-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αν το τακακι ακουμπαγε πανω στον δισκο οταν δεν παταμε φρενο τοτε θα ειχαμε θερμοκρασιες μεγαλες απο αυτη τη μικρη τριβη που θα υπηρχε μεταξυ δισκου και υλικου τριβης,Πολύ πρόχειρα: Η μηχανική μας λέει ότι η τριβή ισούται με το συντελεστή τριβής των υλικών επί την κάθετη δύναμη που πιέζει τις επιφάνειες να έρθουν σε επαφή. Όταν δεν πατάμε φρένο η δύναμη που πιέζει τις επιφάνειες να έρθουν σε επαφή είναι μηδέν, ακόμα κι αν αυτές φαίνεται πως ακουμπάνε, που σημαίνει ότι πρακτικά δεν υπάρχει τριβή, και κατά συνέπεια ούτε και μεγάλες θερμοκρασίες. Αυτό που περιγράφει ο Παναγιώτης ως 'ακουμπάνε χωρίς να ακουμπάνε'.
-
Για αυτο που ρωτησα, αν εχετε αποψη πειτε μου
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Για αυτο που ρωτησα, αν εχετε αποψη πειτε μουΦυσιολογικοτατο.
Αν ακουσεις το δικο μου, θα νομιζεις οτι ακους Μπετοβεν.
Σε εντονη κατηφορα, με το πεταλ να το αφηνεις ελαφρα, τριζουν ανατριχιαστικα.
Υπαιτιος, η γυαλαδα των δισκων. -
Μποτουμε να το 'διορθώσουμε' με καποιο τροπο ή το αφηνουμε ώς έχει?
Εννοω εχει νοημα να το κυνηγησουμε περεταιρω? -
Δεν υπαρχει τροπος, να αποφυγουμε την γυαλαδα.
Ειναι αποτελεσμα, της τριβης.
Ως εχει παραμενει λοιπον.... -
Ο χρήστης Τζαβαρας Δημητρης έγραψε:
Δεν υπαρχει τροπος, να αποφυγουμε την γυαλαδα.
Ειναι αποτελεσμα, της τριβης.
Ως εχει παραμενει λοιπον....OK, ευχαριστω
-
Ερώτηξις: Τα carbotech XP8/XP10 πόσο 'φιλικά στους δίσκους' τα θεωρείτε όσοι τα έχετε δουλέψει εντός & εκτός πίστας σε σχέση με π.χ. DS 2500 / 4003?
-
πολυ φιλικα.Εβγαλα με xp 10 πανω απο 50k χλμ με 2 τορναρισματα στα εμπρος(λογω ds2500),και στα πισω εχω με xp 8 εδω και 50κ παλι με τους μαμα δισκους εντος οριων παχους.Δεν τρωει δισκο,παροτι δαγκωνει δυνατα.Υπολογισε πανω απο 20 επισκεψεις σε Μεγαρα,Σερρες,Καρτοδρομο.
Και αλλοι φιλοι με εβο με μαμα φρενα ακομα και με alcon 365 floating παλι εβγαλαν πολλα χλμ.Αυτος με τα αλκον εφτασε 90κ χλμ με xp8(και πιστες) -
Δημήτρη θόρυβο έχεις ?
Έχω φίλους με S2000 και δεν τα αλλάζουν με τίποτα τα Carbotech, ο ένας μάλιστα έχει 12 εμπρός και 10 πίσω.
-
ναι εχω θορυβο μερικες φορες μεσα στην Αθηνα που δεν μπορω να τα πιεσω.Μολις τα πιεσω στο βουνο-εθνικη ησυχαζουν για καιρο.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
ναι εχω θορυβο μερικες φορες μεσα στην Αθηνα που δεν μπορω να τα πιεσω.Μολις τα πιεσω στο βουνο-εθνικη ησυχαζουν για καιρο.Οι δίσκοι είναι χαρακτοί, τρυπητοί, απλοί ή συνδυασμός τρυπητοί / χαρακτοί ?
-
@ dim8
Όμορφα, ευχαριστώ!Επόμενη ερώτηση: Έχει νόημα να προτιμήσω XP10 εμπρός, έχοντας ανέβει από τα 283mm των μαμά σε 'καμπανάτους' 304mm (για κάπου 1100 κιλά) ή καλύτερα XP8 γύρω-γύρω? Χρήση: 2-3 Μέγαρα το χρόνο, σχεδόν καθημερινή χαλαρή χρήση στην πόλη, αραιά ταξιδάκια και συχνές στροφοδιαδρομές στο βουνό.
-
8άρια γύρω-γύρω, οι καμπάνες θα τα αναβαθμήσουν σε λειτουργία, όπως και θα υπάρχει και λιγότερη φθορά στους δίσκους από τις καμπάνες.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
ναι εχω θορυβο μερικες φορες μεσα στην Αθηνα που δεν μπορω να τα πιεσω.Μολις τα πιεσω στο βουνο-εθνικη ησυχαζουν για καιρο.
Οι δίσκοι είναι χαρακτοί, τρυπητοί, απλοί ή συνδυασμός τρυπητοί / χαρακτοί ?
χαρακτοι ειναι Παναγιωτη.Aυτοι εδω ειναι
http://www.apracing.com/product_details ... 6/767.aspx@nidosan
και εγω 8αρια θα σου ελεγα γυρω-γυρω. -
Ευχαριστώ, κι εγώ τα 8άρια γύρω-γύρω πιστεύω ότι είναι πιο 'σωστη' επιλογή.
Θεωρητικά ίσως έχω και λιγότερο θόρυβο.... -
Παιδιά πείτε κανένα καλό συνεργείο για φρένα ,κατά προτίμηση προς βόρεια Αθήνα.Τελικά πρέπει να αλλάξω και πίσω δίσκους και τακάκια στο ΜΙΝΙ και στο έμπιστο υποτίθεται συνεργείο μου ζητάνε 180 ευρώ.
150 τα ανταλλακτικά και 30εργασια...
Τα ανταλλακτικά στο mister auto παίζουν απο 70 έως 85 ευρώ ...Sent from my T100TA using Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδιά πείτε κανένα καλό συνεργείο για φρένα ,κατά προτίμηση προς βόρεια Αθήνα.Τελικά πρέπει να αλλάξω και πίσω δίσκους και τακάκια στο ΜΙΝΙ και στο έμπιστο υποτίθεται συνεργείο μου ζητάνε 180 ευρώ.
Τα ανταλλακτικά στο mister auto παίζουν απο 70 έως 85 ευρώ ...Sent from my T100TA using Tapatalk
Για κάνε μια ερώτηση για τα ανταλλακτικά στον κατσιαφα στην οδο αναγεννήσεως στη μεταμόρφωση. Εχει πολύ καλες τιμές σε οτι αφορα φρένα, απο εκεί ψωνιζω πολλά χρόνια τώρα.
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ευχαριστώ, κι εγώ τα 8άρια γύρω-γύρω πιστεύω ότι είναι πιο 'σωστη' επιλογή.
Θεωρητικά ίσως έχω και λιγότερο θόρυβο....Να τι προτείνει η ίδια η Carbotech για το setup μου:
*Hi,
Ok good stuff, Ι'm thinking XP8 on the front AP setup will work well for you but as mentioned on previous email maybe not so good on the rear, generally with front wheel drive cars if we go for something like XP8 on the front then we find oem rear pads or a mild upgrade like ds2500 on the rear works well, we tend to find that our compounds are too powerful on the rear of front wheel drive and unless the car is setup very stiff for track and running slicks etc then rear wheel locking can be a problem, hence going for something milder like stock or ds2500 which isn't actually a bad pad for the rear axle, not so great in the front though as it can not handle the heat!
XP8 pads for your front AP setup are £168+shipping.
If you 're interested let me know your shipping address, I can get a total price for you.Thanks
IanCARBOTECH EUROPE LTD
UK
http://www.carbotech-europe.com* -
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Για κάνε μια ερώτηση για τα ανταλλακτικά στον κατσιαφα στην οδο αναγεννήσεως στη μεταμόρφωση. Εχει πολύ καλες τιμές σε οτι αφορα φρένα, απο εκεί ψωνιζω πολλά χρόνια τώρα.
Ευχαριστώ θα περάσω μια βόλτα απλά μετά πρέπει να βρω και συνεργείο...
Έλεγα μηπωςπηγαινα σε κάποιον εξειδικευμενο στα φρένα μήπως εχει καλύτερες τιμες,δεν το έχω ξανακάνει βέβαια και δεν ξέρω αν αξίζει.Sent from my T100TA using Tapatalk
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ευχαριστώ θα περάσω μια βόλτα απλά μετά πρέπει να βρω και συνεργείο...
Έλεγα μηπωςπηγαινα σε κάποιον εξειδικευμενο στα φρένα μήπως εχει καλύτερες τιμες,δεν το έχω ξανακάνει βέβαια και δεν ξέρω αν αξίζει.Sent from my T100TA using Tapatalk
Εγώ ακόμα και στην αντιπροσωπεία, με ανταλλακτικά φρένων απο εκείνον είχα παει αγκαλιά. Μου είχαν βγει φθηνότερα μπρος τρυπητοι-χαρακτοι δίσκοι με τακάκια ferodo premier και πίσω μονο τακάκια ferodo premier, απο το να γινόταν η αλλαγή με τα αντίστοιχα εργοστασιακά!
Συνεργειο δεν εχεις κάποιον να στα περάσει; ίσως σου συστήσουν κάποιον εκείνοι στην περιοχή σου.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις