-
Μια διόρθωση μόνο, super-mini είναι το i20. Τα πιο μικρά (π.χ. i10) λέγονται mini. Πάει αντίθετα από τις φούστες δηλαδή όπου το super-mini είναι πιο κοντό από το mini.
-
Δεν ξέρω τελικά τι ισχύει με όλα αυτά περί κατηγοριών.
Εγώ ακολουθώ κατά πόδας το Auto Triti http://www.autotriti.gr/newcars/search/ ... p?selpx=06 που εκεί αναζητώ αυτοκίνητα.
Στα μικρά έχει το i20 και στα μίνι το i10. Και πρόσθεσα και την λέξη σούπερ από μ@λ@κία μου.
Και από ότι βλέπω μια ζωή θα τα μπερδεύω αυτά. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Όσο ο Δάβαρης/Συγγελίδης επιμένει να επιβάλλει με το ζόρι 1400cc ατμόσφαιρα σε μικρομεσαία από μένα έχει φάει άκυρο. Όπως επίσης άκυρο έχει φάει και στα μικρά, τύπου i20, αφού ο ανταγωνισμός υπερέχει σε όλους τους τομείς.αρα δεν φταιει ο εισαγωγεας. αυτος προσπαθει να...επιβαλει οτι του φερνει ο κατασκευαστης!
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Όσο ο Δάβαρης/Συγγελίδης επιμένει να επιβάλλει με το ζόρι 1400cc ατμόσφαιρα σε μικρομεσαία από μένα έχει φάει άκυρο. Όπως επίσης άκυρο έχει φάει και στα μικρά, τύπου i20, αφού ο ανταγωνισμός υπερέχει σε όλους τους τομείς.
αρα δεν φταιει ο εισαγωγεας. αυτος προσπαθει να...επιβαλει οτι του φερνει ο κατασκευαστης!
Εννοείται ότι φταίει ο εισαγωγέας. Ακόμη θυμάμαι το διάλογο που είχα το 2009 με τον Διευθυντή Πωλήσεων της Autopoint όταν μου εξηγούσε το λόγο που σταμάτησαν να φέρνουν το i30/1.600Sport. Ο Δάβαρης/Συγγελίδης πολύ απλά τα είχε βάλει κάτω τα χαρτιά και επειδή ήθελε μόνο κέρδη αποφάνθηκε ότι για ελάχιστους πελάτες δεν αξίζει το κόπο να φέρνει διάφορα μοντέλα και εκδόσεις για τα οποία θα έπρεπε να κάνει και κάποιες 'επενδύσεις'.
Από τότε ξεκίνησε το 'τσεκούρωμα' στα Κορεάτικα και κατάντησαν αυτοκίνητα 'ραφιού' δηλ. ότι υπάρχει στο ράφι και σε όποιον του αρέσει.Όταν βλέπω εδώ: http://www.hyundai.de/Home.html την πληθώρα μοντέλων και μετά βλέπω αυτό το χάλι 4 μοντέλων και αυτά τσεκουρωμένα: http://www.hyundai.gr/ τότε θεωρώ ότι η κατάσταση πάει για λουκέτο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
..για ελάχιστους πελάτες δεν αξίζει το κόπο να φέρνει διάφορα μοντέλα και εκδόσεις για τα οποία θα έπρεπε να κάνει και κάποιες 'επενδύσεις'.Όταν βλέπω εδώ: http://www.hyundai.de/Home.html την πληθώρα μοντέλων
πες μου, τι μοντελα θα μπορουσε να φερει ο εισαγωγεας εδω και να περπατησουν εμπορικα και δεν τα φερνει.
αντε και θα μπορουσε να φερνει το ix20.
εδω το ix35 δεν περπατησε και το εκοψε. λογικο μου κανει. το sportage και αυτο λιιιιγα πραγματα παραπανω κανει και αυτο επειδη δινει το κατιτις περισοτερο οπως πχ την εγγυηση. -
Αν το βλέπεις 'εμπορικά' το θέμα δηλ. το κέρδος (όπως κάνει και ο Δάβαρης), καλύτερα να σταματήσει να φέρνει το οτιδήποτε. Γιατί πολύ απλά ήδη υπολειτουργεί και έχει χάσει προ καιρού τα σκήπτρα των πρώτων θέσεων στις πωλήσεις.
Με τρία μοντέλα και αυτά τσεκουρεμένα δουλειά δεν γίνεται.Θα μπορούσε να φέρνει όλα τα μοντέλα με παραγγελία και αναμονή χωρίς να κάθεται να στοκάρει δεκάδες ή εκατοντάδες λευκά και λειψά i30 στο τελωνείο και να υποχρεώνει να πάρεις κάποιο από αυτά.
Και από την άλλη εγώ έχω μείνει με την εξής απορία:
'Σκοπός είναι να πουλάνε τα αυτοκίνητα του κατασκευαστή ή σκοπός είναι να πουλάνε αυτό που θέλουν και έχουν στο ράφι';Και κλείνω λέγοντας ότι θεωρώ θέμα χρόνου το 'λουκέτο' στον Δάβαρη. Το δίκτυο ήδη υπολειτουργεί, -50% κάτω οι πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι. Αν τους ικανοποιεί να πουλάνε 150 αυτοκίνητα το μήνα ok. Ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά με 150 αυτοκίνητα Hyundai και άλλα 50 KIA, επιχείρηση δεν βγαίνει.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θα μπορούσε να φέρνει όλα τα μοντέλα με παραγγελία και αναμονή χωρίς να κάθεται να στοκάρει δεκάδες ή εκατοντάδες λευκά και λειψά i30 στο τελωνείο και να υποχρεώνει να πάρεις κάποιο από αυτά.Λογικό μεν αλλά αυτό φαίνεται δε να το αποφασίζει (ίσως έμμεσα) η μαμά εταιρία και όχι ο εισαγωγέας. Μαλλον όλο αυτό έχει να κάνει με 'συμφωνία' για την Ελλάδα.
Πάντως και άλλοι εισαγωγείς μη νομίζεις πως δουλεύουν αλλιώς. Ενας κωδικός παραγγελίας και μια προεξόφληση (με απαιτητικό μάλιστα τρόπο) πριν την παραλαβή δεν κάνει καλύτερη την αγορά. Ούτε και τον καλύτερο εισαγωγέα ... -
Xρόνια πολλά! To περιεργο είναι ότι η Ελληνική αντιπροσωπεία είναι μάλλον η μόνη στην Ευρώπη που δουλεύει με 4 μοντέλα σε αντίθεση με άλλες χώρες σε οικονομική ύφεση όπως Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, η μόνη χώρα που βρήκα που έχει 5 μοντέλα είναι το Μexico. Βέβαια έχει και την KIA ο Δάβαρης με άλλα 6 μοντέλα και ειδικά με το Pro Ceed GT που τελικά δε βλέπω να τσουλάει στην αγορά! Δε μπορώ να καταλάβω ποιά η στρατηγική τους! Φέρνει το ProCeed GT αλλά όχι το πχ ix35;
-
Στρατηγική;
Είναι μέχρι να διαλυθεί η ονομασία Π & Ρ ΔΑΒΑΡΗ δηλ... Πάνος και Ρίτσα (Συγγελίδη) Δάβαρη.
Μόλις τα βρουν με τα του διαζυγίου τους τότε είναι θέμα χρόνου η 'διάλυση' της εταιρίας:
'Ρίτσα Δάβαρη, διευθύνουσα σύμβουλος της Hyundai Hellas
Η «Mrs Hyundai» της Ελλάδας
Η κυρία Ρίτσα Δάβαρη-Συγγελίδη είναι διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας που είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Hyundai. Η κυρία Δάβαρη είναι κόρη του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Συγγελίδη, του οποίου οι δραστηριότητες εξαπλώνονται και στο real estate. Ήταν παντρεμένη με τον κ. Παναγιώτη Δάβαρη με τον οποίο έχουν αποκτήσει και δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και τον Δημήτρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όμιλος της οικογένειας Συγγελίδη, ο οποίος συνδιοικείται από τα δύο αδέρφια της κυρίας Δάβαρη, Ιωάννη και Πολυχρόνη Συγγελίδη, έχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των εταιρειών Citroen και Jeep αλλά είναι και κάτοχος αρκετών κτιρίων στην Αθήνα. Εξάλλου ο Όμιλος αναπτύσσει και κερδοφόρο δραστηριότητα στο real estate και στην αγορά των ΗΠΑ.http://kourdistoportocali.com/post/38217/bw'
Και εδώ η στρατηγική του παλιού καλού καιρού, όταν έκανε κουμάντο ο Δάβαρης...
'ΠΩΣ ΕΒΓΑΛΑ ΛΕΦΤΑ
Μελέτη, τόλμη και πρωτότυπες ιδέες
Απαντά ο κ. Πάνος Δάβαρης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/1998
Μελέτη, τόλμη και πρωτότυπες ιδέεςΟ κ. Πάνος Δάβαρης γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη, όπου και έκανε τις πρώτες του σπουδές. Στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ και φοίτησε στο Drake University Desmoines-Iowa οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Πήρε Bachelor στον τομέα business administration. Το 1990 ίδρυσαν μαζί με τη σύζυγό του τη Hyundai Ελλάς Π. και Ρ. Δάβαρη ΑΒΕΕ, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Hyundai Motor Company στην Ελλάδα.
Η δεκαετία του '90 έφερε στον ευρύτερο χώρο των αντιπροσώπων διεθνών αυτοκινητοβιομηχανιών μια ανανέωση προσώπων και συστημάτων αλλά και των παραδοσιακών μοντέλων οργάνωσης. Προς αυτές τις κατευθύνσεις κινήθηκε και ο κ. Πάνος Δάβαρης, επικεφαλής της εταιρείας Hyundai Ελλάς Π. και Ρ. Δάβαρη ΑΒΕΕ.
Ο κ. Πάνος Δάβαρης σε ηλικία 22 ετών πήρε στην Αμερική το Bachelor. Δεν σκέφθηκε όμως ούτε στιγμή να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Γύρισε αμέσως στην Ελλάδα και άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το εφηβικό του χόμπι που ήταν τα αυτοκίνητα. Η εμπειρία που απέκτησε την πρώτη δεκαετία της ενασχόλησής του τού επέτρεψε τον Αύγουστο του 1990 να ιδρύσουν μαζί με τη σύζυγό του κυρία Ρίτσα Δάβαρη τη δική τους εταιρεία, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Hyundai Motor Company στην Ελλάδα.
Κύριο μέλημά του ήταν να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει σύγχρονα προγράμματα, στηριγμένα σε σύγχρονες στρατηγικές και σε πολλές καινοτομίες. Είχε μια νέα αντίληψη για την αγορά αυτοκινήτου και μια διαφορετική εταιρική φιλοσοφία. «Στόχος μου ήταν και είναι» λέει «όχι απλώς η προώθηση και πώληση αυτοκινήτων, αλλά η λειτουργία με βάση μια διαφοροποιημένη επιχειρηματική πρόταση που εστιάζει στον τελικό αγοραστή και στον τελικό χρήστη προσφέροντας τον καλύτερο λόγο αξίας προς τιμή. Ετσι η εταιρεία μας αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μόνη ελληνική αντιπροσωπεία αυτοκινήτων πιστοποιημένη με ISO 9002 για την τεχνική εκπαίδευση, τις διαδικασίες παράδοσης και διακίνησης ανταλλακτικών και αυτοκινήτων, την πληρότητα σε ανταλλακτικά κλπ. Αλλά και το σύστημα διανομής της εταιρείας μας επιτρέπει στον εισαγωγέα και στον τελικό πελάτη την άμεση επαφή καθώς και την απευθείας τιμολόγηση, πράγμα που διασφαλίζει ενιαία τιμολογιακή πολιτική, άμεση παρακολούθηση της ζήτησης, τήρηση μηδενικού στοκ από τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο και άλλα οφέλη».
Στο πλαίσιο των διαφοροποιήσεών της η εταιρεία προώθησε, πολύ νωρίς και προτού οι τράπεζες αναπτύξουν ανάλογα προϊόντα, τα χρηματοδοτικά προγράμματα αγοράς αυτοκινήτων, όπως και τη μηδενική προκαταβολή. Εξηγώντας τις καινοτομίες που εφήρμοσε ο κ. Δάβαρης λέει: «Στον σκληρό επιχειρηματικό αγώνα των μεριδίων επικρατούν όχι αυτοί που ακολουθούν τις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά αυτοί που με οξυδέρκεια τις προβλέπουν και με δυναμισμό τις διαμορφώνουν. Αρχή μου είναι να μην περιμένω να αφουγκραστώ τους ρυθμούς της αγοράς για να κινηθώ, αλλά να μελετώ και να τολμώ την εφαρμογή νέων ιδεών που διαμορφώνουν τις τάσεις της αγοράς».
Τα χαρακτηριστικά της η εταιρεία του τα εμφάνισε από την πρώτη ημέρα της σύστασής της, με πρόθεση να επιβληθεί. «Θελήσαμε» λέει ο κ. Δάβαρης «να δημιουργήσουμε με κάθε πελάτη μας μια φιλική σχέση. Δεν μας ενδιέφερε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο και να φύγει, αλλά θελήσαμε να του διασφαλίσουμε απόλυτη εξυπηρέτηση και μετά την πώληση. Η πολιτική μας στον χώρο του αυτοκινήτου μας επέτρεψε το πρώτο πλήρες έτος παρουσίας μας στην ελληνική αγορά να καταλάβουμε ένα μερίδιο μεγαλύτερο του 4% και μια σειρά κατάταξης στις δέκα πρώτες αντιπροσωπείες εκ των 41 συνολικά που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Η άνοδος ήταν σταδιακή χρόνο με τον χρόνο».
Ποιες ήταν οι επιλογές που οδήγησαν στο θετικό αποτέλεσμα; «Εφαρμόσαμε μια στρατηγική που μας επέτρεψε να καθιερωθούμε μέσα σε ένα οξύτατα ανταγωνιστικό και ασταθές, λόγω των συχνών κυβερνητικών παρεμβάσεων, περιβάλλον. Εκτός από τη μεγιστοποίηση της ικανοποίησης του υποψήφιου πελάτη, είτε αυτός ήταν αγοραστής είτε χρήστης, δώσαμε έμφαση στη δημιουργία θετικής εικόνας του brand name 'Hyundai' και των ομώνυμων προϊόντων. Από εκεί και πέρα η στρατηγική μας υλοποιήθηκε μέσω μιας μεγάλης γκάμας μοντέλων-εκδόσεων με υψηλά επίπεδα εξοπλισμού, με ανταγωνιστική και επιθετική εμπορική πολιτική, με αξιόπιστο σέρβις, με την ανάπτυξη ενός αποκλειστικού δικτύου αντιπροσώπων πανελλαδικής κάλυψης» εξηγεί ο κ. Δάβαρης.
Και τα απτά αποτελέσματα αυτών των κινήσεων; «Το 1997 πουλήσαμε 11.692 αυτοκίνητα, έναντι 6.347 το 1996. Δηλαδή είχαμε μια αύξηση της τάξεως του 72% και κατακτήσαμε την τέταρτη θέση στον πίνακα των 41 αντιπροσωπειών. Επιπλέον το μοντέλο Accent με 8.774 πωλήσεις απέσπασε την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά, με σημαντική διαφορά, μεγαλύτερη των 1.000 αυτοκινήτων, από το δεύτερο.
Το Coupe στην πρώτη χρονιά παρουσίασής του στην ελληνική αγορά ανέβηκε στην πρώτη θέση στα σπορ με μερίδιο 42% και αυτό παρ' ότι δεν ήταν διαθέσιμο από την αρχή του έτους. Το πρώτο εξάμηνο του 1998 με την είσοδο του Atos η εταιρεία διεκδικεί πρωτεία με 9.253 αυτοκίνητα και ξεπερνά σε ποσοστό στην ελληνική αγορά το 9% κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο σύνολο των πωλήσεων. Επιπλέον το Accent διατηρεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τα πρωτεία του».
Κατόπιν αυτών των αποτελεσμάτων είναι φυσικό ο κ. Πάνος Δάβαρης να δηλώνει ότι τα πιστεύω του δικαιώθηκαν....
http://www.tovima.gr/relatedarticles/ar ... aid=101844'
-
Τώρα όμως;
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Τώρα όμως;τωρα -και χωρις να θελω να γινω κουραστικος- η hyundai εχει μεινει πισω σε τεχνολογικες εξελιξεις.
και μη μου πειτε για κυψελες υδρογονου κλπ. κλπ...
και στην Ελλαδα ας ειναι καλα η μεθοδος leasing η οποια δινει βαση πρωτιστος στην οικονομια κτησης-χρησης κατι το οποιο μαλλον δεν αποτελει προτεραιοτητα για τον μεσο -ιδιωτη- αγοραστη. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Τώρα όμως;
τωρα -και χωρις να θελω να γινω κουραστικος- η hyundai εχει μεινει πισω σε τεχνολογικες εξελιξεις.
και στην Ελλαδα ας ειναι καλα η μεθοδος leasing η οποια δινει βαση πρωτιστος στην οικονομια κτησης-χρησης κατι το οποιο μαλλον δεν αποτελει προτεραιοτητα για τον μεσο -ιδιωτη- αγοραστη.Τι σχεση εχει η τεχνολογικη εξελιξη στην Κορεα,με τον εισαγωγεα Δαβαρη;;;;;;;;;
Συνεχιζεις να κρινεις την εταιρεια με γνωμονα τον Ελληνα αντιπροσωπο;;; -
Εγώ ξέρω να πω πως αν είχε στην γκάμα της ένα μικρομεσαίο sedan (τύπου ACCENT), μία μικρή κουπεδιά (όπως τότε τις παλιές καλές εποχές), ένα μικρό κροσοβεράκι (τύπου Juke), κάποιο μικρό πολυμορφικό (π.χ. ix20) με επιλογή κινητήρων 1.4 ή 1.6 τότε θα πούλαγε πολύ καλά σε αρκετές χώρες κυρίως στην Ευρώπη.
Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μία εταιρία που κοιτάει πρώτα την αγορά των ΗΠΑ, οπότε πολλά μοντέλα της είναι 'τεράστια' σε όγκο και κινητήρες και από την άλλη στην χώρα μας έχουμε μία οικογένεια (Συγγελίδη) που έχουν μαζέψει ένα σωρό αντιπροσωπείες και προωθούν κυρίως τα Γαλλικά, Citroen/Peugeot.
Είναι φανερό που θα καταλήξει όλο αυτό το σκηνικό.
-
Αν θα πάει για λουκέτο δεν ξέρω... όμως κατά τα άλλα συμφωνώ. Το μαγαζί πέρνει μεθοδικά και σταθερά παρεία προς τον πάτο... Το θέμα μας είναι ότι πλέον δεν έχει τις τιμές που ώθησαν πολλούς στην αγορά Hyundai παλαιότερα και από την άλλη δεν δείχνει έτοιμη (αναφέρομαι στην εισαγωγική) να τοποθετήσει τη φίρμα εκεί που στοχεύει η μητρική εταιρεία.
Εμένα η απλή / απλοϊκή μου λογική λέει ότι κάποια στιγμή έρχεται η μητρική εταιρεία και τραβάει το αυτί του εισαγωγέα. Να μην την ενδιαφέρει **καθόλου ** η Ελληνική αγορά το βρίσκω παράλογο, έστω και απλά για λόγους γοήτρου και στατιστικής (η τέχνη του να παραποιείς τα δεδομένα για να φτάσεις στο συμπέρασμα που θέλεις).
Όπως ανέφερες και πιο πάνω: έστω με παραγγελία θα έπρεπε διαφορετικές εκδόσεις και μοντέλα να είναι διαθέσιμα. Προσωπικά το σκεφτόμαι πολύ να δώσω 15Κ για το i30 από το ράφι, ή να πάω σε κάτι λίγο πιο ακριβό (πχ Leon) που είναι πολύ πιο κοντά στην έκδοση που θέλω. Χρυσούς να τους κάνεις, ο εξοπλισμός δεν αλλάζει, για 1.6 diesel ούτε συζήτηση!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τώρα όμως;
τωρα -και χωρις να θελω να γινω κουραστικος- η hyundai εχει μεινει πισω σε τεχνολογικες εξελιξεις.
και στην Ελλαδα ας ειναι καλα η μεθοδος leasing η οποια δινει βαση πρωτιστος στην οικονομια κτησης-χρησης κατι το οποιο μαλλον δεν αποτελει προτεραιοτητα για τον μεσο -ιδιωτη- αγοραστη.- Τι σχεση εχει η τεχνολογικη εξελιξη στην Κορεα,με τον εισαγωγεα Δαβαρη;;;;;;;;;
- Συνεχιζεις να κρινεις την εταιρεια με γνωμονα τον Ελληνα αντιπροσωπο;;;
- με την υπαρχουσα γκαμα-τεχνολογια, ΤΙ να φερει στην Ελλαδα ο εισαγωγεας περαν απο αυτα που φερνει ηδη?
- δεν κρινω την εταιρια. αυτη κανει αυτο που μπορει να κανει. λιγα πραγματα δηλαδη σε σχεση με τον ανταγωνισμο ο οποιος εχει ξεφυγει. καθρεφτης αυτων που λεω -θεωρω πως- ειναι η ελληνικη αγορα. αν δεν υπηρχε το leasing θα σου ελεγα ποσες πωλησεις θα εκανε η hyundai. για την KIA δεν την αναφερω καν. ειναι σαν να μην υπαρχει.
Προσωπικά το σκεφτόμαι πολύ να δώσω 15Κ για το i30 από το ράφι, ή να πάω σε κάτι λίγο πιο ακριβό (πχ Leon) που είναι πολύ πιο κοντά στην έκδοση που θέλω. Χρυσούς να τους κάνεις, ο εξοπλισμός δεν αλλάζει, για 1.6 diesel ούτε συζήτηση!
αυτο ακριβως εννοω.
και μην μου πεις οτι συγκρινεται το i30 με το leon...με επιλογή κινητήρων 1.4 ή 1.6 τότε θα πούλαγε πολύ καλά σε αρκετές χώρες κυρίως στην Ευρώπη.
ΝΟΤ
μηπως εννοεις 1.4Τ και 1.6Τ (μην πω και 1.2Τ)?
btw περιμενω με ενδιαφερον να δω πως θα τραβηξει το νεο i20 με τον νεο 1.0Τ -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Προσωπικά το σκεφτόμαι πολύ να δώσω 15Κ για το i30 από το ράφι, ή να πάω σε κάτι λίγο πιο ακριβό (πχ Leon) που είναι πολύ πιο κοντά στην έκδοση που θέλω. Χρυσούς να τους κάνεις, ο εξοπλισμός δεν αλλάζει, για 1.6 diesel ούτε συζήτηση!
αυτο ακριβως εννοω.
και μην μου πεις οτι συγκρινεται το i30 με το leon...Κοίτα, νομίζω ότι συγκρίνεται και παρασυγκρίνεται. Όπως συγκρίνεται με όλα τα μικρομεσσαία, ξεκινώντας απο το C4 και καταλήγοντας σε premium μοντέλα...
Θέλω να πω ότι για κάθε υποψήφιο αγοραστή, διαφορετικές παράμετροι μετράνε με διαφορετικό βάρος. Μια από τις παραμέτρους είναι το κόστος και το value for money. Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι με βάση τη δική μου ιεράρχηση προτεραιοτήτων, το value for money του leon δεν είνα πολύ καλύτερο από του i30. Το γεγονός ότι δεν μπορώ να το παραγγείλω ακριβώς όπως το θέλω με τραβάει πίσω, γιατί υπερβαίνει κάποιες 'κόκκινες' γραμμές που είναι και της μοδώς να λέμε τώρα τελευταία..
Επίσης σε αυτό που επαναλαμβάνεις ότι η Hyundai έχει μείνει πίσω σε τεχνολογία σε σχέση με άλλους κατασκευαστές, δεν μπορώ να το καταλάβω: τι ακριβώς εννοείς και με τι συγκρίνεις τα εκάστοτε μοντέλα της. Και φυσικά ποιοι είναι οι κατασκευαστές που έχεις σαν μέτρο σύγκρισης?
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
με επιλογή κινητήρων 1.4 ή 1.6 τότε θα πούλαγε πολύ καλά σε αρκετές χώρες κυρίως στην Ευρώπη.
ΝΟΤ
btw περιμενω με ενδιαφερον να δω πως θα τραβηξει το νεο i20 με τον νεο 1.0ΤΔεν νομίζω ότι οι τούρμπο κινητήρες είναι πανάκεια. Άλλωστε ποτέ δεν ζούσαμε αγκαλιά με τούρμπο κινητήρες και με επιδόσεις 0-100 στα 8''.
Ελαφριά αμαξώματα (κάπου εκεί στα 1000kgr) μπορούν να κινηθούν άνετα με κινητήρες 1.400κυβικά/16V ή 1600/16v.
Φυσικά αν το βάρος ανέβει πάνω από 1300 κιλά τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.
Π.χ. θυμάμαι ότι το Accent του παλιού καλού καιρού ήταν 924 κιλά και είχε μια χαρά επιδόσεις. Όπως επίσης και όλα τα ατμοσφαιρικά που πέρασαν από τα χέρια μου μια χαρά πήγαιναν στο δρόμο.Οι τούρμπο κινητήρες υιοθετήθηκαν από Ευρωπαίους κατασκευαστές και σίγουρα ήταν 'κρυφός άσος' για αύξηση πωλήσεων. Ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο ένας ευρωπαϊκός τούρμπο κινητήρας (βενζίνης) μπορεί να συγκριθεί σε αξιοπιστία με τους παραδοσιακούς (δοκιμασμένους) ατμοσφαιρικούς.
