-
αν τελικά το μοτέρ είναι το ίδιο με του scoupe,υποκυβισμένο, το gt που είχα άλλαζε λάδια κάθε 5000χλμ.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
αν τελικά το μοτέρ είναι το ίδιο με του scoupe,υποκυβισμένο, το gt που είχα άλλαζε λάδια κάθε 5000χλμ.γιατι οχι καθε 1500?
-
παιρνω κοσμο στο λαιμο μου γιατι ειπα να αλλαζει λαδια στο συγκεκριμενο μοτερ το ΠΟΛΥ ΚΑΘΕ 7500χλμ;;;;;;;;
και στα 5000χλμ που λεει η hyundai ακομη καλυτερα και μιλαμε παντα για semi 10w/40
καμια αλλη παρατηρηση και μπουρδα εχεις να πεις redknoweverything;;; -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αν τελικά το μοτέρ είναι το ίδιο με του scoupe,υποκυβισμένο, το gt που είχα άλλαζε λάδια κάθε 5000χλμ.
γιατι οχι καθε 1500?
έτσι ελεγε ο κατασκευαστής τότε...το 1992! Δεν είχες γεννηθεί ακόμα...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
παιρνω κοσμο στο λαιμο μου γιατι ειπα να αλλαζει λαδια στο συγκεκριμενο μοτερ το ΠΟΛΥ ΚΑΘΕ 7500χλμ;;;;;;;;
και στα 5000χλμ που λεει η hyundai ακομη καλυτερα και μιλαμε παντα για semi 10w/40
καμια αλλη παρατηρηση και μπουρδα εχεις να πεις redknoweverything;;;κακό δεν του κάνει η συχνή αλλαγή λαδιών...το αντίθετο μάλιστα. Για μένα η συχνή αλλαγή λαδιών είναι ...υγεία στο μοτέρ! Έτσι έκανα 170000χλμ με δαύτο δίχως προβλήματα!
-
Λέει το βιβλίο του κατασκευαστή αλλαγή κάθε 5000 χλμ;
-
γιατι οχι καθε 1500?
είχα γεννηθεί (όχι για πολλά χρόνια είναι η αλήθεια ) αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχει η ηλικία μου με το παραπάνω ποστ?
-
καμια αλλη παρατηρηση και μπουρδα εχεις να πεις redknoweverything;;;κακό δεν του κάνει η συχνή αλλαγή λαδιών...το αντίθετο μάλιστα. Για μένα η συχνή αλλαγή λαδιών είναι ...υγεία στο μοτέρ! Έτσι έκανα 170000χλμ με δαύτο δίχως προβλήματα!
τι είσαι εσύ που θεωρέις την αλλαγή λαδιών στα 5000 km υγεία για το μοτέρ?? στα 500 είναι πιο υγρεία? τι έχεις να πεις για το 'βόλτα και αλλαγη ?''
-
γιατι οχι καθε 1500?
είχα γεννηθεί (όχι για πολλά χρόνια είναι η αλήθεια ) αλλά δεν βλέπω τι σχέση έχει η ηλικία μου με το παραπάνω ποστ?
με την λογική ότι τα τότε δεδομένα ήταν διαφορετικά με αυτά που έχουμε στα σημερινά αυτοκίνητα και ως εκ τούτου θα σου φανούν περίεργα...η απάντηση σου στην δική μου δημοσίευση αποδεικνύει ότι ορθά σκέφτηκα...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Λέει το βιβλίο του κατασκευαστή αλλαγή κάθε 5000 χλμ;δεν το έχω πλέον αφού το έχω πουλήσει...τόσα έλεγε πάντως για το συγκεκριμένο.
-
δεν το έχω πλέον αφού το έχω πουλήσει...τόσα έλεγε πάντως για το συγκεκριμένο.
Για να το λες, σε πιστεύω. Πάντως σε άλλα αυτοκίνητα της εποχής οι κατασκευαστές έδιναν κάθε 10.000 χλμ.
-
μιλάμε για μοτέρ τούρμπο...το έπινε το λαδάκι του
-
πιστευω πως το θεμα συχνοτητα αλλαγης λαδιων εχει πολλη κουβεντα και δεν ειναι του παροντως τοπικου.
ειναι κοινο μυστικο πως το ποτε θελουν αλλαγη τα λαδια το καθοριζει εν πολλοις η εδω αντιπροσωπεια (για ολες μιλαω), ενδεχομενως και χωρια απο τις συστασεις του κατασκευαστη (παντα προς το πιο...συντομο! )
στο accent του πατερα μου (μοντ. 2000) αν δεν κανω λαθος λεει για λαδια καθε 7500. απο ενα σημειο και μετα (150000 κμ) τα αλλαζει καθε 10000 και μεχρι στιγμης (255000 κμ) δεν εχει καψει ποτε ουτε γραμμαριο. αν απο την πρωτη στιγμη της κυκλοφοριας του μοντελου ελεγαν για αλλαγη καθε 10000 κμ παλι δεν θα ετρεχε τιποτα. οι επισκεψεις ομως στα συνεργεια θα ηταν πιο λιγες...
παντως αυτη την στιγμη οποιοδηποτε καινουργιο αμαξι προτεινει στο service του αλλαγη καθε λιγοτερο απο 20000 κμ, θεωρειται ως και... αναξιοπιστο!!
εχω βεβαια την εντυπωση πως εχει παρει το ματι μου καινουργιο μοντελο που προτεινεται ακομα η αλλαγη καθε 7500... -
Πλέον στην αγορά υπάρχουν καλύτερης ποιότητας συνθετικά λάδια από τις περασμένες δεκαετίες και προφανώς έχουν βελτιωθεί και οι κινητήρες.
Αυτό από μόνο του αρκεί για να υποστηρίξει την στροφή των εταιρειών σε λιγότερο συχνή αλλαγή λαδιών από το παρελθόν.
Τώρα για την πολιτική αντιπροσωπειών δεν έχεις άδικο-κλασσικό παράδειγμα ο Σ στα χόντα- όμως πάντοτε το βιβλίο του κατασκευαστή έγραφε επακριβώς τις προβλεπόμενες αλλαγές αφήνοντας όμως το παραθυράκι ότι 'τα διαστήματα αλλαγών μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κλίματος της κάθε περιοχής'. Σε αυτό πάταγαν και αλλάζαμε λάδια ανά 6μηνο! -
τι είσαι εσύ που θεωρέις την αλλαγή λαδιών στα 5000 km υγεία για το μοτέρ?? στα 500 είναι πιο υγρεία? τι έχεις να πεις για το 'βόλτα και αλλαγη ?''
εχεις τσακωθει με τη σοβαροτητα;;;;;;;;;
το βιβλιο του κατασκευαστη λεει ξεκαθαρα αλλαγη λαδιων καθε 5000χλμ και σερβις καθε 10000χλμ και εσυ συνεχιζεις τη μπουρδολογια σου για το τι ειναι ο καθενας και αποφασιζει να αλλαξει λαδια στα προβλεπομενα χλμ.......
μηπως να τα αλλαζουμε καθε 5 χρονια καθε 50000χλμ;;;;;;;τι προτεινεις;;;;;; -
μετα το περας της εγγυησης ποσο ειναι το κοστος για προγραμματισμενο service?
και αν εχω αφησει και αλλο ενα service που δεν εχω κανει τι γινεται σε αυτην την περιπτωση?
και κατι τελευταιο αν το παω σε ιδιωτη για service τι να του πω να κανει ακριβως? υπαρχει καποια λιστα που πρεπει να του πω τι να κανει ή ξερει απο μονος του? -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
και κατι τελευταιο αν το παω σε ιδιωτη για service τι να του πω να κανει ακριβως? υπαρχει καποια λιστα που πρεπει να του πω τι να κανει ή ξερει απο μονος του?γενικα ο ιδιωτης ειναι παντα φθηνοτερος του εξουσιοδοτημενου (προσεξε, οχι εξειδικευμενου).
μπορεις να πας σε μια αντιπροσωπεια ή και εξουσιοδοτημενο service της hyundai και να ζητησεις φωτοτυπια απο το service manual του μοντελου που θες και που υποτιθεται πως θα πρεπει να εχουν εστω για αρχειο. λογικα θα σου δωσουν 5-6 σελιδες για εργασιες μεχρι 80-90000 κμ αφου απο εκει και περα ειναι ολες επαναλαμβανομενες. -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
και κατι τελευταιο αν το παω σε ιδιωτη για service τι να του πω να κανει ακριβως? υπαρχει καποια λιστα που πρεπει να του πω τι να κανει ή ξερει απο μονος του?
γενικα ο ιδιωτης ειναι παντα φθηνοτερος του εξουσιοδοτημενου (προσεξε, οχι εξειδικευμενου).
μπορεις να πας σε μια αντιπροσωπεια ή και εξουσιοδοτημενο service της hyundai και να ζητησεις φωτοτυπια απο το service manual του μοντελου που θες και που υποτιθεται πως θα πρεπει να εχουν εστω για αρχειο. λογικα θα σου δωσουν 5-6 σελιδες για εργασιες μεχρι 80-90000 κμ αφου απο εκει και περα ειναι ολες επαναλαμβανομενες.ευχαριστω για την απαντηση
service manual αυτο δεν εννοεις? http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/38750_25669.asp
οταν περασουν τα 150000 χλμ παλι απο την αρχη ξεκιναω?
για παραδειγμα αν ξερετε ενα service ποσο περιπου θα μου στοιχισει? -
Ο χρήστης akis8607 έγραψε:
και κατι τελευταιο αν το παω σε ιδιωτη για service τι να του πω να κανει ακριβως? υπαρχει καποια λιστα που πρεπει να του πω τι να κανει ή ξερει απο μονος του?
γενικα ο ιδιωτης ειναι παντα φθηνοτερος του εξουσιοδοτημενου (προσεξε, οχι εξειδικευμενου).
μπορεις να πας σε μια αντιπροσωπεια ή και εξουσιοδοτημενο service της hyundai και να ζητησεις φωτοτυπια απο το service manual του μοντελου που θες και που υποτιθεται πως θα πρεπει να εχουν εστω για αρχειο. λογικα θα σου δωσουν 5-6 σελιδες για εργασιες μεχρι 80-90000 κμ αφου απο εκει και περα ειναι ολες επαναλαμβανομενες.ευχαριστω για την απαντηση
service manual αυτο δεν εννοεις? http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/38750_25669.asp
οταν περασουν τα 150000 χλμ παλι απο την αρχη ξεκιναω?
για παραδειγμα αν ξερετε ενα service ποσο περιπου θα μου στοιχισει?αυτο εννοω για service manual.
απ' οτι βλεπω στα 90000 κμ σταματανε οι εργασιες και απο τα 105000 ξεκινανε απο την αρχη.
τιμη για service δεν γνωριζω να σου πω. -
γιατι οχι καθε 1500?
δεν το έχω πλέον αφού το έχω πουλήσει...τόσα έλεγε πάντως για το συγκεκριμένο.
Για να το λες, σε πιστεύω. Πάντως σε άλλα αυτοκίνητα της εποχής οι κατασκευαστές έδιναν κάθε 10.000 χλμ.
επιβεβαιωνω και εγω , οτι στις αρχες το προγραμμα συντηρησης ελεγε service και αλλαγη λαδιων καθε 5.000km ! (κινητηρας αλφα )
Μετα απο χρονια το αλλαξανε και το κανανε καθε 15.000km με συνθετικα αλλα απο τοτε αρχισε το μοτερ και κουδουνιζε (θορυβος απο τις βαλβιδες)
EDIT:
Εψαξα και βρηκα το manual/ Μαλιστα ελέγε καθε 4.800km λαδια αλλα στα αυτοκινητα που οδηγουνται κατω απο αντιξοες συνθηκες , το νορμαλ προγραμμα ελεγε καθε 12.000 km .
Oποτε ο Ελληνας αντιπροσωπος για να μας πιανει τον κωλο και να ειμαστε καθε 3 και λιγο εκει ακολουθουσε το προγραμμα των 5.000km , αργοτερα επειδη προφανως πηρε ο κοσμος χαμπαρι την λαμογία το εκανε 15.000.
και για του λογου το αληθες :
**
καθε 5.000km **
**καθε 12.000km **
HYUNDAI FORUM