-
Συμφωνώ mod. Μα ένα είναι σίγουρο, ότι αυτά που προσθέτουμε στο αυτοκίνητο πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε, για όποιο κέρδος!!!.
Δεν θα συνιστούσα σε έναν, που το αυτοκίνητο το έχει για να πηγαίνει τα παιδία του σχολείο, η κάνει απλές οικογενειακές εκδρομές, να έρθει να μας τα σκάσει…..
Α. -
Το disk run out πώς λέγεται στα ελληνικά; Και για όσους δε γνωρίζουν την ορολογία ορίστε το σχετικό βίντεο:
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Το disk run out πώς λέγεται στα ελληνικά; Και για όσους δε γνωρίζουν την ορολογία ορίστε το σχετικό βίντεο:Υπάρχει κάποιο συνεργείο στην Πάτρα που έχει το όργανο του βίντεο; Στο Niva Club το αναφέρουν ως γράφτη (http://www.nivaclub.gr/forum/viewtopic.php?f=3&t=3642).
-
Σιγά το δυσεύρετο επιστημονικό όργανο, 20€ τα πουλάνε στο παζάρι του σχιστού τα ψηφιακά, και 10€ τα αναλογικά, όλα καταπληκτικής ποιότητας και ακρίβειας.
Νια, στα μηχανουργεία λέγεται γράφτης, και με την ίδια ονομασία κυκλοφορεί παντού.Αυτά είναι μερικά από τα δικά μου, το βλέπεις το ψηφιακό ? 20€ και είναι απίστευτο, το ίδιο και το αναλογικό δεξιά, μόνο 10€
-
Σε τι αναφέρεσαι, στο ωρολογιακό μικρόμετρο ?
Ή στη σπαστή βάση ? -
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Το disk run out πώς λέγεται στα ελληνικά; Και για όσους δε γνωρίζουν την ορολογία ορίστε το σχετικό βίντεο:
Υπάρχει κάποιο συνεργείο στην Πάτρα που έχει το όργανο του βίντεο; Στο Niva Club το αναφέρουν ως γράφτη (http://www.nivaclub.gr/forum/viewtopic.php?f=3&t=3642).
Ο άλλος δε βλέπει τα τακάκια που (και οι δισκόπλακες) είναι για πέταμα τα μετράει και με το μικρόμετρο
Και τα ξαναβάζει πάνωΟτι μαλακία θέλει ανεβάζει ο κάθε άσχετος στο νετ για εντυπωσιασμό
Περιστό να πω ότι όποιος τορνάρει δισκόπλακες πλέον είναι εγκληματίας! -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Περιστό να πω ότι όποιος τορνάρει δισκόπλακες πλέον είναι εγκληματίας!
Explain....
Κατι ακόμα, εγω να πω ότι με εντυπωσιάζουν οι γνώσεις και οι κατασκευές του Quadra21, αλλά είστε σίγουροι;;; ΦΡΕΝΑ handmade-homemade
Ο quadra είναι απαιχτος,ξέρω τι σου λέω
Το home made δεν λέει κάτι ως προς την αξιοπιστία σε σχέση με τα βιομηχανοποιημένα αν αυτός που τις φτιάχνει ξέρει τι φτιάχνει κι ο Πάνος ξέρει -
€600 καμπανάτοι-χαρακτοί μπροστινοί 355x32 mm καλά είναι ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
€600 καμπανάτοι-χαρακτοί μπροστινοί 355x32 mm καλά είναι ?Ανάλογα με την την ποιότητα του δίσκου, αν είναι επώνυμος με θερμική επεξεργασία και καμπάνες από αλουμίνιο 7075 είναι σωστή τιμή, αν είναι φτιαχτοί στο χέρι από Κινέζικους δίσκους με μαλακό αλουμίνιο της σειράς 2000, είναι πανάκριβοι.
Θα σου πω ότι τους 330Χ28 που φοράνε κάποιες Αlfa καί Cayenne με δίσκους Brembo τους χρεώνω 420€, χωρίς θερμική, με καμπάνες από 7075 και βίδες 12.9 grade.
Τόσο μεγάλους δεν έχω φτιάξει ακόμα, δεν έτυχε, οπότε δεν γνωρίζω την τιμή των δίσκων.
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Explain....
Κατι ακόμα, εγω να πω ότι με εντυπωσιάζουν οι γνώσεις και οι κατασκευές του Quadra21, αλλά είστε σίγουροι;;; ΦΡΕΝΑ handmade-homemade
Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζεις από μηχανουργικές εργασίες, από μηχανουργικές ακρίβειες, από υλικά και από την αντοχή τους, οπότε θα γράψουμε σεντόνια χωρίς να αντιλαμβάνεσαι τι λέω και τι εννοώ, θα χάσω χρόνο τσάμπα, θα με εκνευρίσεις όντας άσχετος με το τεχνικό κομμάτι, και στο τέλος θα βριστούμε, οπότε λέω, ναί, έχεις δίκηο, έτσι είναι, εγώ σκοτώνω τον κόσμο με τα φρένα που φτιάχνω 4 χρόνια τώρα, έχοντας σπουδές μηχανικού, και εμπειρία μηχανικού και μηχανουργού 45 χρόνων με συνεχές διάβασμα, ψάξιμο, 30 χρόνια ταξίδια στην Ευρώπη σε εργοστάσια, σε σεμινάρια και σε εκθέσεις.
Είσαι ΟΚ τώρα ?
Kαι κάτι άλλο, δεν ζω από τα φρένα, τα φτιάχνω από χόμπυ και από ενδιαφέρον, γιατί βαρέθηκα να πληρώνω τα σκουπίδια που φοράνε τα αυτοκίνητα μας, ενώ μπορούσαν να έχουν καλύτερα φρένα, εξακολουθούν να συνεχίζουν το ίδιο βιολί για να υποστηρίζουν και την aftermarket αγορά, για συγκεκριμένους λόγους.
Όσο για το homemade πέφτεις έγω, έχω μηχανουργείο και κατασκευάζω ρομποτικές μηχανές συσκευασίας για πολυεθνικές εταιρίες.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Υπάρχει κάποιο συνεργείο στην Πάτρα που έχει το όργανο του βίντεο; Στο Niva Club το αναφέρουν ως γράφτη (http://www.nivaclub.gr/forum/viewtopic.php?f=3&t=3642).
Ο άλλος δε βλέπει τα τακάκια που (και οι δισκόπλακες) είναι για πέταμα τα μετράει και με το μικρόμετρο
Και τα ξαναβάζει πάνωΟτι μαλακία θέλει ανεβάζει ο κάθε άσχετος στο νετ για εντυπωσιασμό
….που σημαίνει….. ότι το μηχάνημα ταμπουρότορνος ( μόνον για ταμπουρά) στατός 2.5 μέτρα και 9000ε μαζί με τον επί αυτοκινήτου ιδικό 4500ε , για να μην γίνω εγκληματίας θα πρέπει να τα δώσω στον παλιατζή?!!!....
Μαζί με μερικές εκατοντάδες στην Ελλάδα, και μερικές χιλιάδες στο εξωτερικό, για να μην συλληφθούμε για εγκληματικές πράξεις?!!!!......
Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσεις αυτό που έγραψες?.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
….που σημαίνει….. ότι το μηχάνημα ταμπουρότορνος ( μόνον για ταμπουρά) στατός 2.5 μέτρα και 9000ε μαζί με τον επί αυτοκινήτου ιδικό 4500ε , για να μην γίνω εγκληματίας θα πρέπει να τα δώσω στον παλιατζή?!!!....
Α.
Κανονικά
Για να μην πω να πας κι εσύ στον παλιατζή πακέτο εκτός κι αν τορνάρεις ακόμα ταμπούρα από σκαραβαίο..... -
Έχει όμως και το επόμενο βίντεο που δείχνει πως φτιάχνει η Brembo τους κεραμικούς δίσκους.
-
Έχεις σε όλα δίκηο, καληνύχτα.
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Το απάντησες μονος σου, δεν εχεις την εμπειρία στον τομεα φρένα. Η brembo και η ate έχουν παραπανω.
Κοινά αυτοκίνητα έχουμε, κοινά φρένα θα έχουν. Τα cayenne turbo δεν χρειάζονται μετατροπές, δεν έχουν σκουπιδια.
Οσο κι αν θέλω να παραβλέψω κάποια πράγματα δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω
Τα είχα πεί βεβαια πριν λίγα πόστ κι έτρεξαν να με κράξουν όλοι...... -
Το επόμενο βήμα μετά τους δίσκους με καμπάνα είναι οι πλευστοί δίσκοι. Εδώ αντί ο δίσκος να είναι σταθερά βιδωμένος πάνω στην καμπάνα υπάρχει κάποια άλλη μέθοδος στήριξης η οποία επιτρέπει στο δίσκο μια μικρή ελευθερία κίνησης.
Πλευστοί δίσκοι χρησιμοποιούνται κατα κόρον στα μηχανάκια. Ο λόγος είναι οτι ο πλευστός δίσκος μπορεί να είναι πάρα πολύ λεπτός (αρα μειωμένο βάρος) και απο ατσάλι χωρίς ιδιαίτερη θερμική επεξεργασία (φτηνός) και παρόλα αυτά να μήν υπάρχει θέμα στραβώματος.
Εδώ ένα κατατοπιστικό βίντεο που δείχνει τον τρόπο σύνδεσης του δίσκου με την καμπάνα. Η διαφορά semi floating απο full floating είναι οτι στον full floating τα 'κουμπιά' που συνδέουν δίσκο και καμπάνα έχουν πιό πολλά μπόσικα οπότε επιτρέπουν μεγαλύτερη ελευθερία κινησης στο δίσκο.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Σιγά το δυσεύρετο επιστημονικό όργανο, 20€ τα πουλάνε στο παζάρι του σχιστού τα ψηφιακά, και 10€ τα αναλογικά, όλα καταπληκτικής ποιότητας και ακρίβειας.
Νια, στα μηχανουργεία λέγεται γράφτης, και με την ίδια ονομασία κυκλοφορεί παντού.Αυτά είναι μερικά από τα δικά μου, το βλέπεις το ψηφιακό ? 20€ και είναι απίστευτο, το ίδιο και το αναλογικό δεξιά, μόνο 10€
Δυσεύρετο πλέον τίποτα δεν είναι. Αλλά δεν έχω δει σε κανένα συνεργείο να το χρησιμοποιούν κατά την αλλαγή δίσκων, όπως βλέπω να γράφεται στις οδηγίες εγκατάστασης από διάφορες εταιρίες που παράγουν δισκόπλακες. Τώρα αν τα συνεργεία το διάθέτουν και δεν το χρησιμοποίουν ή σκέφτηκαν να κάνουν οικονομία σε κάτι τόσο μικρό δεν το ξέρω.
-
Εγώ δεν αλλάζω ποτέ δισκόπλακες,εάν δεν μπεί πάνω το συγκεκριμένο μηχάνημα.
Είναι απαράβατος όρος,για τους γνωρίζοντες. -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Εγώ δεν αλλάζω ποτέ δισκόπλακες,εάν δεν μπεί πάνω το συγκεκριμένο μηχάνημα.
Είναι απαράβατος όρος,για τους γνωρίζοντες.Εγώ που δεν γνωρίζω,γιατί να βάλω το όργανο πάνω κάθε φορά που αλλάζω δίσκους?
-
Αν κάνεις πλάκα,μαζί σου,αν δεν κάνεις,θα τα πούμε με π.μ.
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις