-
Ο χρήστης global_deejay έγραψε:
καλησπερα!μιας κ ειμαι νεος οδηγος κ μολις απεκτησα ενα astra gtc 1.4 sport θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.1ον)ο τυπος απο τον οποιο πηρα το opel μου ειπε οτι ο 1.4 twinport ecotec που φοραει το astra δεν ειναι στην πραγματικοτητα 90 αλλα 98 αλογα αλλα το δηλωνουν 90 λογω φορολογιας.αληθευει,η μου λεει φουμαρα?
2ον)θα μπορουσα χωρις να πολυ πειραξω το αυτοκινητο με ενα προγραμμα να κερδισω καπου 10-15 αλογα?
ευχαριστω προκαταβολικα!
Με γεια το αυτοκίνητο! Φίλε θυμάμαι ότι στο auto motor und sport είχαν βγάλει σε δυναμομέτρηση τον twinport παραπάνω από 90 άλογα που δηλώνει η Opel (νομίζω 94ps). Για 98ps όμως δεν νομίζω... Μου φαίνονται πολλά.
-
-
ευχαριστω πολυ κ παλι κ τους 2.παντως τα 13,6 που θελει το astraki για τα 0-100 μου φαινονται αρκετα.χθες οδηγησα ενα hyundai getz 1.6 gls κ το αυτοκινητο για 1600 πηγαινε παρα πολυ καλα,ιδιαιτερα αν σκεφτεις το γεγονος οτι ο κινητηρας του δεν βγαζει πανω απο 105 αλογα.ο κατασκευαστης του δινει 0-100 σε 9.8 νομιζω,χρονος πολυ καλος για τετοιο αυτοκινητο.αυτο ομως που πραγματικα μου αρεσε μιας κ ειναι το 3ο αυτοκινητο που οδηγω ειναι οτι ακομα κ στις υψηλες στροφες ειχε αρκετη ροπη με αποτελεσμα ικανοποιητικες ρεπριζ κ πιο ανετα προσπερασματα.
κ ερχομαι παλι στην αρχικη ερωτηση μου.τα 10-15(αν ειναι τοσα φυσικα,δεν ξερω σιγουρα)αλογα που θα μου δωσει ενα προγραμμα θα εχουν καποια αξιολογη διαφορα(φυσικα κ οχι τρομακτικη) στις επιδοσεις του αυτοκινητου,η απλα θα μου καιει πολυ παραπανω βενζινη?κ κατι τελευταιο υπαρχει περιπτωση η opel να εχει τετοιο προγραμμα για το astra η πρεπει να ψαξω αποκλειστικα για ανεξαρτητο κατασκευαστη?thanks again!
-
Ρώτα στο http://www.opelclub.gr/ όπου τα παιδιά ασχολούνται με βελτιώσεις κινητήρων.
-
ευχαριστω πολυ κ παλι κ τους 2.παντως τα 13,6 που θελει το astraki για τα 0-100 μου φαινονται αρκετα.Αργά το σκέφτηκες...
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
ευχαριστω πολυ κ παλι κ τους 2.παντως τα 13,6 που θελει το astraki για τα 0-100 μου φαινονται αρκετα.
Αργά το σκέφτηκες...
βασικα δεν ειναι αυτο το θεμα γιατι ουτως η αλλως δεν ειχα αλλη επιλογη.δεν μπορουσα να παρω παραπανω απο 1400 κ το gtc μου αρεσε κ παρα πολυ σαν αυτοκινητο..
-
ευχαριστω πολυ κ παλι κ τους 2.παντως τα 13,6 που θελει το astraki για τα 0-100 μου φαινονται αρκετα.
Αργά το σκέφτηκες...
βασικα δεν ειναι αυτο το θεμα γιατι ουτως η αλλως δεν ειχα αλλη επιλογη.δεν μπορουσα να παρω παραπανω απο 1400 κ το gtc μου αρεσε κ παρα πολυ σαν αυτοκινητο..
ποσο σου βγηκε σε τιμη τελικα?
πηγα και το ειδα σημερα...πολυ ωραιο αλλα δε βλεπεις τιποτα πισω...δε καθισα και πισω αλλα σε γενικες γραμμες μου φανηκε πολυ καλο!
-
Geia se olous,
telika kanenas den einai efxaristimenos..
ego exo to GTC 1.8 kai molis diavasa oti allaxe o kinitiras me afton pou apodidei 140hp.
Etsi mou 'rxetai na pao na to doso piso kai na paro to OPC..Thanks
-
Ο χρήστης ptroupis έγραψε:
Geia se olous,telika kanenas den einai efxaristimenos..
ego exo to GTC 1.8 kai molis diavasa oti allaxe o kinitiras me afton pou apodidei 140hp.
