-
μεσα δεν ακουγεται τιποτα....βαλβολινες τσεκαρε και ειπε οτι ειναι κομπλε...εννοειτε οτι θα το παω και αλλου και τοτε να δουμε ποιος θα γδαρει ποιον....ρωτησα για μουαγιε και η αντιπροσωπεια μου ειπε 316 εκαστος!!!αυτος ειπε 256,ο κορεατης 145 και η kmb 80!!!Μιλαω σκετα ανταλλακτικα χωρις εργασια.Αντε τωρα να καταλαβεις ποσο σε κλεβει ο εκαστοτε πουθενας σε αυτη την Ελλαδα....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
επειδη τα αλλαξα-αγορασα σχετικα προσφατα......
λαδια 10w/40 25 ευρω
φιλτρο λαδιου 6 ευρω
φιλτρο αερα 6 ευρω
φιλτρο βενζινης 10 ευρω
μπουζι 16 ευρω
ΣΥΝΟΛΟ 63ευρω.......Xοντρικά 30 λάδια, 30 ανταλλακτικά, άντε και 20-30 γτ αγαπάς τον μηχανικό σου
Που να δεις μια εποχή που η αντιπροσωπεία ζήταγε 200 ευρώ για ένα τέτοιο service, ακομα θυμάμαι το βλέμμα του πατερα μου όταν άκουσε αυτό το νούμερο από τα νούμερα!αναζητηση ανταλλακτικων και εργασιας Νο2...
τηλεφωνο το πρωι σε 2 εξειδικευμενα συνεργεια και τα αποτελεσματα ειναι ακομα πιο δραματικα!
ο πρωτος ζητησε 160 ευρω και
ο δευτερος 165...
αμφοτεροι ζητησαν να γινει επικοινωνια 2-3 μερες νωριτερα για ραντεβου επειδη... πνιγονται στην δουλειαGGAB ευχαριστω θα το κοιταξω αυτο.
30 για λάδια , 30 για ανταλλακτικά και 100 για τον κόπο τους, τι διάολο εξειδικευμένοι είναι!
Άσε! Ξέρεις τι κόπο θέλει να αλλάξεις φίλτρο βενζίνης; Που το βάζεις το φίλτρο αέρα, εκεί να δεις κόπο, ιδρώτας ποτάμι, αυτά τα κλίπς του φιλτροκουτιού θέλουν πολύ κόπο να τα ανοίξεις!λοιπον πηγα το i10 για το σερβις των 5 χρονων(55000 χλμ) και μου ειπε οτι να μην αλλαξω ακομα τους ιμαντες.Εκανα το σερβις συν πισω τακακια και με καρτα καυσαεριων συνολο 138 ευρω.Επειδη καμια φορα κολαει η πρωτη το τσεκαρε και μου ειπε οτι ειναι πλατο!Αστο λιγο ακομα και οταν ψιλοπατιναρει τα αλλαζεις κομπλε δισκο -πλατω-ρουλεμαν-βαλβολινες+εργασια 270!!!!!Και τελος ακουσε ενα γδαρσιμο στους πισω τροχους και μου ειπε οτι σε λιγο θα θελω μουαγιε και στους 2 τροχους και κανουν κομπλε + εργασια 630!!!!!!!!Ακουω σχολια......
Ξεκίνα όπως σου είπε ο GGAB με βαλβολίνες, κάπως έτσι έκανα και γω και είδα διαφορά η οποία ολοκληρώθηκε με την αλλαγή του δίσκου. Το μουαγιέ ψάξτο γτ το ποσό που σου ζητάνε είναι αστρονομικό, αν είναι αυτό η αιτία, αν θέλει άλλαγμα, αν, αν....... Μάρκες όπως FAG και SKF που θεωρούνται μεγάλοι κατασκευαστές ρουλεμάν τα έχουν περι τα 150 έκαστο, τιμές εξωτερικού βέβαια. Κοίτα κι αυτό http://www.nt.gr/?Section=AUTO&carmodel ... rgroup=654 .
-
Τι λετε ρε παιδια στο ceed αλλαξα μπουζι φιλτρα λαδια (γνησια επειδη ειναι στην εγγυηση) και πληρωσα 136 ευρω σε εξειδικευμενο. Κατι λιγοτερα δινω και για το accent. Ψαξτε καλυτερα.
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
Τι λετε ρε παιδια στο ceed αλλαξα μπουζι φιλτρα λαδια (γνησια επειδη ειναι στην εγγυηση) και πληρωσα 136 ευρω σε εξειδικευμενο. Κατι λιγοτερα δινω και για το accent. Ψαξτε καλυτερα.Πληρώνεις την εξειδίκευση! Εγώ 90 στο Αccent με γνήσια ανταλλακτικά και μη σου πω πολλά είναι, φυσικά όχι σε......'εξειδικευμένο'.
