-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Η επίτευξη πλήρης στάσης από τα 100km/h που δίνει ο κατασκευαστής στα τεχνικά χαρακτηριστικά, γίνεται με βάση τα εργοστασιακά λάστιχα που φοράει?γιατί?δίνει 100km/h-0 μέτρηση ο κατασκευαστής?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Η επίτευξη πλήρης στάσης από τα 100km/h που δίνει ο κατασκευαστής στα τεχνικά χαρακτηριστικά, γίνεται με βάση τα εργοστασιακά λάστιχα που φοράει?
γιατί?δίνει 100km/h-0 μέτρηση ο κατασκευαστής?
Έχω την εντύπωση ότι το έχω δει στα τεχνικά χαρακτηριστικά σε sites ορισμένων εταιρειών.
-
Σε τεστ των 4Τ γράφουν τι ελαστικά φοράει το κάθε αμάξι και επισημαίνουν τα αμάξια που φοράνε ελαστικά/τροχούς για τα οποία πρέπει να πληρώσεις επιπλέον της βασικής έκδοσης.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σε τεστ των 4Τ γράφουν τι ελαστικά φοράει το κάθε αμάξι και επισημαίνουν τα αμάξια που φοράνε ελαστικά/τροχούς για τα οποία πρέπει να πληρώσεις επιπλέον της βασικής έκδοσης.ναι αλλά δεν είναι νούμερα κατασκευαστή.
Είναι νούμερα μετρήσεων περιοδικού. -
Η επίτευξη πλήρης στάσης από τα 100km/h που δίνει ο κατασκευαστής στα τεχνικά χαρακτηριστικά, γίνεται με βάση τα εργοστασιακά λάστιχα που φοράει?
γιατί?δίνει 100km/h-0 μέτρηση ο κατασκευαστής?
-
Γενικα δεν εχουμε φθορες σε τετοια αναλωσιμα ανεξαρτήτως οχηματος .
πρέπει να αλλάξω πόλη μου φαίνεται.
και εγώ... δεν αντέχουν σε κανένα δικό μου Audi πάνω από 50k...
-
Σε τεστ των 4Τ γράφουν τι ελαστικά φοράει το κάθε αμάξι και επισημαίνουν τα αμάξια που φοράνε ελαστικά/τροχούς για τα οποία πρέπει να πληρώσεις επιπλέον της βασικής έκδοσης.
ναι αλλά δεν είναι νούμερα κατασκευαστή.
Είναι νούμερα μετρήσεων περιοδικού.Αα αντελήφθην! @leonp thanx!
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σε πόλη ζείτε???
Έχουν μεγάλο σαλόνι και κόβουν εκεί βόλτες
ναι,τα χιλιομετρα εχουν γινει σχεδον ολα στην Αθηνα,οπου το δεν παταω πολυ φρενο ειναι ουτοπια!!!!γι΄αυτο τα 76000 μου φαινονται πολλα
-
Σβέλτη βουνοστροφοδιαδρομή και κάπου στο τέλος της βόλτας τρέμουλο στο τιμόνι κατά το φρενάρισμα. Ολόκληρωση της διαδρομής με χρήση προδέρμ στο μεσαίο πεντάλ και την επόμενη μέρα (χωρίς όμως να βρω αρκετό χώρο για να φρενάρω από μεγάλες ταχύτητες >120 χαω) το πρόβλημα εξαφανίζεται. Ίσως να μην είχα να ξαναζορίσει ποτέ τόσο πολύ τα φρένα πάντως...
α) Στράβωσα δίσκους μόνιμα?
β) Στράβωσα δίσκους προσωρινά? (γίνεται?)
γ) Άλλο?
