-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
O καθένας έχει τις προτεραιότητες του. Οπως σε κάποιον φαίνεται αδιανόητο να αγοράζει κάποιος ΒΜW 1 ή A3 αντί GOLF και κάποιος άλλος μπορεί να ισχυριστεί γιατί GOLF και όχι το φθηνότερο C4, γιατί C4 και όχι ALMERA γιατί ALMERA και όχι ACCENT κλπ. Πως π.χ μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί πολλοί δίνουν 27.000 για ένα pegeut 307 CC ή πάνω από 30.000 για ένα μέτριο SUV? Δηλαδή κάποιος που δεν είναι γκαζάκιας για να πάρει δίλιτρο ή δεν έχει οικογένεια για να πάρει passat και mondeo και διαθέτει 25.000 γιατί να μην πάρει ένα Α3 ή μια BMW 1?να πάρει ότι θέλει... στην αριστερή μην κάθεται όμως νομίζοντας ότι είναι 'γρήγορος' και 'σπορ'
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
να πάρει ότι θέλει... στην αριστερή μην κάθεται όμως νομίζοντας ότι είναι 'γρήγορος' και 'σπορ'Ναι τώρα σώθηκες...
Έχεις γνωρίσει ποτέ άνθρωπο που έδωσε 27k+ για αυτοκίνητο (και ειδικά σπορ/πρίμιουμ/1.600), και να νομίζει ότι είναι αργό ή ελαφρώς σβέλτο (ούτε καν σβέλτο δλδ);;;
Για τον πολύ κόσμο, ένα 'μονδέλο' (εκ του bordel), το κάνει 'σπορ' το όνομα και το μάρκετινκ και όχι η ουσία...
Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές εκτιμήσεις από εμπειρίες ως επιβαίνων σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ sport αυτοκίνητα αλλά και 'μονδέλα' που θέλουν να είναι σπορ, όπως και από συζητήσεις με κατόχους αμφότερων (sport αλλά και 'μονδέλων')...
Έχουμε γεμίσει prem-atur-ium
.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Η έκδοση 116 dynamic me ton εξοπλισμό που αναφέρεις πάνω - κάτω πριν 2 μήνες μου έβγαινε ~ 28000-29000
Το Α3 sportback που οδήγησα όχι μέσα σε πόλη αλλά σε ΕΘΝΙΚΗ ( ΛΑΡΙΣΑ - ΤΕΜΠΗ) το οποίο το έσκισα έφτασε κοντά στα 200+ με 5η ,ενώ η αντίστοιχη 116 ενώ ήταν πιο νευρική στην αρχή ,ψηλά υστερούσε ...και με δυσκολία άγγιξε τα 180 για την ίδια απόσταση ...περίπου.Ειναι λοιπόν η κλιμάκωση του κιβωτίου τέτοια (α3-6ταχ,116-5ταχ)φαντάσου να παιρνες και κανένα γρήγορο τι θα λεγες...
Δεν κατάλαβες ! Το Γρήγορο πήρα ..χεχχε
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Η έκδοση 116 dynamic me ton εξοπλισμό που αναφέρεις πάνω - κάτω πριν 2 μήνες μου έβγαινε ~ 28000-29000
Το Α3 sportback που οδήγησα όχι μέσα σε πόλη αλλά σε ΕΘΝΙΚΗ ( ΛΑΡΙΣΑ - ΤΕΜΠΗ) το οποίο το έσκισα έφτασε κοντά στα 200+ με 5η ,ενώ η αντίστοιχη 116 ενώ ήταν πιο νευρική στην αρχή ,ψηλά υστερούσε ...και με δυσκολία άγγιξε τα 180 για την ίδια απόσταση ...περίπου.Ειναι λοιπόν η κλιμάκωση του κιβωτίου τέτοια (α3-6ταχ,116-5ταχ)φαντάσου να παιρνες και κανένα γρήγορο τι θα λεγες...
