-
Μου φαίνονται εξαιρετικά λίγα καθώς εκτός από διόδια κλπ, θα είσαι εκτός αστικού κύκλου ΚΑΙ μετά θα πρέπει να επιστρέψει πίσω ο ταρίφας.
Εάν είναι και σε διπλή ταρίφα.....
-
η επιστροφη απο ποτε χρεωνεται?
-
Από τότε που δεν υπάρχει η τελημεταφορά, ώστε να πατήσει ένα κουμπί και να διακτινιστεί αυτόματα εκεί που θέλει. Αν τον πας μέσα στις ερημιές, ή θα πρέπει να κατασκηνώσει εκεί μέχρι να τον ζητήσει κάποιος ή να σου πάρει παραπάνω για να καλύψει τη χασούρα του χρόνου, τις χαμένες κούρσες και τα καύσιμα.
-
Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει συμφωνία με τον ταξιτζή και σε αυτή την περίπτωση ο δεύτερος θα συνυπολογίσει την επιστροφή. Βέβαια δεν ξέρω εάν δικαιούνται να πάνε ταξί Αθήνας εκεί, ή θέλει αγοραίο.
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Αύριο νωρίς το πρωί πρέπει να κάνω τη διαδρομή Σεπόλια-Βίλια, δυστυχώς με ταξί γιατί θέλω να είμαι Βίλια πριν τις 8. Θα βρω εκείνη την ώρα ταξί; Σκέφτομαι να κλείσω από σήμερα ένα ραδιοταξί για να μην αγχώνομαι αύριο. Ξέρω φυσικά ότι αυτό θα στοιχίσει κάτι παραπάνω . Η διαδρομή πάντως απ'ό,τι είδα στο σάιτ που παρέθεσε ο φίλος από πάνω θα διαρκέσει μία ώρα περίπου και θα κοστίσει 50 ευρώ Επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία από ταξί και δεν ξέρω καθόλου τη συγκεκριμένη διαδρομή, οποιαδήποτε συμβουλή ή παρατήρηση είναι ευπρόσδεκτη για να μη μου βγει ο κούκος αηδόνιΒίλια Αττικής; Ποιά διόδια βρε παιδιά; Παλαιά εθνική Αθήνας-Θήβας....
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Από τότε που δεν υπάρχει η τελημεταφορά, ώστε να πατήσει ένα κουμπί και να διακτινιστεί αυτόματα εκεί που θέλει. Αν τον πας μέσα στις ερημιές, ή θα πρέπει να κατασκηνώσει εκεί μέχρι να τον ζητήσει κάποιος ή να σου πάρει παραπάνω για να καλύψει τη χασούρα του χρόνου, τις χαμένες κούρσες και τα καύσιμα.ποιος οριζει τι ειναι ερημιες?
δηλαδη αν παω απο πειραια γλυφαδα δε θα θελει επιστροφη?ποιος του εγγυαται οτι θα βρει πελατη -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Από τότε που δεν υπάρχει η τελημεταφορά, ώστε να πατήσει ένα κουμπί και να διακτινιστεί αυτόματα εκεί που θέλει. Αν τον πας μέσα στις ερημιές, ή θα πρέπει να κατασκηνώσει εκεί μέχρι να τον ζητήσει κάποιος ή να σου πάρει παραπάνω για να καλύψει τη χασούρα του χρόνου, τις χαμένες κούρσες και τα καύσιμα.
ποιος οριζει τι ειναι ερημιες?
δηλαδη αν παω απο πειραια γλυφαδα δε θα θελει επιστροφη?ποιος του εγγυαται οτι θα βρει πελατηΚαταλαβαίνεις την διαφορά αστικού κέντρου και μη;
Για αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα αγοραία. Δηλαδή θεωρείς ότι εάν πάρεις ταρίφα από την Ομόνοια και του πεις να σε πάει στο Γαλαξίδι, θα σε πάει;
Προφανώς και όχι γιατί δεν είναι υποχρεωμένος (άσε που μπορεί να απαγορεύεται να βγει εκτός νομού) -
στην αττικη εχει αγοραια?
μεσα στο νομο ειναι υποχρεωμενος να με παει ο ταριφας της αττικης. -
Βασικά δεν ξέρω εάν έχει αγοραία, υπάρχει όμως η έννοια της έδρας.
Οπότε εάν πας από Αθήνα -> Κόρινθο, λογικά την διαδρομή εκτός της έδρας και ως την Κόρινθο θα στην χρεώσει διπλή ταρίφα γιατί πρέπει να γυρίσει πίσω μετά (και απαγορεύεται να πάρει εκτός έδρας άλλον επιβάτη εκτός εάν έχει υπάρξει ραντεβού κ.λπ.) -
Που τα διαβάσατε αυτά ρε παιδιά;;
Σε πάει όπου γουστάρεις στα όρια του νομού. Εάν έχει το 'ελεύθερος' σηκωμένο, δεν ρωτάς καν. Μπαίνεις μέσα και ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να σε πάει εκεί που θα του πεις. Εκτός κάποιων ορίων υπάρχει διπλή ταρίφα, για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ότι μπορεί να μην βρει πελάτη στο γυρισμό. Και όπως λένε και οι λέξεις 'διπλή ταρίφα', το πληρώνεται ΔΙΠΛΟ για αυτόν τον λόγο. Επίσης επιτρέπεται αλλά ΔΕΝ υποχρεούται να σε πάει και σε άλλο νομό. Αλλά το πληρώνεται πάλι διπλό(=πληρώνεται την επιστροφή του) γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πάρει πελάτη στην επιστροφή.
Επίσης ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να σε ρωτήσει για το πια διαδρομή να επιλέξει(αν υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές). -
^^ Έτσι ακριβώς. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς που σταματάνε και ρωτάνε ελεύθερα ταξί αν βολεύει ο προορισμός τους
-
κατι γκομενες τα κανουν αυτα και μιλανε απο το παραθυρο,γιατι νομιζουν οτι ειτε κανουν οντισιον,ειτε ψαρευουν πελατη στη συγγρου
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
κατι γκομενες τα κανουν αυτα και μιλανε απο το παραθυρο,γιατι νομιζουν οτι ειτε κανουν οντισιον,ειτε ψαρευουν πελατη στη συγγρουAφού μπορεί να μπεις κ μόλις πεις εκεί, 'αααααα, σχολάω σε 20''.
Μια ξαδέρφη μου που πάει μερικές φορές λαγονήσι και ξέρει τι παίζει (δεν την πάνε), τους λέει 'πήγαινε προς γλυφάδα'. Μόλις κοντεύουν γλυφάδα, 'πήγαινε προς Βουλιαγμένη', μετά 'πήγαινε προς Βάρκιζα' και τσούκου τσούκου τους φτάνει!
Υπερβολική χρέωση TAXI