-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Στραβοι μεσα σε 400χλμ ????? Οντως με το setup που ειχα ημουν αψογος
Πόσο καλά καθαρίστηκε το σημείο που πατάνε οι δίσκοι ? Στο μουαγιέ εννοώ, καθαρίστηκε τόσο καλά που να είναι μέταλλο δυαλισμένο ?
Τα τακάκια από ότι κατάλαβα άφησες τα παλαιά, οπότε δεν είχαν πατήσει απόλυτα ακόμα, έτσι στο... δυνατό φρενάρισμα ανέβηκε τοπικά η θερμοκρασία στα σημεία που πατούσαν καλύτερα τα τακάκια και όχι σε όλη την επιφάνεια του δίσκου, έτσι ενδέχεται να δημιουργήθηκε στην επιφάνεια των δίσκων μια μικροανωμαλία ( hot spots ) σε εκείνο το σημείο, ενδέχεται επίσης στο σημείο που πατάνε περισσότερο τα τακάκια να έγινε αποκόλληση μικροποσότητας υλικού από τα τακάκια και να έμεινε στους δίσκους, θα έλεγα να κάνεις ακόμα άλλα 500 χλμ με σχετική προσοχή( δεδομένου ότι τα DS2500 είναι σκληρά τακάκια και αργούν να στρώσουν ) και να δείς πως θα πάει, το πιθανότερο είναι ότι θα στρώσουν.Τώρα όσον αφορά τους Brembo max που ράγισαν σημαίνει ότι ανεβαίνεις συχνά δυνατά επάνω στα φρένα σου και τα ραγίσματα είναι από υπερβάλουσες θερμοκρασίες. Τι αμάξι είναι και τι διάσταση έχουν οι δίσκοι σου ?
εγω απο τους ζιμερμαν μονο παραπονα εχω, 3-4 καλα φρεναρισματα και στραβωνουν, εχω σταματησει να τους δουλευω εδω και κατι χρονια.
-
Οι δισκοι εχουν διασταση 240 χ11 , αμαξι ειναι ενα Fiat Panda 1.2 60hp. Να ρωτησω κατι , οταν η τεχνικη οδηγια της zimmermann λεει κανε αυτο εγω το ακολουθω . Μετα απο αυτο να δημιουργηθηκε θεμα ναι οντως μπορει να ειναι μαπα το υλικο. Η αληθεια ειναι οτι ηθελα να παω σε ΑΤΕ αλλα δεν βρηκα εδω περα στην Θεσ/νικη , ειχα διαβασει καποια αρνητικα για τους zimmer αλλα ειπα 'οκ τοσο πολυ μαπα να ειναι ???' ...τεσπα...οποτε 21 Quadra εσυ λες να το περπατησω χαλαρα για 500χλμ και να το παρατηρησω. Αν ακομα το θεμα δεν λυθει τι προτεινεις ?
ΠΑΡΑΘΕΤΩ
Violent or shock-braking should be avoided during the first 300 km of travel after the change of the brake discs.
Through a moderate run-in, a gradual warming of the brake disc is performed without creating a heat shock and the friction surfaces of brake disc and brake pad are aligned to each other.
Perform at least 30 brake applications from a medium velocity (approx. 100 km/h) with a moderate deceleration (maximum braking time 3 seconds) down to a velocity of initially 50 km/h, and after about half of the braking cycles were performed down to 25 km/h. Hereby letting the brake disc cool down for approx. 3 min. between the brake cycles through the motion airflow.
-
Μου κάνει εντύπωση ότι ενώ είναι μονοί δίσκοι και όχι αεριζόμενοι στράβωσαν, άρα πρέπει να είχαν τάσεις από την μηχανουργική κατεργασία και η πρόταση / οδηγία της Zimmerman για το στρώσιμο είναι να ζεσταθούν όχι πολύ ώστε να φύγουν οι όποιες τάσεις υπάρχουν, και επειδή έχω ακούσει και εγώ παράπονα από την Zimmerman δεν την έχω σε υπόληψη και δεν την προτείνω όταν με ρωτάνε.