ποιο; το δίλιτρο Α3;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ποιο; το δίλιτρο Α3;
Ε,ναι ,το 1.6 δεν πήγαινε....χεχεχε
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ποιο; το δίλιτρο Α3;
Θεωρειται αργο ενα αυτοκινητο 150 ιππων?
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
Θεωρειται αργο ενα αυτοκινητο 150 ιππων?και 1.300+ κιλών είναι απλώς σβέλτο και υπάρχουν κι άλλα πιο γρήγορα αυτοκίνητα 150 ίππων στην ίδια κατηγορία (με 5-8Κ ευρώ λιγότερα), ενώ αν φτάσεις στα 30Κ, ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΓΟΣ.-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
και 1.300+ κιλών είναι απλώς σβέλτο και υπάρχουν κι άλλα πιο γρήγορα αυτοκίνητα 150 ίππων στην ίδια κατηγορία (με 5-8Κ ευρώ λιγότερα), ενώ αν φτάσεις στα 30Κ, ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΓΟΣ.-
Tοτε και το gti ειναι αργο για την τιμη του εφοσον υπαρχουν φθηνοτερα και πιο γρηγορα..............
-
Ο χρήστης pad έγραψε:
και 1.300+ κιλών είναι απλώς σβέλτο και υπάρχουν κι άλλα πιο γρήγορα αυτοκίνητα 150 ίππων στην ίδια κατηγορία (με 5-8Κ ευρώ λιγότερα), ενώ αν φτάσεις στα 30Κ, ΝΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΓΟΣ.-
Tοτε και το gti ειναι αργο για την τιμη του εφοσον υπαρχουν φθηνοτερα και πιο γρηγορα..............
τα εξής; το πρώτο που μου 'ρχεται είναι το OPC -που δεν έχει έρθει ακόμα- και θα κοστίζει περίπου όσο το GTI με 240 άλογα
άλλο; Octavia ABT; ναι, να στρίβει κι όλας. Άλλο; Astra GTC 200 με 27;
Ibiza Cupra; Cooper S; ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ δεν είναι πιο γρήγορα. Σϊγουρα είναι γρήγορα, πιο φτηνά και βέβαια τα 150άρια τα 'χουν για πλάκα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
τα εξής; το πρώτο που μου 'ρχεται είναι το OPC -που δεν έχει έρθει ακόμα- και θα κοστίζει περίπου όσο το GTI με 240 άλογα
Ibiza Cupra; Cooper S; ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ δεν είναι πιο γρήγορα. Σϊγουρα είναι γρήγορα, πιο φτηνά και βέβαια τα 150άρια τα 'χουν για πλάκα
Τι εννοείτε 'γρήγορα';... Αν ΔΕΝ αναφέρεστε σε ευθείες, προσωπικά έχω την εντύπωση ότι το Gti την ακούει στη στριφτερή διαδρομή από *ατμοσφαιρικά *δίλιτρα που κοστίζουν σημαντικά λιγότερο (π.χ. Clio 182, που στα Μέγαρα, αν θυμάμαι καλά, γύριζε σε 1.14.6'). Διορθώστε με αν κάνω λάθος...
Και μια κι αναφέρθηκαν και τουρμπίσιοι 'ανταγωνιστές' (με αρκετά μικρότερο μοτέρ), το Cooper με τα 170 θυμάστε τι χρόνο γράφει;...
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Φιλε μου ξαναδιάβασε το τεστ προσεκτικα ,θα δεις ότι το Α3 είναι πίσω απο την 147 ΜΟΝΟΝ 0,1sec ΣΤΟΝ γυρο πίστας ,όπου τελικά είναι και η συνολική μέτρηση για ρεπρίζ,επιταχύσνεις ,φρένα ,τελικές κτλ.κτλ
Καταρχήν είχα την εντύπωση ότι φίλος yannis76 αναφερόταν σε επιταχύνσεις και όχι σε γύρο πίστας γι'αυτό και παρέθεσα αυτό το τμήμα του άρθρου μόνο.
Το τεστ το έχω διαβάσει πολύ προσεκτικά και για να βγάλεις συγκριτικά συμπεράσματα από τους χρόνους πίστας πρέπει να εξετάσεις τα set-up των αυτοκινήτων του τέστ. Το A3 φορούσε **225/45 ** R17 και σπορ ανάρτηση ενω η 147 **195/60 ** R15 (νομίζω και η BMW 195/55).
Έχει δει τι χρόνο έχει κάνει στην ίδια πίστα η 147Ti που είναι η αντίστοιχη έκδοση της σπορ του Α3?
Πιστεύεις δηλαδή το Α3 είναι εξίσου γρήγορο με την 147? -
Υπάρχει sport Α3?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ΙΚΑΡ το γρήγορο ως έννοια έχει να κάνει και με τον οδηγό,με τις δυνατότητές του,τις εμπειρίες του και το τί θέλει από αυτό.Το ότι υπάρχουν άλλα πιο γρήγορα από το Α3 2.0 δεν αναιρεί ότι το ίδιο είναι γρήγορο(υποκειμενικά πάντα,αν και τα 9.5δ στα 0-100 δεν είναι και κακό νούμερο).Για μένα που έχω το κλιάκι 1.2 για παράδειγμα το να πάω στο δίλιτρο Α3 θα μου φανεί σαν να οδηγώ πύραυλο.Ο καθένας συγκρίνει ανάλογα με τις εμπειρίες του,σαφώς εσύ που έχεις το GTI το α3 2.0 μπορεί να σου φαίνεται αργό,ρώτα όμως και άλλους.Μερικές φορές μιλάς λίγο απόλυτα.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Υπάρχει sport Α3?Ambition
-
Ο χρήστης isidoros έγραψε:
Υπάρχει sport Α3?
Ambition
Και ξαναρωτάω, υπάρχει sport A3?
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
ΙΚΑΡ το γρήγορο ως έννοια έχει να κάνει και με τον οδηγό,με τις δυνατότητές του,τις εμπειρίες του και το τί θέλει από αυτό.Το ότι υπάρχουν άλλα πιο γρήγορα από το Α3 2.0 δεν αναιρεί ότι το ίδιο είναι γρήγορο(υποκειμενικά πάντα,αν και τα 9.5δ στα 0-100 δεν είναι και κακό νούμερο).Για μένα που έχω το κλιάκι 1.2 για παράδειγμα το να πάω στο δίλιτρο Α3 θα μου φανεί σαν να οδηγώ πύραυλο.Ο καθένας συγκρίνει ανάλογα με τις εμπειρίες του,σαφώς εσύ που έχεις το GTI το α3 2.0 μπορεί να σου φαίνεται αργό,ρώτα όμως και άλλους.Μερικές φορές μιλάς λίγο απόλυτα.
Το γραψα και πριν, το δίλιτρο Α3 είναι απλώς σβέλτο (κι όχι το απορυπαντικό ) και προφανώς το χω οδηγήσει για να μπορώ να κρίνω. Εκτός από τις υποκειμενικές επιδόσεις, υπάρχουν και οι αντικειμενικές, το 0-1000μ, όπου αντικειμενικά κάτω από τα 30δλ μπορεί να θεωρηθεί γρήγορο ένα αυτοκίνητο. Ακόμα όμως και το δίλιτρο Mazda 3 είναι πιο γρήγορο από το Α3 (αλλά είναι 'Mazda')
Μετά είναι οι ρεπρίζ, πολύ πιο σημαντικές από τα 'φανάρια'. Εκεί μεγαλώνει η διαφορά. Μπροστά στο STI επίσης, το GTI σέρνεται
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Το Α3 sportback που οδήγησα όχι μέσα σε πόλη αλλά σε ΕΘΝΙΚΗ ( ΛΑΡΙΣΑ - ΤΕΜΠΗ) το οποίο το έσκισα έφτασε κοντά στα 200+ με 5η ,ενώ η αντίστοιχη 116 ενώ ήταν πιο νευρική στην αρχή ,ψηλά υστερούσε ...και με δυσκολία άγγιξε τα 180 για την ίδια απόσταση ...περίπου.Ειναι λοιπόν η κλιμάκωση του κιβωτίου τέτοια (α3-6ταχ,116-5ταχ)Εδώ κάνεις σίγουρα λάθος. Επειδή έχω ασχοληθεί πάααρα πολύ με την 116 θα σου πω ότι ναι μεν από στάση είναι σχετικά αργή αλλά στην τελική είναι το πιο γρήγορο 1600αρι.Τα 200 τα έχει για πλάκα κατι το οποιο θα το βρεις σε όλες τις μετρήσεις σε όσα περιοδικά την έχουν κάνει test, το έχω δει ο ίδιος στην εθνική και θα σου παραθέσω και ένα videaki όπου εκτός από την τελική καταγράφεται(έστω και σε γλιστερό οδόστρωμα) το πόσο παιχνιδιάρα μπορεί να γίνει η 116.
http://www.autorevue.cz/files/video3/BMW116i_lq.avi
(χαμηλή ποιότητα video)
http://www.autorevue.cz/files/video3/BMW116i_hq.avi
(υψηλή ποιότητα) -
Ο χρήστης neten έγραψε:
Το Α3 sportback που οδήγησα όχι μέσα σε πόλη αλλά σε ΕΘΝΙΚΗ ( ΛΑΡΙΣΑ - ΤΕΜΠΗ) το οποίο το έσκισα έφτασε κοντά στα 200+ με 5η ,ενώ η αντίστοιχη 116 ενώ ήταν πιο νευρική στην αρχή ,ψηλά υστερούσε ...και με δυσκολία άγγιξε τα 180 για την ίδια απόσταση ...περίπου.Ειναι λοιπόν η κλιμάκωση του κιβωτίου τέτοια (α3-6ταχ,116-5ταχ)
Εδώ κάνεις σίγουρα λάθος. Επειδή έχω ασχοληθεί πάααρα πολύ με την 116 θα σου πω ότι ναι μεν από στάση είναι σχετικά αργή αλλά στην τελική είναι το πιο γρήγορο 1600αρι.Τα 200 τα έχει για πλάκα κατι το οποιο θα το βρεις σε όλες τις μετρήσεις σε όσα περιοδικά την έχουν κάνει test, το έχω δει ο ίδιος στην εθνική και θα σου παραθέσω και ένα videaki όπου εκτός από την τελική καταγράφεται(έστω και σε γλιστερό οδόστρωμα) το πόσο παιχνιδιάρα μπορεί να γίνει η 116.
http://www.autorevue.cz/files/video3/BMW116i_lq.avi
(χαμηλή ποιότητα video)
http://www.autorevue.cz/files/video3/BMW116i_hq.avi
(υψηλή ποιότητα)Προσοχή είναι μεγάλα αρχεία (~19ΜΒ)!!!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Υπάρχει sport Α3?
Ambition
Και ξαναρωτάω, υπάρχει sport A3?
Αν εννοείς sport έκδοση (στον εξοπλισμό), σου απάντησα ήδη.
Από εκεί και πέρα εξαρτάται πως αντιλαμβάνεται ο καθένας τη λέξη 'sport'? -
Αφενός, το αλουμίνιο στο εσωτερικό πως κάνει ένα αυτοκίνητο sport?
Αφετέρου, με ποια ερμηνεία της λέξης sport γίνεται να χαρακτηρίσουμε το Α3 sport? (δεν μιλάω για το TFSI ούτε για το 3.2)
ΒΜW Σειράς 1: Η αναγέννηση της πίσω κίνησης?