-
Αυτο που φταιει... ειναι τα φρενα του!!! εννοω οτι ετσι φρεναρει το αυτοκινητο και πιθανοτατα ετσι φρεναρε κ καινουριο Η διαφορα των αυτοκινητων αυτης της ηλικιας με τα συγχρονα ειναι χαωδης, απ'οτι εχω διαπιστωσει εγω τουλαχιστον.
Α, αφου ειναι οκ τα φρενα τσεκαρε λαστιχα + αναρτηση αν ειναι σε κακη κατασταση επιβαρυνουν αρνητικα την αποδοση φρεναρισματος.
-
Ο χρήστης corsaki1989 έγραψε:
εχω ενα corsa Α και συγκεκριμενα του 1991 σενταν. εχω εντονο προβλημα με τα φρενα του. οταν το πηρα στα χερια μου μου φενοταν πως δεν εχει καθολου καλα φρενα. εχοντας οδηγησει μονο αμαξια 5ετιας κανοντας συγκριση η διαφορα ηταν αισθητη. το πεταλι μεχρι την μεση τησ διαδρομησ ειναι νεκρο απο τη μεση μεχρι λιγο πριν το τερμα πιανει μετρια και μονο στο τερμα καταλαβαινω καλο φρενο. εχω παει σε 2 μηχανικους (ο ενας ειναι αποκλειστικα για opel) και οι 2 μου ειπαν χαρακτηριστικα πως 'το αμαξι σταματαει οπως πρεπει'. εχω αλλαξει τακακια δαγκανες δισκο τα υγρα και τα ταμπουρα ειναι οκ. και εχω κανει και εξαερωση αλλα το προβλημα παραμενει. το εχω συνηθισει αλλα και παλι τρεμς στην ιδεα ενοσ αποτομου φρεναρισματος. οσοι γνωστοι μου το εχουν παει βολτα μου λενε πως τα φρενα του ειναι χαλια. εχετε καποια ιδεα για το τι μπορει να φταιει??? καταλαβαινω πως ειναι παλιο αμαξι αλλα εχει λιγα χιλιομετρα σε σχεση με τα χρονια του και ειναι πολυ προσεγμενο.Aφού άλλαξες τόσα, δεν άλλαζεις και την αντλία των φρένων που μετά από 20 χρόνια έχει φθορές και γυρίζει εσωτερικά τα υγρά της ?
ούτε 30€ δεν έχει.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
εχω ενα corsa Α και συγκεκριμενα του 1991 σενταν. εχω εντονο προβλημα με τα φρενα του. οταν το πηρα στα χερια μου μου φενοταν πως δεν εχει καθολου καλα φρενα. εχοντας οδηγησει μονο αμαξια 5ετιας κανοντας συγκριση η διαφορα ηταν αισθητη. το πεταλι μεχρι την μεση τησ διαδρομησ ειναι νεκρο απο τη μεση μεχρι λιγο πριν το τερμα πιανει μετρια και μονο στο τερμα καταλαβαινω καλο φρενο. εχω παει σε 2 μηχανικους (ο ενας ειναι αποκλειστικα για opel) και οι 2 μου ειπαν χαρακτηριστικα πως 'το αμαξι σταματαει οπως πρεπει'. εχω αλλαξει τακακια δαγκανες δισκο τα υγρα και τα ταμπουρα ειναι οκ. και εχω κανει και εξαερωση αλλα το προβλημα παραμενει. το εχω συνηθισει αλλα και παλι τρεμς στην ιδεα ενοσ αποτομου φρεναρισματος. οσοι γνωστοι μου το εχουν παει βολτα μου λενε πως τα φρενα του ειναι χαλια. εχετε καποια ιδεα για το τι μπορει να φταιει??? καταλαβαινω πως ειναι παλιο αμαξι αλλα εχει λιγα χιλιομετρα σε σχεση με τα χρονια του και ειναι πολυ προσεγμενο.
Aφού άλλαξες τόσα, δεν άλλαζεις και την αντλία των φρένων που μετά από 20 χρόνια έχει φθορές και γυρίζει εσωτερικά τα υγρά της ?
ούτε 30€ δεν έχει.
+1
Στα παλιότερα αυτοκίνητα, αυτό που τα παίζει πρώτο είναι η αντλία φρένων. Ειδικά αν δεν έχουν αλλαχτεί σωστά τα υγρά, ή σε κάποια εξαέρωση έχει πάει κάτι στραβά, η αντλία θα την ακούσει.
Το συγκεκριμένο Corsa δεν φημιζόταν για τα καλά του φρένα βέβαια, αλλά θεωρώ πως η αντλία θα λύσει το πρόβλημα. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
η διαφορά φαίνεται κάτω από πίεση και πολλά φρενάρίσματα...
ΠΡΟΣΟΧΗ... τα μεταλλικά μαρκούτσια δεν βελτιώνουν το φρενάρισμα... βελτιώνουν την αίσθηση του πετάλ μετά από πίεση καθώς δεν παραμρφών στον ίδιο βαθμό με τα πολυμερή...
αν το αυτοκίνητο έχει εξελιγμένα συστήματα esp κλπ δεν θα το τολμούσα...Διόρθωση. Βελτιώνουν την αντοχή των φρένων σε επαναληπτικά φρεναρίσματα, επειδή ακριβώς δεν παραμορφώνονται.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ΠΡΟΣΟΧΗ... τα μεταλλικά μαρκούτσια δεν βελτιώνουν το φρενάρισμα... βελτιώνουν την αίσθηση του πετάλ μετά από πίεση καθώς δεν παραμρφών στον ίδιο βαθμό με τα πολυμερή...
αν το αυτοκίνητο έχει εξελιγμένα συστήματα esp κλπ δεν θα το τολμούσα...Διόρθωση. Βελτιώνουν την αντοχή των φρένων σε επαναληπτικά φρεναρίσματα, επειδή ακριβώς δεν παραμορφώνονται.
βελτιώνει την αίσθηση του πετάλ ...
για να βελτιώσεις το φρενάρισμα θες αλλαγή σε υλικά τριβής κλπ κλπ... με αλλαγμένα μαρκούτσια δεν... -
Διατηρούν (δεν βελτιώνουν) την αποτελεσματικότητα (όχι απλώς την αίσθηση) του πεντάλ / κυκλώματος πίεσης, στη σκληρή χρήση-υψηλές θερμοκρασίες.
Χωρίς τα μεταλλικά σωληνάκια, χρειάζεται πολλαπλάσια πίεση στο πεντάλ όταν τα υγρά υπερθερμανθούν, και σε ακραίες περιπτώσεις πιθανόν δεν αρκεί η οποιαδήποτε πίεση απ' το πόδι, για να επιτευχθεί η μέγιστη πίεση στο κύκλωμα, που θα επιτυγχανόταν με τα υγρά κρύα.
Από 'κει και πέρα, είναι προφανές ότι αν τα υγρά υπερβούν τη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας τους, κανένα σωληνάκι δεν τα σώζει, και το πεντάλ παραλύει.Επιλέγοντας υγρά και τακάκια υψηλότερης μέγιστης θερμοκρασίας λειτουργίας, αγοράζουμε αντοχή σε θερμοκρασίες που ούτως ή άλλως θα έρθουν.
Με μεγαλύτερες (κυρίως φαρδύτερες) αεριζόμενες (ήτοι διπλές) δισκόπλακες αποτρέπουμε την αύξηση της θερμοκρασίας σε δεδομένη χρήση, διά της αυξημένης δυνατότητας για απαγωγή θερμότητας. Το ίδιο και με καλύτερους 'αγωγούς' αέρα προς τις δισκόπλακες / δαγκάνες.Τώρα, το stopping power (που δεν είναι δύναμη, αλλά μάλλον ροπή - πέδησης), αλλά μπορεί να μετρηθεί και ως ισχύς, σε ίππους ή κιλοβάττ, (συνήθως περισσότερα απ' του κινητήρα!) εξαρτάται απ' τη διάμετρο των δίσκων, το εμβαδό του τακακιού, το εμβαδό του (ή των) εμβόλων της δαγκάνας, και την δεδομένη πίεση του κυκλώματος απ' το master cylinder, αν δεν απατώμαι (Quadra παρακαλείται για τυχόν διόρθωση).
Η αύξηση της stopping power έχει νόημα μόνον στο βαθμό που μπορεί να τη βάλει κάτω η πρόσφυση των ελαστικών, ενώ σε κάθε περίπτωση η τυχόν αύξηση πρέπει να είναι ισόρροπη μεταξύ των δύο αξόνων του αυτοκινήτου (μπρος - πίσω). -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
για να βελτιώσεις το φρενάρισμα θες αλλαγή σε υλικά τριβής κλπ κλπ... με αλλαγμένα μαρκούτσια δεν...Διάβασε τι σου λέει ο άλλος. Πουθενά δεν είπα οτι βελτιώνει το φρενάρισμα. Είπα οτι βελτιώνει την αντοχή στα επαναλαμβανόμενα φραναρίσματα. Το να πάθεις fade επειδή ξεχείλωσαν τα μαρκούτσια από τις πιέσεις και τις θερμοκρασίες, δε σημαίνει οτι απλά χάνεις αίσθηση. Χάνεις και το φρένο σου παράλληλα.
Σε πίστα έχεις μπει ποτέ? Γρήγορη κατεβασιά με απανωτό φουρκετολόι έχεις κάνει? -
σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.
Εστειλα μειλ στην Goodridge και περιμενω....
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
για να βελτιώσεις το φρενάρισμα θες αλλαγή σε υλικά τριβής κλπ κλπ... με αλλαγμένα μαρκούτσια δεν...Διάβασε τι σου λέει ο άλλος. Πουθενά δεν είπα οτι βελτιώνει το φρενάρισμα. Είπα οτι βελτιώνει την αντοχή στα επαναλαμβανόμενα φραναρίσματα. Το να πάθεις fade επειδή ξεχείλωσαν τα μαρκούτσια από τις πιέσεις και τις θερμοκρασίες, δε σημαίνει οτι απλά χάνεις αίσθηση. Χάνεις και το φρένο σου παράλληλα.
Σε πίστα έχεις μπει ποτέ? Γρήγορη κατεβασιά με απανωτό φουρκετολόι έχεις κάνει?τα μεταλλικά σωληνάκια δεν εμποδίζουν να ανέβει η θερμοκρασία του υγρού φρένων ούτε και των μερών της πέδησης... το μόνο που προσφέρουν είναι μια καλύτερη προστασία της περιεχόμενης πίεσης του συστήματος πέδησης οπότε και έχεις λίγο καλύτερη αίσθηση στο πόδι σου όταν φρενάρεις... Είτε με μεταλλικά ή με πλαστικά το υγρό αμα θες υπερθερμένεται και για αυτό μένεις από φρένα... Ή πιστεύετε μερικοί ότι τα λαστιχένια σωληνάκια μεγενθύνονται τόσο υπό πίεση που αλλάζει το φρένο δραματικά μέχρι του σημείου που δεν έχει φρένα το αυτοκίνητο? Λάθος εκτίμηση έχετε κάνει....
Τέλος πάντων, όποιος ή όποια θέλει καλύτερα φρένα βάζει καλύτερα φρένα, συνολικά όλα τα εξαρτήματα, όχι μόνο σωληνάκια οπότε η συζήτηση είναι άτοπη σε πραγματικές συνθήκες βελτίωσης.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Διατηρούν (δεν βελτιώνουν) την αποτελεσματικότητα (όχι απλώς την αίσθηση) του πεντάλ / κυκλώματος πίεσης, στη σκληρή χρήση-υψηλές θερμοκρασίες.
Χωρίς τα μεταλλικά σωληνάκια, χρειάζεται πολλαπλάσια πίεση στο πεντάλ όταν τα υγρά υπερθερμανθούν, και σε ακραίες περιπτώσεις πιθανόν δεν αρκεί η οποιαδήποτε πίεση απ' το πόδι, για να επιτευχθεί η μέγιστη πίεση στο κύκλωμα, που θα επιτυγχανόταν με τα υγρά κρύα.
Από 'κει και πέρα, είναι προφανές ότι αν τα υγρά υπερβούν τη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας τους, κανένα σωληνάκι δεν τα σώζει, και το πεντάλ παραλύει.Επιλέγοντας υγρά και τακάκια υψηλότερης μέγιστης θερμοκρασίας λειτουργίας, αγοράζουμε αντοχή σε θερμοκρασίες που ούτως ή άλλως θα έρθουν.
Με μεγαλύτερες (κυρίως φαρδύτερες) αεριζόμενες (ήτοι διπλές) δισκόπλακες αποτρέπουμε την αύξηση της θερμοκρασίας σε δεδομένη χρήση, διά της αυξημένης δυνατότητας για απαγωγή θερμότητας. Το ίδιο και με καλύτερους 'αγωγούς' αέρα προς τις δισκόπλακες / δαγκάνες.Τώρα, το stopping power (που δεν είναι δύναμη, αλλά μάλλον ροπή - πέδησης), αλλά μπορεί να μετρηθεί και ως ισχύς, σε ίππους ή κιλοβάττ, (συνήθως περισσότερα απ' του κινητήρα!) εξαρτάται απ' τη διάμετρο των δίσκων, το εμβαδό του τακακιού, το εμβαδό του (ή των) εμβόλων της δαγκάνας, και την δεδομένη πίεση του κυκλώματος απ' το master cylinder, αν δεν απατώμαι (Quadra παρακαλείται για τυχόν διόρθωση).
Η αύξηση της stopping power έχει νόημα μόνον στο βαθμό που μπορεί να τη βάλει κάτω η πρόσφυση των ελαστικών, ενώ σε κάθε περίπτωση η τυχόν αύξηση πρέπει να είναι ισόρροπη μεταξύ των δύο αξόνων του αυτοκινήτου (μπρος - πίσω).Το εμβαδόν των εμβόλων της δαγκάνας δεν έχει να κάνει με το μεβαδό της πέδησης και άρα της δύναμης που ασκούνε τα τακάκια σαν επιφάνεια πάνω στους δίσκους αλλά έχει να κάνει με την ικανότητα να κρατήσουν το τακακι πάνω στον δίσκο δεχόμενα την πίεση από το υπόλοιπο σύστημα που σαφώς περιγράφεις, μπράβο κιόλας που γνωρίζεις γιατί από θεωρία εδώ μέσα είναι κοινή πράξη! Από πράξη, μόνο θεωρία
και... για να καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ όλους τους παράγοντες, ακόμη και τα λάστιχα υπερθερμαίνονται και αποδίδουν λιγότερο παρακαλώ από ότι είναι αναμενόμενο... οπότε όταν μερικοί πιστεύουν ότι με σωληνάκια και κόλπα θα μεταλλάξουν το αυτοκίνητό τους σε αγωνιστικό απλά γελιώνται...
-
Vel, δεν ειναι λάθος εκτίμηση, ειναι κάτι που έχω διαπιστώσει και στην πράξη, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες όπως η πίστα. Δεν ειναι μόνο στην αίσθηση η διαφορά, αλλά και στην επαναληψιμότητα του φρεναρίσματος. Έφτασα να φύγω με ραγισμένο δίσκο από τα Μέγαρα και όμως fade δεν είδα ποτέ.
Σαφώς και δεν ειναι πανάκεια τα σωληνάκια, ούτε κανεις τα διαφήμισε σαν την απολυτη βελτιωση των φρένων, κάθε άλλο. Είναι όμως μια καλη αρχή και με πολύ καλό value for money. -
Όπως τα λέει ο Κώστας. Δε μπορεί καθένας, άλλωστε, κατευθείαν να τα κάνει όλα. Είναι ένα πρώτο βήμα αναβάθμισης του συστήματος πέδησης.
-
Όπως τα καταλαβαίνω εγώ πάντως, εφόσον κάποιος είναι ικανοποιημένος από τη δύναμη πέδησης (και σε γενικές γραμμές όλα τα αυτοκίνητα σήμερα έχουν επαρκώς δυνατά φρένα) αυτό με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί είναι η ψύξη. Αρχίζουν να βγαίνουν στο εμπόριο διάφορα κιτάκια που διοχετεύουν αέρα από τη μάσκα με μια σωλήνα στα φρένα. Δεν κοστίζουν πολύ και είναι το μόνο που πρέπει να κάνει κάποιος που πιέζει το αυτοκίνητό του.
Yγ. Η δικιά μου εμπειρία από στοκ φρένα είναι ότι υπό πίεση χάνουν ένα 20-30% της απόδοσής τους και σταθεροποιούνται εκεί.
Επίσης έχω ραγίσει δίσκο, βγάλει λινά στα λάστιχα και κάνει πολλούς γύρους συνεχόμενους χωρίς διακοπή στα Μέγαρα. Ποτέ δεν πήγε το πετάλι στο πάτωμα με 100% στοκ φρένα (και τακάκι). -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Η αύξηση της stopping power έχει νόημα μόνον στο βαθμό που μπορεί να τη βάλει κάτω η πρόσφυση των ελαστικών, ενώ σε κάθε περίπτωση η τυχόν αύξηση πρέπει να είναι ισόρροπη μεταξύ των δύο αξόνων του αυτοκινήτου (μπρος - πίσω).Το εμβαδόν των εμβόλων της δαγκάνας δεν έχει να κάνει με το μεβαδό της πέδησης και άρα της δύναμης που ασκούνε τα τακάκια σαν επιφάνεια πάνω στους δίσκους αλλά έχει να κάνει με την ικανότητα να κρατήσουν το τακακι πάνω στον δίσκο δεχόμενα την πίεση από το υπόλοιπο σύστημα που σαφώς περιγράφεις, μπράβο κιόλας που γνωρίζεις γιατί από θεωρία εδώ μέσα είναι κοινή πράξη! Από πράξη, μόνο θεωρία
και... για να καταλαβαίνουν ΟΛΟΙ όλους τους παράγοντες, ακόμη και τα λάστιχα υπερθερμαίνονται και αποδίδουν λιγότερο παρακαλώ από ότι είναι αναμενόμενο... οπότε όταν μερικοί πιστεύουν ότι με σωληνάκια και κόλπα θα μεταλλάξουν το αυτοκίνητό τους σε αγωνιστικό απλά γελιώνται...
Ως προς τα μπλε, είσαι ακατανόητος: Δεν υπάρχει 'εμβαδό' πέδησης, υπάρχει ροπή (ή και ισχύς) πέδησης, και η πλήρης και ομοιόμορφη επαφή του τακακιού πάνω στη δισκόπλακα, αξιοποιώντας βέλτιστα την πίεση του κυκλώματος, προφανώς και την αυξάνει. Συμφωνείς, για να διαφωνήσεις, ως προς τι;
Ως προς τα ροζ, ειρωνεύεσαι (εμένα;). Ο Quadra21, που γνωρίζει τεχνικά θέματα παραπάνω από όλους εδώ μέσα, δεν θα ειρωνευόταν κανέναν, αν έγραφε (μακάρι να γράψει).
Τέλος, η τελική σου παράγραφος είναι άσχετη με το δικό μου ποστ, όπως και με τα όσα είπαν οι Ταύρος και Σινανάι.
Μια παροιμία λέει ότι θόρυβο κάνουν τα άδεια βαρέλια, όχι τα γεμάτα.
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Για το εντονο, δηλαδη λες οτι αν αλλαξω τις δαγκανες με μεγαλυτερες, αρα και με τακακι με μεγαλυτερη επιφανεια, δεν θα εχω μεγαλυτερη ικανοτητα πεδησης ?
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Για το εντονο, δηλαδη λες οτι αν αλλαξω τις δαγκανες με μεγαλυτερες, αρα και με τακακι με μεγαλυτερη επιφανεια, δεν θα εχω μεγαλυτερη ικανοτητα πεδησης ?
Χωρίς να κάνω το δικηγόρο κανενός, μάλλον εννοεί πως σε υψηλές ταχύτητες κίνησης, με ένα έμβολο με μικρότερη επιφάνεια δε θα σου δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείς στο έπακρο (ή τελοσπάντων στο μέγιστο επιτρεπτό) το μεγαλύτερο τακάκι σου.
ΥΓ:το οποίος έχει δίκιο δεν το ξέρω με σιγουριά.
-
Μπορεις να βαλεις σε μια δαγκανα, μεγαλυτερο σε επιφανεια τακακι ?
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Μπορεις να βαλεις σε μια δαγκανα, μεγαλυτερο σε επιφανεια τακακι ?Φυσικά και όχι. Υποθέτω ότι η συζήτηση είναι θεωρητική.
ΥΓ:προφανώς και ΔΕΝ γίνεται.Τουλάχιστον όχι χωρίς 'καγκουριά', από όσο γνωρίζω.
-
Ώπα γιατι θα χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια....
Η μεγαλύτερη δαγκάνα χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα υγρού για να κινήσει τα έμβολα ώστε να εφαρμόσει την επιθυμητή πίεση. Αυτό συνεπάγεται ότι αφήνοντας την τρόμπα ίδια , σιγουρα θα κατέβει το πετάλι του φρένου και θα γίνει λιγότερο άμεσο. Αυτό θα γίνει πολύ έντονο σε πριπτώσεις που η τρόμπα ήταν ήδη μικρή από κατασκευαστή κια πάμε να βάλου 6 πίστον πχ μπροστά και διπίστονα πίσω. Φροντίζουμε λοιπόν καταρχάς να διατηρούμε μια αναλογία στις δαγκάνες /τρόμπα.
Σαν επόμενο βήμα και αφου διαλέξαμε το είδος και μέγεθος δαγκάνες πάμε νε δούμε τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο σχεδιασμό αναμεσα σε διάφορες εταιρείες. Γιατί μπορεί 4 πίστονες να είναι και οι 2 διαφορετικές δαγκάνες αλλα η μία έχει σχεδόν διπλάσιας διαμέτρου έμβολα από την άλλη. Φυσικά και θα προτιμήσουμε αυτήν καθώς προσφέρει καλύτερη κατανομή πίεσης πάνω στο τακάκι.
Τακάκι δεν γίνεται να αλλάξεις σε μια δαγκάνα. Ο θεμελιώδης κανόνας είναι το τακάκι πρέπει να εφαρμόζει ακριβώς στην δαγκάνα ώστε να μην έχουμε ΄'κενά'. Ακόμα και αν καταφέρναμε με κάποιον τρόπο να βάζαμε μεγαλύτερο τακάκι , ή έλειψη επίφάνειας πίεσης από το έμβολο στην ουσία καθιστά άχρηστη την επιπλέον επιφάνεια.
Επίσης , με την αλλαγή σε μεγαλύτερες δαγκάνες έχουμε και το θέμα με τον κατανεμητή πίεσης ειδικά στο μπρος / πίσω καθώς αλλάζουν οι ισοροπίες και θα πρέπει να ρυθμίστεί εκ νέου ώστε να μην έχουμε το φαινόμενο πιρουέτας σε φρενάρισμα πάνω σε στροφή.......
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Vel, δεν ειναι λάθος εκτίμηση, ειναι κάτι που έχω διαπιστώσει και στην πράξη, ακόμα και σε ακραίες συνθήκες όπως η πίστα. Δεν ειναι μόνο στην αίσθηση η διαφορά, αλλά και στην επαναληψιμότητα του φρεναρίσματος. Έφτασα να φύγω με ραγισμένο δίσκο από τα Μέγαρα και όμως fade δεν είδα ποτέ.
Σαφώς και δεν ειναι πανάκεια τα σωληνάκια, ούτε κανεις τα διαφήμισε σαν την απολυτη βελτιωση των φρένων, κάθε άλλο. Είναι όμως μια καλη αρχή και με πολύ καλό value for money.πολύ συχνά οι γνώστες ενός αντικειμένου κάνουν το λάθος να υπερβάλλουν εκ του αποτελέσματος αφού τους πήγε πιο κοντά στον στόχο που είχαν θέσει οι ίδιοι εξ αρχης...
δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση με τα σωληνάκια... ακόμη και ολόκληρο σύστημα φρένων να αλλάξεις πάλι είναι ένα ποσοστό επι τοις εκατό η βελτίωση όχι πολλαπλάσια...
μιλάμε από κοντά απόψε όμως...
Φρένα!!! Εντυπώσεις και απόψεις