3 Δεκέμβρη, επίσημη παρουσίαση της νέας 159,
και φυσικά σιγά μην έχανα!
Στην αρχή, έκανα κάποια χλμ με μια GT 2.0, στην οποία θα αναφερθώ αργότερα.
Περί 159...
Καταρχήν, αντικρίζοντας το αυτοκίνητο από μπροστά, νομίζεις ότι έχει θυμώσει μαζί σου! Επιβλητικό ύφος παρά ταύτα.
Αυτό που κατάλαβα κοιτάζοντάς την εξωτερικά, είναι ότι το αυτοκίνητο είναι ένα κομψοτέχνημα. Από όποια πλευρά και να το δείς είναι πραγματικά όμορφο,
με πάρα πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες και πινελιές.
Περνώντας στο εσωτερικό (αφού έχω πάθει το σοκ από τις χειρολαβές ), κατάλαβα ότι δεν είμαι στην 156.
Καλή ποιότητα κατασκυής, καλά υλικά, γενικά αρκετά προσεγμένη.
Καθίσματα με συνθετική αλκαντάρα κτλ...
Το εσωτερικό μου άρεσε πολύ περισσότερο απ' ότι στις φωτογραφίες.
Όμορφος κόκκινος-άσπρος φωτισμός και ψαγμένος πίνακας οργάνων.
Λοιπόν, πρώτη δοκιμή με την 1,9 (για την οποία ήμουν πολύ περίεργος )
Από τα πρώτα μέτρα φάνηκε οτι ο κινητήρας δεν είναι αρκετός για το βαρύ αμάξωμα της 159. Οι επιταχύνσεις εν κινήσει το επαλήθευσαν.
Έψαχνα να βρώ πού είναι κρυμμένοι οι 160 ίπποι... Πολλά τα κιλά.
Απογοήτευση...
Στο δρόμο, η 159 μου έδωσε την αίσθηση οτι διαθέτει ένα καταπληκτικό πλαίσιο. Το αυτοκίνητο στρίβει όποτε και όπως το ζητήσεις. Οι αναρτήσεις φιλτράρουν τις ανωμαλίες του δρόμου και μόνο σε μια περίπτωση (εγκάρσια ανωμαλία), μεταφέρθηκαν κάποιοι κραδασμοί στο τιμόνι. Πολύ καλά και τα φρένα της.
Όσον αφορά το τιμόνι τώρα...με μπέρδεψε αρκετά.
Ενώ από τη μία είναι αρκετά γρήγορο, άμεσο, στρίβει όσο του πείς,
από την άλλη σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. πολλά km/h), μου φάνηκε ελαφρύ, θυμίζοντας...Audi.
Το τιμόνι της δίλιτρης GT (που μόλις είχα οδηγήσει πρίν), ήταν πιο σαφές από αυτό της 159.
Σειρά μετά είχε η 2.2
Αυτή μάλιστα! Οι 185 ίπποι, επιτέλους δείχνουν και εμπράκτως ότι υπάρχουν. Το μοτέρ τραβάει από χαμηλά και έχει ωραίο ήχο.
Καλές ρεπρίζ (σε σχέση με την 1,9) και γενικά είναι ότι έλειπε από την ''μικρή''.
Βέβαια, κάναμε 30 περίπου χλμ και κάψαμε το 1/4 του ρεζερβουάρ.
Αφού τελείωσε (μετά από ώρα) η δοκιμή και με τις δύο 159, συμπλήρωσα ένα φυλλάδιο όπου έπρεπε να βαθμολογήσω την 159.
Δύο δεκάρια από εμένα στην 159. Εμφάνιση και πλαίσιο.
Παρατηρήσεις:
-Το μοντέλο που οδήγησα δεν είχε ASR+VDC
-To VDC δεν απενεργοποιείται πλήρως, με ενημέρωσε ο πωλητής.