-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Όσο για το φίλο από πάνω η λύση είναι μία: alfisti.gr για σοβαρές και έγκυρες απαντήσεις γιατί εδώ αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν οι ιστορίες...
Eξασφαλισμένη ενημέρωση.....και κυρίως αμερόληπτη.
Επουσιώδης λεπτομέρεια ότι εκεί η 159 έχει ιαπωνική αξιοπιστία,υλικά από ελβετικό βούτυρο,δυναμικά χαρακτηριστικά ανώτερα από RS4 και τουλάχιστον εφάμιλλα της 335i......
Τώρα αν τύχει και τον πάρει και κανείς από τα μούτρα επειδή έχει ενδοιασμούς για την αξιοπιστία...όντας πρώην κάτοχος του μνημονευθέντος αυτοκινήτου....ας μην το πάρει τοις μετρητοίς ο άνθρωπος
Ma.... per carita...Κορυφαίο!
Εντάξει...έχουν και τον 8C να δίνει τροφή για ελπίδες. ...τον έχεις ακουστά πιστεύω ε?
Υπάρχει κάποιος λόγος που είναι ρε παιδιά τόσο μειονέκτημα ότι είναι στη δύση της καριέρας της; Εντάξει, πέρα από το θέμα της μούρης διότι θα έχει 'παλιό' αυτοκίνητο...
Εξωτερικά μια χαρά σύγχρονη είναι, εσωτερικά το ίδιο (αν εξαιρέσουμε την τρισκατάρατη βίδα ), σε δυναμικά χαρακτηριστικά είναι εξαιρετική, ενώ πλέον θα έχουν λυθεί τα περισσότερα από τα γνωστά προβλήματα και μπορεί και να δίνουν έξτρα εξοπλισμό ή εκπτώσεις. Εμένα λουκουμάκι μου φαίνεταιΣυμφωνώ.
Δε βρίσκω κάτι κακό ούτε κι εγώ. Άλλωστε από ομορφιά σκίζει και θα παραμείνει διαχρονική ακόμα κι όταν βγει ο αντικαταστάτης της.
Καλύτερα κάποιος να πάρει τώρα μια πραγματική Alfa παρά σε λίγα χρόνια ένα...Dodge.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Υπάρχει κάποιος λόγος που είναι ρε παιδιά τόσο μειονέκτημα ότι είναι στη δύση της καριέρας της; Εντάξει, πέρα από το θέμα της μούρης διότι θα έχει 'παλιό' αυτοκίνητο...Θα σου πω μόνο τον βασικότερο.Βάσει κοινοτικής οδηγίας ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να διατηρεί παρακαταθήκη αναταλλακτικών για κάθε μοντέλο του... επί μια δεκαετία αφότου άνοιξε ο κωδικός πλαισίου για το πρώτο μουλάρι του μοντέλου (δηλαδή κάπου στις αρχές του 2004 για την 159).Μετά την πάροδο της δεκαετίας ο κατασκευαστής μπορεί να σταματήσει την τροφοδοσία της αγοράς με οποιοδήποτε ανταλλακτικό του κάνει κέφι.
Δεδομένου ότι 939 και 946 (159,Βrera,Spider) είναι αποκλειστικά μοντέλα,που δεν μοιράζονται μηχανικά και μέρη καροσερίας με κανένα άλλο μοντέλο του ομίλου,οι δε πωλήσεις τους συνολικά μέχρι να τερματιστεί ορισιτικά η παραγωγή τους, θα κυμαίνονται γύρω στις 250.000 μονάδες,μπορείς να φανταστείς τι θα συμβεί στον ιδιοκτήτη που θα χρειαστεί σε μια πενταετία από σήμερα ένα ημιαξόνιο,τμήματα της ανάρτησης ή του συστήματος διεύθυνσης, κάποιον εγκέφαλο κλπ.
Στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί να περιμένει ένα δίμηνο για να βρεθεί το αναταλλακτικό σε κάποια αποθήκη του ολλανδικού ή του βελγικού δικτύου.....διαφορετικά θα πρέπει να πρστρέξει στη βοήθεια κάποιου demilotore της ιταλικής αγοράς (μαντράδες που έχουν μπλοκ τρακαρισμένων ή αυτοκινήτων με κατεστραμένους κινητήρες.....προκειμένου να βρει μεταχειρισμένο το ανταλλακτικό).Ρώτησε για παράδειγμα να μάθεις τι έχουν πάθει όσοι κάτοχοι 156 V6 2,5 έψαχναν να βρουν 'παπά'.
Πάντως συμφωνώ ότι το αυτοκίνητο έχει εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά και οι σημερινές τιμές του είναι ευκαιρία.
Όντως φτάνει στο τέλος της ζωής της...αλλά τον αντικαταστάτη της τον βλέπω να είναι η συνέχεια του σήριαλ 149-Milano-Giulietta.
Δεν υπάρχει περιθώριο για να συμβεί κάτι αντίστοιχο, καθώς όλο το progetto 944 (δάπεδο,μεταξόνιο,τυπολογία κίνησης,αναρτήσεις,μηχανικά μέρη) προορίζεται για τους αντικαταστάτες των Sebring/Avenger, που πρέπει να βρίσκονται στην αγορά το 2013.
Έτσι χρόνος για δεύτερες σκέψεις και αλλαγές σχεδίων δεν υπάρχει.Ήδη η Giulia έχει κλειδώσει ως προς το εξωτερικό της styling, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί,ενώ αυτή τη στιγμή εκπονούνται οι τελευταίες λεπτομέρειες του εσωτερικού. Μηχανικά το carryover θα γίνει εξ' ολοκλήρου από την Giulietta.
Συνεπώς η Giulia πρέπει να εμφανιστεί το 2012....εκτός και να μέχρι τότε υπάρξουν άλλου είδους γενικότερες εξελίξεις που αφορούν την AR.
Πάντως ο αντικαταστάτης της 159 θα πρεσβεύει ελαφρώς διαφορετική φιλοσοφία,ενώ και αν ακόμη ξεπερνά την 159 σε αρκετούς τομείς,θα είναι ένα σκαλί κάτω σε δυναμικά χαρακτηριστικά. -
Λογικά εμπρός κίνηση θα έχει ε; 4κίνητο θα βγει; Γιατί για πίσω λογικά ούτε κουβέντα.
Πάντως καλύτερα passat παρά dodge avenger
-
Έχω την εντύπωση πως η FIAT έχει βαλθεί να κάνει την Alfa Romeo... VW!
H Julia, προμηνύεται μάλλον χειρότερη της 159... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
H Julia, προμηνύεται μάλλον χειρότερη της 159...Eιναι εγκυρες οι πηγες σου?
-
Όσο για το φίλο από πάνω η λύση είναι μία: alfisti.gr για σοβαρές και έγκυρες απαντήσεις γιατί εδώ αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν οι ιστορίες...
Eξασφαλισμένη ενημέρωση.....και κυρίως αμερόληπτη.
Επουσιώδης λεπτομέρεια ότι εκεί η 159 έχει ιαπωνική αξιοπιστία,υλικά από ελβετικό βούτυρο,δυναμικά χαρακτηριστικά ανώτερα από RS4 και τουλάχιστον εφάμιλλα της 335i......
Τώρα αν τύχει και τον πάρει και κανείς από τα μούτρα επειδή έχει ενδοιασμούς για την αξιοπιστία...όντας πρώην κάτοχος του μνημονευθέντος αυτοκινήτου....ας μην το πάρει τοις μετρητοίς ο άνθρωπος
Ma.... per carita...Υπερβολές....
Ο έχων στοιχειώδη αντίληψη και κρίση μπορεί να διακρίνει ποιος από τους συνομιλητές του είναι σοβαρός και αντικειμενικός και τέτοιοι χρήστες υπάρχουν στο αλφίστι. Και δεν στο λέει ούτε κανένας μοντ. ούτε κανένας 8C ή Aretino. Σε 5 χρόνια έχω λιγότερα από 200 μηνύματα εκεί μέσα. Εδώ έχουμε τους 'γνωστούς-αγνώστους' που ψοφάνε για trolling (δεν βγάζω τον εαυτό μου στην απέξω φυσικά) και που μόνο μπορούν να αποπροσανατολίσουν τον επίδοξο αγοραστή ενός τόσο controversial (που έχουμε φτάσει!! ) αυτοκινήτου! -
Σε όλα αυτά που λες περί αλφιστι -> +ban. Έτσι απλά και δημοκρατικά. Όπως έκαναν τόσα άτομα που είχαν την ατυχή ιδέα να κάνουν μια ερώτηση πριν αγοράσουν αυτοκίνητο και όταν έθιξαν κάποιο θέμα δεν κατάλαβαν από που τους ήρθε
Σε αυτό το κομμάτι το 4τf είτε θες να το δεχτείς είτε όχι είναι έτη φωτός μπροστά. Εκτός αν πιστεύεις πως δεν έχουν λάβει αντικειμενικές απαντήσεις τόσα άτομα εδώ μέσα που έψαχναν αυτοκίνητο και τελικά κατέληξαν σε κάποιο.
Επίσης, πόσο καλά τον ξέρεις τον Aretino;
-
Και πάρα πολύ καλά κάνουν γιατί είναι κλειστό club συγκεκριμένης μάρκας αυτοκινήτων και όχι γενικής ύλης όπως το 4tf! Από κει και πέρα είναι δεδομένο ότι αν κάποιοι γνωρίζουν 5 πράγματα παραπάνω για τις Αlfa στην Ελλάδα τότε είναι παιδιά απ' το αλφιστι. Είναι στατιστικό το ζήτημα.
Επίσης για να γίνω και λίγο Πάσχος, εσύ τι κάνεις εδώ μέρα που είναι??
Όλα καλά με το Γκολφάκι ή έχουμε κανένα θέμα?ΥΓ: τον αρετίνο ούτε ούτε τον ξέρω και μήτε που με απασχολεί να τον μάθω απλά τον ανέφερα ως έναν από τους 'σταρ' του αλφίστι!
-
Ο μοναδικός που άξιζε ήταν ο αρετίνο.
ΌΛΟΙ οι άλλοι μόνο αντικειμενικοί δεν είναι.
-
Μέρα που είναι οι γιορτές είναι αργότερα. Δεν χρειάζεται να ξεκινάω από νωρίς μπας και μείνω στο δρόμο. Μόνο το Πάσχος τα κάνει αυτά.
Με το Golfακι το μόνο θέμα που έχω είναι πως έχουν εξαφανιστεί οι Alfa από τους δρόμους και δεν βρίσκω θύματα.
Έτσι συνέχισε να απαντάς στον Alba για τον... Aretino.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μέρα που είναι οι γιορτές είναι αργότερα. Δεν χρειάζεται να ξεκινάω από νωρίς μπας και μείνω στο δρόμο. Μόνο το Πάσχος τα κάνει αυτά.Με το Golfακι το μόνο θέμα που έχω είναι πως έχουν εξαφανιστεί οι Alfa από τους δρόμους και δεν βρίσκω θύματα.
Σιγά τα ωά!
-
Επειδή έχω γνωρίσει από κοντά παιδιά από το alfisti έχω να πω ότι δεν υπάρχει θέμα ταλιμπανισμού. Απλά από ένα σημείο και μετά έγιναν πιο αυστηροί στο θέμα banαρίσματος γιατί το φόρουμ δέχτηκε επιδρομή ( ) από πάσης φύσεως αλεξιπτωτιστές.
Μπαίναν κάτι κουλές περιπτώσεις τάχαμου 'γειά σας παιδιά ωράιο το φορουμάκι σας' και μετά από 5-10 ποστ είχε αρχίσει το πανηγύρι τύπου 'έχω βαρεθεί να τσαγιώνω 147 με το fiestaki μου (1,6 ) και φυσικά χανόταν η μπάλα.
Προσωπικά, με έχουν βοηθήσει πάρα πολλες φορές (μέχρι και λάστιχο μου άλλαξαν... ) σε ότι έχει να κάνει με απορίες τεχνικής φύσεως, για ανταλλακτικά ή οτιδήποτε άλλο.
Νομίζω ότι και εδώ τώρα έχει γίνει λίγο πιο ανθρώπινη η κατάσταση. Παλιά που είχαμε να κάνουμε με άλλες προσωπικότητες του πνεύματος ( ) ήταν μπουρδέλο.ΥΓ: Ο Aretino είναι lancisti
-
**Κατι για την 159 θα πουμε ή μονο για το τι κανουν στο Alfisti;
[mod]
** -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Λογικά εμπρός κίνηση θα έχει ε; 4κίνητο θα βγει; Γιατί για πίσω λογικά ούτε κουβέντα.Προσθιοκίνητη-τετρακίνητη (με την προϋπόθεση ότι θα έχουν καταλήξει μέχρι τότε στο είδος της 4κίνησης που θα χρησιμοποιηθεί....καθώς την Giulietta crossover σκοπεύουν αρχικά να την διαθέτουν ως 4x2 επειδή δεν ξέρουν ακόμα τι είδους 4κίνηση θα χρησιμοποιήσουν).
Δάπεδο D-Evo
Eνδεικτικές διαστάσεις 4,83m χ 1,85 m x1,50
Mεταξόνιο περίπου 280 cm;
Σχήμα αναρτήσεων από Giulietta,με αμορτισέρ διπλού σταδίου και SDC σαν optional.Πάντως καλύτερα passat παρά dodge avenger
Προβοκατόρικο....αλλά στο Wolfsburg δεν έχουν στο μυαλό τους το Jetta Veloce,αλλά χρήση της πλατφόρμας του Α4,με βάση την οποία μπορούν να εμφανίσουν άμεσα έναν αντικαταστάτη της 159 με τα μηχανικά μέρη της τελευταίας tout court (διπλά ψαλίδια,πραγματική τετρακίνηση και διαστάσεις γύρω στο 4,70)....ενώ στο μέλλον σε ίδια βάση με μη κοστοβόρα μετακίνηση του κινητήρα λίγο πιο πίσω (και πάντα κατά το διαμήκη άξονα)και αφαίρεση των δύο διαφορικών, να εμφανίσουν μια πισωκίνητη Alfa D segment...έχοντας ήδη το κατάλληλο κιβώτιο στα συρτάρια τους (χειροκίνητο,αυτόματο και DSG).
-
...ενώ στο μέλλον σε ίδια βάση με μη κοστοβόρα μετακίνηση του κινητήρα λίγο πιο πίσω (και πάντα κατά το διαμήκη άξονα)και αφαίρεση των δύο διαφορικών, να εμφανίσουν μια πισωκίνητη Alfa D segment...έχοντας ήδη το κατάλληλο κιβώτιο στα συρτάρια τους (χειροκίνητο,αυτόματο και DSG).Παρόμοια φιλοσοφία με τη BMW δηλαδή. Μοτέρ κατά τον διαμήκη, πίσω από τον εμπρός άξονα και πίσω κίνηση.
Αυτό θα ήταν εξαιρετικό και πραγματικός όχι μόνο αντικαταστάτης της 159, αλλά συνεχιστής της προ-Φίατ, Alfa φιλοσοφίας.
Πραγματικό dream car!
Υπάρχει περίπτωση να βγει τέτοιο αριστούργημα?
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
H Julia, προμηνύεται μάλλον χειρότερη της 159...Eιναι εγκυρες οι πηγες σου?
Αν γίνει ό,τι λέει η Alba, δηλαδή η Julia προέλθει από την Giulietta, δεν σου θυμίζει εσένα η ιστορία Golf --> Passat;
Σε αφήνει ικανοποιημένο αυτή η λύση; Σου φαίνεται σαν πρόοδος, σε σχέση με την υπάρχουσα 159;
Σχολιάζω λοιπόν αυτά που είπε η Alba, δικές μου πηγές δεν έχω. Αν εσύ έχεις να κάνεις κάποιο άλλο σχόλιο, με χαρά να το διαβάσουμε.
Αν τα πράγματα πάνε πάντως όπως λέει η Alba, καλύτερα να πουληθεί το συντομότερο η Alfa, όποιος και να την πάρει, καλύτερα θα της φερθεί!
-
Ειλικρινά περιμένεις σοβαρή απάντηση τώρα;
Αυτοί που ψάχνουν να αγοράσουν Άλφα ή γενικά κάποιο αμάξι, να αναβάλουν τις αγορές τους και να ακούν τις ατάκες του Alba του Aretino και του Nikos120i και να περιμένουν (!) να την αγοράσει η Φολκσβάγκε ή κάποιος άλλος.
Όλες αυτές οι σοφιστίες, τι δουλειά έχουν σε ένα θρεντ μοντέλου στο ;
Όπως έχουμε το ,
ανοίξτε ένα και γράψτε εκεί όλες τις φήμες σας, τις πληροφορίες σας και τις ανησυχίες σας. -
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
Ειλικρινά περιμένεις σοβαρή απάντηση τώρα;Αυτοί που ψάχνουν να αγοράσουν Άλφα ή γενικά κάποιο αμάξι, να αναβάλουν τις αγορές τους και να ακούν τις ατάκες του Alba του Aretino και του Nikos120i και να περιμένουν (!) να την αγοράσει η Φολκσβάγκε ή κάποιος άλλος.
Όλες αυτές οι σοφιστίες, τι δουλειά έχουν σε ένα θρεντ μοντέλου στο ;
Όπως έχουμε το ,
ανοίξτε ένα και γράψτε εκεί όλες τις φήμες σας, τις πληροφορίες σας και τις ανησυχίες σας.Δε ξέρω πως το συμπέρανες αυτό...εγώ είπα στον άνθρωπο να την οδηγήσει και μάλιστα να την αγοράσει ΠΡΙΝ γίνει Dodge.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν γίνει ό,τι λέει η Alba, δηλαδή η Julia προέλθει από την Giulietta, δεν σου θυμίζει εσένα η ιστορία Golf --> Passat;
Με μια διαφορά.Η πλατφόρμα χover γεννήθηκε για να φιλοξενήσει αυτοκίνητα της κατηγορίας D (D-evo) και από αυτήν προέκυψε,με μείωση του μεταξονίου, η C-evo, για το C segment.
Oυσιαστικά δήλ. η Giulietta προέρχεται από πλατφόρμα του D segment και όχι η Giulia από 'τέντωμα' πλατφόρμας του C-segment (περίπτωση Golf-Passat).To πρόβλημα στην Giulia δεν είναι τόσο το πλήρες μηχανικό carryover από την Giulietta,όσο η αλλαγή των διαστάσεών της (και ακολούθως του βάρους,της ευκινησίας,του feeling),προκειμένου να βολεύονται οι αμερικανοί συγγενείς της (το μήκος άνω των 4,8 μέτρων είναι sine qua non για αμερικανικό D segment) .
Αρχικά (προ εξαγοράς Chrysler) το progetto 944 προέβλεπε μεν τη χρήση της πλατφόρμας D- evo (προσθιοκίνητη-τετρακίνητη),αλλά με μεταξόνιο 2,70 μέτρων,εξωτερικές διαστάσεις πανομοιότυπες με της 159,περαιτέρω μείωση του βάρους (λόγω ελεφρύτερης πλατφόρμας) και μηχανικό carryover είτε από την 159,είτε από την Giulietta,αλλά σε αυτή την περίπτωση με κάποιες λύσεις στα mechatronics, με σκοπό την αύξηση του handling (ARC/SDC κλπ) και ακόμα πιο ραφιναρισμένα μηχανικά μέρη, με χρήση υλικών ελαφρού κράματος (αλουμίνιο/μαγνήσιο).
-
ΟΚ, Alba, μπορεί να είχαν εξαρχής στο μυαλό τους το... streching της πλατφόρμας, αλλά φοβάμαι πως δεν θα δούμε πραγματική πρόοδο με την Giulia , γιατί και η Giulietta, δεν μας άφησε και ...με το στόμα ανοιχτό!
Μακάρι να διαψευσθώ, έχω πει εξάλλου πολλές φορές πως η 159 Tbi είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτε (εκτός από την....κίνηση στον σωστό άξονα! ) από τους γερμανούς ανταγωνιστές, ενώ και η τιμή της είναι χάρισμα...
Alfa Romeo 159 & 159TBi