-
Διαπίστωσα ότι ακόμα και μεταξύ εξουσιοδοτημένων συνεργείων υπάρχουν διακυμάνσεις στην πώληση αναλωσίμων.
Πχ για Hyundai AccentΤακάκια Α 39
-
Βασικά αν έχεις το χρόνο να προμηθευτείς τα ανταλλακτικά και να τους τα πας να στα τοποθετήσουν, σε κάποιες περιπτώσεις όντως κερδίζεις, καθώς με τα ίδια χρήματα ή και ελάχιστα επιπλέον τοποθετείς κάποια ανώτερα aftermarket parts. Όπως π.χ. λιπαντικά (full synthetic), μπουζί, τακάκια κτλ.
Με αυτό το τρόπο και γλυτώνεις κάποια χρήματα, και σε ορισμένες περιπτώσεις έχεις τη δυνατότητα να τοποθετήσεις κάτι καλύτερο (πιο ποιοτικό) στο αυτοκίνητο σου, ενώ παράλληλα κρατάς ενημερωμένο και το βιβλίο service.
-
ΓΕΙΑ εχω ενα αξεντ και μετα απο 46000 και πολλες λακουβες πρεπει να αλλαξω αναρτησεις.
απο οτι εχω καταλαβει οι περισσοτεροι προτινετε τις ΚΥΒ με 350ε
1)ποσο καλητερες ειναι απο τις στανταρ?(εγω απλα τις θελω λιγο πιο σκληρες να μειωνουν τις κλισεις)
2)που προτεινεται να παω να τις βαλω?Αθηνα
3)στο συνεργειο ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ ειναι εντελως Α#@$ΔΙΑ και μαμακες?
εξηγουμαι για το 3:
για να μου βαλει τις στανταρ αναρτησεις θελει 400επηγε η μανα μου το αμαξι για σερβις και μαλλον τη δουλεψαν
εγω οταν ειδα την αποδειξη(430ε) ειχε και καποιες χρεωσεις για αλλαγη αντλιας ψυγειου ~120ε και οταν τη ρωτησα μου ειπε οτι και καλα εκανε παρεξενο θορυβο και τις ειπαν οτι ειχε χαλασει η αντλια.η πλακα ειναι οτι εγω το ειχα οδηγησει το προηγουμενο βραδυ και ηταν μια χαρα και ο δεικτης θερμοκρασιας οκ και χωρις τιποτα περιεργους θορυβους.
επιπλεον ο δασκαλος οδηγησης (αλλο λαμογιο) μου ειχε πει οτι συχνα στα αυτοκινητα χαλαει ενας ιμαντας τις αντλιας και στην αλλαζουν ολοκληρη οι κλεφτες.με ειχε τρακαρει ενας τρελος και ο τσιφλιδης ηθελε 650ε και ενας αλλος 500ε φυσικα πηγα στον δευτερο ο οποιος μου περασε και με αλλοιφη ολο το αμαξι να φυγουν οι γρατσουνιες χωρις να του πω τιποτα!
εχετε εσεις τετοιες εμειριες απο τον τσιφλιδη?
-
και ειχα την εντυπωση οτι τα Χιουντάϊ εχουν φτηνα ανταλλακτικα και φτηνα σερβις
-
re paidia gia tis KYB pou thelo ti ginetai tha apanthsei kaneis?
-
Τωρα που εχω καιρο ας σου αναλυσω λιγο το θεμα αναρτηση (παθων)
Αν δεν θες χαμηλωμα (που μαλλον δεν θες) εχεις 3 λυσεις χωρις καμια πατεντα...
1.ΚΥΒ 2.Bilstein 3.Konι
Οι ΚΥΒ ειναι οι πιο φθηνες απο τις 3 αλλα τεινουν να μην βελτιωνουν και πολυ το κρατημα... Επισης δεν ειναι τιποτα καταπληκτικο σε διαρκεια.
Οι Bilstein (παντα οι κιτρινες (σπορτ) ειναι πιο ακριβες αλλα εχουν αξιοπιστια καθως και δεν θα σε προδωσουν ποτε.Απλα θελει ψαξιμο καθως κανεις δεν ασχολειται με την τοποθετηση τους.
Τελος οι Κονι ειναι και αυτες αρκετα ακριβες αλλα εχουν τα ιδια προτερηματα με τις Bilstein και αν πας σε κιτρινο (δεν το συνιστω) ρυθμιζονται κιολας.Προσωπικα θα σου λεγα οχι ΚΥΒ. Κακες δεν ειναι αλλα μπορει να μην ανταποκριθουν στις προσδοκιες σου και σε αυτο το ρημαδι αμαξι με τα ακυρα ελατηρια/στησιμο.
Δωσε ενα 500ρι και βαλε τις Νο 2.Φυσικα οχι σε εξουσιοδοτημενα παντα......
Για ενα μεγαλο σερβις σε μη εξουσιοδοτημενο με ιμαντες/υγρα κλπ δεν θα πρεπει να δωσεις πανω απο 250Ε.....
Ενα κλασσικο ανα 10000κμ οχι πανω απο 80-100Ε. -
Σωστά τα παραπάνω. Έχε απλώς υπόψη ότι για Accent τέλους 2001 δεν υπήρχαν παλιότερα που είχα ρωτήσει κατάλληλες Bilstein μαύρα-δεν ξέρω για κίτρινα τι γίνεται. Πρόσεξέ το αυτό γιατί μερικοί κάνουν 'πατέντες' τροχίζοντας την άκρη του αμορτισέρ για να μπαίνει στην υποδοχή, πράγμα που δεν το θες.
Επίσης πολλά τα 400 -
Οι bilstein και οι Κονι που κυκλοφορουν ειναι φυσιγγια.
Κοινως κοπτικη ραπτικη κατι το οποιο δεν ειναι τοσο τραγικο οσο φανταζεσαι.
Κοβεις το πανω μερος αδειαζεις τα σωθικα, ανοιγεται τρυπα κατω και μπαινει βιδα με ασφαλεια.
Αυτο που θα προσεξεις θα ειναι να μπουν και ροδελες για να μην αρχισει να χαρχαλευει το φυσιγγι μετα απο χρονια καιρο μεσα στο γονατο λογω μποσικων.
Εγω ειμαι και χωρις ροδελες εδω και 2 χρονια και ολα ειναι μια χαρα.Πηγαινε σε καποιον που ασχολειται και λιγο και οχι σε μαγαζι που θελει να απλα να ξεπεταει δουλεια & ασχετους...
Μπιλ κιτρινα παντα ή κονι κοκκινα. Τα μαυρα ειναι μια μαυρη ιστορια δυστηχως...... (πολυ τσατσια)
-
φχαριστω , το θεμα ειναι να μου πειτε αν ξερετε κανα καλο συνεργειο Αθηνα γιατι δεν εχω χρονο να το ψαξω το θεμα
τα 500 μαλλον πολλα οποτε θα παω για τις ΚΥΒ , δε με νοιαζει και πολυ ενα 'κορυφαιο' κρατημα γιατι ετσι κι αλλιως δεν το φερνω σχεδον ποτε στα ορια του , πολυ πριν αρχισει να γλιστρα εχουν χεστει ολοι οι επιβατες οποτε δεν λεει να πας πιο γρηγορα ,αν και οδηγω με πολυ απαλες κινησεις
ομως αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι ενω στα περισσοτερα αμαξια καθως εισαι μεσα στην στροφη και αρχιζεις να πατας γκαζι για να βγεις
ολα οκ,το αξεντ ανοιγει τη μουρη του και νομιζεις οτι θα φυγεις ευθεια
και αναγκαστικα δεν το κανεις .εκτος απο τις αναρτησεις ισως να φταιει και η κατανομη βαρους γενικα ταμαξι ειναι πολυ υποστροφικο , ανοιγει το πισω μερος πολυ δυσκολα
οποτε μαλλον πρεπει να μπαινεις με οσα περισσοττερα γινεται και να περιμενεις να δεις την εξοδο για να επιταχυνειςΥΓ. το χειροφρενο του αξεντ ειναι ψιλογκαγκα?
χθες ενας καραγκιοζης με smart στην αλεξανδρας 'νομισε' οτι με πατησε σε κοντρα επειδη τον στραβοκοιταξα που πηγαινε με 20
βασικα εγω δεν εκανα κοντρα αλλα και αυτος να νομιζει οτι με πατησε με το smart ? ημαρτον -
Ποσο μπορει να κοστισει σε coupe(2000/2001 μοντελο) o δισκος συμπλεκτη/ρουλεμαν και η εργασια σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο;
-
Πάρε ένα τλφ να σου πουν http://www.hyundai.gr/hyundai/top/dealers/, πάντως σίγουρα θα κοστίζει αρκετούτσικα σε σχέση με το εξουσιοδοτημένο, ειδικά η εργασία. Εγώ είχα αλλάξει δίσκο ενός παλιότερου Accent (έβαλαν τον ίδιο που βάζει η Hyundai, έναν Valeo) σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο και είχα δώσει 200 ευρώ με την εργασία.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάρε ένα τλφ να σου πουν http://www.hyundai.gr/hyundai/top/dealers/, πάντως σίγουρα θα κοστίζει αρκετούτσικα σε σχέση με το εξουσιοδοτημένο, ειδικά η εργασία. Εγώ είχα αλλάξει δίσκο ενός παλιότερου Accent (έβαλαν τον ίδιο που βάζει η Hyundai, έναν Valeo) σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο και είχα δώσει 200 ευρώ με την εργασία.Ρωτησα χθες και μου ειπαν 300
-
Σήμερα πηγα το Getz για το πρωτο σερβις των 15000 στον Μητρόπυλο στο Ίλιον.
Εγινε το σερβις αλλάχθηκαν τακακια.
Τα λαδια τα πήγα εγώ (shell helix ultra 5w-40).
Πλήρωσα 66 ευρω για εργασία και 76 ευρω για ανταλλακτικα (τακακια, φιλτρο λαδιου, φιλτρο αερος, ροδελα ταπας λαδιου και καθαριστικο φρένων)......αισθανθηκα πολυ περιεργα σαν πελατης:oops:
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
.....αισθανθηκα πολυ περιεργα σαν πελατης:oops:όλα εσύ θα τα κάνεις...άσε να βγάλει και καποιος το μεροκάματό του...
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Πλήρωσα 66 ευρω για εργασία και 76 ευρω για ανταλλακτικα (τακακια, φιλτρο λαδιου, φιλτρο αερος, ροδελα ταπας λαδιου και καθαριστικο φρένων)......αισθανθηκα πολυ περιεργα σαν πελατης:oops:
το καθαριστικο φρενων τι κανει? καθαριζει το κυκλωμα? εκει που περναει το υγρο φρενων ή ειναι για τις εξωτερικες επιφανειες?
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
το καθαριστικο φρενων τι κανει? καθαριζει το κυκλωμα? εκει που περναει το υγρο φρενων ή ειναι για τις εξωτερικες επιφανειες?
Καθαρίζει την σκόνη που αφήνουν τα υλικά τριβης των φρενων.
Το χρησιμοποίησαν για να καθαρίσουν τα ταμπούρα πίσω. -
Κάνε έναν οπτικό έλεγχο στην μηχανή να δεις αν όλα είναι εντάξει.
Από κει αγόρασα το Matrix μου. Πήγα πριν δέκα περίπου μέρες για αλλαγή λαδιών (4500Km) και την επόμενη διαπίστωσα ότι είχαν ξεχάσει τον μεταλλικό δείχτη του λαδιού τελείως ξεκούμπωτο.
Μάλλον δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά μήπως δείχνει κάποια προχειρότητα;
Το πρώτο καιρό άκουγα κάποιες φορές έναν μεταλλικό θόρυβο από τα φρένα, όταν πατούσα το πεντάλ. Το οδήγησε ο αρχιμηχανικός και μου είπε ότι ήταν μέχρι να πατήσουν τα τακάκια (όντως τώρα σταμάτησε).
Το αξιοθαύμαστο είναι αλλού: έκανε ένα τετράγωνο γύρω από το κτίριο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε γυρίζοντας μετά από 5-10 min μαζί με τυρόπιτες/κουλούρια! (τα ψίχουλα και τα σουσάμια στο κάθισμα του συνοδηγού μου τα άφησε ως ενθύμιο).
Είχα 14 χρόνια ένα corolla και το service ήταν υποδειγματικό.
Προς το παρόν είμαι σε αναζήτηση σωστού εξουσιοδοτημένου και αν κάποιος ξέρει κάτι ας προτείνει (έστω και με p.m.).
Από το αμάξι πάντως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. -
Ο χρήστης Merlin έγραψε:
Το αξιοθαύμαστο είναι αλλού: έκανε ένα τετράγωνο γύρω από το κτίριο και στη συνέχεια εξαφανίστηκε γυρίζοντας μετά από 5-10 min μαζί με τυρόπιτες/κουλούρια! (τα ψίχουλα και τα σουσάμια στο κάθισμα του συνοδηγού μου τα άφησε ως ενθύμιο).
Είχα 14 χρόνια ένα corolla και το service ήταν υποδειγματικό.
Προς το παρόν είμαι σε αναζήτηση σωστού εξουσιοδοτημένου και αν κάποιος ξέρει κάτι ας προτείνει (έστω και με p.m.).
Από το αμάξι πάντως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.Να ήμουν στην θέση σου να δεις γλέντι που θα έστηνα...
-
Merlin ειμουν παρων καθολη την διαρκεια του σερβις.
Αυτος ηταν και ο λογος που το πηγα εκει και οχι καπου αλλου.
-
Άναψε το λαμπάκι του Engine Check στο Accent.
Πήρα τλφ στο συνεργείο και μου είπαν ότι μπορεί να είναι μπουζοκαλώδια, αν ρετάρει (δεν ρετάρει νομίζω, αλλά θα το προσέξω καλύτερα), ή το air-flow (η πιο συνηθισμένη ζημιά για τα accent ως το 2004 που άλλαξε το σύστημα), το οποίο κοστίζει 310 ευρώπουλα.
Επίσης υπάρχει περίπτωση να φταίει η βενζίνη, οπότε με συμβούλευσαν να αδειάσω το τεπόζιτο (με χρήση, όχι να τη ρουφήξω με αντλία), να γεμίσω από 'ασφαλές' βενζινάδικο, να βγάλω τον θετικό πόλο της μπαταρίας για μερικά λεπτά και να τον συνδέσω μετά. Αν σβήσει η ένδειξη, είναι εντάξει το air-flow. Για να δούμε.
HYUNDAI FORUM