-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το θέμα είναι πως όταν βγάζει κάτι η Alfa θεωρείται επίτευγμα, από τις... φωτογραφίεςΠριν πατήσει άσφαλτο, αμέσως γίνεται το καλύτερο με τεχνολογίες που δεν έχει εφαρμόσει κανείς άλλος κλπ κλπ κλπ
Υ.Γ: θα 'χει κι η 159 ηλεκτρονικά ΟΝ;
Σ'αυτό όμως υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι βγάζει η Alfa είναι τεχνολογικά υποβαθμισμένο ή δεύτερο, πάλι από τις φωτογραφίες όμως...
Ας την δούμε στο δρόμο και ας κρίνουμε αν τα όσα ανακοινώνονται ισχύουν...Υγ. Όσο για τα ηλεκτρονικά της Alfa δικαιούνται να τα κρίνουν μόνο αυτοί που τα έχουν δοκιμάσει... Όσοι θέλουν κάτι παραπάνω από ένα αυτοκίνητο από αυτά που προσφέρει η Alfa ας πάνε να δοκιμάσουν και τα υπόλοιπα και να κρίνουν, δεν είναι τυχαίο πάντως που το 99.9% δεν έχει παράπονα (οδηγικά τουλάχιστον)...
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Το θέμα είναι πως όταν βγάζει κάτι η Alfa θεωρείται επίτευγμα, από τις... φωτογραφίες
Πριν πατήσει άσφαλτο, αμέσως γίνεται το καλύτερο με τεχνολογίες που δεν έχει εφαρμόσει κανείς άλλος κλπ κλπ κλπ
Σ'αυτό όμως υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι βγάζει η Alfa είναι τεχνολογικά υποβαθμισμένο ή δεύτερο, πάλι από τις φωτογραφίες όμως...
Ας την δούμε στο δρόμο και ας κρίνουμε αν τα όσα ανακοινώνονται ισχύουν...Υγ. Όσο για τα ηλεκτρονικά της Alfa δικαιούνται να τα κρίνουν μόνο αυτοί που τα έχουν δοκιμάσει... Όσοι θέλουν κάτι παραπάνω από ένα αυτοκίνητο από αυτά που προσφέρει η Alfa ας πάνε να δοκιμάσουν και τα υπόλοιπα και να κρίνουν, δεν είναι τυχαίο πάντως που το 99.9% δεν έχει παράπονα (οδηγικά τουλάχιστον)...
Οκ, άρα δικαιούμαι να τα (κατά)κρίνω
Και η Audi έβγαλε το RS4 (δες πιο κάτω) και το μόνο σχόλιο αφορά στον κινητήρα που αντικειμενικά είναι εντυπωσιακό -για ατμοσφαιρικό Audi-.
Ούτε για την τετρακίνηση έκανα σχόλιο, ούτε για εσωτερικό, ούτε για την 'κορυφαία οδική συμπεριφορά' που ΘΑ έχει
Δεν έγραψα ότι είναι υποβαθμισμένη η Alfa, αλλά δεν έχει κάτι το καινοτομικό ή κάτι που χρησιμοποιούν και άλλες εταιρείες εδώ και χρόνια. Ή μήπως είναι είδηση ότι το χρησιμποιεί η Alfa;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και η Audi έβγαλε το RS4 (δες πιο κάτω) και το μόνο σχόλιο αφορά στον κινητήρα που αντικειμενικά είναι εντυπωσιακό -για ατμοσφαιρικό Audi-.
Ούτε για την τετρακίνηση έκανα σχόλιο, ούτε για εσωτερικό, ούτε για την 'κορυφαία οδική συμπεριφορά' που ΘΑ έχει
Δεν έγραψα ότι είναι υποβαθμισμένη η Alfa, αλλά δεν έχει κάτι το καινοτομικό ή κάτι που χρησιμοποιούν και άλλες εταιρείες εδώ και χρόνια. Ή μήπως είναι είδηση ότι το χρησιμποιεί η Alfa;
Ok άρα ανήκεις στο μικρό ποσοστό που έχει πρόβλημα με την οδική συμπεριφορά της 156, πιθανόν λοιπόν να αγόρασες κάτι άλλο και πολύ καλά έκανες αφού δεν σε ικανοποιούσε αυτή.
Από 'κεί και πέρα όμως δεν σημαίνει ούτε ότι η εκάστοτε εταιρία που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά στα αυτοκίνητά της δεν ξέρει να τα στήσει αλλιώς, ούτε και ότι τα ηλεκτρονικά της 156 θα έχουν σχέση με αυτά της 159 ή αν θα απενεργοποιούνται ή όχι.
Άλλωστε η επιλογή των μη απενεργοποιούμενων ηλεκτρονικών είναι κάτι που έχουν κατακρίνει κατά καιρούς όλοι οι φίλοι της φίρμας.Όσο για την Audi μπράβο της που δεν αφήνει την BMW να παίζει μόνη της και όσο περισσότερες πληροφορίες έχουμε για το RS4 τόσο το καλύτερο...
Τέλος το ότι η Alfa βγάζει τετρακίνητο μπορεί να μην είναι είδηση για 'σένα είναι όμως για κάποιο φίλο της φίρμας που βαρέθηκε τόσο καιρό να βλέπει την Alfa ουσιαστικά να κάνει το δεκανίκι του gruppo και -καιρός ήταν- να προχωρεί μπροστά....και που ξέρεις ίσως κάποια στιγμή να (ξανα)βγάλει αυτοκίνητο αντίστοιχο ενός RS4 ή μιας M3
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
4)One of the most remarkable things is chassis rigidity – the chassis of 159 achieves 31400 Nm / degree
a figure so high that I'm afraid only VW Phaeton can exceed. For instance,
Opel Vectra and Saab 9-3 are 18,000 and 20,000 Nm / degree respectively. The 159 uses multi-ply sheet metal, extensive laser welding, boxed element structure etc. to achieve high rigidity. This benefits crash protection, NVH suppression as well as handlingΠάρα πολύ εντυπωσιακό αν σκεφθείς ότι η τωρινή 3άρα,αν θυμάμαι καλά από τον ΒΑΣΙΛΗ,είναι στις 19000 περίπου και το ΜΙΝΙ,που έχει πλαίσιο-βράχο στις 22000...
ΒΑΣΙΛΗ,μήπως ξέρεις τιμή για την νέα 3άρα,για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης?
-
Σαν νουμερο η στρεπτικη ακαμψια ειναι οντως εντυπωσιακη....
Πραγματικα θα εντυπωσιαστω ομως αν περασω την οδο Λαγκαδα ή τη Μαρινου Αντυπα (στο Φοινικα) και δε νοιωθω οτι το αυτοκινητο θα γινει χιλια κομματια.... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και συ να ξαναδιαβάσεις
Η Mazda ξεκινάει από την αξιοπιστία, η Alfa και η BMW ως 'Cuore Sportivo' και ως 'απόλυτο μηχάνημα οδήγησης'
Ή μήπως δεν είναι αξιόπιστη η Mazda; η μήπως δεν βγάζει -πλέον- ΚΑΙ πραγματικά σπορ αυτοκίνητα (σίγουρα περισσότερο από την Alfa)
Προσωπικά προτιμώ low profile αυτοκίνητα (και εταιρείες) που δεν το παίζουν κάπως εκμεταλλευόμενοι το marketing και το όποιο όνομά τους, παρά φρου φρου κι αρώματα, εντυπωσιακά αμαξώματα και από ουσία τίποτα
Χμμμ...
Ξαναδιάβασα, ή μάλλον είδα τηλεόραση...
Ζουμ ζουμ ζουμ έλεγε το κεντρικό σλόγκαν του 6... Δεν νομίζω να είναι η αξιοπιστία που λες...
Και στο κείμενο 2/3 για σπορ μιλάει, οπότε...Η Μάζντα βγάζει ΚΑΙ σπορ αυτοκίνητα όπως λες, η Άλφα βγάζει αυτοκίνητα που είναι σπορ. Δε διαφώνησα σε αυτό! Απλά μου έλεγες πως το 6 είναι πολύ καλό οδηγικά, και σου είπα πως και αυτοί καυχιόνται πως είναι σπορ (και παρά το Αρ Εξ, ΔΕΝ είναι όσο σπορ όσο η Άλφα...). Που η διαφωνία;
Αξιόπιστη πλέον ΕΙΝΑΙ και η Άλφα. Ίσως όχι όσο η Μάζντα, αλλά σαφώς σε πολύ υψηλό επίπεδο. Άλλωστε και η Μάζντα είναι σπορ, όχι όσο η Άλφα, αλλά είναι. Άλλος υπερέχει εδώ, άλλος εκεί. Δε βλέπω που το κακό!
Για το χαμηλό προφίλ άσε καλύτερα, αυτό πώς το ορίζεις; Σαφώς και η Άλφα έχει μεγαλύτερη ιστορία και όνομα, αλλά δε βλέπω που σε φλομώνει σε όνομα και ουσία μηδέν όπως αφήνεις να εννοηθεί...
Αντίθετα κακές γλώσσες θα έλεγαν το ίδιο για την υπεροχή του περιστροφικού, που αν ήταν όντως τόσο καλός θα τον έβγαζαν και σε άλλα αυτοκίνητά τους... -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
ΒΑΣΙΛΗ,μήπως ξέρεις τιμή για την νέα 3άρα,για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης?
Δεν ξέρω , έκανα ένα update αυτό ...... http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 3&start=60
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Χμμμ...
Ξαναδιάβασα, ή μάλλον είδα τηλεόραση...
Ζουμ ζουμ ζουμ έλεγε το κεντρικό σλόγκαν του 6... Δεν νομίζω να είναι η αξιοπιστία που λες...
Και στο κείμενο 2/3 για σπορ μιλάει, οπότε...Η Μάζντα βγάζει ΚΑΙ σπορ αυτοκίνητα όπως λες, η Άλφα βγάζει αυτοκίνητα που είναι σπορ. Δε διαφώνησα σε αυτό! Απλά μου έλεγες πως το 6 είναι πολύ καλό οδηγικά, και σου είπα πως και αυτοί καυχιόνται πως είναι σπορ (και παρά το Αρ Εξ, ΔΕΝ είναι όσο σπορ όσο η Άλφα...). Που η διαφωνία;
Αξιόπιστη πλέον ΕΙΝΑΙ και η Άλφα. Ίσως όχι όσο η Μάζντα, αλλά σαφώς σε πολύ υψηλό επίπεδο. Άλλωστε και η Μάζντα είναι σπορ, όχι όσο η Άλφα, αλλά είναι. Άλλος υπερέχει εδώ, άλλος εκεί. Δε βλέπω που το κακό!
Για το χαμηλό προφίλ άσε καλύτερα, αυτό πώς το ορίζεις; Σαφώς και η Άλφα έχει μεγαλύτερη ιστορία και όνομα, αλλά δε βλέπω που σε φλομώνει σε όνομα και ουσία μηδέν όπως αφήνεις να εννοηθεί...
Αντίθετα κακές γλώσσες θα έλεγαν το ίδιο για την υπεροχή του περιστροφικού, που αν ήταν όντως τόσο καλός θα τον έβγαζαν και σε άλλα αυτοκίνητά τους...Η GT δηλαδή είναι σπορ;
Κοίτα και τη διαφήμισή της
Πόσα πισωκίνητα έχει η Mazda για να τοποθετήσει Wankel; Όπως ξέρεις ταιριάζει περισσότερο σε πισωκίνητη διάταξη. Ένας ακόμα λόγος είναι για να τονιστεί η μοναδικότητα και ο χαρακτήρας του μοντέλου. Θα μπορούσε να μπει και το ΜΧ-5 και θα ταν πολύ καλή περίπτωση με τόσο χαμηλό βάρος που έχει ο Wankel και με μειωμένη ισχύ-κατανάλωση
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το θέμα είναι πως όταν βγάζει κάτι η Alfa θεωρείται επίτευγμα, από τις... φωτογραφίες
Πριν πατήσει άσφαλτο, αμέσως γίνεται το καλύτερο με τεχνολογίες που δεν έχει εφαρμόσει κανείς άλλος κλπ κλπ κλπ
Η 156 σχεδιάστηκε και παρήχθη ΧΩΡΙΣ ηλεκτρονικά. Και ήταν κορυφαία.
Αργότερα ΠΡΟΣΕΘΕΣΑΝ ηλεκτρονικά. Λες να άλλαξαν αναρτήσεις, να βγήκαν χάλια και τα έβαλαν για να κρύψουν το κακό πλέον στήσιμο;Όσο για την πρωτοπορεία, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρωτοπορεί έτσι όπως το βλέπεις, και ούτε θα δούμε πλέον κάτι πρωτοπορειακό!!
Πες μου ποιος είχε ενεργητκή τετραδιεύθυνση στην χιλιετία που διανύουμε.
Κανένας, εκτός από τα Τρόφι Άνδρος...
Ναι, υπήρχε παλιότερα, σε άλλη εξέλιξη, αλλά εγκαταλείφθηκε, μάλλον γιατί ήταν ανούσιο ή κακό.
Όπως και τα κατευθυνόμενα φώτα της Σε4. Υπήρχαν από το Τάκερ το 50-60...
Όλα εξελίξεις είναι, ακόμα και ο άμεσος ψεκασμός βενζίνης είναι εξέλιξη του έμμεσου πολλαπλού, που είναι εξέλιξη του απλού, που είναι εξέλιξη του καρμπιρατέρ... Ακόμα και λύσεις στην ανάρτηση που βλέπαμε μέχρι σούπερκαρς του 2004 ήταν από τα... κάρα!!Πρωτοπορεί, όποιος είναι μπροστά από τους άλλους. Πχ η Μάζντα που σου αρέσει, πρωτοπορεί στους περιστροφικούς κινητήρες, κι ας τα είχαν και τα Εν Ες Ου, ίσως πριν καν αρχίσει η Μάζντα να εξάγει αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
4)One of the most remarkable things is chassis rigidity – the chassis of 159 achieves 31400 Nm / degree
a figure so high that I'm afraid only VW Phaeton can exceed. For instance,
Opel Vectra and Saab 9-3 are 18,000 and 20,000 Nm / degree respectively. The 159 uses multi-ply sheet metal, extensive laser welding, boxed element structure etc. to achieve high rigidity. This benefits crash protection, NVH suppression as well as handlingη ακαμψία του πλαισίου της 159 είναι εξωπραγματική 31.400nm/degree την ώρα που τα ως τώρα κορυφαία bmw3 και 9-3
σταματούν αντιστοίχως στα 19.000 και 20.000....μόνο το Phaeton πλησιάζει......και το μοναδικό πιο άκαμπτο πλαίσιο απο ατσάλι είναι αυτό της τελευταίας Quattroporte το M139.Mην ξεχναμε οτι το phaethon ζυγιζει 2τοννους -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
η ακαμψία του πλαισίου της 159 είναι εξωπραγματική 31.400nm/degree την ώρα που τα ως τώρα κορυφαία bmw3 και 9-3
σταματούν αντιστοίχως στα 19.000 και 20.000....μόνο το Phaeton πλησιάζει......και το μοναδικό πιο άκαμπτο πλαίσιο απο ατσάλι είναι αυτό της τελευταίας Quattroporte το M139.Mην ξεχναμε οτι το phaethon ζυγιζει 2τοννουςH ακαμψία δεν έχει και απόλυτη σχέση με το βάρος
-
Η 156 σχεδιάστηκε και παρήχθη ΧΩΡΙΣ ηλεκτρονικά. Και ήταν κορυφαία.
Αργότερα ΠΡΟΣΕΘΕΣΑΝ ηλεκτρονικά. Λες να άλλαξαν αναρτήσεις, να βγήκαν χάλια και τα έβαλαν για να κρύψουν το κακό πλέον στήσιμο;Όσο για την πρωτοπορεία, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρωτοπορεί έτσι όπως το βλέπεις, και ούτε θα δούμε πλέον κάτι πρωτοπορειακό!!
Πες μου ποιος είχε ενεργητκή τετραδιεύθυνση στην χιλιετία που διανύουμε.
Κανένας, εκτός από τα Τρόφι Άνδρος...
Ναι, υπήρχε παλιότερα, σε άλλη εξέλιξη, αλλά εγκαταλείφθηκε, μάλλον γιατί ήταν ανούσιο ή κακό.
Όπως και τα κατευθυνόμενα φώτα της Σε4. Υπήρχαν από το Τάκερ το 50-60...
Όλα εξελίξεις είναι, ακόμα και ο άμεσος ψεκασμός βενζίνης είναι εξέλιξη του έμμεσου πολλαπλού, που είναι εξέλιξη του απλού, που είναι εξέλιξη του καρμπιρατέρ... Ακόμα και λύσεις στην ανάρτηση που βλέπαμε μέχρι σούπερκαρς του 2004 ήταν από τα... κάρα!!Πρωτοπορεί, όποιος είναι μπροστά από τους άλλους. Πχ η Μάζντα που σου αρέσει, πρωτοπορεί στους περιστροφικούς κινητήρες, κι ας τα είχαν και τα Εν Ες Ου, ίσως πριν καν αρχίσει η Μάζντα να εξάγει αυτοκίνητα...
Λες να μην έχω οδηγήσει αρκετές Alfa και με και χωρίς ηλεκτρονικά; Ή να μην ξέρω για τα NSU;
Ποιος έχει ενεργητική τετραδιεύθυνση τη χιλιετία που διανύουμε; αφού υπάρχει από την προηγούμενη
Ακριβώς επειδή οι 147 & 156 έχουν πολύ καλή και αρκετά σπορτίφ συμπεριφορά δεν χρειάζονται ηλεκτρονικά, σου αφήουν στυφή γεύση και μένεις με... στο χέρι
Έπεσαν στην άσχημη παγίδα των Γερμανών που τουλάχιστον στα περισσότερα γρήγορα βγαίνουν off.
Δεν κατακρίνω -για να το ξεκαθαρίσω- την οδική συμπεριφορά των Alfa, την ηλεκτρονική οδική συμπεριφορά κατακρίνω.
-
Iστορικη αναδρομη
http://www.alfapassion.be/AlfaV2/159Preview/indexNL.htm -
Here are some dimensions to compare:
156 vs 159 vs 166Length 4435 => (+/+ 22.5 cm) => 4660 => (+/+ 6.0 cm) => 4720
Width 1743 => (+/+ 8.5 cm) => 1828 => (-/- 2.8 cm) => 1800
Heigth =>1430 => (-/- 1.3 cm) => 1417 => (-/- 0.1 cm) => 1416
Wheelbase => 2595 => (+/+ 10.5 cm) => 2700 => (+/- 0.0 cm) => 2700 -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λες να μην έχω οδηγήσει αρκετές Alfa και με και χωρίς ηλεκτρονικά; Ή να μην ξέρω για τα NSU;Άρα καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Ποιος έχει ενεργητική τετραδιεύθυνση τη χιλιετία που διανύουμε; αφού υπάρχει από την προηγούμενη
Αφού καταλαβαίνεις λοιπόν, γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;
Για να εγκαταλειφθεί σημαίνει πως ήταν ανεπαρκής, ή κακό το σύστημα. Το έγραψα ξανά, γιατί με κάνεις να τα ξαναλέω;Για να επιστρέψει από κάποιον που ήδη είναι καλός στο στήσιμο (ΑΡΙΣΤΟΣ) σημαίνει πως βρήκε κάτι που δίνει κάτι ΠΑΡΑΠΑΝΩ, κάτι που οι άλλοι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ!! Αν αυτό δεν είναι πρωτοπορεία στον τομέα αυτό, τότε έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων και πρέπει να πάμε δημοτικό.-
Ακριβώς επειδή οι 147 & 156 έχουν πολύ καλή και αρκετά σπορτίφ συμπεριφορά δεν χρειάζονται ηλεκτρονικά, σου αφήουν στυφή γεύση και μένεις με... στο χέρι
Έπεσαν στην άσχημη παγίδα των Γερμανών που τουλάχιστον στα περισσότερα γρήγορα βγαίνουν off.
Δεν κατακρίνω -για να το ξεκαθαρίσω- την οδική συμπεριφορά των Alfa, την ηλεκτρονική οδική συμπεριφορά κατακρίνω.
Συμφωνούμε, αλλά όχι απόλυτα...
Δεν έχω οδηγήσει Άλφα με ηλεκτρονικά, ή δεν έτυχε να επέμβουν. Μετά από σχεδόν 20.000 χμ δεν έχω καταλάβει αν η Άλφα μου έχει ηλεκτρονικά...!
Ίσως φτάιει που θέλω να οδηγώ μεν γρήγορα, σωστά δε... Ποτέ δεν μου άρεσε να είμαι στην παρέα ο βασιλιάς της πάντας... Από εκεί και πέρα στο δρόμο ελάχιστοι είναι αυτοί που θα με προσπεράσουν (και δεν είναι γιατί τους κόβω, γιατί ΠΑΝΤΑ αφήνω όποιον με πλησιάσει). Άρα δεν πάω και αργά...
Αντίθετα το Τολέδο 180 ίππων, αλλά και το υπηρεσιακό Οκτάβια 1600 που είχα οδηγήσει ήταν τουλάχιστον επικίνδυνα με τα ηλεκτρονικά αναμμένα, και απόλυτα κακοστημένα στο σβηστό... Και όλα αυτά σε καταστάσεις που στην Άλφα όπως είπα δεν βγάζω καν συμπέρασμα... Να το βράσω λοιπόν που απενεργοποιούνται... Καλύτερα να είχε και αυτόματο πιλότο να μην είμαι αναγκασμένος να οδηγώ τον κουβά...Οπότε θα μπορούσαν να κάνουν τα ηλεκτρονικά απενεργοποιούμενα, αλλά μην ξεχνάμε πως είναι και η πρώτη φουρνιά τέτοιων συστημάτων που βγάζουν, και ας περιμένουμε την επόμενη...
Όχι όμως να φτάνουμε σε αυτά που διάβασα πως είναι λιγότερο σπορ ή πολύ χειρότερα ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΕΣ, λόγω ηλεκτρονικών!! Για όνομα!! -
-
-
Εγώ πάντως όταν με την 147 μου χρειάστηκε να στρίψω από STOP αριστερά σε κεντρικό δρόμο και μάλιστα με ταχύτητα γιατί ερχόταν άλλο αυτοκίνητο, τα ηλεκτρικά επενέβησαν...δυστυχώς αρνητικά...το αμάξι δεν μπήκε στον κεντρικό με την ταχύτητα που θα έπρεπε...με εκείνη που θα έμπαινε αν δεν υπήρχε το καταραμένο ASR. Και μου έχει συμβεί 2 φορές. Ευτυχώς χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα. Πάντως κακά τα ψέματα, αυτά τα ηλεκτρικά μόνο χρήσιμα δεν είναι σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα στην πόλη. Και ελπίζοντας να μην είμαι υπερβολικός, ίσως είναι και επικίνδυνα. Δεν ξέρω ποιά εταιρεία ξεκίνησε και τα επέβαλλε...Κάκώς έγιναν κατεστημένο.
P.S.Ταπεινή συγνώμη για το off-topic...Θα ψάξω κι αν βρω που αρμόζει να το μεταφέρω θα το κάνω.
-
Αφού καταλαβαίνεις λοιπόν, γιατί κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;
Για να εγκαταλειφθεί σημαίνει πως ήταν ανεπαρκής, ή κακό το σύστημα. Το έγραψα ξανά, γιατί με κάνεις να τα ξαναλέω;Για να επιστρέψει από κάποιον που ήδη είναι καλός στο στήσιμο (ΑΡΙΣΤΟΣ) σημαίνει πως βρήκε κάτι που δίνει κάτι ΠΑΡΑΠΑΝΩ, κάτι που οι άλλοι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ!! Αν αυτό δεν είναι πρωτοπορεία στον τομέα αυτό, τότε έχουμε χάσει το νόημα των λέξεων και πρέπει να πάμε δημοτικό.-
Δεν έχει εγκαταλειφθεί η τετραδιεύθυνση και αφού υπάρχει από την προηγούμενη 1000ετία, υπάρχει και σε αυτή Πως είσαι τόσο σίγουρος -και οι άλλοι - ότι η τετραδιεύθυνση της Alfa θα είναι ικανή;
Συμφωνούμε, αλλά όχι απόλυτα...
Δεν έχω οδηγήσει Άλφα με ηλεκτρονικά, ή δεν έτυχε να επέμβουν. Μετά από σχεδόν 20.000 χμ δεν έχω καταλάβει αν η Άλφα μου έχει ηλεκτρονικά...!
Ίσως φτάιει που θέλω να οδηγώ μεν γρήγορα, σωστά δε... Ποτέ δεν μου άρεσε να είμαι στην παρέα ο βασιλιάς της πάντας... Από εκεί και πέρα στο δρόμο ελάχιστοι είναι αυτοί που θα με προσπεράσουν (και δεν είναι γιατί τους κόβω, γιατί ΠΑΝΤΑ αφήνω όποιον με πλησιάσει). Άρα δεν πάω και αργά...
Αντίθετα το Τολέδο 180 ίππων, αλλά και το υπηρεσιακό Οκτάβια 1600 που είχα οδηγήσει ήταν τουλάχιστον επικίνδυνα με τα ηλεκτρονικά αναμμένα, και απόλυτα κακοστημένα στο σβηστό... Και όλα αυτά σε καταστάσεις που στην Άλφα όπως είπα δεν βγάζω καν συμπέρασμα... Να το βράσω λοιπόν που απενεργοποιούνται... Καλύτερα να είχε και αυτόματο πιλότο να μην είμαι αναγκασμένος να οδηγώ τον κουβά...Οπότε θα μπορούσαν να κάνουν τα ηλεκτρονικά απενεργοποιούμενα, αλλά μην ξεχνάμε πως είναι και η πρώτη φουρνιά τέτοιων συστημάτων που βγάζουν, και ας περιμένουμε την επόμενη...
Όχι όμως να φτάνουμε σε αυτά που διάβασα πως είναι λιγότερο σπορ ή πολύ χειρότερα ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΕΣ, λόγω ηλεκτρονικών!! Για όνομα!!Αφού δεν έχεις εμπειρία από ηλεκτρονική Alfa δεν έχει νόημα η συζήτηση
Λιγότερο σπορ γίνεσαι σίγουρα, αφού είναι τεχνητή από ένα βαθμό και μετά η αίσθηση. Κακοστημένος όχι γι' αυτό και το ξεκαθάρισα. Όσο για τα Golf IV πλαίσια, τα χειρότερα έχω γράψει, δεν είναι άλλωστε αυτό το θέμα. (οι γερμανοί τουλάχιστον το διόρθωσαν στο V)
-
Ôåôñáäéåýèõíóç Ý÷ïõí ìéá äåêáåôßá âÜëå üëá ôá ÍéóóÜí Óêáéëáéí (ôá ïðïßá äõóôç÷þò äåí ÝîÞãáãå ðïôÝ åðßóçìá ç ÍéóóÜí åêôüò ôïõ ôåëåõôáßïõ óôç Ì.Âñåôôáíßá) êáé ìÜëéóôá çëåêôñïíéêÜ åëåã÷üìåíç
Ïðùò êáé çëåêñïíéêÜ åëåã÷üìåíç ôåôñáêßíçóç !!!!!!
ÅíåñãÞ ôåôñáäéåõèõíóç åß÷áí åðßóçò áðï ôÝëç 80 áñ÷Ýò 90 ôá Ìáæíôá 626 1ç Þ 2ç ãåíéÜ áí èõìÜìáé êáëÜ ,Ìéôóïõìðßóé ÃêÜëáíô VR4 (ðñüäñïìïò ôïõ Ëáíóåñ Åâï) ×ïíôá Ðñåëïõíô.Äåí åõäïêßìçóáí ãéáôß Þôáí ðïëý ìðñïóôÜ áðï ôçí åðï÷Þ ôïõò êáé äõóôç÷þò äåí áñêÝß ìåñéêÝò öïñÝò íá åßóáé ðñùôïðüñïò ,ðñÝðåé íá õðÜñ÷åé êáé ôï êáôÜëëçëï Ýäáöïò ãéá íá ãßíåé áðïäåêôÞ ç ðñùôïðïñßá.
Ôþñá ôé èá ðåôý÷åé ç Áëöá ìå áõôü ? Åëðßæù íá ìçí ðëçñþóïõí öýêéá ãéá ìåôáîùôÝò êïñäÝëåò áõôïß ðïõ èá ôçí áãïñÜóïõí ,ç áêáìøßá êáëÞ ôé åðéðôþóåéò èá Ý÷åé óå âÜñïò ðñþôá êáé ìåôÜ ôá îáíáëÝìå .
Alfa Romeo 159 & 159TBi