-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
BabbisΚάνεις λάθος θεώρησης στη σύγκριση 156-159...
Eνδεικτικό αντίστοιχο θα αναζητήσουμε στο δίδυμο 106 rallye-207 rallye..Σε κάθε περίπτωση το τελέυταίο είναι ταχύτερο από το 106,ενώ έχει μάλλον και την καλύτερη συμπεριφορά της κατηγορίας....Είναι άξιος αντικαταστάτης του 106?
Όχι,για λόγους που άπτονται υποκειμενικών αλλά και αντικειμενικών στοιχείων...
Κάνε την αναλογία και έχεις το αποτέλεσμα...
Οι διορθωτικές κινήσεις της Άλφα και μάλιστα στο ζωτικό τομέα της μείωσης του βάρους δείχνει ότι έχουν αντίληψη πού έχουν σφάλλει,αλλά παράλληλα δείχνει και την αξιέπαινη προσπάθεια να κατανικήσουν τους περιορισμούς του συγκεκριμένου πλαισίου,ώστε να βρεθούν οι επιδόσεις,αλλά και το feeling μιας σπορ μπερλίνας...Στο δίλημμα που συζητούμε εννοείται 159,αλλά σε κάθε περίπτωση να περιμένεις το ΜΥ '08...
Το θέμα είναι ότι γίνονται βαρύγδουπες δηλώσεις, ή χρησιμοποιούνται κλισέ εκφράσεις που αποπροσανατολίζουν και χάνουμε την ουσία. (δεν μιλάω για σένα αλλά για ένα κλίμα που έχει δημιουργηθεί)
Εγώ μπορώ να δεχτώ ότι η 159 έχασε κάτι από την μαγεία της 156.
Πόσο όμως είναι αυτό το κάτι? Μήπως έχουμε μυθοποιήσει την 156 αναγάγοντάς την σε f40 ή 911GT3? Μήπως ακολουθούμε την τακτική της Θεοποίησης του παλιού?Επειδή έχασε (αν έχασε γιατί και αυτό παίζει από οδηγό σε οδηγό) λίγο από την σπιρτάδα της 156 δεν είναι άξια αντικαταστάτρια και δεν αξίζει να φέρει το όνομα της alfa
Are we over-reacting?Και εν τέλη δεν τίθεται το ερώτημα 156 ή 159 γιατί η 156 δεν πωλείται! Τίθεται το ερώτημα 159 ή κάτι άλλο, για κάποιον που θέλει ένα οικογενειακό με σπορτίφ προσανατολισμό.
Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι υπάρχουν πιο σπορ sedan από την 159? Ισάξια ίσως (πχ 3άρα ή και κάποιο άλλο) αλλά πιο καλά? Δεν νομίζω.
-
Αυτό που με στενοχωρεί εμένα, είναι όταν βλέπω εταιρείες σαν την Alfa Romeo να επηρεάζονται -έστω και μερικώς, δεν εξετάζω τον βαθμό-, από το πρότυπο που πρώτη θέσπισε η VW, με τα αποστειρωμένα, βαρετά αυτοκίνητά της... ακόμα και το GTi V με το αξιόλογο set-up, δεν έχει αποβάλλει από πάνω του την φαουβίτιδα και ούτε θα την αποβάλλει ποτέ...
Δεν αμφιβάλλω ότι η 159 είναι πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο, αλλά εγώ στη θέση της Alfa θα είχα τύψεις αν, με δεδομένο το ιστορικό της 156 -για να μην πάμε πιο πίσω-, έβγαζα στην παραγωγή ένα πιο σπορτιφ αντί-Passat...
Και η Peugeot το ίδιο έγκλημα έκανε, ως προς την γενικότερη φιλοσοφία της, αποδεικνυόμενη μάλιστα και βασιλικότερη του βασιλέως...
Να μοιάσουν όλοι στην VW... σε τι οδηγικό κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δεν αμφιβάλλω ότι η 159 είναι πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο, αλλά εγώ στη θέση της Alfa θα είχα τύψεις αν, με δεδομένο το ιστορικό της 156 -για να μην πάμε πιο πίσω-, έβγαζα στην παραγωγή ένα πιο σπορτιφ αντί-Passat...
αυτό που λες ισχύει σίγουρα ή είναι αναμασημένη καραμέλα από περιοδικά και trolls?
νομίζω πως ο χαρακτηρισμός 'πιο σπορτιφ αντί-Passat' δεν είναι ακριβής, τουάχιστον δεν το αντιλήφθηκα εγώ έτσι οδηγώντας την, καθώς από ότι φάνηκε το αυτοκίνητο 'μαμάει' στο δρόμο.
-
Αναμασημένες καραμέλες babbis εγώ δεν μασάω... Προτιμώ δικής μου κατασκευής και έμπνευσης...
Πάντως, μην κολλάς σε φράσεις, μείνε στην ουσία...
Η ουσία είναι ότι η 159 είναι ένα πιο σπορτίφ αντί-Passat.
Θες πιο σπορτίφ; Καμία αντίρρηση. Αρκετά πιο σπορτίφ.Θεωρώ όμως ντροπή να έχουμε φτάσει στο σημείο να συγκρίνουμε μια οποιαδήποτε Alfa με ένα οποιοδήποτε VW.
-
Θες πιο σπορτίφ; Καμία αντίρρηση. Αρκετά πιο σπορτίφ.Θεωρώ όμως ντροπή να έχουμε φτάσει στο σημείο να συγκρίνουμε μια οποιαδήποτε Alfa με ένα οποιοδήποτε VW.
μα ποιός κάθησε να συγκρίνει την 159 με το passat? Ποιος λογικός άνθρωπος θα μπει σε τέτοια διαδικασία?
ο καθένας μπορεί να βγάλει όποιο συμπέρασμα θέλει και να δημιουργήσει τις εντυπώσεις που τον βολεύουν.
Το passat είναι οικογενειακό.
Το passat είναι βαρετό οδηγικά.
Η 156 είναι σπορ.
Η 156 είναι ομως και οικογενειακό.==> και η 156 είναι ένα πιο σπορτιφ passat.
[/img]
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
μα ποιός κάθησε να συγκρίνει την 159 με το passat? Ποιος λογικός άνθρωπος θα μπει σε τέτοια διαδικασία?Οικογενειακά αυτοκίνητα είναι και τα 2 Μπάμπη, σε παραπλήσιες τιμές.. Κάθε λογικός άνθρωπος θα τα συγκρίνει.
-
Babbis, η συμβολή σου στη διαδικασία εξόδου της ψυχής από το σώμα αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα...
Η 156 ουδεμία σχέση είχε με οποιοδήποτε Passat, αυτό το ξέρουν κι οι κότες.
Με την 159, όμως, τις ηχομονώσεις της, το βάρος της και την οδηγική αποστείρωση (δεν έχει να κάνει με τεστ ενεργητικής ασφάλειας κ.λπ), η διάγνωση είναι μία: ο ιός VW μόλυνε και την Alfa, επί της ουσίας.
Μην αρχίσουμε τώρα να μιλάμε για 75άρες, Τζουλιέτες και πισωκίνητες αράχνες...
-
αν το θέτεις έτσι, πάω πάσο . Ζούμε σε χαλεπούς καιρούς .
Διπλές μοκέτες και κρύσταλλα κλπ είναι του διαβόλου
Βέβαια ακόμα δε είδαμε ξύλινη επένδυση, οπότε υπάρχει ελπίδα .Παρόλαυτά και πάλι θεωρώ **υπερβολική **την έκφραση 'αποστείρωση'.
Αν εννοείς αποκομμένος από το ήχο του μοτερ συμφωνώ.
Αν εννοείς αποκομμένος από την αίσθηση τιμονιού και φρένων διαφωνω. Είναι μεν ένα κλικ κάτω της 156 αλλά όχι τόσο ώστε να το κάνουμε θέμα. -
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
μα ποιός κάθησε να συγκρίνει την 159 με το passat? Ποιος λογικός άνθρωπος θα μπει σε τέτοια διαδικασία?
Kάθε νοήμων άνθρωπος (και περιοδικό) που διαθέτει 28-30Κ για οικογενειακό αυτοκίνητο.
Να μοιάσουν όλοι στην VW...
Και τώρα που προσπάθησαν να μοιάσουν αρκετοί στη VW όπως λές, η VW επιθυμεί να μοιάζει σε κάτι άλλο!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Έχω ξαναγράψει αρκετές φορές το μεγαλύτερο πρόβλημα της 159 είναι ότι αντικατέστησε(?) την 156!
Η ουσία είναι ότι πραγματικά την αντικατέστησε μόνο σε επίπεδο εξοπλισμού και ποιότητας ίσως και design σε τίποτα άλλο. Αυτά που γραφόταν εδώ πριν την κυκλοφορία της δημιούργησαν πολλές προσδοκίες. Από αυτές οι περισσότερες διαψευστηκαν. Η μείωση του βάρους σε συνδυασμό με την TI έκδοση μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και να τονώσει τα δυναμικά χαρακτηριστηκά της 159, είδωμεν...
Αφιερωμένο στο φίλο droemmen και
σε όσους δεν έχουν περίφανη μνήμη και
σε όσους έχουν επιλεκτική ( )Ελπίζω αυτό το 'περίφανη και επιλεκτική μνήμη' να μην αναφέρεται σ'εμένα, δεν νομίζω ότι έχω δείξει κάτι τέτοιο...
Όσο αφορά το τεστ αποδεικνύεται ότι η 159 1.9 βενζίνης είναι καλύτερη από τα diesel της κατηγορίας και μάλλον επιβεβαιώνει αυτό που λέμε οι περισσότεροι ότι στα ατμοσφαιρικά 1,8-2λιτρα είναι πολύ καλή επιλογή. Από εκεί και πάνω?
Άλλωστε το σχόλιό μου έχει να κάνει με την σύγκριση 156-159 και όχι κάτι άλλο.
-
όχι ρε συ, δεν αναφέρεται σε σένα
απλά μου έδωσες λαβή για να ποστάρω τα τεστ.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Και τώρα που προσπάθησαν να μοιάσουν αρκετοί στη VW όπως λές, η VW επιθυμεί να μοιάζει σε κάτι άλλο!
Σε τι;
Γιατί εγώ Φάου-βιι τη βλέπω να παραμένει. Και καλά κάνει, σαφέστατα. Είμαι αναφανδόν υπέρ της διατήρησης της παραδοσιακής φιλοσοφίας εκ μέρους του εκάστοτε κατασκευαστή.
-
ο καθένας προσπαθεί να βελτιώσει τους τομείς στους οποίους πάσχει, κι αυτό είναι θετικό.
η φάου βε δημίζονταν για τα πάν-αργα αυτοκίνητα που κατά κανόνα έβγαζε, και τα οδηγικά αδιάφορα. (φυσικά θα υπήρχαν και εξαιρέσεις).
δεν βλέπω γιατί είναι κακό που η φάου βε έγινε πρωτοπόρος στα μοτέρ φέρνοντας τα τούρμπο στο προσκήνιο και οδήγησε τις εξελίξεις. Μπράβο της και μαγκιά της.
αντίστοιχα δεν βλέπω που είναι το κακό να βελτιώσει και η alfa τον τομέα που πονούσε όπως είναι η αξιοπιστία, η ποίτητα και η συναρμογή.
αν δεν έκαναν και την βλακεία του βάρους θα ήταν όλα καλά.
-
Σε τι;
Γιατί εγώ Φάου-βιι τη βλέπω να παραμένει. Και καλά κάνει, σαφέστατα. Είμαι αναφανδόν υπέρ της διατήρησης της παραδοσιακής φιλοσοφίας εκ μέρους του εκάστοτε κατασκευαστή.
Σε αυτό που είπε ο babbis! Συμφωνώ
-
Η εξέλιξή της δεν αναιρεί το ότι μένει προσκολλημένη στις ίδιες βασικές κατασκευαστικές και οδηγικές αρχές.
Πρωτοπόρος στα μοτέρ η VW;;
-
Η εξέλιξή της δεν αναιρεί το ότι μένει προσκολλημένη στις ίδιες βασικές κατασκευαστικές και οδηγικές αρχές.Πρωτοπόρος στα μοτέρ η VW;;
Κάποιες βασικές αρχές δεν αλλάζουν. Και δεν αλλάζουν γιατί είναι αυτές που την έφεραν σήμερα να είναι η μεγαλύτερη αυτ/νία στην Ευρώπη.
Με τα μοτέρ που έχει παρουσιάσει, ναί, είναι και πρωτοπορος σε αυτόν τον τομέα.
-
δεν είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία και στην ιδέα!
είναι πρωτοπόρος στο ότι επένδυσε πρώτη στην **χρήση **υπαρχουσών τεχνολογιών και στην περαιτέρω έρευνα για αξιόπιστες λύσεις για καθημερινά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.
επίσης είναι πρωτοπόρος διότι αντιλήφθηκε πρώτη την ανάγκη για ροπάτα μοτερ μετά την αύξηση βάρους των αυτοκινήτων και παρουσίασε πρώτη τέτοια μοτερ.
-
Άρα είναι πρωτοπόρος, το ίδιο λέμε!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Άρα είναι πρωτοπόρος, το ίδιο λέμε!στον 'pai mei' απάντησα ρε
-
Γνωρίζει κανείς, αν θα κάνει η εταιρία καμμία περαιτέρω προσφορά για τις 159, προκειμένου να τονωθούν οι πωλήσεις?
Ενδιαφερόμενος...γαρ!
Alfa Romeo 159 & 159TBi