δ) Κατά φαντασία ασθενής? -
Υπερθερμασμένες δισκόπλακες, το τρέμουλο που ένιωσες ήταν απ την ελαστική παραμόρφωσή τους. Αν κρύωσαν σταδιακά χωρίς απότομη ψύξη (πχ νερά ή πάγος) είναι πολύ πιθανό να επανήλθαν πλήρως, αλλά είναι επίφοβες για ρωγμές στο μέλλον.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Σβέλτη βουνοστροφοδιαδρομή και κάπου στο τέλος της βόλτας τρέμουλο στο τιμόνι κατά το φρενάρισμα. Ολόκληρωση της διαδρομής με χρήση προδέρμ στο μεσαίο πεντάλ και την επόμενη μέρα (χωρίς όμως να βρω αρκετό χώρο για να φρενάρω από μεγάλες ταχύτητες >120 χαω) το πρόβλημα εξαφανίζεται. Ίσως να μην είχα να ξαναζορίσει ποτέ τόσο πολύ τα φρένα πάντως...α) Στράβωσα δίσκους μόνιμα?
β) Στράβωσα δίσκους προσωρινά? (γίνεται?)
γ) Άλλο?
δ) Κατά φαντασία ασθενής?Και ολα αυτα, χωρις να 'μυρισει' μεταλλο απο τους δισκους στο τελος της 'βουνοστροφοδιαδρομής'?
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Υπερθερμασμένες δισκόπλακες, το τρέμουλο που ένιωσες ήταν απ την ελαστική παραμόρφωσή τους. Αν κρύωσαν σταδιακά χωρίς απότομη ψύξη (πχ νερά ή πάγος) είναι πολύ πιθανό να επανήλθαν πλήρως, αλλά είναι επίφοβες για ρωγμές στο μέλλον.+1
-
Τα φρένα δεν μύρισαν ούτε κάπνιζαν αν και άλλες φορές είχαν αυτά τα συμπτώματα...
Άρα η παράμορφωση των πλακών ήταν προσωρινή, Ας το ελπίσουμε λοιπόν
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Υπερθερμασμένες δισκόπλακες, το τρέμουλο που ένιωσες ήταν απ την ελαστική παραμόρφωσή τους. Αν κρύωσαν σταδιακά χωρίς απότομη ψύξη (πχ νερά ή πάγος) είναι πολύ πιθανό να επανήλθαν πλήρως, αλλά είναι επίφοβες για ρωγμές στο μέλλον.Απότομο κρύωμα γίνεται και μετά από αύξηση της ταχύτητας 150-180χλμ χωρίς χρήση φρένου, αρκετά λεπτά είναι αρκετά για να ρίξουν απότομα κατά 100-150ο τη θερμοκρασία στους δίσκους οι οποίοι είναι από μαντέμι, οπότε το στράβωμα και οι μικρορωγμές, ( ειδικά αν είναι δίσκοι χωρίς θερμική επεξεργασία από το εργοστάσιο), είναι σίγουρο.
Δεν είναι απαραίτητο να κρυώσουν από νερά ή πάγο, η ατμόσφαιρα ακόμα και το καλοκαίρι είναι αρκετή για να στραβώσουν οι δίσκοι.
-
διαβάζω όλες τις τελευταίες απόψεις και έχω κι εγώ μια απορία για εσάς τους φρενάκηδες...
έχω ένα ες τρία και οι δίσκοι του κάνουν τα εξής τρελά:
όταν πηγαίνω μες την πόλη υπάρχει ένα ελαφρύ τρέμουλο στο σταθερό 120άρι...
όταν ταξιδεύω μετά από λίγη ώρα με μεγάλη ταχύτητα τρέμει το τιμόνι αρκετά... κάποιες φορές το νιώθω και στο φρένο άλλες πάλι όχι...
πήγα κι έκανα πολλές φορές ζυγοστάθμιση, και λόγο αλλαγής ελαστικών και λόγο φόβου δικού μου ότι έφταιγαν οι ζάντες αλλά αυτό συνεχίζει. Εννοείται ότι το έχω κοιτάξει και για μουαγιέ/ρουλεμάν, βάσεις, σιλεντ μπλοκ, κλπ και όλα είναι εντάξη...
καμιά ιδέα? μήπως κι εμένα στραβώσαν σε κανά τρελό γκάζι και απότομη ψύξη? γιατί είναι και μεγάλοι που να τους πάρει και να τους σηκώσει!
-
@ 21 Quadra:
Βεβαίως ισχύει αυτό που λες, δεν το ανέφερα μόνο γιατί ο travelman έγραψε πως μετά ίσα που ακούμπαγε το φρένο οπότε υποθέτω πως πήγαινε με χαμηλή ταχύτητα και επιφυλακτικά, αφού είχε ανησυχήσει από το τρέμουλο.@ vellerefontis: Επειδή οι δίσκοι είναι μη αναρτώμενη μάζα και βρίσκονται στις άκρες της ανάρτησης, είναι δυνατό να επηρεάσουν με αυτό τον τρόπο την συμπεριφορά του τροχού (τρέμουλο) αν έχουν στρεβλωθεί. Ίσως θα πρέπει να πας να τους τσεκάρεις.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
διαβάζω όλες τις τελευταίες απόψεις και έχω κι εγώ μια απορία για εσάς τους φρενάκηδες...έχω ένα ες τρία και οι δίσκοι του κάνουν τα εξής τρελά:
όταν πηγαίνω μες την πόλη υπάρχει ένα ελαφρύ τρέμουλο στο σταθερό 120άρι...
όταν ταξιδεύω μετά από λίγη ώρα με μεγάλη ταχύτητα τρέμει το τιμόνι αρκετά... κάποιες φορές το νιώθω και στο φρένο άλλες πάλι όχι...
πήγα κι έκανα πολλές φορές ζυγοστάθμιση, και λόγο αλλαγής ελαστικών και λόγο φόβου δικού μου ότι έφταιγαν οι ζάντες αλλά αυτό συνεχίζει. Εννοείται ότι το έχω κοιτάξει και για μουαγιέ/ρουλεμάν, βάσεις, σιλεντ μπλοκ, κλπ και όλα είναι εντάξη...
καμιά ιδέα? μήπως κι εμένα στραβώσαν σε κανά τρελό γκάζι και απότομη ψύξη? γιατί είναι και μεγάλοι που να τους πάρει και να τους σηκώσει!
Έχεις τσεκάρει τα μπαλάκια όλα ?
-
εγω ξερω οτι οι δισκοι αν στραβωσουν κανουν το αμαξι να τρεμει μονο κατα το φρεναρισμα.
και μαλιστα το τρεμολο ειναι διαφορετικο αποτι με στραβες ζαντες.
ειναι πολυ πιο εντονο. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
εγω ξερω οτι οι δισκοι αν στραβωσουν κανουν το αμαξι να τρεμει μονο κατα το φρεναρισμα.
και μαλιστα το τρεμολο ειναι διαφορετικο αποτι με στραβες ζαντες.
ειναι πολυ πιο εντονο.το επιβεβαιωνω εχω αλλαξει μια φορα δισκους σε hyundai accent μετα απο 100.000km ,το τρεμουλο γινοταν αντιληπτο μονο κατα το φρεναρισμα , εμοιαζε σαν το χτυπημα του ABS, οχι ομως τοσο εντονο.
Αυριο θα παω για ελεγχο και εξαερωση , γιατι σημερα μετα απο ενα εντονο φρεναρισμα το αυτοκινητο τραβηξε προς την δεξια πλευρα -
τελικα το volvo s 40 1.8 χρειάζεται μόλις στα 55.000 χλμ αλλαγή τακάκια,....και δεν ανάβει κάποιο λαμπάκι (?).
ο θόρυβος είναι απαίσιος, η αντιπροσωπεία ζητάει 170€-20% / ζευγάρι....μπορούμε να βρούμε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για να μην μας καζικώσουν??? υπάρχει κανείς που προτείνει κάτι πιο ανθεκτικό με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λ.χ. άλλος κατασκευαστής ???? υπάρχουν κίνδυνοι για τα φρένα γενικότερα???
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις