-
Πήρα την απόφαση να ανοίξω ένα sub-forum, με θέμα το ICE.
Κάνω αυτό που είχε προτείνει ο Νίκος.
Δεν είμαι και 100% σίγουρος αν υπάρχει άλλο παρόμοιο, αν υπάρχει ή απλά δεν είναι ¨πρέπον¨ να το διαγράψετεΤο όνομα του είναι : I.C.E Forum 4TF.
Ελπίζω να μην πάει στα ¨άπατα¨ αλλά να γράφουμε ο καθένας τις απορίες του, τις ιδέες του και ότι έχει σχέση με την μουσική.
Φιλικά htanso21 και κατά κόσμων Θανάσης.
-
Δεν είμαι και 100% σίγουρος αν υπάρχει άλλο παρόμοιο, αν υπάρχει ή απλά δεν είναι ¨πρέπον¨ να το διαγράψετεΤο όνομα του είναι : I.C.E Forum 4TF.
Ελπίζω να μην πάει στα ¨άπατα¨ αλλά να γράφουμε ο καθένας τις απορίες του, τις ιδέες του και ότι έχει σχέση με την μουσική.
-
-
εχμ τι είναι το ICE?
και τι εννοείς να γράφουμε για την μουσική γενικά? Είδη? Μηχανήματα? Τραγούδια?
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
εχμ τι είναι το ICE?και τι εννοείς να γράφουμε για την μουσική γενικά? Είδη? Μηχανήματα? Τραγούδια?
ICE = In Car Entertainment
Ουσιαστικά και με τις τελευταίες τεχνικές εξελίξεις δεν αφορά μόνο μουσική αλλά και εικόνα και παιχνίδια.
Μια καλή ερώτηση νομίζω θα ήταν: πόσο ευχαριστημένοι είμαστε με το ηχοσύστημα που ήρθε μαζί με το αυτοκίνητό μας;
-
Και μια δεύτερη καλή ερώτηση θα ήταν :
Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα μόδα (τουλάχιστον στο εξωτερικό) των Carputers (Car Computers)???? -
Παλια για να σου κλεψουν το στερεοφωνικο, τον Η/Υ σου, το video-game σου, το dvd σου και αλλα καλουδια επρεπε να σου κλεψουν το σπιτι!
Απο δω και περα θα αρκει να σου κλεβουν το αυτοκινητο! αμα ειναι και τυχεροι θα αποκτουν και δερματινο σαλονι -
Από τη μία έχει κάποια λογική, αν περνάς πολύ χρόνο στο αυτοκίνητο να έχεις πρόσβαση σε διάφορα στοιχεία, π.χ. Internet. Προφανώς ή/και προτιμότερα όχι όταν οδηγείς, αλλά σε λίγο καιρό θα οδηγεί ο αυτόματος πιλότος, οπότε κανένα πρόβλημα!
Τα διάφορα playstation, κλπ, είναι λίγο καραγκιοζίστικα αλλά αν κάποιος έχει δύο μικρά παιδιά θα σκότωνε για να έχει κάτι να τα απασχολεί στο ταξίδι...
-
Πραγματικα, χρειαζονται τετοιου ειδους συστηματα στο αυτοκινητο? Γιατι να κα8ησεις στο αυτοκινητο για να δεις DVD η να παι3εις Playstation κ να μην το κανεις σπιτι σου? Σε τι 8α βοη8ησει να εχεις εναν μικρο υπολογιστη στο αυτοκινητο? Αυτο το τελευταιο νομιζω το 3εκινησε η Brabus στην προηγουμενη S-Class για τους πολυασχολους executives.. Μου φαινεται παραλογο να δινεις τοσα λεφτα για να πουλας απλως μουρη. Αυτοι που πραγματικα τα χρειαζονται μετριουνται στα δακτυλα του ενος χεριου..
Οσον αφορα τη μουσικη δε με βρισκει κ τοσο αντι8ετο. Κ παλι δεν καταλαβαινω τον λογο που πρεπει να βασανιζει καποιος τα αυτια του για να τον ακουνε σε ακτινα ενος οικοδομικου τετραγωνου, τη στιγμη που μπορεις ν' ακουσεις τη μουσικη που σ'αρεσει σε αρκετα δυνατη ενταση χωρις να ενοχλεις τους διπλα σου..
Αλλο ενα παραλογο ειναι οτι τετοιου ειδους συστηματα τα τοπο8ετουν ως επι το πλειστον οι 'αλητες κοντρακηδες' ( ) οι οποιοι 8ελουν να κοντραρονται σε κα8ε φαναρι ενω εχουν βαρυνει το αυτοκινητο τους με τουλαχιστον 200 κιλα ε3τρα βαρος..
-
Ένας υπολογιστής στο αυτοκίνητο δεν είναι μόνο για παιχνίδια, DVD. Έχει παρά πολλές εφαρμογές, ανάλογα με τις απαίτησης του καθενός. Μερικές καλές εφαρμογές για εμένα είναι τα ατελείωτα τραγούδια (MP3) που θα μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου, δορυφορική πλοήγηση, OBD-II και, γιατί όχι σε ταξίδια για τους επιβάτες, DVD/Divx/TV. Βέβαια, όπως πολλά πράγματα γύρω από την αυτοκινηση, αυτά είναι προσωπικά γούστα του καθενός.
-
Αυτό κι αν είναι παράδοξο! Να φορτώνει ο άλλος με δεν ξέρω κι εγώ πόσα κιλά έρμα το αυτοκίνητο, να βάζει υπερβολικά φαρδιά ελαστικά και βόδι κιτ και, αφού πλέον το αμάξι σέρνεται λόγω του αυξημένου βάρους, να πάει να πειράξει το μοτέρ για να το ξανακάνει να περπατάει!
-
Προσωπικα,ποτε δεν συνδυασα την απολαυση στο αυτοκινητο με την μουσικη.Ειναι ενα συστατικο αλλα ευτυχως υπαρχουν αλλες μεγαλυτερες απολαυσεις στην οδηγηση...
Σε καμμια περιπτωση δεν θελω να μειωσω την αξια των οσων λετε και ολων οσοι ασχολουνται με αυτο το θεμα...
-
Μπορει να κανω βολτα με το τουτου μου χωρις λογο,απλα και μονο για να ακουσω μουσικη(η να βασανισω τα αυτια μου οπως προειπε καποιος)
Ωραια εμπειρια η ακροαση της αγαπημενης μας μουσικης στην ηρεμια του σπιτιου,αλλα αλλη αισθηση ειναι να συνδιαζεται με την κινηση του αυτοκινητου.
-
Νομίζω το παν είναι ο χώρος του αυτοκινήτου να αποτελεί ένα ευχάριστο περιβάλλον που να μας εμπνέει και να μη μας κουράζει. Αν μπορεί να συμβάλει ένα σύστημα ICE σ'αυτό τότε όλα μια χαρά. Εγώ έχω ένα καλούτσικο αν και σχετικά οικονομικό ηχοσύστημα το οποίο φροντίζει τα νεύρα μου στην κίνηση της πόλης ή μου κρατάει παρέα στα μακρινά ταξίδια. Για μένα αρκεί, κάποιος άλλος θα είχε ίσως περισσότερες απαιτήσεις.
-
Παιδιά δεν μπορώ να ζήσω χωρις μουσική, οπότε για μένα στο αυτοκίνητο επιβάλλεται να υπάρχει Ραδιοcd. Πριν από 5 χρόνια, είχα επιλέξει Kenwood ραδιοcd και Alpine ηχεία τα οποία βγήκαν πολύ καλά! Πάλι σε Κenwood θα πήγαινα.
Για .mp3 δεν έχω αποφασίσει ακόμη Είναι πολύ καλό για ταξίδια (βγάλαμε 10 μέρες ταξίδι με 2 cd) αλλά δεν είναι βολικό για κάθε μέρα που θέλεις να ακούς καποια συγκεκριμένα τραγούδια! Είναι δύσκολο το ψάξιμο, οπότε πρεπει να κάνεις πολύ καλή ταξινόμηση όταν γράφεις ένα cd! Αλλα με τόσα που χωράει θέλεις αρκετό χρόνο για κατι τετοιο.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Για .mp3 δεν έχω αποφασίσει ακόμη Είναι πολύ καλό για ταξίδια (βγάλαμε 10 μέρες ταξίδι με 2 cd) αλλά δεν είναι βολικό για κάθε μέρα που θέλεις να ακούς καποια συγκεκριμένα τραγούδια! Είναι δύσκολο το ψάξιμο, οπότε πρεπει να κάνεις πολύ καλή ταξινόμηση όταν γράφεις ένα cd! Αλλα με τόσα που χωράει θέλεις αρκετό χρόνο για κατι τετοιο.Ναι, το mp3 είναι θεόσταλτο δώρο για το ICE. Θέλει όντως καλή 'προετοιμασία' αλλά σε αποζημειώνει επαρκώς. Οι διαφορές δε στην ποιότητα δεν είναι πια μεγάλες ενώ κάποιες συσκευές μπορούν να παίξουν και .wma που έχουν ακόμα καλύτερη ποιότητα.
Το επόμενο μεγάλο βήμα θα είναι το DVD audio.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Νικόλας παρακαλώ! (κλέφτη)
Σίγουρα υπάρχουν αρκετές διαφορετικές απόψεις περί του θέματος, μάλλον όμως συγκλίνουν γύρω από τις εξής δύο:
α) δε θέλω να επιβαρύνω το αυτοκίνητό μου με άχρηστα πράγματα
β) μου αρέσει να το εμπλουτίζω ώστε να κάνω πιο ευχάριστη τη 'διαμονή' μου σε αυτό.Προσέξτε τη χρήση εισαγωγικών για τη λέξη διαμονή, χρησιμοποιείται υπερβατικά καθώς κάποιοι περνούν αρκετή ώρα μέσα στα αυτοκίνητά τους, όχι απαραίτητα ευχάριστη (πχ μπλεγμένοι στην κίνηση).
Θα επανέλθω στο θέμα σύντομα.
-
Να το βρε παιδία!!! Άλλαξα και το όνομα... αυτό μάλλον είναι καλύτερο...
-
Ετσι, έτσι... (Μα καλά, ό,τι κι αν πω πας και το κάνεις εσύ?)
-
Μουσική και οδήγηση πάνε πακέτο για μένα...το κακό είναι οτι μερικές φορές ανάλογα με την οδήγηση επηρεάζετε και η οδηγηση μου.
Ο 'Περικλής' έχει ένα ραδιοκασσετόφωνο Pioneer με 12αρα σιντιέρα επίσης Pioneer, απο τη μαμά του είχε 2 ηχεία μπροστά και 2 tweeter (η κάπως έτσι) τα οποία για μαμίσια αποδίδουν πολύ καλά...
Προς το παρόν με σύνολο με καλύπτει απόλυτα...
CAR AUDIO FORUM - 4TF