-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αν σε περιοριζει το κοστος απλα ξεχασε το κατι καλυτερο που θες. Βουρ στα μαμα, μη το συζητας καν.
Δε με περιοριζει τοσο πολυ το κοστος, απλα θα δεχομουν κατι στη διπλασια τιμη για μια μικρη βελτιωση... 3-4 φορες πανω παει πολυ!
Την επομενη φορα που θα αλλαξω και δισκους μαζι, θα μπει κιτακι γνωστης εταιριας μαζι με σωληνακια κλπ κλπ, αρα θα φυγουν πολλα λεφτα.Παιδια ακουω γνωμες και βοηθεια!
Θα αλλαξω τακακια μεσα στο μηνα μπρος-πισω.Θα ηθελα να βαλω κατι πολιτικο, απλα ενα κλικ καλυτερο απο τα μαμα και τα συνηθισμενα. (δηλαδη οχι τυπου DS2500)
Η χρηση ειναι κυριως περιαστικη με 1 φορα το μηνα βουνο κατα μεσο ορο. Επισης δε θα ηθελα να σφυριζουν για κανενα λογο γιατι εκνευριζομαι αφανταστα!
1.2 tsi 105hp, 256χ22 / 232χ9πόσο κμ έχεις και θες και πίσω?
41κ
πισω εχουν ακομα λιγο ψωμι αλλα τα αλλαζω να τελειωνω να χω το κεφαλι μου ησυχο. -
Πάντως,για τα πίσω έχεις ψωμί...
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Πάντως,για τα πίσω έχεις ψωμί...Τα χεις δει και δε το ξερω? που ξερεις μπορει να φρεναρω μονο σε ανηφορες! ή σε κατηφορες με την οπισθεν!
-
δεν τρώνε όλα τα αυτοκίνητα τα ίδια τα τακάκια ... τα δικά μου ιταλικά πχ (αυτοκίνητο και μηχανή) τρώνε σαν δίαολος τα ακριβά μπροστινά, ενώ τα πίσω αντέχουν πολλά παραπάνω κμ
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
δεν τρώνε όλα τα αυτοκίνητα τα ίδια τα τακάκια ... τα δικά μου ιταλικά πχ (αυτοκίνητο και μηχανή) τρώνε σαν δίαολος τα ακριβά μπροστινά, ενώ τα πίσω αντέχουν πολλά παραπάνω κμΕχει να κανει καθαρα με την παστα του τακακιου. Το tucson εμενα τα εργοστασιακα εμπρος τα τελειωσε σε 25.000κμ. Επειτα τα επομενα γνησια τα τελειωσε σε 80.000(!!!!) δηλαδη στα 105, και τωρα ειμαι στα 130.000 στο κοντερ παλι με γνησια και εχει φαει το 1/4. Παμε για πολλα κμ παλι.Τι ηταν αυτα τα εργοστασιακα ενας θεος ξερει…
Παμε στα πισω τωρα, τα εργοστασιακα τα τελειωσε στα 35.000, τωρα με 130.000 ειναι στη μεση...πραγματικα δεν ξερω τι παιχτηκε.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
δεν τρώνε όλα τα αυτοκίνητα τα ίδια τα τακάκια ... τα δικά μου ιταλικά πχ (αυτοκίνητο και μηχανή) τρώνε σαν δίαολος τα ακριβά μπροστινά, ενώ τα πίσω αντέχουν πολλά παραπάνω κμ
Εχει να κανει καθαρα με την παστα του τακακιου. Το tucson εμενα τα εργοστασιακα εμπρος τα τελειωσε σε 25.000κμ. Επειτα τα επομενα γνησια τα τελειωσε σε 80.000(!!!!) δηλαδη στα 105, και τωρα ειμαι στα 130.000 στο κοντερ παλι με γνησια και εχει φαει το 1/4. Παμε για πολλα κμ παλι.Τι ηταν αυτα τα εργοστασιακα ενας θεος ξερει…
Παμε στα πισω τωρα, τα εργοστασιακα τα τελειωσε στα 35.000, τωρα με 130.000 ειναι στη μεση...πραγματικα δεν ξερω τι παιχτηκε.
Mονος σου το λες, ειναι λιγο τυχαια η κατασταση!
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Πάντως,για τα πίσω έχεις ψωμί...
Τα χεις δει και δε το ξερω? που ξερεις μπορει να φρεναρω μονο σε ανηφορες! ή σε κατηφορες με την οπισθεν!
Εξαφανίζεις και τον Πύργο του Άιφελ...;!!
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Κάτι που θέλω να διπλο-τσεκάρω είναι πόσο κοντά έρχεται το εσωτερικό των εμπρός τροχών στις μπουκάλες των αμορτισέρ με το μεγαλύτερο κάμπερ που δίνουν τα άκρα της Peugeot Sport αλλάζοντας μόνο τη γωνία του μουαγιέ & της βάσης της δαγκάνας, διότι με μαμά άκρα δε μπαίνει ούτε δάχτυλο ανάμεσα στον τροχό και στη μπουκάλα οπότε ενδέχεται για να χωράνε χιονο-κάλτσες [αν χρειαστεί] να πρέπει να δώσουμε ένα 'κλικ' απόσταση με καμπάνες.
Από κοντά με τα εξαρτήματα στο χέρι για οριστικές αποφάσεις, γιατί έτσι είναι μόνο ασκήσεις επί χάρτου.
Πληροφοριακά στο Quadra μου για να βάλω αλυσίδες πρέπει να βάλω τροχό 145 πλάτος ( σαν τη ρεζέρβα ανάγκης ) Τώρα απέχει 5 mm ο τροχός από την μπουκάλα.
Και εγώ στα δικά μου τα καινούργια που ακόμα δεν έχω φτιάξει τις καμπάνες, πάω για φαρδύτερες, ευτυχώς που είναι τετρακίνητο και βοηθάει η όλη κατάσταση αν χρειαστεί με χειμερινά λάστιχα.Χθες βρήκα ευκαιρία κι έβαλα αμορτισέρ πάνω σε άκρα μου από Peugeot Sport + μαμά δισκόπλακα + τροχό και μέτρησα πόσο πιο κοντά έρχεται στη μπουκάλα με το αυξημένο κάμπερ που δίνουν τα άκρα, πόσο 'αέρα' έχει η ζάντα από δισκόπλακα, πόσο με δαγκάνες τις AP φορεμένες, κλπ, κλπ.
Από 'αέρα' ανάμεσα σε τροχό & μπουκάλα πλέον θα είμαστε στα ~5mm αν δε δώσουμε λίγο 'αέρα' με καμπάνες.
Οι δαγκάνες της AP έχουν 'αέρα' από εσωτερικό ζάντας αν κεντραριστούν στο βάθος που είναι οι μαμά δίσκοι, οπότε δεν αλλάζουμε τίποτα προς τα δεξιά ή αριστερά στον οριζόντιο άξονα (δε μας παίρνει κιόλας για πιο μέσα διότι δισκόπλακα από mounting points για βάσεις δαγκάνας έχει μόλις 4.6mm - δεν έχει νόημα να τα πειράξουμε).
Αν φαρδύνουμε καμπάνες μόλις 6 mm σε σχέση με αυτές που δίνει η AP (που έχουν πάχος +0.5mm στην επιφάνεια που πατάει στο μουαγιέ σε σχέση με πάχος μαμά δισκόπλακας, 7.5mm αντί 7.0mm) θα είναι όλα 'σωστά' - και χιονοκάλτσες θα μπαίνουν μια χαρά αν ποτέ χρειαστεί, και δεν θα έρθει αισθητά πιο έξω o άξονας περιστροφής του τροχού σε σχέση με πρόβλεψη κατασκευαστή.
Πλέον από νούμερα έχω τα πάντα και για καμπάνες και για βάσεις (να 'ναι καλά ο Jon Simpson της AP που μου απαντούσε σε dt σε ό,τι ήθελα ) και χθες που είχα χρόνο τα πέρασα στο autocad (μένουν κάτι λεπτομέρειες που θα τελειώσω μέσα στο Σ/Κ) οπότε περιμένω τακάκια, για να τσεκάρουμε και με αυτά, και θα είμαστε κομπλέ.
