-
Παιδιά κανένα ΚΑΛΟ και ΦΤΗΝΟ συνεργείο Opel στη Θεσσαλονίκη; Κατά προτίμηση ανατολικά. Αν θεωρείται διαφήμιση, στείλτε σε pm..
Το αυτοκίνητο πηγαίνει σε άλλη πόλη για service, αλλά επειδή ανεβάζει θερμοκρασία δε θέλω να κάνω πολλά χιλιόμετρα.
Thanx -
παιδια καλησπερα.θα ηθελα την γνωμη σας για ενα τεχνικο ζητημα.εχω ενα corsa 1.4 του 2004 εχει 52.000 khm.τον τελευταιο καιρο ακουγεται ενα τριξιμο απο την πισω δεξια αναρτηση.περασα ΚΤΕΟ την περασμενη βδομαδα λογικα αν υπηρχε προβλημα θα το αναφερανε στο τεστ.μου παν οτι μπορει να ειναι και μονομπλοκ και να μη φταιει η αναρτηση.θα ηθελα τα φωτα σας.λετε να χρειαστει αλλαγη αμορτισερ και αν ναι υπαρχει φτηνη λυση?ειμαι φοιτητης και προσφατα ανεργος οποτε υπαρχει θεμα οικονομικο.
-
Ο χρήστης liberis έγραψε:
παιδια καλησπερα.θα ηθελα την γνωμη σας για ενα τεχνικο ζητημα.εχω ενα corsa 1.4 του 2004 εχει 52.000 khm.τον τελευταιο καιρο ακουγεται ενα τριξιμο απο την πισω δεξια αναρτηση.περασα ΚΤΕΟ την περασμενη βδομαδα λογικα αν υπηρχε προβλημα θα το αναφερανε στο τεστ.μου παν οτι μπορει να ειναι και μονομπλοκ και να μη φταιει η αναρτηση.θα ηθελα τα φωτα σας.λετε να χρειαστει αλλαγη αμορτισερ και αν ναι υπαρχει φτηνη λυση?ειμαι φοιτητης και προσφατα ανεργος οποτε υπαρχει θεμα οικονομικο.Καλησπερα , ο θορυβος ακούγεται απο την πισω δεξια αναρτηση σαν τριξιμο ? ιδιαιτερα οταν στριβεις το τιμονι κάνοντας π.χ μανουβρα για να ξεπαρκαρεις ?
-
ναι σαν τριξιμο ακουγεται αλλα οχι οταν στριβω το τιμονι αλλα οταν περναω κανα σαμαρακι η λακουβα.πισω δεξια μονο.αποφευγω να παω ακομα στην ΟΠΕΛ γιατι φοβαμαι γιαυτο που θα ακουσω.....εν τω μεταξυ φιλε εχω πολυ μεγαλη αδυναμια σε αυτο το αμαξι και συμπασχω μαζι του.. Παντως σου ακουγεται ακριβη ζημια?ευχαριστω για την ανταποκριση
-
ναι σαν τριξιμο ακουγεται αλλα οχι οταν στριβω το τιμονι αλλα οταν περναω κανα σαμαρακι η λακουβα.πισω δεξια μονο.αποφευγω να παω ακομα στην ΟΠΕΛ γιατι φοβαμαι γιαυτο που θα ακουσω.....εν τω μεταξυ φιλε εχω πολυ μεγαλη αδυναμια σε αυτο το αμαξι και συμπασχω μαζι του.. Παντως σου ακουγεται ακριβη ζημια?ευχαριστω για την ανταποκρισηΕμενα το Astra κανει ενα τριξιμο στο πισω δεξια αμορισερ οταν κανεις μανουβρα να ξεπαρκαρεις και εχεις πατημενο το φρενο.
Το πηγα στην Οπελ για ελεγχο και αφου το ειδανε απο κατω ειπανε οτι ειναι ενα φαγωμενο silent block ! τιποτα το σοβαρο δηλαδη .
Παντως για τον ελεγχο δεν μου πηραν τιποτα , βεβαια ειχα παει περυσι , τωρα με τις αναδουλεις και την κριση δεν ξερω τι παιζει δεν χανεις τιποτα να περασεις να κανεις μια ερωτηση . Παρε τηλ. μηπως εχουν ξεκινησει τον ΔΩΡΕΑΝ χειμερινο ελεγχοhttp://www.opel.gr/idioktites/syntirisi ... irisi.html
-
παιδια καλησπερα.θα ηθελα την γνωμη σας για ενα τεχνικο ζητημα.εχω ενα corsa 1.4 του 2004 εχει 52.000 khm.τον τελευταιο καιρο ακουγεται ενα τριξιμο απο την πισω δεξια αναρτηση.περασα ΚΤΕΟ την περασμενη βδομαδα λογικα αν υπηρχε προβλημα θα το αναφερανε στο τεστ.μου παν οτι μπορει να ειναι και μονομπλοκ και να μη φταιει η αναρτηση.θα ηθελα τα φωτα σας.λετε να χρειαστει αλλαγη αμορτισερ και αν ναι υπαρχει φτηνη λυση?ειμαι φοιτητης και προσφατα ανεργος οποτε υπαρχει θεμα οικονομικο.Καλησπέρα!!!Το δικό μου Corsa 1.2 του 2001 παρουσιάζει το ίδιο περίπου πρόβλημα σχεδόν από τα πρώτα του χιλιόμετρα,ιδιαίτερα οταν οι πίσω αναρτήσεις εκπτύσονται σε μεγάλο βαθμό και για σχετικά μεγάλο χρόνο.Δεν εννοώ απότομες επιβαρύνσεις,όπως π.χ. μια λακούβα ή ένα σαμαράκι,αλλά π.χ. στις μεγάλες ανωμαλίες των επαρχειακων δρόμων(γιάμπς στο ράλλυ φινλανδίας!!!).Φυσικά, και εμένα μου έχουν πει γύρω στις 45000χλμ για αλλαγή αμορτισερ,τα οποία και, φυσικά ,δεν έχω αλλάξει μετά από συνολικά 103000χλμ.Κριτήριο για μένα ,εκτός από το οικονομικό,είναι η οδική συμπεριφορά και η γνώμη ενός έμπιστου τεχνικού( και όχι κάποιου που λόγω κρισης έχουν 'πέσει' οι δουλειές του).
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ναι σαν τριξιμο ακουγεται αλλα οχι οταν στριβω το τιμονι αλλα οταν περναω κανα σαμαρακι η λακουβα.πισω δεξια μονο.αποφευγω να παω ακομα στην ΟΠΕΛ γιατι φοβαμαι γιαυτο που θα ακουσω.....εν τω μεταξυ φιλε εχω πολυ μεγαλη αδυναμια σε αυτο το αμαξι και συμπασχω μαζι του.. Παντως σου ακουγεται ακριβη ζημια?ευχαριστω για την ανταποκριση
Εμενα το Astra κανει ενα τριξιμο στο πισω δεξια αμορισερ οταν κανεις μανουβρα να ξεπαρκαρεις και εχεις πατημενο το φρενο.
Το πηγα στην Οπελ για ελεγχο και αφου το ειδανε απο κατω ειπανε οτι ειναι ενα φαγωμενο silent block ! τιποτα το σοβαρο δηλαδη .
Παντως για τον ελεγχο δεν μου πηραν τιποτα , βεβαια ειχα παει περυσι , τωρα με τις αναδουλεις και την κριση δεν ξερω τι παιζει δεν χανεις τιποτα να περασεις να κανεις μια ερωτηση . Παρε τηλ. μηπως εχουν ξεκινησει τον ΔΩΡΕΑΝ χειμερινο ελεγχοhttp://www.opel.gr/idioktites/syntirisi ... irisi.html
καλησπερα και παλι...Μπραβο silent block.ενα λαστιχακι πρεπει να είναι.δεν ξερω ποσο κοστιζει αλλα υποθετω δε θα ειναι πολυ ακριβο.καποια στιγμη θα πρεπει να ταλλαξω.μπορει να προκαλεσει φθορα.Παντως αυτο με το ξεπαρκαρισμα με πατημενο φρενο μου το κανει και μενα..θα κοιταξω μετα τις γορτες σε καμμια φθηνη οπελ.απο το παλιο συνεργειο μου (εξουσιοδοτημενο)δεν ειμαι ευχαριστημενος...σου λενε οτι θελουν.στου πατερα μου το παλιο,ενα κορσακι Β ειχε διαρροη λαδιου και δεν ειχαν ιδεα.Αν ξερετε κανα καλο συνεργειο Ν.Σμυρνη η και περιχωρα ριξτε ενα μηνυμα.ευχαριστω παντως για την ανταποκριση
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
παιδια καλησπερα.θα ηθελα την γνωμη σας για ενα τεχνικο ζητημα.εχω ενα corsa 1.4 του 2004 εχει 52.000 khm.τον τελευταιο καιρο ακουγεται ενα τριξιμο απο την πισω δεξια αναρτηση.περασα ΚΤΕΟ την περασμενη βδομαδα λογικα αν υπηρχε προβλημα θα το αναφερανε στο τεστ.μου παν οτι μπορει να ειναι και μονομπλοκ και να μη φταιει η αναρτηση.θα ηθελα τα φωτα σας.λετε να χρειαστει αλλαγη αμορτισερ και αν ναι υπαρχει φτηνη λυση?ειμαι φοιτητης και προσφατα ανεργος οποτε υπαρχει θεμα οικονομικο.
Καλησπέρα!!!Το δικό μου Corsa 1.2 του 2001 παρουσιάζει το ίδιο περίπου πρόβλημα σχεδόν από τα πρώτα του χιλιόμετρα,ιδιαίτερα οταν οι πίσω αναρτήσεις εκπτύσονται σε μεγάλο βαθμό και για σχετικά μεγάλο χρόνο.Δεν εννοώ απότομες επιβαρύνσεις,όπως π.χ. μια λακούβα ή ένα σαμαράκι,αλλά π.χ. στις μεγάλες ανωμαλίες των επαρχειακων δρόμων(γιάμπς στο ράλλυ φινλανδίας!!!).Φυσικά, και εμένα μου έχουν πει γύρω στις 45000χλμ για αλλαγή αμορτισερ,τα οποία και, φυσικά ,δεν έχω αλλάξει μετά από συνολικά 103000χλμ.Κριτήριο για μένα ,εκτός από το οικονομικό,είναι η οδική συμπεριφορά και η γνώμη ενός έμπιστου τεχνικού( και όχι κάποιου που λόγω κρισης έχουν 'πέσει' οι δουλειές του).
σωστο κι αυτο δε μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη σε ολους.το κακο ειναι οτι ψαχνω καινουριο συνεργειο γιατι στο παλιο με εχουν κατακλεψει..Εσυ απο οδικη συμπεριφορα εισαι οκ ?θελω να πω που δεν εχεις αλλαξει αμορτισερ.γιατι και μενα παρα το τριξιματακι εινα αψογο και στην πολη και στο ταξιδι..αυτα τα αμαξακια ειναι εφταψυχα...δεν το αλλαζω με τιποτα...ευχαριστω για την ανταποκριση θα τα ξαναπουμε
-
Εμενα το Astra κανει ενα τριξιμο στο πισω δεξια αμορισερ οταν κανεις μανουβρα να ξεπαρκαρεις και εχεις πατημενο το φρενο.
καλησπερα και παλι...Μπραβο silent block.ενα λαστιχακι πρεπει να είναι.δεν ξερω ποσο κοστιζει αλλα υποθετω δε θα ειναι πολυ ακριβο.καποια στιγμη θα πρεπει να ταλλαξω.μπορει να προκαλεσει φθορα.Παντως αυτο με το ξεπαρκαρισμα με πατημενο φρενο μου το κανει και μενα..θα κοιταξω μετα τις γορτες σε καμμια φθηνη οπελ.απο το παλιο συνεργειο μου (εξουσιοδοτημενο)δεν ειμαι ευχαριστημενος...σου λενε οτι θελουν.στου πατερα μου το παλιο,ενα κορσακι Β ειχε διαρροη λαδιου και δεν ειχαν ιδεα.Αν ξερετε κανα καλο συνεργειο Ν.Σμυρνη η και περιχωρα ριξτε ενα μηνυμα.ευχαριστω παντως για την ανταποκριση
Το κοστος του σινεμπλοκ ειναι αστειο , εκτος αν βαλεις αφτερμαρκετ , αυτο που κοστίζει ειναι η εργασια ,ειδικα αν ειναι δυσκολο να τοποθετηθεί.
-
Ο χρήστης akiskev έγραψε:
Παιδιά κανένα ΚΑΛΟ και ΦΤΗΝΟ συνεργείο Opel στη Θεσσαλονίκη; Κατά προτίμηση ανατολικά. Αν θεωρείται διαφήμιση, στείλτε σε pm..
Το αυτοκίνητο πηγαίνει σε άλλη πόλη για service, αλλά επειδή ανεβάζει θερμοκρασία δε θέλω να κάνω πολλά χιλιόμετρα.
ThanxΈχεις p.m.!
-
Καλησπέρα!!!Το δικό μου Corsa 1.2 του 2001 παρουσιάζει το ίδιο περίπου πρόβλημα σχεδόν από τα πρώτα του χιλιόμετρα,ιδιαίτερα οταν οι πίσω αναρτήσεις εκπτύσονται σε μεγάλο βαθμό και για σχετικά μεγάλο χρόνο.Δεν εννοώ απότομες επιβαρύνσεις,όπως π.χ. μια λακούβα ή ένα σαμαράκι,αλλά π.χ. στις μεγάλες ανωμαλίες των επαρχειακων δρόμων(γιάμπς στο ράλλυ φινλανδίας!!!).Φυσικά, και εμένα μου έχουν πει γύρω στις 45000χλμ για αλλαγή αμορτισερ,τα οποία και, φυσικά ,δεν έχω αλλάξει μετά από συνολικά 103000χλμ.Κριτήριο για μένα ,εκτός από το οικονομικό,είναι η οδική συμπεριφορά και η γνώμη ενός έμπιστου τεχνικού( και όχι κάποιου που λόγω κρισης έχουν 'πέσει' οι δουλειές του).
σωστο κι αυτο δε μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη σε ολους.το κακο ειναι οτι ψαχνω καινουριο συνεργειο γιατι στο παλιο με εχουν κατακλεψει..Εσυ απο οδικη συμπεριφορα εισαι οκ ?θελω να πω που δεν εχεις αλλαξει αμορτισερ.γιατι και μενα παρα το τριξιματακι εινα αψογο και στην πολη και στο ταξιδι..αυτα τα αμαξακια ειναι εφταψυχα...δεν το αλλαζω με τιποτα...ευχαριστω για την ανταποκριση θα τα ξαναπουμε
Από τη στιγμή που δε δίνω στο αυτοκίνητο ΟΛΑ αυτά που ζητάει ,δε μπορώ να απαιτήσω να μου δώσει ΟΛΑ αυτά που μπορεί.Φυσικά και υπάρχουν παραχωρήσεις στην οδική συμπεριφορά,χωρίς όμως να φτάνουμε σε επικίνδυνα επίπεδα.Πάντως για χρήση στην πόλη,όπου και πάλι οι καθημερινές μου αποστάσεις(σπίτι-δουλειά-σπίτι) δεν ξεπερνούν τα 15χλμ αλλά και στα ταξίδια είναι πραγματικά απροβλημάτιστο.Για πείτε μου ,ομως, αντλία βενζίνης και μια μαλ..κία στη μετάδοση των ταχυτητων που έχω αλλάξει εγώ,έχει αλλάξει κανένας σας;
-
εγώ όχι αλλα ενας φιλος που εχει το ίδιο άλλαξε μια φορά.λογω κακής βενζίνης.τον άφησε επι τόπου στην εθνική..Αλλα απο χοντρη ζημιά τίποτα άλλο..Όσο για κιβωτιο ταχυτήτων όχι..εγω δεν έχω αλλάξει.τι ακριβώς είχες αλλάξει?(αν μου επιτρέπεις τον ενικό....)
-
Το ποσταρα και στο τοπικο του astra H
Όποιος θέλει το εγχειρίδιο λειτουργίας του Astra H σε pdf μπορει να το κατεβασει απο ΕΔΩ είναι στα Αγγλικά
-
εγώ όχι αλλα ενας φιλος που εχει το ίδιο άλλαξε μια φορά.λογω κακής βενζίνης.τον άφησε επι τόπου στην εθνική..Αλλα απο χοντρη ζημιά τίποτα άλλο..Όσο για κιβωτιο ταχυτήτων όχι..εγω δεν έχω αλλάξει.τι ακριβώς είχες αλλάξει?(αν μου επιτρέπεις τον ενικό....)Δε μπορω να θυνηθώ πως ακριβώς λέγεται το ανταλλακτικό,αλλά ήταν κάτι που συνέδεε το λεβγε (σίγουρα δεν το έχω γράψει σωστά) με το κιβώτιο ταχυτητων.Ήταν πριν 2 χρόνια περίπου,η αλλάγή έγινε στην αντιπροσωπεία και είχε κοστίσει 250Ε.
-
καλησπερα,και καλη χρονια να εχουμε ολοι μας.ειμαι κατοχος opel corsa,και εχω τα εκπτωτικα κουπονια που εδιναν οι αντιπροσωποιες στους κατοχους opel, που περιλαμβανει μεσα εκπτωσεις σε λαστιχα σε τακακια σε μαρσπιε και σε διαφορα αλλα,οι κατοχοι opel ξερουν τι λεω.επειδη εφτασε η ωρα να αλλαξω λαστικα,και εχω 35% εκπτωση στο κουπονι,θελω να μου πει οποιος ξερει μια αντιπροσωπεια η εξουσιοδοτημενο service της opel στην (αθηνα) για να κανω την αλλαγη.
ευχαριστω.
-
Ο χρήστης thanosanesthetist έγραψε:
εγώ όχι αλλα ενας φιλος που εχει το ίδιο άλλαξε μια φορά.λογω κακής βενζίνης.τον άφησε επι τόπου στην εθνική..Αλλα απο χοντρη ζημιά τίποτα άλλο..Όσο για κιβωτιο ταχυτήτων όχι..εγω δεν έχω αλλάξει.τι ακριβώς είχες αλλάξει?(αν μου επιτρέπεις τον ενικό....)
Δε μπορω να θυνηθώ πως ακριβώς λέγεται το ανταλλακτικό,αλλά ήταν κάτι που συνέδεε το λεβγε (σίγουρα δεν το έχω γράψει σωστά) με το κιβώτιο ταχυτητων.Ήταν πριν 2 χρόνια περίπου,η αλλάγή έγινε στην αντιπροσωπεία και είχε κοστίσει 250Ε.
παλαντσο του λεβιε λεγεται και συνδεει το λεβιε με το κιβωτιο.
Το αλλαξα κα γω πριν κανα δυο χρόνια στη μιση τιμη σε εξωτερικο συνεργειο.
Για την αντλια την εχω αλλαξει και γω στα 150000km περιπου προληπτικα μιας και είχε αρχισει να σφυριζει-χανει υγρα.
Επισης εχω αλλαξει maf και αισθητηρα στροφαλου., Πλεον απιτηται και διορθωση κρεμαγιερας αλλα δεν ξερω ποτε και αν θα το κανω. -
Ούτε που θα το περίμενα οτι θα έγραφα εδώ μέσα αλλά είπα να σας αφιερώσω ένα βιντεάκι που έβλεπα πριν λίγο, έτσι για χρόνια πολλά!
ΑΛΗΤΕΙΑ!!!
-
ετσι ειναι φιλε ταουνους, τα οπελ εκεινης της εποχης (τοτε που ακομα μυριζαν τα τσισακια δεντρολιβανο και ξυδι και οχι μανογλια απο τα αορρυπαντικα που μας αδερφοκανουν) εσπερναν τον πανικο στο περασμα. οποιος ειχε παει σε ΕΔ με τον σκαλτσα, τον καλτσουνι τα θυμαται.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
ΑΛΗΤΕΙΑ!!!
ετσι ειναι φιλε ταουνους.......
Γεια σου ρε φίλε Κορτίνα
-
Όχι και taunus...
OPEL FORUM