-
η ΦΙΑΤ ακόμη βάζει απλούς δίσκους;;;;
οι brebo γιατί στράβωσαν;;;σιγά τα γκάζια και το βάρος που είχαν να επιβραδύνουν..... -
Εντάξει όντως σιγά το αμάξι απορω και εγώ γιατί !αλλά όπως και να έχει έγινε...πηρα τους zimmer...τώρα τι να κάνω να τους πάω πίσω ??να περιμένω τι να γίνει ??
-
εγω θα τους είχα πάει ηδη πίσω και θα απαιτούσα καινούριους .......
-
Κατι ακομα....η αισθηση του πενταλ οτι εχει μεγαλωσει λιγο παραπανω η νεκρη του διαδρομη οφειλεται στο οτι οι χαρακτοι ειχαν και καλυτερο bite πριν ? Δεν λεω οτι δεν φρεναρει , απλα βλεπω οτι πρεπει να πιεσω πολυ περισσοτερο για να φρεναρω πλεον .
-
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε άποψη για τα φρένα τα Hispec. Είναι made in England και γενικά έχω διαβάσει - ακούσει καλές κριτικές. Το κιτ που βρήκα περιλαμβάνει 4πίστονες δαγκάνες, 330mm δίσκους διαιρούμενους με ανοδιωμένα bells καθώς και τρυπητούς - χαρακτούς δίσκους και βέβαια σωληνάκια υψηλής με dot 5,1 υγρά.
Και για να προλάβω τυχούσες απαντήσεις του στυλ 'δεν τα έχεις ανάγκη', το αυτοκίνητο σταδιακά τείνει προς αγωνιστικό (όχι Ν) - πιστάδικο... -
Ο χρήστης rallyaddicted έγραψε:
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε άποψη για τα φρένα τα Hispec. Είναι made in England και γενικά έχω διαβάσει - ακούσει καλές κριτικές. Το κιτ που βρήκα περιλαμβάνει 4πίστονες δαγκάνες, 330mm δίσκους διαιρούμενους με ανοδιωμένα bells καθώς και τρυπητούς - χαρακτούς δίσκους και βέβαια σωληνάκια υψηλής με dot 5,1 υγρά.
Και για να προλάβω τυχούσες απαντήσεις του στυλ 'δεν τα έχεις ανάγκη', το αυτοκίνητο σταδιακά τείνει προς αγωνιστικό (όχι Ν) - πιστάδικο...Έχω φτιάξει καμπάνες σε δίσκους hispec για Peugeot 206 RC και για Ηonda S2000, οι δίσκοι ήταν αντιγραφή ΑP με J hooks, τους λέει και με θερμική επεξεργασία αλλά στο μάτι δεν με κέρδισαν,στην πράξη μπορεί να αποδειχθούν καλοί, το peugeot έφερε δαγκάνες ΑΡαπό την Αγγλία και το Honda έφερε δαγκάνες 6πίστονες hispec που μου άρεσαν πολύ, είχαν πολύ καλό φινίρισμα και όλη η κατεργασία τους φαινόταν άψογη, αλλά αργούν πολύ στις παραγγελίες τους και οι 2 φίλοι είχαν παράπονα, στο Peugeot είχαν κάνει και λάθος διάσταση στους πίσω και έστειλαν άλλους αλλά αργούν πολύ στις παραγγελίες τους, 1-2 μήνες.
-
Έχω φτιάξει καμπάνες σε δίσκους hispec για Peugeot 206 RC και για Ηonda S2000, οι δίσκοι ήταν αντιγραφή ΑP με J hooks, τους λέει και με θερμική επεξεργασία αλλά στο μάτι δεν με κέρδισαν,στην πράξη μπορεί να αποδειχθούν καλοί, το peugeot έφερε δαγκάνες ΑΡαπό την Αγγλία και το Honda έφερε δαγκάνες 6πίστονες hispec που μου άρεσαν πολύ, είχαν πολύ καλό φινίρισμα και όλη η κατεργασία τους φαινόταν άψογη, αλλά αργούν πολύ στις παραγγελίες τους και οι 2 φίλοι είχαν παράπονα, στο Peugeot είχαν κάνει και λάθος διάσταση στους πίσω και έστειλαν άλλους αλλά αργούν πολύ στις παραγγελίες τους, 1-2 μήνες.
Ευχαριστώ για την απάντηση!
-
Ερώτηση προς 21Quadra μιας και είναι ειδήμον του χώρου.
Εχω κλείσει ραντεβού το απόγευμα για να βάλω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα πολυπόθητα ferodo ds performance.
Ηθελα να ρωτήσω, τα συγκεκριμένα τακάκια φθείρουν πολύ το δίσκο; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Εχω κλείσει ραντεβού το απόγευμα για να βάλω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα πολυπόθητα ferodo ds performance.
Ηθελα να ρωτήσω, τα συγκεκριμένα τακάκια φθείρουν πολύ το δίσκο;Όχι, αλλά να ακολουθήσεις τις οδηγίες στρωσίματος, ελπίζω να τα βάζεις και σε καινούργιους δίσκους.
Να ξέρεις όμως ότι η φθορά των υλικών τριβής ( δίσκοι / τακάκια ) είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία στα φρένα, άρα η μεγάλη φθορά προέρχεται από την θερμοκρασία κυρίως και όχι από άλλες αιτίες, το ίδιο πχ σέτ φρένω αν λειτουργεί με 100c περισσότερους γιατί ο οδηγός τους ζητάει πολλά από τα φρένα του θα φθαρεί πολύ συντομότερα από ένα πιο συντηρητικό οδηγό, αν ο ζωηρός οδηγός ανεβάσει ακόμα 50c τη μέση θερμοκρασία στα φρένα του θα μειώσει ακόμα περισσότερο την ζωή τους, αν οδηγεί συνέχεια στα όρια με κόκκινους δίσκους τα φρένα του θα τον εγκαταλείψουν στις 3-5.000 χλμ.Άρα η θερμοκρασία είναι ο παράγοντας εκείνος που αυξάνει την φθορά, να το πω και αλλιώς.
Ένα τακάκι με μέσο συντελεστή τριβής 0.38 που θεωρείται σχετικά μαλακό σε ένα αυτοκίνητο 1250 kg αν οδηγείται κανονικά έως ζωηρά θα φθείρει ταχύτερα τα τακάκια του και τους δίσκους του από ένα τακάκι με μέσο συντελεστή τριβής 0.45 που θεωρείται σχετικά σκληρό λόγω μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε μεταλικκά στοιχεία, με τους ίδιους δίσκους και το ίδιο αυτοκίνητο / οδηγό / τρόπο οδήγησης απλά και μόνο γιατί το μαλακό τακάκι όσο ζεσταίνεται μειώνεται ο συντελεστής τριβής του και ο οδηγός θα πατάει για περισσότερο χρόνο το φρένο και δυνατότερα ώστε να επιτύχει την επιθυμητή επιβράδυνση.
Από την άλλη το σκληρότερο τακάκι που με λιγότερη πίεση και διάρκεια θα έχει ο οδηγός αυτό που θέλει σαν επιβράδυνση λόγω υψηλότερου συντελεστή τριβής ο οποίος δεν μειώνεται με την άνοδο της θερμοκρασίας στον ίδιο βαθμό αλλά παραμένει σταθερός και ίσως να αυξάνεται λίγο όπως συμβαίνει με αυτού του τύπου τα τακάκια.
Άρα πίεση / διάρκεια φρεναρίσματος / θερμοκρασία είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τα φρένα μας να φθείρονται σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό, επίσης ο τρόπος που φρενάρουμε ειδικά όταν οδηγούμε ζωηρά είναι σημαντικός παράγοντας άυξησης ή μείωσης της φθοράς, ένα παρατεταμένο φρενάρισμα από τα 100 χλμ διάρκειας 5' - 6' ( πατώντας λίγο το φρένο πλησιάζοντας στην στροφή ) είναι χειρότερο για τα φρένα από ένα δυνατότερο φρενάρισμα αργότερα πλησιάζοντας στη στροφή το οποίο θα διαρκέσει 2-3' γιατί δεν θα ανεβάσει την θερμοκρασία τόσο όσο το προηγούμενο παρατεταμένο φρενάρισμα.
Συμπέρασμα :
Τακάκια με υψηλό μέσο συντελεστή τριβής όπως πχ το DS Performance, ώστε να έχουμε μικρότερη χρονική διάρκεια φρεναρίσματος και οι φθορές θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι με ένα οικολογικό οργανικό μαλακό τακάκι το οποίο μας αναγκάζει να έχουμε πολύ ώρα πατημένο το φρένο ανεβάζοντας έτσι την θερμοκρασία στα φρένα. -
Ηθελα να ρωτήσω, τα συγκεκριμένα τακάκια φθείρουν πολύ το δίσκο;Όχι, αλλά να ακολουθήσεις τις οδηγίες στρωσίματος, ελπίζω να τα βάζεις και σε καινούργιους δίσκους.
Να ξέρεις όμως ότι η φθορά των υλικών τριβής ( δίσκοι / τακάκια ) είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία στα φρένα, άρα η μεγάλη φθορά προέρχεται από την θερμοκρασία κυρίως και όχι από άλλες αιτίες, το ίδιο πχ σέτ φρένω αν λειτουργεί με 100c περισσότερους γιατί ο οδηγός τους ζητάει πολλά από τα φρένα του θα φθαρεί πολύ συντομότερα από ένα πιο συντηρητικό οδηγό, αν ο ζωηρός οδηγός ανεβάσει ακόμα 50c τη μέση θερμοκρασία στα φρένα του θα μειώσει ακόμα περισσότερο την ζωή τους, αν οδηγεί συνέχεια στα όρια με κόκκινους δίσκους τα φρένα του θα τον εγκαταλείψουν στις 3-5.000 χλμ.Άρα η θερμοκρασία είναι ο παράγοντας εκείνος που αυξάνει την φθορά, να το πω και αλλιώς.
Ένα τακάκι με μέσο συντελεστή τριβής 0.38 που θεωρείται σχετικά μαλακό σε ένα αυτοκίνητο 1250 kg αν οδηγείται κανονικά έως ζωηρά θα φθείρει ταχύτερα τα τακάκια του και τους δίσκους του από ένα τακάκι με μέσο συντελεστή τριβής 0.45 που θεωρείται σχετικά σκληρό λόγω μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε μεταλικκά στοιχεία, με τους ίδιους δίσκους και το ίδιο αυτοκίνητο / οδηγό / τρόπο οδήγησης απλά και μόνο γιατί το μαλακό τακάκι όσο ζεσταίνεται μειώνεται ο συντελεστής τριβής του και ο οδηγός θα πατάει για περισσότερο χρόνο το φρένο και δυνατότερα ώστε να επιτύχει την επιθυμητή επιβράδυνση.
Από την άλλη το σκληρότερο τακάκι που με λιγότερη πίεση και διάρκεια θα έχει ο οδηγός αυτό που θέλει σαν επιβράδυνση λόγω υψηλότερου συντελεστή τριβής ο οποίος δεν μειώνεται με την άνοδο της θερμοκρασίας στον ίδιο βαθμό αλλά παραμένει σταθερός και ίσως να αυξάνεται λίγο όπως συμβαίνει με αυτού του τύπου τα τακάκια.
Άρα πίεση / διάρκεια φρεναρίσματος / θερμοκρασία είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τα φρένα μας να φθείρονται σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό, επίσης ο τρόπος που φρενάρουμε ειδικά όταν οδηγούμε ζωηρά είναι σημαντικός παράγοντας άυξησης ή μείωσης της φθοράς, ένα παρατεταμένο φρενάρισμα από τα 100 χλμ διάρκειας 5' - 6' ( πατώντας λίγο το φρένο πλησιάζοντας στην στροφή ) είναι χειρότερο για τα φρένα από ένα δυνατότερο φρενάρισμα αργότερα πλησιάζοντας στη στροφή το οποίο θα διαρκέσει 2-3' γιατί δεν θα ανεβάσει την θερμοκρασία τόσο όσο το προηγούμενο παρατεταμένο φρενάρισμα.
Συμπέρασμα :
Τακάκια με υψηλό μέσο συντελεστή τριβής όπως πχ το DS Performance, ώστε να έχουμε μικρότερη χρονική διάρκεια φρεναρίσματος και οι φθορές θα είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από ότι με ένα οικολογικό οργανικό μαλακό τακάκι το οποίο μας αναγκάζει να έχουμε πολύ ώρα πατημένο το φρένο ανεβάζοντας έτσι την θερμοκρασία στα φρένα.Ησουν κατατοπιστικός όπως πάντα.
Οσον αφορά αν μπαίνουν παράλληλα με καινούργιους δίσκους, η απάντηση είναι όχι.
Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό;
Αν και η αλήθεια είναι ότι οι δίσκοι είναι σχετικά καινούργιοι(πρέπει να έχουν διανύσει max 25 με 30 χιλιάδες χλμ) με φυσιολογική χρήση.
Για να είμαι ειλικρινής ο λόγος που έβαλα τα ds είναι γιατί στις διάφορες κατεβασιές απο βουνά που έκανα κατα καιρούς ανακάλυψα ότι τα premerier με άφηναν σύξυλο χωρίς πολλά πολλά αν και προσπαθούσα να 'φρενάρω' όσον το δυνατόν περισσότερο με την μηχανή.
Ελπίζω τα ds να μην με απογοητεύσουν. -
Τα Performance είναι ένα σκαλί επάνω από τα premier, μετά είναι τα DS2500 και ανεβαίνουν.
Eδώ είναι οι συντελεστές τριβής των Ferodo από Ds 2500 και πάνω, για τα Premier / Performance δεν βρίσκω, αν θυμάμαι καλά είναι 0.38 και 0.40 ανώτερο, βλέπεις τα τακάκια αυτά που είναι ημιμεταλλικά ανεβάζουν τον συντελεστή τριβής όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, το αντίθετο δηλαδή που γίνεται με τα οργανικά και τα οικολογικά σκουπίδια.
Να πω εδώ ότι μέχρι τα Ds 2500 μπορείς να τα έχεις και για καθημερινή χρήση, από εκεί και πάνω πάνω σε ειδικές καταστάσεις όπως track-day και αγώνες, αν και δεν είναι για τα δικά σου, μελέτησε λίγο θερμοκρασιές και συντελεστή τριβής, θα καταλάβεις αρκετά, άλλωστε τα performance ανήκουν στην Racing σειρά της Ferodo.
http://www.ferodoracing.com/products/ca ... ds/ds2500/
-
Τα premerier οτι σε αφηναν συξυλο χωρις πολλα πολλα με εκπλησει. Τα πρεμιερ που συγκαταλεγονται , ανωτερα των μαμα ή κατωτερα? Γιατι εγω οσες φορες εχω δωσει ξυλο στα φρενα με μαμα τακακια πολυ δυσκολα να τα φτασω σε σημειο να με αφησουν απο φρενο(δεν μιλαω για πίστα) μονο σταδιακη μειωση στην αποδοση εχω παρατηρησει και αμεσως εκοψα ρυθμο.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τα premerier οτι σε αφηναν συξυλο χωρις πολλα πολλα με εκπλησει. Τα πρεμιερ που συγκαταλεγονται , ανωτερα των μαμα ή κατωτερα? Γιατι εγω οσες φορες εχω δωσει ξυλο στα φρενα με μαμα τακακια πολυ δυσκολα να τα φτασω σε σημειο να με αφησουν απο φρενο(δεν μιλαω για πίστα) μονο σταδιακη μειωση στην αποδοση εχω παρατηρησει και αμεσως εκοψα ρυθμο.Εξήγησα παραπάνω τις συνθήκες που συνέβαινε αυτό. Μόνο σε κατάβαση απο βουνό(Που συνήθως είσαι αναγκαστικά με το πόδι αρκετό χρόνο πάνω στο φρένο και δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν).
Ισως έπαιζε ρόλο βέβαια ότι το χειμώνα που συμβαίνει το φαινόμενο είμαι με σιδερένιες ζάντες(λόγω χιονολάστιχων)
και δεν λες τις σιδερένιες ζάντες άψογες στην απαγωγή θερμότητας. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Τα premerier οτι σε αφηναν συξυλο χωρις πολλα πολλα με εκπλησει. Τα πρεμιερ που συγκαταλεγονται , ανωτερα των μαμα ή κατωτερα? Γιατι εγω οσες φορες εχω δωσει ξυλο στα φρενα με μαμα τακακια πολυ δυσκολα να τα φτασω σε σημειο να με αφησουν απο φρενο(δεν μιλαω για πίστα) μονο σταδιακη μειωση στην αποδοση εχω παρατηρησει και αμεσως εκοψα ρυθμο.
Εξήγησα παραπάνω τις συνθήκες που συνέβαινε αυτό. Μόνο σε κατάβαση απο βουνό(Που συνήθως είσαι αναγκαστικά με το πόδι αρκετό χρόνο πάνω στο φρένο και δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν).
Ισως έπαιζε ρόλο βέβαια ότι το χειμώνα που συμβαίνει το φαινόμενο είμαι με σιδερένιες ζάντες(λόγω χιονολάστιχων)
και δεν λες τις σιδερένιες ζάντες άψογες στην απαγωγή θερμότητας.Αρα στο κανει σε νορμαλ συνθηκες και αυτο ειναι που με εντυπωσιαζει. Στην περιπτωση μου αντε να δω μειωση στην αποδοση με αρκετο κυνηγημα ομως, επειτηδες πως το λενε.. Για αυτο και ρωταω αν τα premierer ειναι κατηγοριας μαμα τακακιων , ή καλυτερα ή υποδυεστερα. Δεν μου εχει τυχει ποτε σε παρατεταμενη καταβαση(δηλαδη νορμαλ συνθηκη οδηγησης) να αντιμετωπιζω προβλημα υπερθερμανσης των φρενων(απωλεια φρενου) σε κανενα αμαξι μου. Premierer δεν εχω φορεσει ποτε μου. Μονο τα γνησια του κατασκευαστη φοραω.
-
Γιάννη όπως είδες οι δίσκοι σου δεν έχουν σχέση με τους δίσκους του εμπορίου που κυκλοφορούν, το ίδιο και τα τακάκια σου τα οποία είναι ημιμεταλλικά και πολύ καλά με υψηλό συντελεστή τριβής, η ποιότητα της Mobis για το κόστος τους είναι πρωτόγνωρη και καλά θα κάνεις να μην αλλάξεις τίποτα εκτός από γνήσιο.
-
Γιάννη όπως είδες οι δίσκοι σου δεν έχουν σχέση με τους δίσκους του εμπορίου που κυκλοφορούν, το ίδιο και τα τακάκια σου τα οποία είναι ημιμεταλλικά και πολύ καλά με υψηλό συντελεστή τριβής, η ποιότητα της Mobis για το κόστος τους είναι πρωτόγνωρη και καλά θα κάνεις να μην αλλάξεις τίποτα εκτός από γνήσιο.Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 21 Quadra μάλλον είμαι εκτός συναγωνισμού......
Το παλιό set up με την 'υπερθέρμανση' ήταν απλοί δίσκου brembo, τακάκια premier και υγρό ferodo dot 4.0
Τώρα πλέον παραμένω με τους παλιούς δίκους, τακάκι ds και υγρά φρένων ferodo 5.1
Πάντως τα premier αν δεν απατώμαι θεωρούνται υποκατάστατο των μαμίσιων(τουλάχιστον στο δικό μου αμάξι- octavia 5 fsi). -
Το ds2500 θα σε αφησει ευχαριστημενο σιγουρα απο το premier σε καταβαση ειδικα μολις πιασουν θερμοκρασια θα σε κολλανε μπροστα συνεχομενα χωρις να μεινεις απο φρενο . Το ds perfomance ειναι ενα σκαλι κατω απο τα ds2500 εξισου πολυ καλο. Εμπειρικα απλα αν κουμπωσεις ds σε νεο δισκο θα εχεις θεματα μεχρι να πατησουν ...εμενα με ταλαιπωρησε λιγο η διαδικασια αλλα μετα απο 1000χλμ τωρα αρχιζουν και στρωνουν τα δικα μου με νεους δισκους . Αυτο απλα πληροφοριακα.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις