-
Καλησπέρα σας! Είμαι καινούργια στην παρέα του φόρουμ και θα ήθελα την βοηθειά σας. Σκέφτομαι για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου και μου αρέσει πολύ το καινούργιο Hyundai i10. Τα βασικά γενικά που χρειάζομαι από ένα αυτοκίνητο είναι:
-Να είναι γενικά μικρό και μαζεμένο λόγω το ότι ζω σε περιοχή με πολύ δύσκολο παρκάρισμα.
-Να είναι μην χρειάζεται συνεργείο κάθε λίγο και λιγάκι, και να έχει χαμηλή κατανάλωση γενικά καθώς και τέλη μέχρι 120ε (αυτός είναι και ο λογός που απορρίπτεται για μένα το hyundai i20, αν και μου αρέσει γενικά πολύ )
-Τέλος με το αμάξι σε γενικές γραμμές κινούμαι στα προάστια (μέσα στο κέντρο δεν κάνω τον κόπο να το οδηγήσω), αλλά 4-5 φορές τον χρόνο κάνω και κανά ταξίδι αρκετά μακρυα. Αντέχει σε εθνικές ή ζορίζεται?
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, κάθε κριτική δεκτή! -
μια χαρα ειναι το i10 αλλα αν θες για χρηση ΚΑΙ εκτος πολης παρε το 1.2cc......
-
Ο χρήστης Fany έγραψε:
Καλησπέρα σας! Είμαι καινούργια στην παρέα του φόρουμ και θα ήθελα την βοηθειά σας. Σκέφτομαι για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου και μου αρέσει πολύ το καινούργιο Hyundai i10. Τα βασικά γενικά που χρειάζομαι από ένα αυτοκίνητο είναι:
-Να είναι γενικά μικρό και μαζεμένο λόγω το ότι ζω σε περιοχή με πολύ δύσκολο παρκάρισμα.
-Να είναι μην χρειάζεται συνεργείο κάθε λίγο και λιγάκι, και να έχει χαμηλή κατανάλωση γενικά καθώς και τέλη μέχρι 120ε (αυτός είναι και ο λογός που απορρίπτεται για μένα το hyundai i20, αν και μου αρέσει γενικά πολύ )
-Τέλος με το αμάξι σε γενικές γραμμές κινούμαι στα προάστια (μέσα στο κέντρο δεν κάνω τον κόπο να το οδηγήσω), αλλά 4-5 φορές τον χρόνο κάνω και κανά ταξίδι αρκετά μακρυα. Αντέχει σε εθνικές ή ζορίζεται?
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, κάθε κριτική δεκτή!Aν το πάρεις μόνο σε 1.2 με τα 85 άλογα,το 1.1 δεν πάει βήμα,θα σέρνεται και θα καίει παραπάνω αν ζορίζεται.Η πλούσια έκδοση 1.2 έχει κάτω από 10000€ ,αλλά το μόνο σοβαρό κακό στο i10 είναι οι μόνο 2 αερόσακοι .Γιατί δεν κοιτάς και το νέο kia picanto 1.2 spice,το αδερφάκι του ?Πιο καινούριο(ήρθε τέλη του 2011,ενώ το i10 είναι από το 2008),με πλουσιότερο εξοπλισμό(6 αερόσακους,bluetooth,αυτόματα φώτα,χειρηστήρια στο τιμόνι),μεγαλύτερη εγγύηση 7 έτη αντί 3 του i10,πιο σύγχρονο και νεανικό σχεδιαστικά.Μηχανολογικά είναι τα ίδια.Το picanto 1.2 spice κάνει 10100€ με όλες τις εκπτώσεις.Αλλιώς κοίτα και το νέο skoda citigo 1.0 75ps.Αν δεν σε ενοχλεί το 3-θυρο αμάξωμα υπάρχει και το ford ka 1.3 diesel trend plus(10800€).Σαν ντίζελ καίει πολύ λίγο,άσε που είναι και ομορφούλι για τις γυναίκες!
-
Πολύ εμπεριστατωμένη απάντηση ευχαριστώ! Θα ήθελα βασικά με 5 πόρτες, γιατί τόσα χρόνια με το 3θυρο μας Suzuki Alto του '99 βαρεθήκαμε τα 3θυρα! Τώρα για το i10 έτσι και αλλιώς το 1,2 σκέφτομαι να πάρω εφόσον το θέλω και για ταξίδια εκτός Αθηνών. το 1000άρι δεν τραβάει τόσα χρόνια το ξέρω καλά με το Altaκι μας! (αν και δεν έχω παράπονο 12 συνεχόμενα χρόνια κάθε χρόνο ταξίδι εκτος Αθηνών και άντεξε! )
Το Kia Picanto είναι η 2η και πολύ κοντινή επιλογή μου μαζί με το i10 (βολεύει και η κοντινή μου αντιπροσωπεία που είναι μαζί Kia-Hunday). Όμως έχω ακούσει και διαβάσει στο φόρουμ ότι το Picanto έχει πιο αμφίβολη ασφάλεια από to i10, και επίσης χειρότερα φρένα και αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης . Δεν ξέρω αν έχει γνώμη πάνω στο θέμα, αληθεύουν όλα αυτά?
Το Citigo το είδα στην σελίδα της Skoda και μου άρεσε πάρα πολύ. όμως το site δεν έχει καθόλου τιμές. Ξέρει κανείς πόσο πάνε γενικά οι τιμές στις εκδόσεις? -
Ο χρήστης Fany έγραψε:
Πολύ εμπεριστατωμένη απάντηση ευχαριστώ! Θα ήθελα βασικά με 5 πόρτες, γιατί τόσα χρόνια με το 3θυρο μας Suzuki Alto του '99 βαρεθήκαμε τα 3θυρα! Τώρα για το i10 έτσι και αλλιώς το 1,2 σκέφτομαι να πάρω εφόσον το θέλω και για ταξίδια εκτός Αθηνών. το 1000άρι δεν τραβάει τόσα χρόνια το ξέρω καλά με το Altaκι μας! (αν και δεν έχω παράπονο 12 συνεχόμενα χρόνια κάθε χρόνο ταξίδι εκτος Αθηνών και άντεξε! )
Το Kia Picanto είναι η 2η και πολύ κοντινή επιλογή μου μαζί με το i10 (βολεύει και η κοντινή μου αντιπροσωπεία που είναι μαζί Kia-Hunday). Όμως έχω ακούσει και διαβάσει στο φόρουμ ότι το Picanto έχει πιο αμφίβολη ασφάλεια από to i10, και επίσης χειρότερα φρένα και αρκετά μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης . Δεν ξέρω αν έχει γνώμη πάνω στο θέμα, αληθεύουν όλα αυτά?
Το Citigo το είδα στην σελίδα της Skoda και μου άρεσε πάρα πολύ. όμως το site δεν έχει καθόλου τιμές. Ξέρει κανείς πόσο πάνε γενικά οι τιμές στις εκδόσεις?Για το citigo δες τιμές στο σάιτ koilakos.gr.Αν πας για αυτό,καλύτερα το 75άρι.Βγαίνει σε 3 εκδόσεις.Η πιο πλούσια lounge κάνει 10258€,η μεσαία urban 9793€.Είναι το αδερφάκι με το up!,ακριβώς ίδια αυτοκίνητα τεχνικά και όχι μόνο.Απλά το skoda είναι πιο φτηνό περίπου 1000€ από το up!.Μεταξύ i10-picanto ψηφίζω δαγκωτό picanto για τους λόγους που εξήγησα.Στο θέμα της ασφάλειας δεν το κατάλαβα,δεν ισχύει κάτι τέτοιο ,αφού το picanto έχει 6 αντί 2 αερόσακους και σαν πιο νέο μοντέλο είναι πιο καλό στην παθητική ασφάλεια,δεν έχει κάποιο θέμα.Για τα φρένα που λες,ίσως φταίνε τα μέτρια λάστιχα hankook kinergy eco που φοράει.Με μια καλύτερη 4άδα από michelin,pirelli,continental θα φρενάρει άψογα.Μην ξεχνάς και την 7ετή εγγύηση στο κια,αλλά και τον πιο πλούσιο εξοπλισμό.Για την κατανάλωση ίδια έχουν picanto 1.2- i10 1.2 αφού φοράνε τον ίδιο κινητήρα.Και στα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτό φαίνεται.Μπορεί να έχει και καλύτερη το picanto,λόγω καλύτερης αεροδυναμικής.Συνεπώς προτείνω να πας μεταξύ picanto 1.2 spice & citigo 75ps lounge.
-
Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Απο βδομάδα θα πάω αντιπροσωπεία KIA για να κοιτάξω το Picanto στα σίγουρα! Όσο για το citigo θα κοιτάξω και στο site που προτείνεις!
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Για τα φρένα που λες,ίσως φταίνε τα μέτρια λάστιχα hankook kinergy eco που φοράει.Εγώ με τα ίδια δεν έχω πάντως κάποιο θέμα.
-
Να ρωτήσω και κάτι άλλο σαν άσχετη που είμαι? Μάλλον είμαι λίγο off topic άλλα αν μπορεί κάποιος να απαντήσει η ηλιοροφή που χρησιμεύει?
-
Αν καπνίζεις να βγαίνει ο καπνός και αν είσαι κάπου σταματημένη βράδυ να βλέπεις τα αστέρια...
-
Δεν καπνίζω το κοψα, γιατί κάνει κακό στους πνεύμονες! Και τα αστεριά βγαίνω και τα βλέπω από το μπαλκόνι μου! Thank you very much
-
Και μουσική ακούς σπίτι σου, άρα δεν χρειάζεσαι ραδιόφωνο. Καλοριφέρ, κλιματισμό κλπ έχεις σπίτι σου, άρα δεν χρειάζεσαι και τα ίδια στο αυτοκίνητο. Καρέκλες το ίδιο!
Στοιχείο εξοπλισμού είναι, βοηθάει αρκετά στον εξαερισμό της καμπίνας χωρίς να έχεις έντονους συμβολισμούς όπως όταν ανοίγεις παράθυρα, εξαερισμό όταν εχεις το αυτοκίνητο σταματημένο κλπ. Επίσης είναι καλή φάση για τους επιβάτες αν βρέχει.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης Fany έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ και πάλι! Απο βδομάδα θα πάω αντιπροσωπεία KIA για να κοιτάξω το Picanto στα σίγουρα! Όσο για το citigo θα κοιτάξω και στο site που προτείνεις!Εδώ είμαστε για να βοηθάμε σε ότι γνωρίζουμε παραπάνω .Ο,τι άλλο θες ρωτάς.Για την ηλιοροφή που λες σε εμένα αρέσει πολύ.Βοηθάει πολύ σε λειτουργεία ανάκλησης,όταν θες λίγο αεράκι και με ανοιχτά παράθυρα ακούγεται θόρυβος ή αν έξω βρέχει και δεν θες να ανοίξεις το παράθυρο για να μην βραχείς και θες απλώς να δροσιστείς.Την έχει η πλούσια έκδοση του picanto,η spice plus.Νομίζω πως έξτρα μπαίνει και στο citigo,μόνο με ειδική παραγγελία.Επίσης με παραγγελία μπορείς στο citigo να βάλεις,το πακέτο green tech(400€) που ρίχνει την κατανάλωση εντός πόλης χάρη στο start-stop και μηδενίζει τα τέλη κυκλοφορίας(c02 κάτω από 100),ενώ υπάρχει σαν προσιτό έξτρα(180€) και ένα σύστημα που φρενάρει μόνο του το αυτοκίνητο και το ακινητοποιεί αν κινείσαι εως 30 χλμ όταν διαπιστώσει εμποδιο και ο οδηγός δεν φρενάρει .
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/h ... fi-sto-wrc
αντε και στην F1 -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
http://www.zougla.gr/automoto/article/h-hyundai-epistrefi-sto-wrc
αντε και στην F1 -
-
http://www.zougla.gr/automoto/article/e ... -10-sxesis
-
Ο χρήστης Fany έγραψε:
Το Citigo το είδα στην σελίδα της Skoda και μου άρεσε πάρα πολύ. όμως το site δεν έχει καθόλου τιμές. Ξέρει κανείς πόσο πάνε γενικά οι τιμές στις εκδόσεις?Το i10 να το πάρεις με κλειστά μάτια.Το έχω 3 χρόνια και έχω κάνει 100k χλμ. Με διαφορά το πιο αξιόπιστο μικρό αυτοκίνητο που είχα ποτέ μου(και έχω αλλάξει πολλά).
-
Ολη η γκάμα της στην Κωνσταντινούπολη κυκλοφορεί στους δρόμους της!
Επιπλέον 4θυρα Genesis αλλά και κουπέ.
Το Accent και σαν ΙΧ αλλά ιδίως σαν ταξί (όπως και το Elantra). Ιδιαιτερα καλαίσθητο το νέο i30 από κοντά.
Uploaded with ImageShack.us -
αυτοι δεν εχουν ουτε κριση ουτε Δαβαρη
-
Ετσι έτσι! Και έχουν και ντόπια παραγωγή!
HYUNDAI FORUM