-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εγώ βάζω τακάκια από την αντιπροσωπεία ή από το εμπόριο καλύτερης μάρκας. Φρενάρουν πολύ καλά κρύα, μαλακά, δεν σφυρίζουν και δεν θέλουν στρώσιμο (εκτός από προσεκτικό οδήγημα στην αρχή γιατί δεν πιάνουν).
Αν τα σκίσεις όμως μυρίζουν εύκολα (από το 2ο, 3ο ΔΥΝΑΤΟ φρενάρισμα) και μετά αρχίζουν και γλιστράνε. Διαλέγεις
Εσυ τι προτεινεις δηλαδη?να βαλω της vw η να παω σε φεροντο?
Να το πετάξεις και να πάρεις Μ5...
Συγνώμη... δεν κρατήθηκα...
Στα σοβαρά, με φυσιολογική χρήση, δεν νομίζω να δεις τεράστιες διαφορές ότι κι αν βάλεις...
-
Εδώ και λίγο καιρό ο ξάδερφός μου οδηγεί το παλίο Audi A4 1.8 T μοντέλο 96 του θείου μου. Είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος από τα φρένα του αυτοκινήτου, τα οποία δεν του προσφέρουν καμία απολύτως αίσθηση ασφάλειας και ως εκ τούτου παρήγγειλα και θα πάμε να τοποθετήσουμε την Τετάρτη στο αμάξι δισκόπλακες Brembo και τακάκια Ferodo (εμπρός-πίσω με κόστος ~300
-
Στην αίσθηση εχουνε διαφορα,και στην αμεσότητα.
Αλλα μην περιμενεις και τίποτα το συνταρακτικό.Ισως να μην το αντιληφθειτε καν.
-
ρε συ, ανδρεα, εγω οταν ειχα βαλει σωληνακια υψηλης στο συλλεκτικο, η διαφορα ητο χαοτικη!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
ρε συ, ανδρεα, εγω οταν ειχα βαλει σωληνακια υψηλης στο συλλεκτικο, η διαφορα ητο χαοτικη!!Και εγω στην 33 που εβαλα ειχα μεγαλη διαφορα στο φρεναρισμα.Ισως εξαρταται και απο την κατασταση που ειναι τα προς αλλαγη λαστιχενια μαρκουτσια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ρε συ, ανδρεα, εγω οταν ειχα βαλει σωληνακια υψηλης στο συλλεκτικο, η διαφορα ητο χαοτικη!!
Και εγω στην 33 που εβαλα ειχα μεγαλη διαφορα στο φρεναρισμα.Ισως εξαρταται και απο την κατασταση που ειναι τα προς αλλαγη λαστιχενια μαρκουτσια.
Ισως να φταιει και η γενική μου αναισθησία,αλλα εγω προσωπικα δεν αντιλήφθηκα να αλλαζει το παραμικρο,και τα μαρκούτσια μου ήτανε ήδη 20 ετων.
Μηπως αλλαξατε σωληνακια μαζι με κατι ακομα;Δισκοπλακες,τακάκια;Μηπως ετσι ειδατε διαφορα; -
σωληνακια υψηλης + υγρα φρενων..
μαρτυρ μου ο Βασιλης! -
Ότι κάνεις στα φρένα καλό είναι, και τα σωληνάκια κάνουν διαφορά, να αποφύγεις τα υγρά DOT 5.0 γιατί δεν είναι συμβατικά με τα κοινά συστήματα των φρένων, βάλε DOT 4.0 ή ακόμα καλύτερα DOT 5.1
-
[quote='aserf']Εδώ και λίγο καιρό ο ξάδερφός μου οδηγεί το παλίο Audi A4 1.8 T μοντέλο 96 του θείου μου. Είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος από τα φρένα του αυτοκινήτου, τα οποία δεν του προσφέρουν καμία απολύτως αίσθηση ασφάλειας και ως εκ τούτου παρήγγειλα και θα πάμε να τοποθετήσουμε την Τετάρτη στο αμάξι δισκόπλακες Brembo και τακάκια Ferodo (εμπρός-πίσω με κόστος ~300
-
Καλορίζικα και καλοπάτητα τα φρένα σου.
Οι συνολικές τιμές στην πίεση δεν αλλάζουν με τα σωληνάκια υψηλής, αλλάζει όμως το filling στο φρενάρισμα γιατί δεν φουσκώνουν όπως τα απλά και υπάρχει λιγότερη υποχώρηση στο πεντάλ του φρένου και προφανώς το τακάκι δέχεται όλη την πίεση. Προφανώς ο μηχανικός σου δεν έχει οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με σωληνάκια υψηλής στα φρένα κολλημένος στη δική του νοοτροπία.
Τι πάει να πεί κορυφαίες για αυτοκίνητο 11ετίας, αν το σύστημα δεν έχει απώλειες και μετά από 20 χρόνια τις ίδιες πιέσεις θα μετράς, και γιατί αναφέρει την BMW ? Για να δώσει έμφαση στην δουλειά του ?
