-
Helloooo!Epsaksa kai den brika ena club gia accent!( An Yparxei Idi Sorry! ).Erotiseis, apories, beltioseis, kai idees gia to polyagapimeno mas accent dekta!!!!
-
Helloooo!Epsaksa kai den brika ena club gia accent!( An Yparxei Idi Sorry! ).Erotiseis, apories, beltioseis, kai idees gia to polyagapimeno mas accent dekta!!!!
-
-
Τα σνομπάρουν τα accent οι οδηγάρες. Ώρες ώρες βλέπω ανθρώπους που πάνε μια βδομάδα το χρόνο στα χιόνια και στην ύπαιθρο να έχουν κάτι τέρατα (σε ιπποδύναμη ή όγκο ή και τα δύο) και να τα 'σκοτώνουν' στην πόλη με ταχύτητες 50 χιλιομέτρων, άντε 100 στις 'μεγάλες' ευθείες της παραλιακής με τις πέντε λακούβες ανά 100 μέτρα.
Εγώ σε accent (μέσα 2000) έμαθα να οδηγώ, το ίδιο κι η γυναίκα μου. Του αλλάξαμε τα φώτα στις γρατζουνιές και τα βαθουλώματα (μόνο η οροφή έμεινε τελείως ανέπαφη), αλλά τι μας ένοιαζε; Με 300 χιλιάρικα για φαναρτζή+άλλες 65.000 για δίσκο+100.000 για αναρτήσεις (όχι ότι έπαθαν κάτι σοβαρό, περισσότερο για βελτίωση έγινε η δαπάνη) έγινε καινούριο. Τρομερά ευκολοδήγητο, πραγματικό βούτυρο οι ταχύτητες. Ορατότητα γηπέδου, άνεση για 4 άτομα, ΟΧΙ ΒΛΑΒΕΣ (πλην εκείνων που προξενήσαμε από την ατζαμοσύνη μας-πχ δίσκος), αρκετά οικονομικό, με τον αερόσακο και το aircondition στάνταρ.
Όταν αγοράσαμε δεύτερο αυτοκίνητο (κρατώντας το παλιό), πήραμε ένα...άλλο accent (τέλος 2001-με δυο αερόσακους, ABS, A/C, Ρ/Κ, μεταλλικό χρώμα, φώτα ομίχλης, ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέφτες) με το αστρονομικό ποσό των...3.128.000 το τρίθυρο-το 5θυρο έκανε 200.000 παραπάνω).
Όταν το δώσω (?) θα στενοχωρηθώ πολύ. -
Δεν ειπε κανεις οτι το αξεντ Δεν ειναι ΚΑΛΟ Για τα λεφτα του, (ΒΑΛΙΟΥ ΦΟΡ ΜΑΝΕ'Ι') !!!
αυτο που ειναι ομως αποδεκτο, ειναι οτι δεν ειναι και κανενα αμαξι καλοστημενο στο δρομο... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τα σνομπάρουν τα accent οι οδηγάρες.Λογικότατο να το σνομπάρουν αφού δεν είναι φτιαγμένο γι αυτούς...Αυτό που θέλεις προφανώς είναι να ειρωνευτείς τους 'δήθεν' της υπόθεσης...Αυτοί σίγουρα υπάρχουν, αλλά άλλο τόσο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν και πραγματικές οδηγάρες (με ό,τι ορισμό δίνει ο καθένας)...Ε αυτοί καλά κάνουν και το σνομπάρουν γιατί πολύ απλά δεν ικανοποιεί τις ανάγκες τους για αυτοκίνηση...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τα σνομπάρουν τα accent οι οδηγάρες.
Αυτό που θέλεις προφανώς είναι να ειρωνευτείς τους 'δήθεν' της υπόθεσης...
Προφανώς. Αν το αυτοκίνητο για κάποιους είναι μέσο επίδειξης, ας βρουν άλλον τρόπο για να επιδειχθούν. Όχι τίποτα άλλο, αλλά όταν βλέπω μερικούς να κάνουν σφήνες μπροστά μου σαν δαμάλια επειδή κάποιος τους είπε στη διαφήμιση ότι με το τάδε μοντέλο 'θα βγουν μπροστά' ή ότι η κυρά θα πέσει στα πόδια τους, μου δίνει στα νεύρα.
Θυμάμαι χαρακτηριστικό έναν τύπο με τζιποειδές στην τηλεόραση: είχε κλείσει ένα βουνό από τα χιόνια και αυτός τα είχε βάλει με τον τροχονόμο που του απαγόρευε να συνεχίσει γιατί δεν είχε αλυσίδες. Και του απαντάει αυτός 'Έχω εργαλείο 10 εκατομμυρίων σου λέω! Πάει παντού!'.Βέβαια έχω μια αφελή απορία: ένα αυτοκίνητο των 150-200 ίππων που αναπτύσσει ταχύτητα 200 χ.α.ώ. για πλάκα, που ακριβώς στην Ελλάδα περιμένει να το οδηγήσει ο κάτοχός του; Γιατί αν εξαιρέσεις λίγα τμήματα της εθνικής οδού, πουθενά αλλού δεν μπορείς να τρέξεις τόσο στους ελληνικούς δρόμους με ασφάλεια. Και από την άλλη πουθενά δεν επιτρέπεται να τρέξεις με περισσότερα από 120-140 χιλιόμετρα. Η λογική μου λέει ότι για να κάνει 'απόσβεση' ο τύπος, θα το τρέξει σε κατοικημένη περιοχή ή σε ακατάλληλο δρόμο θέτοντας σε προφανή κίνδυνο τη ζωή άλλων οδηγών και πεζών. Αυτό δεν είναι εγκληματικό; Θα κάνω λάθος αν χαρακτηρίσω ειρωνικά οδηγάρες τους κυρίους που με ενδεχόμενο δόλο (όχι αμέλεια) προκαλούν δράματα κάθε τρεις και λίγο; Γιατί οδηγάρα μπορείς να είσαι σε μια πίστα, εντός δρόμου όμως πρέπει να σεβαστείς και τους άλλους.
Για το accent τώρα: δεν έχω κάνει βελτιώσεις στο αυτοκίνητο, ίσως κάτι του βάλω όταν ζητήσω το κάτι παραπάνω. Εκτός από τα οπτικά καλούδια (που δεν με πολυσυγκινούν), τι θα προτείνατε για ένα τέτοιο αυτοκίνητο (αναρτήσεις του έβαλα ήδη);
-
File manosk ena accent den leei na to peirakseis kai poli poli.Me me tetrada zantes mia diakritiki aerotomi kai to poli poli me me diaforetiki maska ginete akoma pio omorfo alla oxi paratrabigmeno (karagkiozis!!!).
Apo ekei kai pera an thes na to beltioseis mixanika allakse mono anartiseis ( pou les oti idi exeis allaksei kai plz pes mas poso sou bgike) kai an mporeis, na allakseis kapos to kibotio, giati ektos pou parousiazei an 2 xronia peripou kapoia problimata, den einai kai oti kalytero tha mporouse na exei ayto to amaksi. -
Ο χρήστης stathikas έγραψε:
File manosk ena accent den leei na to peirakseis kai poli poli.Me me tetrada zantes mia diakritiki aerotomi kai to poli poli me me diaforetiki maska ginete akoma pio omorfo alla oxi paratrabigmeno (karagkiozis!!!).
Apo ekei kai pera an thes na to beltioseis mixanika allakse mono anartiseis ( pou les oti idi exeis allaksei kai plz pes mas poso sou bgike) kai an mporeis, na allakseis kapos to kibotio, giati ektos pou parousiazei an 2 xronia peripou kapoia problimata, den einai kai oti kalytero tha mporouse na exei ayto to amaksi.Όπως έγραψα παραπάνω, οι οπτικές/εμφανισιακές τροποποιήσεις δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Όμως σε θέματα ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς είναι νομίζω χρήσιμο να εξαντλούνται οι εντός λογικών πλαισίων δυνατότητες τροποποίησης.