Εγώ πάντως και επειδή έχω τούρμπο, η επόμενη επιλογή μου σίγουρα δεν θα έχει ως κριτήριο την ύπαρξη τούρμπο. Δεν με έχει τρελάνει. Μάλλον ποιο πολύ με έχει φοβίσει με όλα αυτά που ακούω εντός και εκτός ίντερνετ. -
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Όπως ανέφερες και πιο πάνω: έστω με παραγγελία θα έπρεπε διαφορετικές εκδόσεις και μοντέλα να είναι διαθέσιμα. Προσωπικά το σκεφτόμαι πολύ να δώσω 15Κ για το i30 από το ράφι, ή να πάω σε κάτι λίγο πιο ακριβό (πχ Leon) που είναι πολύ πιο κοντά στην έκδοση που θέλω. Χρυσούς να τους κάνεις, ο εξοπλισμός δεν αλλάζει, για 1.6 diesel ούτε συζήτηση!Εγώ έχω προσωπικό παράδειγμα. Έψαχνα με τον πατέρα μου (συνταξιούχος/70άρης) να πάρει αυτοκίνητο το 2009. Κολλημένος με τα sedan ήθελε από το Hyundai Matrix να γυρίσει σε sedan, σαν το Lantra που είχε. Τον πήγα στη Hyundai και KIA να δει το i30/Ceed. Φρίκαρε εντελώς. Καταρχήν του φάνηκαν πανάκριβα (κάπου στα 14000euro) και κατά δεύτερον ως κλασσικός έλληνας οικογενειάρχης που μεγάλωσε με sedan αμαξώματα, απογοητεύτηκε από τα 'αυγά' όπως αποκαλεί τα hatchback. Ούτε μέσα δεν μπήκε να δει πως είναι...
Τότε κατάλαβα ότι πρέπει να βρω sedan φτηνό, 1400cc/16V. Τον πήγα στην SEAT και μόλις είδε το Cordoba μπήκε μέσα και δεν ήθελε να βγει... Κόστισε μόλις 10500euro, φουλ εξτρά.
Κάπως έτσι παλιότερα η Hyundai πουλούσε το Accent και το Lantra με το κιλό.Τώρα τι να πουλήσει;
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Τώρα όμως;
και στην Ελλαδα ας ειναι καλα η μεθοδος leasing η οποια δινει βαση πρωτιστος στην οικονομια κτησης-χρησης κατι το οποιο μαλλον δεν αποτελει προτεραιοτητα για τον μεσο -ιδιωτη- αγοραστη.- Τι σχεση εχει η τεχνολογικη εξελιξη στην Κορεα,με τον εισαγωγεα Δαβαρη;;;;;;;;;
- Συνεχιζεις να κρινεις την εταιρεια με γνωμονα τον Ελληνα αντιπροσωπο;;;
- με την υπαρχουσα γκαμα-τεχνολογια, ΤΙ να φερει στην Ελλαδα ο εισαγωγεας περαν απο αυτα που φερνει ηδη?
- δεν κρινω την εταιρια. αυτη κανει αυτο που μπορει να κανει. λιγα πραγματα δηλαδη σε σχεση με τον ανταγωνισμο ο οποιος εχει ξεφυγει. καθρεφτης αυτων που λεω -θεωρω πως- ειναι η ελληνικη αγορα. αν δεν υπηρχε το leasing θα σου ελεγα ποσες πωλησεις θα εκανε η hyundai. για την KIA δεν την αναφερω καν. ειναι σαν να μην υπαρχει.
αυτο ακριβως εννοω.
και μην μου πεις οτι συγκρινεται το i30 με το leon...με επιλογή κινητήρων 1.4 ή 1.6 τότε θα πούλαγε πολύ καλά σε αρκετές χώρες κυρίως στην Ευρώπη.
ΝΟΤ
btw περιμενω με ενδιαφερον να δω πως θα τραβηξει το νεο i20 με τον νεο 1.0ΤΜπες και δες ix20,ix45,i40,accent,genesis,genesis coupe,equus κτλ
Ειπαμε......huyndai δεν ειναι ο Δαβαρης και η μιζερη ελληνικη αγορα και νοοτροπια! -
Αν σας παρηγορει μες τη χρονια εχω πετυχει 3 i30 coupe και ενα ix20.
HYUNDAI FORUM