-
Θα απαντήσω στον φίλο SG27 που ενδιαφέρεται για το νέο astra. Να ξέρεις ότι η έκδοση enjoy στα 1.600 κυβικά εκατοστά κοστίζει 100 ευρώ παραπάνω από την elegance στα 1.400 κυβικά. Εγώ πήρα το 1ο πάντως και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Άσε που η elegance έχει μαύρα ή μπεζ καθίσματα που δεν είναι και ότι καλύτερο ειδικά για νεαρόυς τόσο όσο ο συνδυασμός κόκκινου-μαύρου ή μπλε-γκρι που μπορείς να πάρεις στην enjoy.
-
Ο χρήστης guiltycs έγραψε:
Θα απαντήσω στον φίλο SG27 που ενδιαφέρεται για το νέο astra. Να ξέρεις ότι η έκδοση enjoy στα 1.600 κυβικά εκατοστά κοστίζει 100 ευρώ παραπάνω από την elegance στα 1.400 κυβικά. Εγώ πήρα το 1ο πάντως και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Άσε που η elegance έχει μαύρα ή μπεζ καθίσματα που δεν είναι και ότι καλύτερο ειδικά για νεαρόυς τόσο όσο ο συνδυασμός κόκκινου-μαύρου ή μπλε-γκρι που μπορείς να πάρεις στην enjoy.Aurio h Paraskeyh tha paw na parageilw ayto akrivws pou les. To eida proxtes apo konta kai me ikanopoiei apoluta. Pantws einai aparadekto se 1600 amaksi na mhn exoun standar diskofrena pisw kai na sta xrewnoun extra. Emena mou proteinan timh gurw sta 17550 me dwro ton synagermo kai ta pisw diskofrena. Tha to palepsw kai gia mia koukoula elpizw na mhn thn tsigouneytoun.
-
Μάλιστα,καλή αγορά λοιπόν.Εγώ πήρα το enjoy στα 1.600 κυβικά στην τιμή των 18.055 ευρώ (505 ευρώ κοστίζει η ασφάλειά του). Δώρο μου έκαναν το συναγερμό.Πάλεψέ το πάντως αλλά θα πρέπει να βγάζεις και να βάζεις την κεραία κάθε φορά που θα βάζεις την κουκούλα...
Δεν έχω δοκιμάσει να τη βγάλω ακόμα την κεραία,έχει δοκιμάσει κανείς?Εύκολα βγάνει? -
ΝΑΙ! Απλώς ξεβιδώνει και μου την έκλεψαν.
SG27: Καλό δώρο τα δισκόφρενα. Φάτους κι ένα κιτ επιδιόρθωσης χρώματος ή ο,τιδήποτε άλλο χρήσιμο ή διακοσμητικό, γιατί κουκούλα (μιλάω εκ πείρας) πρέπει ν'αγοράσεις μια καλή με θερμοκόλληση κι όχι ραφές (σίγουρα με ραφές θα σου δώσουν). Από τις ραφές μπαίνει δυστυχώς νερό όταν βρέχει (κατά τα λοιπά είναι 'αδιάβροχη') και μετά πρέπει να την απλώνεις να στεγνώνει. Διαφορετικά η υγρασία κάνει μακροπρόθεσμα ζημιά στο χρώμα, άσε που αν την αφήσεις στο πορτμπαγκάζ διπλωμένη πιάνει μούχλα και μετά θέλει πλύσιμο.
-
Την στρίβω δεξιά και βγαίνει δηλαδή???Κιτ επιδιόρθωσης χρώματος???Τι ειν τούτο???Επίσης η υγρασία τι προκαλεί,προστατεύομαι με μια κουκούλα???(γμτ δεν έχω και parking)Σαν πολλά δεν ρωτάω???
-
Εύρηκα, εύρηκα
Astra G Elegance 1.4 χωρίς υπολογιστή ταξιδιού, δηλαδή με την οθόνη των 3 ενδείξεων. Έλα όμως που είναι τεσσάρων (λέμε τώρα...)
Εντελώς τυχαία εκεί που πήγαινα, και ήθελα να ρυθμίσω την ώρα να διορθώνεται από το RDS, με κλειστό το ραδιόφωνο προσπαθούσα να βρω πως ρυθμίζεται (βαριόμουνα να σταματήσω και να ανοίξω το εγχειρίδιο)
Έτσι πατώντας ταυτόχρονα τα 2 κουμπάκια της οθόνης συνεχόμενα για 7-8 δευτερόλεπτα, σβήνει η ένδειξη της ημερομηνίας και εμφανίζεται η πραγματική ταχύτητα του αυτοκινήτου σε ψηφιακή μορφή (αν και έπαιζε περίπου 5km/h πάνω κάτω σε σχέση με την ταχύτητα στο ταχύμετρο)
Μετά ανάβουν στιγμιαία όλα τα 'πίξελ' της οθόνης, και επανέρχεται στην κανονική της κατάσταση.
Μέχρι να σταματήσω ήμουνα με το χέρι στα κουμπάκια.
Σοβαρή ανακάλυψη, θα μου πεις. Όχι αλλά φάση είχε -
Πάντως στο vectra Β του πατέρα μου με αυτόν τον τρόπο διορθώνει την ώρα.Καλή φάση πάντως....
-
Την στρίβω δεξιά και βγαίνει δηλαδή???Κιτ επιδιόρθωσης χρώματος???Τι ειν τούτο???Επίσης η υγρασία τι προκαλεί,προστατεύομαι με μια κουκούλα???(γμτ δεν έχω και parking)Σαν πολλά δεν ρωτάω???Ξεβιδώνει και βιδώνει κανονικά.
Το κιτ επιδιόρθωσης χρώματος είναι ένα κουτάκι εργοστασιακού χρώματος με το οποίο καλύπτονται μικρογρατζουνιές. Το σημαντικό είναι ότι αν χαραχτεί η λαμαρίνα, καλύπτοντας τη γρατζουνιά μ'ένα λεπτό πινελάκι γλιτώνεις τη σκουριά μέχρι και αν αποφασίσεις να πας σε βαφέα/φαναρτζή.
Η υγρασία που ΜΕΝΕΙ κάτω από μια κουκούλα με 'διαρροές' μακροπρόθεσμα κάνει κακό στο βερνίκι. Η κουκούλα πρέπει να έχει θερμοκόλληση και χωρίς τρύπες, να μην τοποθετείται ποτέ ενώ το αυτοκίνητο είναι βρεγμένο ή ο κινητήρας είναι ζεστός.Εντελώς τυχαία εκεί που πήγαινα, και ήθελα να ρυθμίσω την ώρα να διορθώνεται από το RDS, με κλειστό το ραδιόφωνο προσπαθούσα να βρω πως ρυθμίζεται (βαριόμουνα να σταματήσω και να ανοίξω το εγχειρίδιο)
Καλύτερα να μην ενεργοποιείς τη ρύθμιση. Εγώ έψαχνα καιρό για να βρω πως να την απενεργοποιήσω. Αντί να ρυθμίζει την ώρα, μου τη χάλαγε συνέχεια. Υποθέτω ότι γι'αυτό έφταιγε κάποιος ραδιοσταθμός που δεν είχε ρυθμισμένη τη δική του ώρα, αλλά δεν μπορείς να στηρίζεσαι σ'αυτό. Εξάλλου εδώ κι ένα μήνα που απενεργοποίηση τη ρύθμιση μέσω RDS, το ρολόι δεν έχει χάσει λεπτό.
-
505 ευρώ κοστίζει η ασφάλειά του.Εγώ πληρώνω για ασφάλεια 200 ευρώ το εξάμηνο.
Μήπως σε χρεώνουν λίγο παραπάνω;
Και εννοείται πως σε δική μου ασφαλιστική, όχι στης Opel! -
Μάλιστα,καλή αγορά λοιπόν.Εγώ πήρα το enjoy στα 1.600 κυβικά στην τιμή των 18.055 ευρώ (505 ευρώ κοστίζει η ασφάλειά του). Δώρο μου έκαναν το συναγερμό.Πάλεψέ το πάντως αλλά θα πρέπει να βγάζεις και να βάζεις την κεραία κάθε φορά που θα βάζεις την κουκούλα...
Δεν έχω δοκιμάσει να τη βγάλω ακόμα την κεραία,έχει δοκιμάσει κανείς?Εύκολα βγάνει?Στον κουνιάδο μου που πήρε το 1.6 Elegance του καναν δώρο τα δισκοφρενα πίσω μαζί με τα προβολάκια ομίχλης μπροστά (τα οποια ομολογώ ειναι πολύ δυνατά) + πατάκια + σετ τριγωνο φαρμακειο πυροσβεστήρας . Τελική τιμή (με πινακιδες τέλη κλπ) αν δεν κανω λάθος 18780 Ευρώ. (Στην αρχή μας είπαν οτι κοστιζουν 300 Ευρώ, μολις πηγε να φυγει λεγοντας μου 'παμε και στην Citroen παρακατω να δουμε το C4' αυτομάτως προέκυψε η ..΄έκπτωση)
-
Ναι αλλά έχω 1.600 κυβικά εκατοστά φίλε xenophon (εσύ νομίζω έχεις 1.400 έτσι? γι'αυτό πληρώνεις λιγότερα) 505 ευρώ είναι για 1 χρόνο η ασφάλεια εννόείται όχι της Opel. Prometheas τα πατάκια + σετ τριγωνο φαρμακειο +πυροσβεστήρας είναι στάνταρ με κάθε νέο αστρα.Ωστόσο προβολάκια και δισκόφρενα είναι καλό δώρο.
-
Ναι αλλά έχω 1.600 κυβικά εκατοστά φίλε xenophon (εσύ νομίζω έχεις 1.400 έτσι? γι'αυτό πληρώνεις λιγότερα) 505 ευρώ είναι για 1 χρόνο η ασφάλεια εννόείται όχι της Opel. Prometheas τα πατάκια + σετ τριγωνο φαρμακειο +πυροσβεστήρας είναι στάνταρ με κάθε νέο αστρα.Ωστόσο προβολάκια και δισκόφρενα είναι καλό δώρο.Εχεις δίκιο. Παντως η τιμη που αναφερεις για ετήσια ασφάλεια σε 1600 κυβ ειναι καλή εαν εχεις και πρόσθετες καλύψεις. Νομιζω οτι για καινούργιο αυτοκινητο θα πρεπει να εχουμε οπωσδήποτε (τουλάχιστον για τα πρώτα 2-3 χρόνια)
-- ολικη & μερική κλοπή
-- πυρός
-- κρύσταλλα
-- φυσικά φαινόμεναγιατί οσα φέρνει η ώρα ...
και εννοείται απο μια σοβαρή ασφαλιστική εταιρεία -
Ναι αλλά έχω 1.600 κυβικά εκατοστά φίλε xenophon (εσύ νομίζω έχεις 1.400 έτσι? γι'αυτό πληρώνεις λιγότερα) 505 ευρώ είναι για 1 χρόνο η ασφάλεια εννόείται όχι της Opel. Prometheas τα πατάκια + σετ τριγωνο φαρμακειο +πυροσβεστήρας είναι στάνταρ με κάθε νέο αστρα.Ωστόσο προβολάκια και δισκόφρενα είναι καλό δώρο.Εγώ φίλε guiltycs , έχω όντως το 1400, αλλά η ασφαλιστική καλύπτει την αξία του αυτοκινήτου και ότι άλλο ζητάει και η GMAC αν είναι με δόσεις το αυτοκίνητο.
Μου ασφαλίζει την αξία του αυτοκινήτου, που ήταν 15770, δίχως τα πρόσθετα έξοδα (μεταφορές, προετοιμασίας κλπ) που μου έβαλε η Opel.
Πάντως 505/2 = 252.5 euros νομίζω πως είναι πολλά, εκτός αν τα παραπάνω 52.5 ευρώ είναι η ασφαλιζόμενη αξία της παραπάνω τιμής αγοράς του αυτοκινήτου σου λόγω 1.6.
Α! Εμένα η αντιπροσωπεία μου έκανε δώρο ας μην πω τι, γιατί θα με πείτε και χυδαίο.
Ίσα ίσα με πήραν τηλέφωνο μετά από μερικές μέρες να μου πούνε πως η αξία του αυτοκινήτου είχε ανεβεί κατά 20 euro γιατί λέει έβαζαν μέσα πατάκια και τρίγωνο και κάτι τέτοια. Και τους λέω, μα εγώ δεν τα θέλω , δεν σας τα ζήτησα να μου τα βάλετε, με το ζόρι να τα πάρω;
Και λέει ναι, πρέπει λέει να τα πάρετε , είναι μέσα λέει στην τιμή.
Λαλακίες.
Για αυτό τον λόγο (και όχι μόνο) από τότε δε με ξαναείδαν στα μάτια τους. -
Κι εγώ ένα αγγούρι είχα πάρει. Ο λόγος βέβαια που δεν θα ξαναπατήσω σ'αυτούς ήταν η συμπεριφορά που ανέφερα εδώ (χαμηλά στη σελίδα):
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=315
Η τωρινή αντιπροσωπεία είναι ΑΨΟΓΗ τις 3 φορές που την έχω επισκεφτεί για να κάνω ερωτήσεις και να μου κάνουν τη ρυθμισούλα που αναφέρω στο παραπάνω μήνυμα. Μάλιστα με απέτρεψαν από κάποιες μικροαλλαγές που σκεφτόμουν να κάνω στο αυτοκίνητο, εξηγώντας μου γιατί δεν άξιζαν τα χρήματα που θα έπρεπε να δώσω. Πως να πάω αλλού; Με τη συμπεριφορά τους εξασφάλισαν τουλάχιστον τα service της περιόδου εγγύησης. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι εγώ ένα αγγούρι είχα πάρει. Ο λόγος βέβαια που δεν θα ξαναπατήσω σ'αυτούς ήταν η συμπεριφορά που ανέφερα εδώ (χαμηλά στη σελίδα):
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=315
Η τωρινή αντιπροσωπεία είναι ΑΨΟΓΗ τις 3 φορές που την έχω επισκεφτεί για να κάνω ερωτήσεις και να μου κάνουν τη ρυθμισούλα που αναφέρω στο παραπάνω μήνυμα. Μάλιστα με απέτρεψαν από κάποιες μικροαλλαγές που σκεφτόμουν να κάνω στο αυτοκίνητο, εξηγώντας μου γιατί δεν άξιζαν τα χρήματα που θα έπρεπε να δώσω. Πως να πάω αλλού; Με τη συμπεριφορά τους εξασφάλισαν τουλάχιστον τα service της περιόδου εγγύησης.Αυτό φίλε Μάνο, είναι κλασική συμπεριφορά βλάκα μηχανικού, εννοώ για την αντιμετώπιση του πορτ μπαγκαζ σου.
Εγώ κατά την διάρκεια της αγοράς του Opel και της ανταλλαγής του διετίας άλλου αυτοκινήτου μου, ο κύριος, την είχε δει στρατηγός και μου μιλούσε λες και ήμουν υπάλληλος του.
Για να καταλάβετε μου μιλούσε με λέξεις όπως, 'τι θέλεις αγοράκι μου' και 'εδώ μέσα εγώ αποφασίζω και κανείς άλλος' και άλλα τέτοια κουφά.
Και εγώ είμαι 28 ετών, και ήμουν με το σεις και με το σας ο βλάκας.Είχα γράψει και ένα γράμμα τότε για να το στείλω στα κεντρικά αλλά και στη Γερμανία, αλλά περιμένω την κατάλληλη στιγμή.
Πάντως μου φερθήκαν σαν να ήμουν σκουπίδι και ο πιο τιποτένιος άνθρωπος όλου του κόσμου, και από ότι έχω μάθει το κάνει και σε άλλους αυτό.
Αφού για να καταλάβετε στην πόλη μου σπάνια βλέπω να έχουν το διαφημιστικό του στις πινακίδες κάτω, ξέρετε το πλαίσιο. Κι εγώ το έχω βγάλει και έχω βάλει ένα μαύρο σκέτο.
Σιγά μη του κάνω και διαφήμιση του κάφρου.
Πάντως δεν θα την γλιτώσει την δυσφήμιση στα κεντρικά. -
Aytos o synagermos ths Metasystem pou lene oti tha mou kanoun dwro me ton Enjoy leei tipota? O pwlhths mou eipe oti einai polu kaluteros apo ton mamisio ths Opel alla den ton polupisteyw. Leei malista oti kleinei kai ta parathira kati pou den kanei ths Opel. Epishs ti paizei me thn egkatastash tou synagermou epeidh den exw idea? Ksulwnoun merh tou tamplo h oloklhro to tamplo gia na perasoun ta kalwdia kai ta rantar? As me diafwtisei kapoios pou exei to sygkekrimeno synagermo, giati an einai na mou skisoun olo to amaksi kalutera na mhn ton valw katholou...
-
Ο χρήστης Graham έγραψε:
Aytos o synagermos ths Metasystem pou lene oti tha mou kanoun dwro me ton Enjoy leei tipota? O pwlhths mou eipe oti einai polu kaluteros apo ton mamisio ths Opel alla den ton polupisteyw. Leei malista oti kleinei kai ta parathira kati pou den kanei ths Opel. Epishs ti paizei me thn egkatastash tou synagermou epeidh den exw idea? Ksulwnoun merh tou tamplo h oloklhro to tamplo gia na perasoun ta kalwdia kai ta rantar? As me diafwtisei kapoios pou exei to sygkekrimeno synagermo, giati an einai na mou skisoun olo to amaksi kalutera na mhn ton valw katholou...Η εγκατάσταση ενός συναγερμού εξαρτάτε από τον άνθρωπο που θα το τοποθετήσει. Εγώ όσες φορές έβαλα συναγερμό τον έχω βάλει σε φίλο μου ηλεκτρολόγο, με δίπλωμα από την GT.
Η διαδικασία είναι πως συνήθως τοποθετούν την σειρήνα κάπου στην μηχανή, παίζει ρολό να βρει κατάλληλο μέρος, π.χ. να μην ζεσταίνετε από τη μηχανή , και να περάσει τις καλωδιώσεις για να πάνε μέσα στο αυτοκίνητο από το κατάλληλο σημείο, είτε από την πλευρά του οδηγού ή του συνοδηγού.
Μπορεί να σου βγάλουν το ντουλαπάκι για να περάσουν τα καλώδια, εμένα πχ μου έβγαλε την κονσόλα για να βρει το καλώδιο που πηγαίνει στο κεντρικό κλείδωμα στην κεντρική κονσόλα για να πάρει εντολή για να κλείνουν οι κλειδαριές από τις πόρτες.
Γενικά πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας του συναγερμού, κάτι που έκανα και εγώ.
Έχω συναγερμό εδώ και 8 χρονιά και δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.
Το να κλείνουν τα παράθυρα είναι θέμα να βρεθεί το καλώδιο του αυτοκινήτου και να το συνδέσει με τον συναγερμό, εγώ έτσι το έχω κάνει και είναι όλα εντάξει.
Βέβαια ο συναγερμός μετά θέλει δοκιμή, γιατί τα νέα αυτοκίνητα κάθε μισή ώρα κάνουν αυτό έλεγχο στον εαυτό τους , πχ αν έχεις ξεχάσει κάποιο λαμπάκι αναμμένο θα το σβήσει μονό του, και αυτή την κίνηση μπορεί ο συναγερμός να την λάβει σαν πτώση τάσης και μετά να τσιρίζει μέχρι να καταλάβεις εσύ τι έχει γίνει θα ψάχνεσαι.
Γενικά μην πολύ εμπιστεύεσαι τις αντιπροσωπείες γιατί θα βάλουν σίγουρα κανένα τσιράκι να τον τοποθετήσει οπότε καταλαβαίνεις πως δεν θα είναι και η τέλεια δουλειά.
Ενώ ένας κατάλληλος άνθρωπος με μαθήματα από την εταιρία του συναγερμού, κάτι παραπάνω θα προσέξει και θα σε κάνει και πελάτη του αν έχει και άλλα είδη.
Πάντως να ξέρεις γενικά πως όλο και κάτι θα χρειαστεί να ξηλωθεί, π.χ. για να μπούνε τα μάτια του συναγερμού και για να περάσει όλη η καλωδίωση από το χώρο της μηχανής μέσα στη καμπίνα.
Το θέμα είναι ποσό επαγγελματίας κι καλός είναι ο άνθρωπος που σου τοποθετεί τον συναγερμό.
Όλα αυτά είναι προσωπική μου γνώμη. -
Διάβασα κάπου στο forum στις προηγούμενες σελίδες ότι κάποιος οδήγησε το καινούριο Astra και διαπίστωσε τριγμούς στα πλαστικά. Εγώ πάντως μετά από 2 μήνες σχεδόν και 3000 χλμ το μόνο που δεν διαπίστωσα είναι τριγμοί. Καλύτερα να το κοιτάξει το θέμα γιατί έχω οδηγήσει και άλλα Astra και δεν είχαν τριγμούς. Το ευχάριστο είναι ότι μετά από 3000 χλμ δεν έχει κάψει καθόλου λάδι, αν και περίμενα να τσιμπάει λίγο λαδάκι καθώς τα Opel πάντα είχαν ένα προβληματάκι με την κατανάλωση λαδιού. Η ανάρτηση όταν πήρα στην αρχή το αυτοκίνητο δεν έκανε μεγάλη διαφορά όταν πατούσα το sport switch αλλά τώρα τελευταία όταν το πατάς σκληραίνει αισθητά η ανάρτηση. Το ESP έχει αποδειχθεί πολύ διακριτικό δεν σε κόβει νωρίς το αυτοκίνητο αφηνοντάς να πάς αρκετά γρήγορα. Αυτό πάντως που μου έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη είναι τα Continental λάστιχα που είχε, αποδείχθηκαν πολύ καλά σε αντίθεση με άλλα που είχα στο παλιότερο αυτοκίνητο μου και ήταν απαράδεκτα.
-
Telika prin apo ligo ekleisa to Elegance 1.6. Me geia mou!!
To palikari sthn antiprwsopia htan kataplhktiko polu sunergasimos kai tha lega kai arketa genaiodoros.
Exoume kai leme: telikh timh 19.176, me dwro synagermo, pisw diskofrena kai patakia + provolakia mprostina me 200 eyrw. Malista mou eipe oti an oi provoleis den mpoun apo to ergostasio, tote edw sthn Ellada den mporoun na mpoun provoleis!! Den kserw kata poso einai alhtheia, alla it's ok.
Asfaleia 580 eyrw to etos.
To ekana kai mia volta (to eskisa tha elega!) to amaksi fysaei sthn kurioleksia pataei polu gera kai to timoni tou einai amesotato.
To mono pou me xalase htan oi zantes oi opoies den mou poluaresoun emfanisiaka, alla afou den erxetai me alles zantes to sygkekrimeno montelo ti na kanoume den peirazei.
-
Φίλε μου, καλορίζικο και καλοτάξιδο
OPEL FORUM