Για ζάντες έχω μάθει ότι δεν πρέπει να βάλει κάποιος μεγαλύτερες από 14άρες, δεν βοηθούν στη σταθερότητα και κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στη σταθερότητα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
Αναρτήσεις:
στην περιοχή μου και στις συνηθισμένες μου διαδρομές πέφτω σε πολλές λακούβες, χώρια τα ορισμένες φορές αναπόφευκτα ανεβάσματα σε πεζοδρόμια. Οι αναρτήσεις του accent μου, που είναι από τη μάνα τους μέτριες, είχαν χαλαρώσει πολύ. Ήταν αρκετά άνετες στα σκαμπανεβάσματα, όμως στις στροφές...χμμμμ
Είχα τρεις επιλογές: να βάλω Bilstein, ΚΥΒ ή κάποια παρεμφερή φίρμα ή 'αυτοσχέδιας' κατασκευής. Τις πρώτες δεν τις πήρα (αν και δεν είχαν σημαντική διαφορά στην τιμή από τις ΚΥΒ) γιατί δεν υπήρχε μοντέλο για το δικό μου accent και γιατί με απέτρεψαν κάποιοι πιο σχετικοί από εμένα λέγοντάς μου ότι είναι σκληρές για τη μετακίνηση σε πόλη. Τελικά έβαλα μαλακές αναρτήσεις της ΚΥΒ (η οποία προμηθεύει και την Toyota), σταθερότερες οπωσδήποτε στις στροφές από τις παλιές και με σαφή βελτίωση στο φρενάρισμα. Με την εργασία και όλα τα σχετικά μου κόστισαν περίπου 340 ευρώ.
Κιβώτιο: τον δίσκο τον άλλαξα με 200 ευρώ φιλική τιμή μαζί με την εργασία με έναν Velo, που πρέπει να είναι ίδιος με αυτόν που βάζει η εταιρεία. Το κιβώτιο πόσο πάει, ξέρεις; Και σε τι ακριβώς βοηθάει; -
Ego otan allaksa kibotio mou bgike peripou 600-650 euro.Exeis mikroteres apostaseis stis sxeseis ( => kai kala agonistiko style ), giati ontos sta hyundai i proti einai sto tamplo kai i deytera sto piso kathisma.
-
Αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι (;) με το accent.
Όταν πηγαίνω να βάλω όπισθεν, αυτή μερικές φορές δεν κουμπώνει αν το αυτοκίνητο δεν κυλήσει λίγο μπροστά. Είναι σαν να πρέπει να μετακινηθεί κάτι ελάχιστα, ώστε να βρει θέση κάτι άλλο και να μπει στη θέση του.Δεν είναι σημαντικό, αλλά μου δημιουργεί πρόβλημα κυρίως στο παρκάρισμα όταν έχω κολλήσει στον μπροστινό, αφού θέλω να προχωρήσω μερικά εκατοστά για να πάω μετά πίσω. Σ' αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ζορίσω πολύ τον λεβιέ για να βάλω όπισθεν. Ξέρει κανείς τι παίζει;
-
Δοκίμασε νά ξανά-αποσυμπλέξεις μία φορά ακόμα(ενώ δέν έχει πάρει τήν όπισθεν) καί ξαναδοκίμασε.
-
Το κάνω αυτό αλλά ούτε μετά από αρκετές προσπάθειες δεν κουμπώνει σωστά. Και αν δοκιμάσω να κινήσω το αυτοκίνητο αρχίζει να τρώγεται ο δίσκος, άρα κάτι ίσως παίζει μ'αυτόν. Τέλος πάντων, μακάρι να είναι αυτό το μεγαλύτερο μηχανικό πρόβλημα που θ'αντιμετωπίσω με το accentάκι.
-
Hyundai Accent Clubs:
http://clubs.pathfinder.gr/accent =>ελληνικό
http://clubaccent.org/forum/ => διεθνές
http://www.clubaccentquebec.com/ => στα γαλλικάΤα greeklish καλό θα ήταν να περιοριστούν.
-
Ευχαριστώ eizo, θα τα κοιτάξω.
-
αν κανεις το κολπο Αποσυμπλεξη-συμπλεξη-2α-οπισθεν??? Ουτε ετσι μπαινει??
-
Αποσύμπλεξη - σύμπλεξη - 2α και μετά όπισθεν....
μμμ...θα το δοκιμάσω -
manosk όταν δεις ότι δεν σου παίρνει την όπισθεν, άσε συμπλέκτη, ξαναπάτα και θα στην πάρει.
Πολύ καλό site με μπόλικο υλικό είναι και το forum του HyundaiPerformance:
http://www.hyundaiperformance.comΕπίσης από ελληνικής πλευράς, πέρα από την πολύ καλή προσπάθεια του Μάνου στο pathfinder, στο TFRC έχουμε δημιουργήσει την δική μας ενότητα Hyundai. Για περισσότερα:
http://www.tfrc.gr/forum/forumdisplay.php?f=24 -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
manosk όταν δεις ότι δεν σου παίρνει την όπισθεν, άσε συμπλέκτη, ξαναπάτα και θα στην πάρει.Πολύ καλό site με μπόλικο υλικό είναι και το forum του HyundaiPerformance:
http://www.hyundaiperformance.comΕπίσης από ελληνικής πλευράς, πέρα από την πολύ καλή προσπάθεια του Μάνου στο pathfinder, στο TFRC έχουμε δημιουργήσει την δική μας ενότητα Hyundai. Για περισσότερα:
http://www.tfrc.gr/forum/forumdisplay.php?f=24ΟΚ, θα το δοκιμάσω κι αυτό (δεν αποκλείεται να μην άφηνα τον συμπλέκτη καθόλου). Πάντως δεν είναι τόσο συχνό το φαινόμενο, σήμερα δεν μου το έκανε καθόλου αν και το ήθελα για να δοκιμάσω τις λύσεις που προτείνατε.
Αναρρωτιέμαι ποιο είναι το πιο συνηθισμένο μηχανικό πρόβλημα που συναντάται στα accent για να έχω το νου μου. Έως σήμερα μόνο μια ασφάλεια έχει καεί (του κεντρικού κλειδώματος) και δυο-τρία λαμπάκια. Α, και η μπαταρία τα έπαιξε μετά από 3,5 χρόνια.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
manosk όταν δεις ότι δεν σου παίρνει την όπισθεν, άσε συμπλέκτη, ξαναπάτα και θα στην πάρει.
Πολύ καλό site με μπόλικο υλικό είναι και το forum του HyundaiPerformance:
http://www.tfrc.gr/forum/forumdisplay.php?f=24ΟΚ, θα το δοκιμάσω κι αυτό (δεν αποκλείεται να μην άφηνα τον συμπλέκτη καθόλου). Πάντως δεν είναι τόσο συχνό το φαινόμενο, σήμερα δεν μου το έκανε καθόλου αν και το ήθελα για να δοκιμάσω τις λύσεις που προτείνατε.
Αναρρωτιέμαι ποιο είναι το πιο συνηθισμένο μηχανικό πρόβλημα που συναντάται στα accent για να έχω το νου μου. Έως σήμερα μόνο μια ασφάλεια έχει καεί (του κεντρικού κλειδώματος) και δυο-τρία λαμπάκια. Α, και η μπαταρία τα έπαιξε μετά από 3,5 χρόνια.
Πολύ καλά δηλ...σε Alfa 156 φίλου μου τα έπαιξε σε 3 χρόνια!
Τα Hyundai είναι πολύ τίμια αυτοκινητάκια..
HYUNDAI FORUM