ωχ τη πατησες....
-
Το αυτοκίνητο το εχο απο τον περασμένο Μάιο. Δυστυχώς δεν ειχα την πολυτέλεια να περιμένω 6-7 μήνες ώστε να πάρω το νέο.
Και επίσης δεν είχα/έχω τα λεφτά για το OPC.Τέλος πάντων, μια χαρά είναι και το 1.8 με τους 125hp.
-
Το αυτοκίνητο το εχο απο τον περασμένο Μάιο. Δυστυχώς δεν ειχα την πολυτέλεια να περιμένω 6-7 μήνες ώστε να πάρω το νέο.
Και επίσης δεν είχα/έχω τα λεφτά για το OPC.Τέλος πάντων, μια χαρά είναι και το 1.8 με τους 125hp.
σιγουρα και τα 125 καλα θαναι...αλλα και τα 140!!!
προς τα πισω πως τα καταφερνεις και παρκαρεις?το πισω τζαμι ειναι πολυ μικρο, οπτικο πεδιο ελαχιστο...
-
Με αισθητήρες παρκαρίσματος όλα γίνονται πιο εύκολα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Με αισθητήρες παρκαρίσματος όλα γίνονται πιο εύκολα.στανταρ ειναι? χωρις αυτους λιγο δυσκολο να παρκαρεις ετσι οπως το ειδα....και εγω ειχα το λεον για δυσκολο!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Αργά το σκέφτηκες...
ποσο σου βγηκε σε τιμη τελικα?
πηγα και το ειδα σημερα...πολυ ωραιο αλλα δε βλεπεις τιποτα πισω...δε καθισα και πισω αλλα σε γενικες γραμμες μου φανηκε πολυ καλο!
καπου 17.300!παντως εμενα μου κανε παρα πολυ ωραια εντυπωση απο την πρωτη στιγμη που το ειδα.σου δινει την αισθηση πολυ προσεγμενου αυτοκινητου κ μεσα κ εξω.
οσο για τους χωρους ειναι για την κατηγορια του πιστευω μια χαρα.πισω επειδη συνηθως καθονται ατομα δεν μου εχει παραπονεθει κανεις.εχει αρκετο χωρο το αυτοκινητο.απλα τα ηχεια ειναι διπλα στα καθισματα κ αν εχεις λιγο πιο δυνατα τη μουσικη οι πισω δεν ακουνε τπτ.κ ο χωρος για τις αποσκευες ειναι μεγαλος νομιζω γυρω στα 300-350 λιτρα,αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
οσο για την ορατοτητα κ μενα στην αρχη μου κακοφαινοταν γιατι ειλικρινα δεν βλεπεις τι γινεται πισω σου.λογω του μικρου τζαμιου ειναι πολυ περιορισμενη.παντως σιγα σιγα το συνηθιζεις,δεν ειναι τπτ.κ αν του βαλεις κ parktronic εισαι μια χαρα.σκεφτομαι να παω να του βαλω αυτη την εβδομαδα.
σε γενικες γραμμες δεν εχω απολυτως κανενα παραπονο απλα το μονο που με ψιλοχαλασε ειναι οτι ειναι ψιλοαργο.αλλα κ παλι το ηξερα απο την αρχη αυτο.α κ η sport εκδοση που πηρα,η οποια ειναι η επομενη απο την enjoy σου δινει κ δισκοφρενα πισω.ακομα κ στο 1.400.το οποιο ομως σε σχεση με την sport εκδοση του 1600 δεν εχει τη χρωμιομενη αποληξη εξατμισης κ το κουμπι sport!
κ οχι adis οι αισθητηρες δεν ειναι standard.νομιζω εχουν 300-400 ευρω επιπλεον αν τους βαλεις στην opel κ φυσικα μονο της οπισθεν.οπως κ ο συναγερμος δεν ειναι std.+200 ευρω.εγω θα βαλω απο τριτο μονο το parktronic με 200 ευρω περιπου.
-
και μενα μου αρεσε γενικα αυτο που μπηκα...ειναι απο τα πιο ομορφα στη κατηγορια του σε διπορτο...το 5πορτο δε με ενθουσιαζει...
δε ξερω βεβαια τι αισθηση εχει στο δρομο αλλα στατικα οι εντυπωσεις που μου αφησε ηταν αρκετα καλες...με εξαιρεση το πισω τζαμι και κατι πλαστικα στις πορτες που δε μου φανηκε να πολυταιριαζουν με την εικονα των υπολοιπων του ταμπλω...
μπηκα και σε μια εκδοση με ξυλο στο ταμπλω αλλα δε θυμαμαι το επιπεδο εξοπλισμου....την αφηνω ασχολιαστη...
η μονη 5πορτη εκδοση που μου εκανε εντυπωση ηταν μια με σποιλερ και ελαφρως χαμηλωμενη αλλα απ'οτι ειδαμε αυτα μπορουν να τα προσθεσουν ολοι....
-
ειναι απο τα λιγα αυτοκινητα που η διαφορα 3-θυρου κ 5-θυρου ειναι πολυ μεγαλη.γιατι στα περισσοτερα απλως αλλαζει η θεση της κολωνας.εδω μιλαμε για σχεδον διαφορετικα αυτοκινητα.το gtc ειναι πολυ πιο εντυπωσιακο παντου.παντως ενα αλλο πραγμα που μου αρεσε πολυ ειναι οτι γενικοτερα η ποιοτητα κατασκευης ειναι πολυ καλη..
-
Ο χρήστης zeys13 έγραψε:
Λοιπον νεα απο το μετωπο.Πηγα στην αντιπροσωπεια βαλαμε το αυτοκινητο στο διαγνωστικο και μας εγραψε αδυναμια συνδεσης του can bus με τα οργανα οπως και το λαμπακι του αεροσακου.Σβησαμε τις βλαβες και το αφησαμε να δουμε αν θα το ξανακανει.Με ρωτησε ο μαστορας αν ειχα πεσει σε καμια γουβα πραγμα που δεν εχει γινει.Οποτε αν το ξανακανει εχουμε να αλλαζουμε can bus ή τα οργανα. Τουλαχιστον ειχε κρατησει τις βλαβες.Ευτυχως που υπαρχουν και τα 6 χρονια αλλιως...Λοιπον εχουμε και συνεχεια...(αν και μαλλον θα επρεπε να τα γραφω στο αλλο θεμα που ειναι αποκλειστικα για το opel asrta h αλλα αφου ξεκινησα εδω)την παρασκευη το βραδυ μπαινω στο αστρα γυρναω τον διακοπτη ουτε κιχ το αυτοκινητο και αναβοσβηνε το λαμπακι που δειχνει το αυτοκινητο με το κλειδι.Ξανα προσπαθεια παλι τα ιδια.Την τριτη φορα γυρναει η μιζα και παιρνει κανονικα.Ανοιγμα κατευθειαν το manual και βγαζω συμπερασμα οτι μαλλον κατι παιζει με το immobiliser(μαλλον δεν το εχω γραψει σωστα).
Νταξει λεω αντε να δουμε τι αλλο θα μας βγαλει.Χθες το βραδυ λοιπον μεσα στο αυτοκινητο αναμμενος παω να πατησω κορνα αλλα τζιφος.Ε τρελλαθηκα μου γυρισε το μυαλο.Το σβηνω το αναβω η κορνα μια χαρα.Παω μια βολτα βλεπω το ματσακι(πολυ καλο ε; )γυρναω ξαναπαταω κορνα τζιφος.
Πρωι πρωι λοιπον στην opel.Τα λεω στο παλλικαρι τα γραφει ολα στην εντολη εργασιας και φευγω.Με παιρνει τηλ αργοτερα και μου λεει οτι ειναι ενας εγκεφαλος στο τιμονι αφου το εξακριβωσε και απο Αθηνα μερια.Το ειχε αλλαξει και αλλου ειχε ξανααντιμετωπισει το προβλημα με την κορνα και το immo.Αυτο με το καντραν δεν του ειχε ξανατυχει.Οποτε ελπιζω να ειναι κλασικη βλαβη που διορθωνεται με την αλλαγη του εγκεφαλου.Σε καμια ωρα θα παω να το παρω και ελπιζω ολα να πανε καλα.Σορυ αν κουρασα
-
παιδιά.. κάποια βοήθεια κανείς..?
astra-g mod 1999
κάποια προβλήματα με το διακόπτη του ανεμιστήρα κλιματισμού ξέρει κανείς που οφείλονται? πως βγαίνει όλο το πλαστικό της κονσολας μπροστά (αυτή που κάποιοι την βάφουν).. κουμπωτή είναι?
-
Geia se olous,telika kanenas den einai efxaristimenos..
Και εγώ το 1.8 έχω και όσους ξέρω που το έχουν αυτό λένε, ότι έπρεπε να πάρουν το 2.0 (και εγώ αυτό λέω!).
Ποία έκδοση έχεις και πόσα χλμ?
κατανάλωση μετράς? -
Τη στιγμή που το Opel GT έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (2-12 Μαρτίου), η Opel πραγματοποίησε μία αναδρομή στην ιστορία του θρυλικού προκατόχου του. Η έκθεση με θέμα το Opel GT, στην έδρα της Opel στο Rüsselsheim, τιμά αυτό το κλασσικό μοντέλο, που, ακόμα και σήμερα, ξεσηκώνει κύματα ενθουσιασμού με την παρουσία του.
1965 η αρχή
Όταν η Opel παρουσίασε το πρωτότυπο GT Experimental στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1965, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τη στιγμή εκείνη γεννιόταν ένας θρύλος στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων. Οι ενθουσιώδεις κριτικές από τα μέσα ενημέρωσης και το κοινό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Η επίσημη ανακοίνωση ακολούθησε την επόμενη χρονιά – το GT επρόκειτο να βγει στην παραγωγή, τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία.
Μια διαφορετική έκθεση
Η Opel εκθέτει τώρα αρκετές ιστορικές εκδόσεις αυτού του κλασικού μοντέλου, από τις 3 μέχρι τις 29 Μαρτίου. Για τις απαιτήσεις της έκθεσης, το αίθριο του Adam Opel House έχει μετατραπεί σε σκηνή ντυμένη με φωτεινά χρώματα που θυμίζουν τη δεκαετία του 1970. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι το Experimental GT, καθώς και το πρωτότυπο GT Aero, μία ανοιχτή έκδοση με οροφή targa που δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή.
Τα ρεκόρ
Ένα ακόμα μοναδικό μοντέλο είναι το GT με πετρελαιοκινητήρα. Το 1972, σημείωσε δύο παγκόσμια ρεκόρ και πλείστα ακόμα διεθνή ρεκόρ στο Κέντρο Δοκιμών του Dudenhofen. Ένα και μοναδικό μοντέλο ήταν επίσης το Elektro GT, με το οποίο ο Georg von Opel κατέρριψε αρκετά ρεκόρ το 1971. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του GT από τις μικρές και μεγάλες οθόνες στο χώρο της έκθεσης. Επίσης γίνεται αναφορά στη διαφήμιση της εποχής εκείνης. Το ίδιο το GT και το διαφημιστικό του σλόγκαν “Nur Fliegen ist schöner (Only flying is more exciting)” – μόνον η πτήση είναι πιο συναρπαστική – απέκτησαν διαχρονική αξία από τότε.
Πηγή έμπνευσης το Vauxhall VX Lightning
Εκτίθεται επίσης το μοντέλο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη σχεδίαση του νέου Opel GT – πρόκειται για το αεροδυναμικό πρωτότυπο Vauxhall VX Lightning. Το VX Lightning παρουσιάστηκε στην 100ή επέτειο της Vauxhall, το 2003, και εξελίχθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του Στούντιο Προηγμένης Σχεδίασης - Advanced Design Studio στο Birmingham της Αγγλίας και του Κέντρου Σχεδίασης - Design Center του Rüsselsheim. Αυτό το κοινό project εξηγεί και την ομοιότητα με το νέο Opel GT.
Συγκρίνοντας το παρελθόν με το μέλλον
Συγκρινόμενα δίπλα-δίπλα, είναι σαφές ότι το Lightning και το GT, με την εντυπωσιακή τους σχεδίαση και τα κλασικά σπορ χαρακτηριστικά, απηχούν την επιτυχημένη φιλοσοφία του πρώτου GT. Ωστόσο, η νέα έκδοση δεν είναι ‘ρετρό’, αλλά ένα μοντέρνο, μοναδικό μοντέλο με πρόσθετο πλεονέκτημα – το νέο GT είναι ένα roadster που προσφέρει τη χαρά της κάμπριο οδήγησης, μία απόλαυση που δεν είχαν βιώσει οι ιδιοκτήτες του πρώτου GT. «Έχουμε σχεδιάσει το νέο Opel GT κυρίως με βάση τις γραμμές ενός κλασικού σπορ αυτοκινήτου: ζωηρές, λείες, με υφασμάτινη οροφή και πίσω κίνηση. Ταυτόχρονα, η χαρακτηριστική του σχεδίαση προδίδει ότι είναι μέλος της οικογένειας Opel» δήλωσε ο Alain Visser, εκτελεστικός διευθυντής Ευρωπαϊκού μάρκετινγκ της Opel/Vauxhall.
Η διαδρομή της έκθεσης
Η έκθεση στο Adam Opel House, Friedrich-Lutzmann-Ring 1, θα λειτουργεί στο διάστημα 3 – 29 Μαρτίου, και θα είναι ανοιχτή από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Στη συνέχεια, η έκθεση θα παρουσιαστεί μεταξύ 6 και 9 Απριλίου στο ‘Techno Classica’, το παγκοσμίως μεγαλύτερο σαλόνι κλασικού αυτοκινήτου στο Essen, πριν μεταφερθεί στο ‘Opel in Berlin’ για τρεις μήνες στις 14 Απριλίου.
OPEL FORUM