Ρε θα μας τρελλάνουνε στο τέλος.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Καλορίζικα και καλοπάτητα τα φρένα σου.Οι συνολικές τιμές στην πίεση δεν αλλάζουν με τα σωληνάκια υψηλής, αλλάζει όμως το filling στο φρενάρισμα γιατί δεν φουσκώνουν όπως τα απλά και υπάρχει λιγότερη υποχώρηση στο πεντάλ του φρένου και προφανώς το τακάκι δέχεται όλη την πίεση. Προφανώς ο μηχανικός σου δεν έχει οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με σωληνάκια υψηλής στα φρένα κολλημένος στη δική του νοοτροπία.
Τι πάει να πεί κορυφαίες για αυτοκίνητο 11ετίας, αν το σύστημα δεν έχει απώλειες και μετά από 20 χρόνια τις ίδιες πιέσεις θα μετράς, και γιατί αναφέρει την BMW ? Για να δώσει έμφαση στην δουλειά του ?
Επίσης, τι νόημα ακριβώς έχουν οι τιμές των πιέσεων και γιατί υψηλότερες πιέσεις σημαίνει απαραίτητα και καλύτερη απόδοση; Αν δεν έχει κάποια στοιχεία για τις διαμέτρους των εμβόλων των δαγκανών αυτό δε λέει απολύτως τίποτα!
Στο χωριό μου λένε, άσπρη γάτια μαύρη γάτα, ποντίκια να πιάνει!
Να σου πει ότι είναι καλά για τη διαδρομή του πεντάλ μέχρι τις τιμές αυτές για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (σε σύγκριση με άλλα ίδια) το καταλαβαίνω, απο εκεί και πέρα...Μεγειά τα φρενάκια και προσοχή στα πρώτα χιλιόμετρα μέχρι να πατήσουν σωστά!
-
Προφανώς ο μηχανικός σου δεν έχει οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με σωληνάκια υψηλής στα φρένα κολλημένος στη δική του νοοτροπία.Πολύ βιαστικο το συμπέρασμά σου,ειδικά οταν λίγα πόστ παραπάνω θα δεις γνωμες που απέχουν παρασαγγας αναμεταξύ τους.
Ο νταφυ λέει για χαοτική διαφορα,ενω εγω για μηδενική.Και οι δυο μας βαλαμε σωληνακια στα αυτοκίνητά μας,και άρα τα οδηγήσαμε και ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ.Που σημαίνει ότι,ίσως να μην υπάρχει το ίδιο αισθητη διαφορα σε όλα τα αυτοκίνητα (για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εντοπίσω,πέραν ίσως της διαφορας στα λαστιχενια μαρκούτσια που φορούσαν αρχικα).
Εαν ισχυει αυτο,τότε πιθανότατα ο μηχανικός αυτος να ειχε εμπειρία ιδια με τη δική μου,οπότε και συμφωνα με αυτη,συμβούλεψε τον πελάτη του.
Στα περί έμφασης που αναφερεις,θα συμφωνησω κι'εγω.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Προφανώς ο μηχανικός σου δεν έχει οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με σωληνάκια υψηλής στα φρένα κολλημένος στη δική του νοοτροπία.
Πολύ βιαστικο το συμπέρασμά σου,ειδικά οταν λίγα πόστ παραπάνω θα δεις γνωμες που απέχουν παρασαγγας αναμεταξύ τους.
Ο νταφυ λέει για χαοτική διαφορα,ενω εγω για μηδενική.Και οι δυο μας βαλαμε σωληνακια στα αυτοκίνητά μας,και άρα τα οδηγήσαμε και ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ.Που σημαίνει ότι,ίσως να μην υπάρχει το ίδιο αισθητη διαφορα σε όλα τα αυτοκίνητα (για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εντοπίσω,πέραν ίσως της διαφορας στα λαστιχενια μαρκούτσια που φορούσαν αρχικα).
Εαν ισχυει αυτο,τότε πιθανότατα ο μηχανικός αυτος να ειχε εμπειρία ιδια με τη δική μου,οπότε και συμφωνα με αυτη,συμβούλεψε τον πελάτη του.
Στα περί έμφασης που αναφερεις,θα συμφωνησω κι'εγω.
Χερ χούντερ έχει άμεση σχέση με την αρχική ποιήτητα των αγωγών και τη σχεδίαση της δαγκάνας (πόσο θερμικό φορτίο περνάει στο ρακόρ και στον αγωγό). Αν τα 'βράσεις' θα δείς διαφορά σε όλες τις περιπτώσεις. Προσωπικά είναι αντίθετος στη χρήση αγωγών υψηλής πίεσης (στις μηχανές που δεν έχουν τρόμπα κάνουν μπαμ στην αίσθηση!) γιατί
- δε θεωρώ ότι χρειάζεται τόσο απόλυτο σύστημα στο δρόμο (ειδικά στις μηχανές η λίγη ελαστικότητα μπορεί και να σώσει καταστάσεις)
- Χρειάζονται συνεχή παρατήρηση και αντικατάσταση μετά από κάποια (λίγα) χρόνια
και - ένα σωστά συντηρημένο εργοστασιακό σύστημα συνήθως κάνει τη δουλειά...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Μεγειά τα φρενάκια και προσοχή στα πρώτα χιλιόμετρα μέχρι να πατήσουν σωστά!+1
Που σημαίνει ότι,ίσως να μην υπάρχει το ίδιο αισθητη διαφορα σε όλα τα αυτοκίνητα (για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να εντοπίσω,πέραν ίσως της διαφορας στα λαστιχενια μαρκούτσια που φορούσαν αρχικα).
