-
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
Για αλλαγή τακακιών σε golf V με 140 άλογα έχει κανείς υπ όψη του τίποτα; Να βάλω τα εργοστασιακά ή να ψάξω τπτ Galfer ή άλλη μάρκα;
Όχι αγωνιάρικη χρήση.
ATE
+1
Πολυ καλά και σε πολύ καλή τιμή με λίγο ψάξιμο. Επίσης έχουν και τον αισθητήρα φθοράς που δεν τον έχουν όλα.
-
Thanx και στους δύο!
Έχουμε υπ όψη κάποιο συγκεκριμένο καλό 'εφαρμοστή'; Έστω με Pm.
-
Μάλλον έχουν στραβώσει οι δίσκοι των φρένων στην 190Ε, αλλά θέλω γνώμες: Πατώντας ελαφρά-τσιμπώντας-το φρένο έχω από απαλό έως ισχυρό τρέμουλο. Εμφανίζεται πιο έντονα από τα 120 και κάτω μέχρι τα 80. Όταν πατήσω δυνατά δεν αντιλαμβάνομαι κάτι τέτοιο, τα φρένα λειτουργούν καλά.
τί λέτε; -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Μάλλον έχουν στραβώσει οι δίσκοι των φρένων στην 190Ε, αλλά θέλω γνώμες: Πατώντας ελαφρά-τσιμπώντας-το φρένο έχω από απαλό έως ισχυρό τρέμουλο. Εμφανίζεται πιο έντονα από τα 120 και κάτω μέχρι τα 80. Όταν πατήσω δυνατά δεν αντιλαμβάνομαι κάτι τέτοιο, τα φρένα λειτουργούν καλά.
τί λέτε;Αν έχουν πάρει ελαφρά οι δίσκοι σου και τα μπαλάκια των ημίμπαρων, τα Bull, ή κάποιο από τα ψαλίδια είναι στα όρια του, το φαινόμενο μεγενθύνεται, μια προσεκτική εξέταση σε δίσκους και στο μπροστινό σύστημα θα δείξει το αίτιο.
Α! και μια ματιά στις γλύστρες στις δαγκάνες.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
τί λέτε;Αν έχουν πάρει ελαφρά οι δίσκοι σου και τα μπαλάκια των ημίμπαρων, τα Bull, ή κάποιο από τα ψαλίδια είναι στα όρια του, το φαινόμενο μεγενθύνεται, μια προσεκτική εξέταση σε δίσκους και στο μπροστινό σύστημα θα δείξει το αίτιο.
Οκ. πάω αύριο για έλεγχο.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Οκ. πάω αύριο για έλεγχο.
Τελικά μετά από έλεγχο στο σύστημα φάνηκε ότι ήταν πρόβλημα των δίσκων. Αλλάχθηκαν, και στις δοκιμές που έκανα δεν το ξαναπαρουσίασε. Θα πρέπει μάλλον να τους στρώσω λίγο πριν πιέσω δυνατά τα φρένα, ... σωστά ;
-
σωστα.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
σωστα.ευχαριστώ. Μήπως υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μέθοδος 'στρωσίματος' ή απλά προσεκτικά φρεναρίσματα μέχρι να 'στρώσει' το σύστημα;
-
Δεν σου έδωκαν οδηγίες εκεί που σου άλλαξαν τους δίσκους;
Αχαρακτήριστοι.Απέφευγε τα απότομα και δυνατά φρεναρίσματα, στα πρώτα 300 χιλιόμετρα.
Πρέπει να στρώσεις και τα τακάκια... -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Αχαρακτήριστοι.Απέφευγε τα απότομα και δυνατά φρεναρίσματα, στα πρώτα 300 χιλιόμετρα.
Πρέπει να στρώσεις και τα τακάκια...Βρήκα αυτό: http://zeckhausen.com/bedding_in_brakes.htm
πρέπει να ακολουθήσω τέτοια τακτική; -
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Πρέπει να στρώσεις και τα τακάκια...Βρήκα αυτό: http://zeckhausen.com/bedding_in_brakes.htm
πρέπει να ακολουθήσω τέτοια τακτική;Δυνατά φρεναρίσματα χρειάζονται σε τακάκια που δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες, π.χ. Yellowstuff.
Διάβασε σε αυτό το άρθρο => http://www.centricparts.com/files/Centric White Paper C2-Bed-In Theory.pdf την παράγραφο 'Bedding fundementals' για γενικές πληροφορίες και βρες από τη σελίδα του κατασκευαστή τη διαδικασία που προτείνει για τα δικά σου τακάκια.
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Δυνατά φρεναρίσματα χρειάζονται σε τακάκια που δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες, π.χ. Yellowstuff.Για όλα τα τακάκια κάνει απλά θα χρειαστείς διαφορετικές ταχύτητες, χαμηλότερες και πιο λίγες επαναλήψεις. Η ιδέα είναι ότι θέλεις να ζεστάνεις τα τακάκια τόσο ώστε να αλείψουν τον δίσκο με ελάχιστη γκρι στρώση. Από δική μου δοκιμή όντως το φρενάρισμα μετά από τέτοιο στρώσιμο είναι εξαιρετικό..... για όσο κρατήσει, μετά θέλει ξανά.
-
οκ. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Μόλις σταματήσει να βρέχει (εδώ στα Ιωάννινα) θα βγω για στρώσιμο. Φαντάζομαι ότι δεν πειράζει να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο για μικρές διαδρομές με λίγα και απαλά φρεναρίσματα, μέχρις ότου κάνω το στρώσιμο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δυνατά φρεναρίσματα χρειάζονται σε τακάκια που δουλεύουν σε υψηλές θερμοκρασίες, π.χ. Yellowstuff.
Για όλα τα τακάκια κάνει απλά θα χρειαστείς διαφορετικές ταχύτητες, χαμηλότερες και πιο λίγες επαναλήψεις. Η ιδέα είναι ότι θέλεις να ζεστάνεις τα τακάκια τόσο ώστε να αλείψουν τον δίσκο με ελάχιστη γκρι στρώση. Από δική μου δοκιμή όντως το φρενάρισμα μετά από τέτοιο στρώσιμο είναι εξαιρετικό..... για όσο κρατήσει, μετά θέλει ξανά.
Πάντως πολλοί κατασκευαστές προτείνουν ήρεμη οδήγηση για ένα συγκεκριμένο διάστημα χιλιομέτρων χωρίς να αναφέρουν πως πρέπει να ακολουθηθεί ειδική διαδικασία ζεστάματος. Εδώ => http://www.tirerack.com/brakes/tech/tec ... ?techid=85 ορισμένα παραδείγματα.
-
Κάποιος μπορεί να είναι και ανυπόμονος, και να το πλακώσει στα δυνατά φρεναρίσματα, ώστε να «δέσει» το καινούργιο τακάκι με τον δίσκο.
Αλλά αν δεν είναι απαραίτητο, γιατί να το ζορίσεις; -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Κάποιος μπορεί να είναι και ανυπόμονος, και να το πλακώσει στα δυνατά φρεναρίσματα, ώστε να «δέσει» το καινούργιο τακάκι με τον δίσκο.
Αλλά αν δεν είναι απαραίτητο, γιατί να το ζορίσεις;Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί. Αν πλακώσεις στα φρεναρίσματα ένα τακάκι που δεν είναι κατασκευασμένο για υψηλές θερμοκρασίες θα υπερθερμανθεί και αντί για στρώσιμο θα προκληθεί φθορά.
-
Η ιδέα είναι να το ζεστάνεις στα όριά του αλλά όχι πέρα από αυτά.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η ιδέα είναι να το ζεστάνεις στα όριά του αλλά όχι πέρα από αυτά.Ναι αυτό λέω κι εγώ. Αν ακολουθηθεί η διαδικασία των Yellowstuff τα οποία κάνουν και για αγωνιστική χρήση (χρησιμοποιούνται και σε ράλλυ) ή των Hawk Performance HP Plus (που εκτός από το δρόμο προορίζονται και για autocross και track days) σε απλά τακάκια είναι πιθανόν τα τελευταία να υπερθερμανθούν.
Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει οδηγίες κατασκευαστή απλών τακακιών δρόμου που να προτείνει κάτι άλλο πέρα από ομαλή οδήγηση για μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα.
-
Βρισκω δισκοπλακες brembo και δισκοπλακες APbrempo. ΟΕΜ ανταλλακτικα.
Oι πρωτες ειναι ακριβοτερες απο τις δευτερες. Σε ψαξιμο ειδα οτι ειναι ιδια εταιρια Οι κωδικοι ειναι διαφορετικοι αλλα τα σχεδιαγραμματα ολοιδια. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Βρισκω δισκοπλακες brembo και δισκοπλακες APbrempo. ΟΕΜ ανταλλακτικα.
Oι πρωτες ειναι ακριβοτερες απο τις δευτερες. Σε ψαξιμο ειδα οτι ειναι ιδια εταιρια Οι κωδικοι ειναι διαφορετικοι αλλα τα σχεδιαγραμματα ολοιδια.Oι εταιρίες AP / AP RACING / ALCON / GALFER / BREMBO / BRECO / MARCHESINI / SABELT / BYBRE και ίσως άλλες που μου διαφεύγουν ανήκουν στον όμιλο της Brembo, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουν την ίδια ποιότητα, κοστολόγιο, τεχνολογία, άλλωστε αγοράστηκαν από τον όμιλο για να τον συμπληρώσουν ποιοτικά, τεχνολογικά, πελατειακά, να έχουν φτηνότερο κοστολόγια λόγω οικονομίας κλίμακας, παραμένοντας όμως στα δικά τους ποιοτικά προϊόντα που τους έκαναν γνωστούς ανά τον κόσμο.
Η Ferodo πάλι, και την αναφέρω γιατί στο μυαλό μας συνδυάζονται συνήθως τα φρένα της Brembo με τα τακάκια της Ferodo, ανήκει στον όμιλο της Honeywell/ Westinghouse που ανήκουν οι FERODO / BENDIX / JURID / DELPHI / GARRETT και πολλές άλλες του automotive χώρου, βέβαια δεν είναι μόνο αυτές, ρίξε μια ματιά στον όμιλο που ο τζίρος του πρέπει να είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από όλης της Ελλάδας. Και βέβαια αν αρχίσεις να ψάχνεις να βρείς άκρη, ακόμα και για το απλούστερο ανταλλακτικό θέλεις ώρες, ή για να δείς τι κάνει ο όμιλος δεν φτάνει μια εβδομάδα.
http://honeywell.com/Products-Services/ ... ation.aspx
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις