-
3 Δεκέμβρη, επίσημη παρουσίαση της νέας 159,
και φυσικά σιγά μην έχανα!Στην αρχή, έκανα κάποια χλμ με μια GT 2.0, στην οποία θα αναφερθώ αργότερα.
Περί 159...
Καταρχήν, αντικρίζοντας το αυτοκίνητο από μπροστά, νομίζεις ότι έχει θυμώσει μαζί σου! Επιβλητικό ύφος παρά ταύτα.
Αυτό που κατάλαβα κοιτάζοντάς την εξωτερικά, είναι ότι το αυτοκίνητο είναι ένα κομψοτέχνημα. Από όποια πλευρά και να το δείς είναι πραγματικά όμορφο,
με πάρα πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες και πινελιές.Περνώντας στο εσωτερικό (αφού έχω πάθει το σοκ από τις χειρολαβές ), κατάλαβα ότι δεν είμαι στην 156.
Καλή ποιότητα κατασκυής, καλά υλικά, γενικά αρκετά προσεγμένη.
Καθίσματα με συνθετική αλκαντάρα κτλ...
Το εσωτερικό μου άρεσε πολύ περισσότερο απ' ότι στις φωτογραφίες.
Όμορφος κόκκινος-άσπρος φωτισμός και ψαγμένος πίνακας οργάνων.Λοιπόν, πρώτη δοκιμή με την 1,9 (για την οποία ήμουν πολύ περίεργος )
Από τα πρώτα μέτρα φάνηκε οτι ο κινητήρας δεν είναι αρκετός για το βαρύ αμάξωμα της 159. Οι επιταχύνσεις εν κινήσει το επαλήθευσαν.
Έψαχνα να βρώ πού είναι κρυμμένοι οι 160 ίπποι... Πολλά τα κιλά.
Απογοήτευση...Στο δρόμο, η 159 μου έδωσε την αίσθηση οτι διαθέτει ένα καταπληκτικό πλαίσιο. Το αυτοκίνητο στρίβει όποτε και όπως το ζητήσεις. Οι αναρτήσεις φιλτράρουν τις ανωμαλίες του δρόμου και μόνο σε μια περίπτωση (εγκάρσια ανωμαλία), μεταφέρθηκαν κάποιοι κραδασμοί στο τιμόνι. Πολύ καλά και τα φρένα της.
Όσον αφορά το τιμόνι τώρα...με μπέρδεψε αρκετά.
Ενώ από τη μία είναι αρκετά γρήγορο, άμεσο, στρίβει όσο του πείς,
από την άλλη σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. πολλά km/h), μου φάνηκε ελαφρύ, θυμίζοντας...Audi.
Το τιμόνι της δίλιτρης GT (που μόλις είχα οδηγήσει πρίν), ήταν πιο σαφές από αυτό της 159.Σειρά μετά είχε η 2.2
Αυτή μάλιστα! Οι 185 ίπποι, επιτέλους δείχνουν και εμπράκτως ότι υπάρχουν. Το μοτέρ τραβάει από χαμηλά και έχει ωραίο ήχο.
Καλές ρεπρίζ (σε σχέση με την 1,9) και γενικά είναι ότι έλειπε από την ''μικρή''.
Βέβαια, κάναμε 30 περίπου χλμ και κάψαμε το 1/4 του ρεζερβουάρ.Αφού τελείωσε (μετά από ώρα) η δοκιμή και με τις δύο 159, συμπλήρωσα ένα φυλλάδιο όπου έπρεπε να βαθμολογήσω την 159.
Δύο δεκάρια από εμένα στην 159. Εμφάνιση και πλαίσιο.Παρατηρήσεις:
-Το μοντέλο που οδήγησα δεν είχε ASR+VDC
-To VDC δεν απενεργοποιείται πλήρως, με ενημέρωσε ο πωλητής. -
εσυ πως και πηγες στην επισημη παρουσιαση????
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Ηρεμήστε!Γρήγορη η 1.9 δεν είναι σε καμία περίπτωση, αλλά δεν έχει επηρεαστεί και από το 'φαινόμενο' 316. Είναι όμως σβέλτη. Για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για τις απόλυτες επιδόσεις και δίνει βάρος περισσότερο στη σχεδίαση, η 1.9 είναι μία πολύ αξιόλογη πρόταση.
Ο καθένας αγοράζει ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Μπορεί αρκετοί εδώ μέσα (και εγώ μέσα σ' αυτούς) να παίρναμε σ' αυτήν την κατηγορία και χρήματα ένα οικογενειακό με 200+ ίππους (γι' αυτό και οι 160 ή οι 185 μοιάζουν σε πολλούς λίγοι για τα χρήματά τους βάσει των δικών τους προτεραιοτήτων), αλλά αυτό δε σημαίνει πως όλος ο κόσμος σκέφτεται έτσι.Συγχαρητήρια Μιχάλη, αντικειμενικότατη η άποψή σου. Το ότι ένα αυτοκίνητο δεν βάζει φωτιά στον δρόμο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και καλό. Με αυτή τη λογική ένα φτιαγμένο 106 'τσαγιάζει' τους πάντες και τέρμα.
-
Πάντως ο ΣΧ την πέταξε την σπόντα του στο τελευταίο τεύχος των 4Τ λέγοντας ότι η 159 έχασε πόντους στα μάτια των δημοσιογράφων του COTY από κάποια προβλήματα νεότητας.
-
Πάντως μια 159 με 1.9 μοτέρ και ένα ωραίο σαλιγκαράκι να την βοηθαεί να αποδίδει 200 αλογατάκια και αρκετά κιλάκια ροπής θα έκανε πολύ περισσότερες πωλήσεις στην Ελλάδα από την 2.2....που είναι μάλλον για λίγους.
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Πάντως ο ΣΧ την πέταξε την σπόντα του στο τελευταίο τεύχος των 4Τ λέγοντας ότι η 159 έχασε πόντους στα μάτια των δημοσιογράφων του COTY από κάποια προβλήματα νεότητας.να το ραψω το στομα μου τωρα , ή να το αφησω για αργοτερα????
(οποιος καταλαβε , καταλαβε)
-
Ο χρήστης xsara16v έγραψε:
Πάντως μια 159 με 1.9 μοτέρ και ένα ωραίο σαλιγκαράκι να την βοηθαεί να αποδίδει 200 αλογατάκια και αρκετά κιλάκια ροπής θα έκανε πολύ περισσότερες πωλήσεις στην Ελλάδα από την 2.2....που είναι μάλλον για λίγους.μεχρι στιγμης οι περισσοτερες παραγγελιες ειναι για τον 2,2........
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Πάντως ο ΣΧ την πέταξε την σπόντα του στο τελευταίο τεύχος των 4Τ λέγοντας ότι η 159 έχασε πόντους στα μάτια των δημοσιογράφων του COTY από κάποια προβλήματα νεότητας.
να το ραψω το στομα μου τωρα , ή να το αφησω για αργοτερα????
(οποιος καταλαβε , καταλαβε)
και δεν το αφήνεις γι' αργότερα;
-
Θέλω να υπενθυμήσω στον φίλο lkar που είναι **και αντικειμενικός ** ότι όταν συγκρίνει επιδόσεις αμαξιών καλό θα είναι να μας λέει και τον κυβισμό.
Ας πούμε Τα δίλιτρα έχουν πραγματικό κυβισμό:
Ford Mondeo 2.0 -->1999cc
VW Passat 2.0 -->1984159 1.9 -->1858cc
Και τα 1800άρια έχουν πραγματικό κυβισμό:
Ford Mondeo 1.8-->1798cc
Passat 1.8T-->1781cc + TurboΆρα η 159 1.9 έχει 141κ.ε και 126κ.ε λιγότερα από τα δίλιτρα
και 60κ.ε και 77 κ.ε περισσότρο από τα 1800άρια.Άρα είναι λογικό να έχει χειρότερες επιδόσεις από δίλιτρα και καλύτερες από 1800άρια.
Σκεφτείτε ότι η GT 1.8 έχει 1747 κ.ε δηλαδή 51 λιγότερα από το Mondeo 1.8 και 34κ.ε λιγότερα από το Passat 1.8T
Η τιμή της 159 είναι σίγουρα υπερβολική. Ομως ειτε μας αρέσει(εμένα όχι και τόσο πολύ) είτε όχι όλα τα premium είναι υπερτιμημένα.
Η υπερτίμηση πάει και στο όνομα!!! αλλά και στην καλύτερη ποιότητα-τεχνολογία-σχεδίαση που πιθανώς να έχει ένα premium.
Κανείς δεν είπε ότι το mondeo-passat στρίβουν χάλια. Είναι και τα δύο πολύ καλά αμάξια.
Όμως πιστευω ότι η 159 είναι πιο πάνω και σε ποιότητα και σε στήσιμο και σε σχεδίαση αλλά και στις λεπτομέρειες αλλά και σε πλαίσιο=ποιότητα κύλισης, παθητηκή ασφάλεια. Αυτά δικαιοολογούν την επιλογή της έστω κι αν υστερεί λίγο από τα δίλιτρα που είναι και πιο κοντά σε τιμή από την ίδια παρόλο που χάνει κάποια δέκατα.
Μπορει τον ίδιο να μην τον ενδιαφέρει , σέβομαι τα γούστα του, αλλά τον υπόλοιπο πλανήτη τον ενδιαφέρει.
-
babis μενω speechless
-
Passat 1.8T ΔΕΝ υπάρχει.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Passat 1.8T ΔΕΝ υπάρχει.αν δεν το λεγες εσυ , θα σκανες......
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Θέλω να υπενθυμήσω στον φίλο lkar που είναι **και αντικειμενικός ** ότι όταν συγκρίνει επιδόσεις αμαξιών καλό θα είναι να μας λέει και τον κυβισμό.Ας πούμε Τα δίλιτρα έχουν πραγματικό κυβισμό:
Ford Mondeo 2.0 -->1999cc
VW Passat 2.0 -->1984159 1.9 -->1858cc
Και τα 1800άρια έχουν πραγματικό κυβισμό:
Ford Mondeo 1.8-->1798cc
Passat 1.8T-->1781cc + TurboΆρα η 159 1.9 έχει 141κ.ε και 126κ.ε λιγότερα από τα δίλιτρα
και 60κ.ε και 77 κ.ε περισσότρο από τα 1800άρια.Άρα είναι λογικό να έχει χειρότερες επιδόσεις από δίλιτρα και καλύτερες από 1800άρια.
Σκεφτείτε ότι η GT 1.8 έχει 1747 κ.ε δηλαδή 51 λιγότερα από το Mondeo 1.8 και 34κ.ε λιγότερα από το Passat 1.8T
Η τιμή της 159 είναι σίγουρα υπερβολική. Ομως ειτε μας αρέσει(εμένα όχι και τόσο πολύ) είτε όχι όλα τα premium είναι υπερτιμημένα.
Η υπερτίμηση πάει και στο όνομα!!! αλλά και στην καλύτερη ποιότητα-τεχνολογία-σχεδίαση που πιθανώς να έχει ένα premium.
Κανείς δεν είπε ότι το mondeo-passat στρίβουν χάλια. Είναι και τα δύο πολύ καλά αμάξια.
Όμως πιστευω ότι η 159 είναι πιο πάνω και σε ποιότητα και σε στήσιμο και σε σχεδίαση αλλά και στις λεπτομέρειες αλλά και σε πλαίσιο=ποιότητα κύλισης, παθητηκή ασφάλεια. Αυτά δικαιοολογούν την επιλογή της έστω κι αν υστερεί λίγο από τα δίλιτρα που είναι και πιο κοντά σε τιμή από την ίδια παρόλο που χάνει κάποια δέκατα.
Μπορει τον ίδιο να μην τον ενδιαφέρει , σέβομαι τα γούστα του, αλλά τον υπόλοιπο πλανήτη τον ενδιαφέρει.
Όποτε μας συμφέρει ο κυβισμός κι όποτε μας συμφέρει τα άλογα ή η τιμή; Αφού βγάζει '160' ίππους η 159, (ή μήπως έπρπε να έβγαζε 159 ) τι σε απασχολεί ο κυβισμός;
κι όταν υπάρχει και turbo πάει περίπατο ο κυβισμός, τι σ'απασχολεί 'πόσα κυβικά είναι' τι να να πει κι η Honda δηλαδή που μόνο δίλιτρα turbo συγκρίνονται.
Ε αφού έγινε πλέον και η Alfa pr&^@#&!*^ πληρώστε, όπως κάνουν σε A4 1.6, 316, 320 κλπ
Τι ενδιαφέρει τον υπόλοιπο πλανήτη; (μάλλον θα πρεπε να βγάλεις πολλές χώρες έξω)
btw, τη συνέντευξη του νέου διευθυντή της Alfa τη διαβάσατε; ευτυχώς που δεν θέλουν πωλήσεις
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Passat 1.8T ΔΕΝ υπάρχει.το ξέρω αλλα υπήρχε και ήθελα να δείξω που κυμαίνεται σε κυβισμό η 159. μιας και θίκτηκε το passat και το mondeo
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
¼ðïôå ìáò óõìöÝñåé ï êõâéóìüò êé üðïôå ìáò óõìöÝñåé ôá Üëïãá Þ ç ôéìÞ; **Áöïý âãÜæåé '160' ßððïõò **ç 159, (Þ ìÞðùò Ýðñðå íá Ýâãáæå 159 ) ôé óå áðáó÷ïëåß ï êõâéóìüò;¢ëëï êáé ôïýôï?!!!
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Όποτε μας συμφέρει ο κυβισμός κι όποτε μας συμφέρει τα άλογα ή η τιμή; **Αφού βγάζει '160' ίππους **η 159, (ή μήπως έπρπε να έβγαζε 159 ) τι σε απασχολεί ο κυβισμός;
’λλο και τούτο?!!!
τι δεν κατάλαβες; εσένα τι σε απασχολεί, κυβισμός ή ιπποδύναμη;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
¼ðïôå ìáò óõìöÝñåé ï êõâéóìüò êé üðïôå ìáò óõìöÝñåé ôá Üëïãá Þ ç ôéìÞ; **Áöïý âãÜæåé '160' ßððïõò **ç 159, (Þ ìÞðùò Ýðñðå íá Ýâãáæå 159 ) ôé óå áðáó÷ïëåß ï êõâéóìüò;
¢ëëï êáé ôïýôï?!!!
ôé äåí êáôÜëáâåò; åóÝíá ôé óå áðáó÷ïëåß, êõâéóìüò Þ éððïäýíáìç;
Και τα δύο φυσικά!
Και αν ήμουν άνετος με το θέμα (π.χ. Αμερικάνος) θα θυσίαζα ευχαρίστως μερικά αλογάκια για μερικά κυβικούλια παραπάνω!!! -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Passat 1.8T ΔΕΝ υπάρχει.
αν δεν το λεγες εσυ , θα σκανες......
YΓ. τελικά οι διαπλεκόμενοι ήταν στην παρουσίαση
-
Σύμφωνα με αυτό http://www.carfolio.com/specifications/ ... 87439&Ford , το δίλιτρο Μοντέο βγάζει 145 άλογα και έχει 0-100 σε 9.8
Η 159 http://www.carfolio.com/specifications/ ... fa%20Romeo βγάζει 160 άλογα και έχει 0-100 σε 9.7
Επομένως, τα δύο αυτοκίνητα είναι άμεσα συγκρίσιμα ανεξαρτήτως της διαφοράς στα κυβικά. Βέβαια, κανένα απο τα δύο δεν βάζει φωτιά στο δρόμο.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Óýìöùíá ìå áõôü http://www.carfolio.com/specifications/ ... 87439&Ford , ôï äßëéôñï ÌïíôÝï âãÜæåé 145 Üëïãá êáé Ý÷åé 0-100 óå 9.8Ç 159 http://www.carfolio.com/specifications/ ... fa%20Romeo âãÜæåé 160 Üëïãá êáé Ý÷åé 0-100 óå 9.7
ÅðïìÝíùò, ôá äýï áõôïêßíçôá åßíáé Üìåóá óõãêñßóéìá áíåîáñôÞôùò ôçò äéáöïñÜò óôá êõâéêÜ. ÂÝâáéá, êáíÝíá áðï ôá äýï äåí âÜæåé öùôéÜ óôï äñüìï.
¼÷é ðÜëéééééé.....
Alfa Romeo 159 & 159TBi