+1
Αρκετά αμάξια (όταν είναι καινούρια) έχουν καλή αίσθηση στο πεντάλ.Μαζί με αναβαθμισμένα μαρκούτσια (για καλύτερη αίσθηση) μπορείς να στηρίξεις καλύτερα την αντλία-φρένων/πεντάλ.
Μετά συνεχίζεις σε δαγκάνες (και τακάκια) πιο στιβαρά που δεν λυγίζουν, αντλία κλπ -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
(ειδικά στις μηχανές η λίγη ελαστικότητα μπορεί και να σώσει καταστάσεις)Κάτι τζατζόγριες με μηχανές που έχουν πίσω ταμπούρα τα κάνουν αυτά
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(ειδικά στις μηχανές η λίγη ελαστικότητα μπορεί και να σώσει καταστάσεις)
Κάτι τζατζόγριες με μηχανές που έχουν πίσω ταμπούρα τα κάνουν αυτά
(άκου τζατζόγριες! )
-
Θέλεις να πατάς και να 'υποχωρεί' το πεντάλ χωρίς να μπλοκάρει το πίσω;
Ας μην έχει αίσθηση, φτάνει να μη μπλοκάρει -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
(άκου τζατζόγριες! )Φυσικά τζατζόγριες (αν και μερικές τρέχουν σε αγώνες) το πίσω πεντάλ το θέλουν ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΟ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(άκου τζατζόγριες! )
Φυσικά τζατζόγριες (αν και μερικές τρέχουν σε αγώνες) το πίσω πεντάλ το θέλουν ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΟ.
Τα ταμπούρα πίσω στις μηχανές είναι μηχανικά...Συνήθως δε, το πίσω φρένο στις σπορ μηχανές έχει ...διακοσμητικό ρόλο (να μη φαίνεται άδειο το πίσω μέρος ). Η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα ταμπούρα είναι πολύ πιο δυνατά από τα δισκόφρενα πίσω, αλλά όταν είναι κρύα είναι απότομα ενώ όταν ζεστάνουν ... εντάξει... δε φρενάρουν!
-
Προφανώς ο μηχανικός σου δεν έχει οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με σωληνάκια υψηλής στα φρένα κολλημένος στη δική του νοοτροπία.Τι πάει να πεί κορυφαίες για αυτοκίνητο 11ετίας, αν το σύστημα δεν έχει απώλειες και μετά από 20 χρόνια τις ίδιες πιέσεις θα μετράς, και γιατί αναφέρει την BMW ? Για να δώσει έμφαση στην δουλειά του ?
Βασικά ο μηχανικός μου είναι και γνωστός οδηγός αγώνων με πολλές νίκες σε ράλλυ και αναβάσεις στο ενεργητικό του. Πιστεύω λοιπόν ότι ότι είπε δεν το έβγαλε από το μυαλό του. Ο ίδιος στήνει το αγωνιστικό του και είναι ιδιοκτήτης καταστήματος γνωστής αλυσίδας συνεργείων. Τέλος, σ' αυτόν πηγαίνουμε εγώ και ο αδερφός μου χρόνια τώρα, μας έχει μάθει και πάντα μας λέει τι αξίζει και τι όχι να βάλουμε στο αυτοκίνητο και δεν προσπαθεί απλά να μας πουλήσει.
Όπως ανέφερα:
Μας είπε λοιπόν ότι τα σωληνάκια υψηλής δεν πρόκειται να προσδώσουν κάποια αισθητή διαφορά με τις εργοστασιακές δαγκάνες και τρόμπα φρένων.
Αναφερόμουν στην απόδοση και όχι στην αίσθηση, εκεί ναι, παραδέχτηκε ότι λογικά θα βελτιωθεί η σπογγώδης αίσθηση του πεντάλ.
Όσον αφορά ότι πρόκειται για αμάξι 11ετίας, δε μου φαίνεται παράλογο το να περιμένει κανείς ότι ένα αμάξι με 150000 χλμ χωρίς να έχει δεχτεί κάποια επέμβαση στα φρένα όλα αυτά τα χρόνια πλην της απλής αλλαγής αναλώσιμων ότι θα έχουν χάσει κάποιο ποσοστό της απόδοσής τους.
Ευχαριστώ για τις ευχές... θα τις μεταβιβάσω...
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις