα είναι το χειρόφρενο γιατί δεν κάνω ποτέ τέτοια πράγματα σε δημόσιο δρόμο.
Το αντίστροφο πιστεύω πως δεν γίνεται, τουλάχιστο στους ελληνικούς δρόμους. Και το πιο υπερστροφικό πισωκίνητο αυτοκίνητο αν βρεθεί ξαφνικά σε δύσκολη θέση σε στροφή με μηδενική άσφαλτο θα υποστρέψει.
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
....Renault Clio 182 το Evo έγραψε ότι είναι πιθανότατα το καλύτερο hot hatch όλων των εποχών, χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά του 'on the nervous side of neutral'. Οι 4Τ έγραψαν ότι 'παρουσιάζει τάσεις υποστροφής στο όριο',..
... έπαιξε ρόλο ο τρόπος οδήγησης του δοκιμαστή. Ποια όμως από τις δύο 'ετικέτες' θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής;Μην επιλέγεις ετικέτα, ξέρω όλοι προσπαθούμε να το κάνουμε και να χωρίσουμε σε προδιαγεγραμένες κατηγορίες τα πράματα αλλά στο θέμα συμπεριφοράς των σύγχρονων, μη κακών, αυτοκινήτων αυτό είναι ουτοπία. Όπως λες σίγουρα παίζει ρόλο ο οδηγός αλλά και τα κέφια του, οι εμπειρίες του, ο δρόμος, τα λάστιχα, ο καιρός κλπ. Μην απορρίπτεις την άποψη κάποιου που μάλλον έχει πολύ μεγαλύτερη εξειδίκευση από σένα ακόμα κι αν δεν είναι ίδια με κάποιου άλλου που όμως δεν είσαι σε θέση να ξέρεις αν είναι καλύτερος ή όχι. Από τα σχόλια προσπάθησε να δημιουργήσεις εντύπωση, πιθανή αίσθηση και όχι καλούπι!
Τα συγκεκριμένα σχόλια όπως τα βλέπω εγώ δεν είναι ασύμβατα μεταξύ τους οπότε δεν χρειάζομαι να απορρίψω κανένα. Η συνολική εντύπωση που μου δημιουργείται για το αυτοκίνητο είναι ότι είναι γενικά ουδέτερο αλλά στο όριο μπορεί να γίνει νευρικό που για μένα σημαίνει ασταθές άρα μπορεί να γίνει υπο ή υπερστροφικό αλλά μάλλον στον Ελληνικό δρόμο πάει προς το υποστροφικό. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μην επιλέγεις ετικέτα, ξέρω όλοι προσπαθούμε να το κάνουμε και να χωρίσουμε σε προδιαγεγραμένες κατηγορίες τα πράματα αλλά στο θέμα συμπεριφοράς των σύγχρονων, μη κακών, αυτοκινήτων αυτό είναι ουτοπία.Δεν επιλέγω καμία ετικέτα. Είναι τελείως έξω από τη φιλοσοφία μου.
Όπως λες σίγουρα παίζει ρόλο ο οδηγός αλλά και τα κέφια του, οι εμπειρίες του, ο δρόμος, τα λάστιχα, ο καιρός κλπ. Μην απορρίπτεις την άποψη κάποιου που μάλλον έχει πολύ μεγαλύτερη εξειδίκευση από σένα ακόμα κι αν δεν είναι ίδια με κάποιου άλλου που όμως δεν είσαι σε θέση να ξέρεις αν είναι καλύτερος ή όχι. Από τα σχόλια προσπάθησε να δημιουργήσεις εντύπωση, πιθανή αίσθηση και όχι καλούπι!
Δεν απορρίπτω την άποψη κανενός. Αυτό που απορρίπτω είναι οι αφορισμοί του τύπου 'το (Χ) αυτοκίνητο είναι (Υ)στροφικό' (εισάγετε το μοντέλο και το πρόθεμα της αρεσκείας σας).
Όσο για το αν το (αγγλικό) Evo έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τους 4Τ στα τεστ σπορ αυτοκινήτων, ναι πιστεύω πως έχει.
Τα συγκεκριμένα σχόλια όπως τα βλέπω εγώ δεν είναι ασύμβατα μεταξύ τους οπότε δεν χρειάζομαι να απορρίψω κανένα. Η συνολική εντύπωση που μου δημιουργείται για το αυτοκίνητο είναι ότι είναι γενικά ουδέτερο αλλά στο όριο μπορεί να γίνει νευρικό που για μένα σημαίνει ασταθές άρα μπορεί να γίνει υπο ή υπερστροφικό αλλά μάλλον στον Ελληνικό δρόμο πάει προς το υποστροφικό.
ΟΚ, ο καθένας μπορεί να 'διαβάσει' μια πρόταση όπως νομίζει ή όπως τον βολεύει, αυτό όμως δεν αναιρεί την εντύπωση που δημιουργείται από την εκφορά μιας 'αφοριστικής' φράσης, όπως την περιγράφω παραπάνω.
Α, η 'γνωριμία' των 4Τ έγινε και αυτή στη Γαλλία, οπότε δεν ισχύουν τα περί Ελληνικών δρόμων.
Edit: παρατηρώ ότι ο τόνος σου στην παραπάνω δημοσίευση είναι ελαφρώς 'διδακτικός'. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι το στυλ σου. Πάντως δεν υπάρχει καμία ανάγκη να είναι έτσι όταν απαντάς σε δικό μου post. Χωρίς καμία παρεξήγηση, εννοείται.
'Υποστροφικό'/'Υπερστροφικό': τι εννοούν τα περιοδικά;