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Τι λετε ρε παιδια στο ceed αλλαξα μπουζι φιλτρα λαδια (γνησια επειδη ειναι στην εγγυηση) και πληρωσα 136 ευρω σε εξειδικευμενο. Κατι λιγοτερα δινω και για το accent. Ψαξτε καλυτερα.
Πληρώνεις την εξειδίκευση! Εγώ 90 στο Αccent με γνήσια ανταλλακτικά και μη σου πω πολλά είναι, φυσικά όχι σε......'εξειδικευμένο'.
Κατσε ρε συ......Μονο τα Εneos τα λαδια εχουν 40€. Βαλε φιλτρο αερος, λαδιου, καμπινας, βενιζινης, υγρα φρενων, μπουζι, καθαριστικο παρμπριζ. Επισης συμπληρωνει υγρα, ξυδια κτλ, καθαριζει και ρυθμιζει πισω φρενα, απολυμανση a/c- ελεγχος φρεον, το βαζει στο διαγνωστικο και κανει 5-6 αλλες ιστοριες. Δεν ειναι δα και 10 λεπτα υποθεση για να σου χρεωσει 10€ εργασια!
ΥΓ: Αναφερομαι στο accent
-
Ο χρήστης yamaha13 έγραψε:
Πληρώνεις την εξειδίκευση! Εγώ 90 στο Αccent με γνήσια ανταλλακτικά και μη σου πω πολλά είναι, φυσικά όχι σε......'εξειδικευμένο'.
Κατσε ρε συ......Μονο τα Εneos τα λαδια εχουν 40€. Βαλε φιλτρο αερος, λαδιου, καμπινας, βενιζινης, υγρα φρενων, μπουζι, καθαριστικο παρμπριζ. Επισης συμπληρωνει υγρα, ξυδια κτλ, καθαριζει και ρυθμιζει πισω φρενα, απολυμανση a/c- ελεγχος φρεον, το βαζει στο διαγνωστικο και κανει 5-6 αλλες ιστοριες. Δεν ειναι δα και 10 λεπτα υποθεση για να σου χρεωσει 10€ εργασια!
ΥΓ: Αναφερομαι στο accent
Άν αναφέρεσαι στα ENEOS 10w40 έχουν 32-35 ευρώ τα 4λιτρα, φιλτρο καμπίνας το άλλαξα πέρσι με το παλιό να είναι απο το εργοστάσιο . Μπουζί δεν αλλάζω κάθε 6-7000 χιλιόμετρα που κάνω το χρόνο πλέον και πολλά λέω, αν και πέρσι τα είχα αλλάξει με τόσα! Καθαριστικό παρμπριζ το έχω βάλει εδώ και χρόνια, δε το πολυχρησιμοποιώ, έχει μπόλικο ακόμα! Να ομολογήσω το κλιματιστικό δε το έχω κοιτάξει ποτέ εδώ και 10 χρόνια, πάντως δουλεύει μια χαρά, όχι ότι το χρησιμοποιώ συχνά για κανα ταξίδι μόνο το καλοκαίρι και κάποιες φορές σε ανάγκη, μόνο πόσο αυξάνει την κατανάλωση και 'βαραίνει' το αμάξι φτάνει να μη το χρησιμοποιώ!
Άρα τι μένει; Φίλτρα Λάδια Εργασία και πολλά του είναι, τα υπόλοιπα που προανέφερες σε καινούριο στην αντιπροσωπεία και στην εγγύηση μετά βλέπουμε, όχι σε Accent 12 ετών!
Καλή Ανάσταση! -
Παιδια, εχω το ι20, 1250 κυβικα
εκανα το ετησιο σερβις κ μου βαλε λαδια ΕΝΕΟΣ 10-30, 100% συνθετικα.
Πως τυχαινει κ κοιταω το manual και βλεπω οτι τα 10-30 δεν ενδεικνυνται καν για την Ευρωπη.
Λετε να κανε λαθος;
Εχει κανεις ι20 να μας πει τι του βαζουν;
-
Πού έκανες service?
Πάντως και σε επίσημο συνεργείο στο Ίλιον που ρώτησα, βάζουν 10/30 και δε ξέρω γιατί...
Μάλλον έχουν μεγαλύτερο κέρδος με αυτό το λάδι, τί να πώ... -
Εκει στο Ιλιον την εκανα, στην επισημη αντιπροσωπεια(ονοματα να μην λεμε ) που οι ανθρωποι ειναι εξαιρετικοι επαγγελματιες, το ξερει αλλωστε αυτο ολο το λεκανοπεδιο Αττικης!
τι να πω μωρε...τα παμε στις αντιπροσωπειες για να χουμε ησυχο το κεφαλακι μας και διαπιστωνω εκ των υστερων αλλα πραγματα
δεν ξερω τι να πω...μπορει κ να ναι και τα 10-30 συμβατα με τις προδιαγραφες, αν και το manual αλλα λεει...
-
Ο χρήστης tasos27_28 έγραψε:
Εκει στο Ιλιον την εκανα, στην επισημη αντιπροσωπεια(ονοματα να μην λεμε ) που οι ανθρωποι ειναι εξαιρετικοι επαγγελματιες, το ξερει αλλωστε αυτο ολο το λεκανοπεδιο Αττικης!
...Aς τους ρωτήσει ρε παίδες κάποιος, για ποιό λόγο τα βάζουν ενώ δεν προβλέπονται από τον κατασκευαστή.
Είμαι περίεργος να ακούσω την απάντηση -
μη τα μπερδευουμε τα πραγματα......τα λαδακια ειναι εντος προδιαγραφων του κινητηρα και το manual αναφερει οπως λεει ο φιλος,οτι δεν κανουν για την ευρωπη!!!τα ισοπεδωνει ολα,ειμαστε το ιδιο εδω με τη Νορβηγια;;;;;
μαλλον τα θεωρει λεπτα για τις θερμοκρασιες μας,αλλα ειναι fullsynth και ενα κλικ πριν το 10w/40 που εβαζε η hyundai εδω και 20 χρονια...... -
Πωλείται το ix 20 στην ελλάδα??
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Πωλείται το ix 20 στην ελλάδα??οχι.
στις αλλοδαπες ομως θα το βλεπεις μαλλον συχνα... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οχι.
στις αλλοδαπες ομως θα το βλεπεις μαλλον συχνα...Γι'αυτό ρώτησα γιατί είναι πολύ ωραίο. Και με ρωτάει φίλος που ενδιαφέρεται να το αγοράσει.
-
Ειναι πολύ κουτσουρεμένη η γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων στην ελλαδα...σε βαθμό να χαντακωνονται πωλήσεις και γενικότερα η μάρκα. Υπάρχουν μοντέλα που σίγουρα θα είχαν μερίδιο στην αγορα.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οχι.
στις αλλοδαπες ομως θα το βλεπεις μαλλον συχνα...Υπαρχει ΕΝΑ στα κεντρικα της Hyundai κοντα στην Ελευσινα! Το ειδα σημερα στο παρκινγκ τους!!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
οχι.
στις αλλοδαπες ομως θα το βλεπεις μαλλον συχνα...Υπαρχει ΕΝΑ στα κεντρικα της Hyundai κοντα στην Ελευσινα! Το ειδα σημερα στο παρκινγκ τους!!
Πάντως ο Δάβαρης δεν το εισάγει, προτίμησε να φέρει μόνο το 'αδελφάκι' του Kia Venga. To είχα δει κάποτε από κοντά, από χώρους πολύ καλό...
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/a ... yundai-kia
-
Χαίρετε, επειδή με ενδιαφέρει πολύ, υπάρχει κάποιος συμφορουμιτης που να έχει οδηγήσει (προφανώς το έχει αγοράσει) i30 ΒΕΝΖΙΝΗΣ 1.4 100 άλογα να μου πει γνώμες για τον κινητήρα και γενικότερα την οδηγική συμπεριφορά. Οδηγησα σε τεστ το diesel αλλά επειδή ενδιαφέρομαι αποκλειστικα για βενζίνη θα ήθελα κάποιον που το έχει να μου πει γνώμη για τον βενζινοκινητηρα
Σας ευχαριστω -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μαζι με το σερβις 300
και παλι πολλα ειναι...........αντε να δωσεις φουσκομενα 220!
στα 45.000 χιλιόμετρα που έκανα το μεγάλο σέρβις περιλάμβανε και τους ιμάντες (όλους). το σέρβις έγινε απο την autopoint γιατί ήταν ακόμα στην εγγύηση το αμάξι και στοιχισε 311€. στα 90.000 χιλιόμετρα που ήταν η ώρα για το δεύτερο μεγάλο σέρβις το έκανα σε συνεργείο φίλου μου (μετά τα 5 χρόνια της εγγύησης εκεί το πάω μόνο) και το κόστος ήταν 310€. η τιμή είναι απολύτως λογική γιατι το μεγάλο σέρβις περιλαμβάνει πολλά πράγματα ..... λάδια, ξίδια, μπουζί μπουζοκαλώδια, τακάκια, καθαρισμός ταμπούρων, φίλτρα (ολα), ιμάντες, μάκτρα υαλοκαθαριστήρων, ρύθμιση κάθετης προβολής φώτων, ηλεκτρονικός έλεγχος λειτουργίας κινητήρα, έλεγχος air condition ο οποίος δεν είναι ένα απλό** 'άνοιξε να δούμε αν δουλεύει το κρύο'** αλλά μια διαδικασία η οποία κράτησε τουλάχιστον μισή ώρα επάνω σε ειδικό μηχάνημα το οποίο ελέγχει αυτόματα το ψυκτικό υγρό του κυκλώματος (αναπλήρωση, έλεγχος πίεσης κλπ). και φυσικά όλοι οι άλλοι έλεγχοι που γίνονται στα μικρά σέρβις.....
HYUNDAI FORUM