-
Εδώ θα είμαι, δεν θα φύγω. τελειώνω κάτι φρένα να φύγουνε για Αγγλία μέχρι τις 15/8 ( πισινά με αλουμινίου πλύμνη / καμπάνα και ενσωματωμένο μαγνητικό ρουλεμάν για το abs-esp ) και μετά θα ασχοληθώ με το δικό μου, μπανάκια τα πρωϊνά στο πόρτο - ράφτη και μετά quadra modified.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Εδώ θα είμαι, δεν θα φύγω. τελειώνω κάτι φρένα να φύγουνε για Αγγλία μέχρι τις 15/8 ( πισινά με αλουμινίου πλύμνη / καμπάνα και ενσωματωμένο μαγνητικό ρουλεμάν για το abs-esp ) και μετά θα ασχοληθώ με το δικό μου, μπανάκια τα πρωϊνά στο πόρτο - ράφτη και μετά quadra modified. -
Oι δίσκοι είναι έτοιμοι και φεύγουν οδικώς αύριο το πρωϊ για Αγγλία μέσω φίλου του ιδιοκτήτη και θα τοποθετηθούν άμεσα γιατί το αμάξι μαζί με άλλα πολλά ( Renault RS, Porsche, Lotus ) θα πάει βόλτα στις 3/9 στην ετήσια εξόρμηση για καφρίλες στο Stelvio pass. Το αμάξι συχνά - πυκνά μπαίνει σε πίστες και γράφει χρόνους, σε αληθινές πίστες όχι στα Μέγαρα
Αυτό είναι το αμάξι, το οποίο φοράει coil over γύρω - γύρω.
Να πω εδώ ότι είναι η 1η φορά που σε αμάξι αυτής της κατηγορίας και σε μεγαλύτερα ( εκτός supercar και καθαρά αγωνιστικά ) που γίνεται πλύμνη αλουμινίου σε πίσω δίσκους που να περιλαμβάνει και το ρουλεμάν του τροχού, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια πρωτιά όχι μόνο για την Ελλάδα.
Eδώ είναι στο Stelvio το 2013
-
Μπράβο Παναγιώτη.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Μπράβο Παναγιώτη.Eυχαριστώ !
-
Α! και να μήν ξεχνιόμαστε: Παναγιώτη Χρόνια Πολλά.
-
Χρόνια Πολλά στον brakes expert μας!
-
Χρόνια πολλά και καλά Παναγιώτη!!
Να είσαι πάντοτε δυνατός, υγιής και παθιασμένος με ό'τι καταπιάνεσαι..
-
Χρονια πολλα και δημιουργικα Παναγιωτη!!!
-
Ευχαριστώ όλους για τις ευχές που ανταποδίδω, και εσείς να έχετε υγεία και να περνάτε καλά.
-
πολυχρονος Παναγιωτη!
πολυ ωραια δουλεια τα πισω στο rs.Kρατα μας ενημερους για αντοχη-αποδοση κλπ. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
πολυχρονος Παναγιωτη!
πολυ ωραια δουλεια τα πισω στο rs.Kρατα μας ενημερους για αντοχη-αποδοση κλπ.Ευχαριστώ για τις ευχές.
Σήμερα ήρθε και τα πήρε ο φίλος του φίλου, γιατρός στην Αγγλία, πηγαίνει οδικώς με merc 350 SL και θα θα μπούν άμεσα επάνω αφού ετοιμάζονται για την εκδρομή στις 5/9, ( νόμιζα στις 3/9 δεν έχει σημασία) ο γιατρός έχει για τις εκδρομές και τις πίστες μια 993 και θέλει και αυτός φρένα που του τελειώνουν όπου νάναι, όταν γυρίσουν από την εκδρομή θα έχω ενημέρωση και θα την μεταφέρω γιατί ανοίγει και πόρτα με μεγάλο retailer competition εξαρτημάτων στην Αγγλία που είναι φίλος των παιδιών και πηγαίνει κάθε χρόνο παρέα στις Άλπεις, και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον όταν είδε τις φωτό, υπάρχει και ενδιαφέρον για άλλα 2 clio που τρέχουν σε ράλλυ αλλά χωρίς τα ειδικά μαγνητικά ρουλεμάν της SNR τύπου ASB με το έξτρα μαγνητικό δαχτυλίδι που φοράνε όλοι οι πίσω δίσκοι των Renault RS για τα ABS / ESR γιατί δεν τους ενδιαφέρουν αυτά τα συστήματα στα αγωνιστικά, ίδωμεν.Πέρσι το Clio στην ίδια διαδρομή μύρισε τα φρένα του, μπροστά φοράει 330X28 της PF με τακάκια DS 2500 γύρω - γύρω, είναι ακατάλληλα κατά τη γνώμη μου για την πίεση που τρώνε και του είπα να πάρει τα xp8 ή xp10 αλλά ήδη έχει πάρει και θα δοκιμάσει τα CLRC6 και έχει και ένα σετ καινοόργιο αδοκίμαστο με την πάστα RS29 της Pagid.
Σίγουρα όμως ο πίσω άξονας θα έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά στα στραμπουλήγματα και στις ανωμαλίες με 3kg ελαφρύτερο το κάθε άκρο, και εγώ περιμένω το ρεπόρτο με αγωνία.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις