-
Πως θα ηθελα να εχει τη μασκα του Corsa η Opel σε σχεση με τη τωρινη.
Original:
και η επεμβαση μου στη μασκα: -
Είμουν σήμερα στην αντιπροσωπεία της Opel (θα πώ απόψεις για το
τί είδα και μ' άρεσε εκπληκτικά αργότερα).Παιδιά έχω όμως μια ερώτηση πριν.
**Πως 'κατωχυρώνεται' η επέκταση της εγγύησης (2)+4 χρόνια?. Σας έχουν
δώσει τους όρους της εγγύησης ή κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ή κάποιο
αμοιβαίο συμβόλαιο? **Στο προσπέκτους που πήρα αναφέρει μόνο τα 2 χρόνια
-
Πήγαινε http://www.opel.gr > Εξυπηρέτηση Πελατών > Εγγυήσεις, τύπωσε τη σελίδα και κράτα τη καλού-κακού. Ζήτησε κάποια σχετική γραπτή βεβαίωση από την Opel (εγώ δεν έχω ).
Γράφει:
' Εγγυήσεις
Επειδή η φροντίδα της Opel δεν τελειώνει με την αγορά του αυτοκινήτου σας.
Εγγύηση Καινούργιου Αυτοκινήτου (2 + 4 Χρόνια)
Α. 2ετής εγγύηση καινούργιου αυτοκινήτου:
Η εγγύηση αυτή ισχύει για όλα τα καινούργια αυτοκίνητα Opel, για 24 μήνες από την ημερομηνία της ταξινόμησής τους ή της παράδοσής τους στον πελάτη από τον Διανομέα, χωρίς χιλιομετρικό όριο.
Β. 4ετής πρόσθετη εγγύηση αυτοκινήτου:
Μετά την λήξη της 2ετούς εργοστασιακής εγγύησης, παρέχεται δωρεάν πρόσθετη εγγύηση διάρκειας 4 ετών, η οποία καλύπτει τα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη του αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα τον εγκέφαλο του κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, τον στροφαλοφόρο και εκκεντροφόρο άξονα, τα έμβολα και ελατήρια, των οποίων η συντήρηση ή / και επισκευή είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Η Opel θέλοντας να προσφέρει μία ουσιαστική κάλυψη στα πλαίσια της πρόσθετης εγγύησης, συμπεριέλαβε όλα τα παραπάνω ανταλλακτικά, καθώς και την αντίστοιχη εργασία επισκευής / αντικατάστασής τους, στα πλαίσια της πρόσθετης εγγύησης που προσφέρει. Προϋπόθεση για την ισχύ της πρόσθετης εγγύησης: Όλα τα service και οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι κατά την περίοδο της 2ετούς εργοστασιακής εγγύησης του αυτοκινήτου, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης σε μέλος του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Opel.
2ετής Εγγύηση Opel Για Γνήσια Ανταλλακτικά Και Αξεσουάρ
Οι συνεργάτες της Opel σας παρέχουν εγγύηση δύο ετών για τα γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ Opel. Η εγγύηση αυτή ισχύει χωρίς χιλιομετρικό όριο ή χρέωση εργασιών, με την προϋπόθεση ότι οι εργασίες επισκευής / τοποθέτησης επί του αυτοκινήτου έχουν εκτελεστεί από Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή Opel.
12ετής Εγγύηση Αντιδιαβρωτικής Προστασίας (ανάλογα με το μοντέλο)
Η Opel σας προφέρει αξιόπιστη, μακροχρόνια εγγύηση κατά της διάβρωσης. Προϋπόθεση για την ισχύ της εγγύησης: Όλα τα service και οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι να γίνονται σύμφωνα με το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης.'
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πήγαινε http://www.opel.gr > ΕξυπηρέτησηΠαιδιά ΕΛΕΟΣ, το τί γράφει ένα site ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.
NOMIKA ΤΙΠΟΤΕ!!!!Ξαναρωτάω (χωρίς web sites πιά)...
**Πως 'κατωχυρώνεται' η επέκταση της εγγύησης (2)+4 χρόνια?. Σας έχουν
δώσει τους όρους της εγγύησης ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ή κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ή κάποιο
αμοιβαίο συμβόλαιο? **Στο προσπέκτους που πήρα αναφέρει μόνο τα 2 χρόνια
-
Δεν έχω κάτι στα χέρια μου, αλλά στην περίπτωσή μου η αγορά ήταν ειδική περίπτωση (ανακατεύτηκε τρίτος). Άλλος που αγόρασε Αστρα μπορεί ν' απαντήσει σχετικά;
-
Εγώ που πάω ν' αγοράσω Ζαφίρα, πάντως, ζήτησα και το έχω γραμμένο ήδη στο δελτίο παραγγελίας.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εγώ που πάω ν' αγοράσω Ζαφίρα, πάντως, ζήτησα και το έχω γραμμένο ήδη στο δελτίο παραγγελίας.Παιδιά θα με τρελάνετε!!!
Τόσοι κάτοχοι Opel στο forum, κανένας δεν έχει γραπτώς από την Opel
την 4ετή επέκταση της εγγύησης και τους όρους της? (μην μου πείτε για το web site, τίποτε δεν ισχύει νομικά από αυτό)Ούτε στο service manual το έχουν σημειώσει, που γράφει την λήξη της εγγύησης?
-
Το εχω εγω ειναι αλλο ενα μικρο βιβλιαρακι που μου εδωσαν μαζι με τα χαρτια του αυτοκινητου.Κανα 6 σελιδες πρεπει να ειναι το οποιο γραφει νομιζω για συμπληρωματικη εγγυηση.
-
Και τέλος πάντων δεν είναι η Opel καμία εταιρεία τηλεαγγελιών για να το παίξει Κινέζα σε όσους τυχόν δεν παραδόθηκε τέτοιο αποδεικτικό.
zeys13
γράφει στο βιβλιαράκι τα ίδια που αναφέρονται πιο πάνω; Ειδικά αυτό για τα μέρη που καλύπτονται από εγγύηση και ότι 'Προϋπόθεση για την ισχύ της πρόσθετης εγγύησης: Όλα τα service και οι απαραίτητοι τεχνικοί έλεγχοι κατά την περίοδο της 2ετούς εργοστασιακής εγγύησης του αυτοκινήτου, θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης σε μέλος του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Opel'; -
Λοιπον να και κατι που δεν ειχα διαβασει και δεν το ηξερα.Το βιβλιαρακι λεει οτι η προσθετη εγγυηση αρχιζει αμεσως μετα τη ληξη της διετους εγγυησης ισχυει για 4 χρονια ή για συνολικα 120000 km οποιοδηποτε προηγηθει.Απαραιτητη προυποθεση για την ισχυ ειναι η τηρηση απο τον κατοχο του αυτοκινητου ολων των υποχρεωσεων σχετικα με επιθεωρησεις,ελεγχους και συντηρησεωνσυμφωνα με τους ορους εγγυησης και συντηρησης του κατασκευαστη.Τα μερη που καλυπτει ειναι:τη μοναδα ηλεκτονικης διαχειρησης του κινητηρα (εγκεφαλος),το κιβωτιο ταχυτητων,το διαφορικο,τα κυριως μερη του κινητηρα(σφονδυλο, αντλια λαδιου, στροφαλοφορο αξονα και εδρανα του, γραναζια χρονισμου ,καδενα εξαιρουνται οι οδοντωτοι ιμαντες χρονισμου,εκκεντροφορο αξονα,βαλβιδες,ωστηρια,ελατηρια και οδηγους,κορμο κινητηρα, εμβολα και ελατηρια,διωστηρες κυλινδροκεφαλη, φλαντζα κυλινδροκεφαλης και τσιμουχες και αλλες φλαντζες στεγανοποιησης για την αντικατασταση των οποιων απαιτειται η εξαγωγη του κινητηρα ή του κιβωτιου ταχυτητων/διαφορικου.Καθε αλλο εξαρτημα ή συγκροτημα αποκλειεται ρητα
Μανο το ηξερες αυτο για τα 120000 km;
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Λοιπον να και κατι που δεν ειχα διαβασει και δεν το ηξερα.Το βιβλιαρακι λεει οτι η προσθετη εγγυηση αρχιζει αμεσως μετα τη ληξη της διετους εγγυησης ισχυει για 4 χρονια ή για συνολικα 120000 km οποιοδηποτε προηγηθει.Απαραιτητη προυποθεση για την ισχυ ειναι η τηρηση απο τον κατοχο του αυτοκινητου ολων των υποχρεωσεων σχετικα με επιθεωρησεις,ελεγχους και συντηρησεωνσυμφωνα με τους ορους εγγυησης και συντηρησης του κατασκευαστη.Τα μερη που καλυπτει ειναι:τη μοναδα ηλεκτονικης διαχειρησης του κινητηρα (εγκεφαλος),το κιβωτιο ταχυτητων,το διαφορικο,τα κυριως μερη του κινητηρα(σφονδυλο, αντλια λαδιου, στροφαλοφορο αξονα και εδρανα του, γραναζια χρονισμου ,καδενα εξαιρουνται οι οδοντωτοι ιμαντες χρονισμου,εκκεντροφορο αξονα,βαλβιδες,ωστηρια,ελατηρια και οδηγους,κορμο κινητηρα, εμβολα και ελατηρια,διωστηρες κυλινδροκεφαλη, φλαντζα κυλινδροκεφαλης και τσιμουχες και αλλες φλαντζες στεγανοποιησης για την αντικατασταση των οποιων απαιτειται η εξαγωγη του κινητηρα ή του κιβωτιου ταχυτητων/διαφορικου.Καθε αλλο εξαρτημα ή συγκροτημα αποκλειεται ρηταΜανο το ηξερες αυτο για τα 120000 km;
Όχι, αλλά (να 'μαστε καλά) τα 120.000 χλμ θα τα κάνω σε ~10 χρόνια.
Εντάξει, 20.000 χλμ ανά έτος δεν είναι και λίγα. -
Εγω που εχω κανει ηδη 60000 km......
-
Μάλλον έπρεπε να πάρεις civic ή lancer.
-
Και τι να πληρωνω για σερβις και ανταλλακτικα;
-
Mα φυσικά το Σαρακάκη.
-
Γεια σας OPELαρες μου!!!!!!
Να ρωτησω και εγω κατι?
Εχει δοκιμασει κανεις το park pilot (αισθητηρα παρκαρισματος) στο astra??
Ειναι αποτελεσματικος?
ή απλως θα εχεις τον ηχο να σε ζαλιζει ? και
οταν τον χρειαστεις (πχ μια λεπτη κολωνα) υπαρχει περιπτωση να μην
την ανιχνευσει και εσυ να κανεις οπισθεν ανετος και φουλαριστος και
να την παθεις?? -
Εχει δοκιμασει κανεις το park pilot (αισθητηρα παρκαρισματος) στο astra??
Ναι.
Ειναι αποτελεσματικος?
Ναι.
ή απλως θα εχεις τον ηχο να σε ζαλιζει ?
Καλύτερα λίγο μπιπ-μπιμ παρά πολλά μπιιιιιπ για τον καραγκιόζη που παράτησε τον γκαζοτενεκέ στη μέση του δρόμου ή για τον βλάκα που περνάει χαλαρά πεζός την ώρα που κάνεις όπισθεν.
*και οταν τον χρειαστεις (πχ μια λεπτη κολωνα) υπαρχει περιπτωση να μην
την ανιχνευσει και εσυ να κανεις οπισθεν ανετος και φουλαριστος και
να την παθεις?? *Ναι, υπάρχει περίπτωση. Θέλει και πάλι προσοχή. Ο διακεκομμένος ήχος γίνεται σταθερός-μακρόσυρτος όταν πλησιάσεις εμπόδιο στα 20 εκ. Σίγουρα βοηθάει πολύ στα δύσκολα παρκαρίσματα.
-
Ευχαριστω για τη γρηγορη απαντηση Μανο!!!
Επειδη θελω να το παραγγειλω αυριο, θελω να ρωτησω και τα εξης:--Ο πωλητης μου ειπε οτι πριν τον εκτελωνισμο του astra γινεται ενας ελεγχος (PDI ή DDI ή καπως ετσι) και οτι στις τιμες
που βλεπω στο site της opel πρεπει να προσθεσω :- οσα extra θελω να βαλω
- τελη κυκλοφοριας 380 ευρω
- 250 ευρω για αυτον τον ελεγχο PDI ισχυει αυτο????
--Και κατι αλλο...τωρα με τις αλλαγες που εχει κανει η opel και η δερματινη ταπετσαρια ειναι προαιρετικη, μπορει να επιλεξεις κανονικα καθισματα,
δηλαδη να μην ειναι μπακετ??? Νομιζω ναι -
Για δίλιτρο πας και πληρώνεις τόσα τέλη; Έχε υπόψη το OPC αφού δίνεις τόσα λεφτά ή το νέο 1800άρι με 140 ίππους, 15 περισσότερους από τον προηγούμενο και μισά τέλη.
Έλεγχο; Ποιον έλεγχο; Για νταβατζηλίκι μου ακούγεται. Ξέρω μόνο τα έξοδα μεταφοράς που πρόπερσι ήταν 163 -
Για 1.6λτ astra παω(380 ευρω ειναι για τελη κυκλοφοριας και πινακιδες)
Δε θελω μπακετ,για να μην περιοριζει το καθισμα.
Με ανησυχει που δεν ξερεις ουτε εσυ για αυτον τον ελεγχο(250 ευρω).Και εμενα μου εκανε εντυπωση!!!!μαλλον θα ρωτησω τα κεντρικα της opel!
thank u για τις απαντησεις
OPEL FORUM