-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Honing σε χιτώνιο σκαραβαίου το σφίγγει κανονικά ώστε να κάνει το Honing με ότι παραμόρφωση πέρνει το χιτώνιο κατά την σύσφιξή του στον κινητήρα, αν δεν το κάνει αυτό έχει χάσει το παιγνίδι από διαφορετικές ανοχές λόγω παραμόρφωσης.Torque plate, πολλά μηχανουργεία χρησιμοποιούν γιατί όταν μπαίνει η κεφαλή/στρόφαλος στον κινητήρα το μπλοκ παραμορφώνεται λίγο.
Πάντως τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν τα εργοστάσια ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ κινητήρων είναι πολύ-πολύ καλύτερα και δύσκολα μπορείς να πλησιάσεις την ακρίβεια που έχουν. (βέβαια στοιχίζουν αντίστοιχα)
-
θυμάμαι σε ένα τετακε στην Ακρατα βγήκα απο το δρόμο με ενα 124 1,4 σε βρεγμενο και μετα απο 3,4 χτυπήματα δεξια αριστερα χωρις ανατροπη το μονο που είχε η καμπίνα ηταν ένα στραβο τιμόνι απο την δύναμη που έβαλα στα χέρια μου να κρατηθώ στα χτυπήματα.Μπρος πίσω ηταν φλατ! Εγω δυο τρείς μελανιές απο την κονσόλα δεξια .!
Καλά τα ΄πηγε ο πάλιουρας! Αντεξε!
Τωρα τα πλαστικα θεωρητικα αποροφουν καλυτερα την ενέργεια προσκρουσης έτσι ώστε να φτάσει στην καμπίνα του οδηγου η λιγότερη δυνατή!
Συμφωνώ για την ακρίβεια των εργοστασίων όσο και για τις αστοχίες τους! -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μα ερωτώ, 250 χιλιόμετρα, ο περιοριστής, όχι ο κόφτης, και πλαστική μετόπη?. Μα οι περισσότεροι προφυλακτήρες, έχουν από μέσα μεταλλική τραβέρσα!. Ίσος για να σκοτώνουν χωρίς να γρατζουνάνε!.
Και ρωτάω πάλη, με 30 40 μπορεί να την γλιτώσει ένας άνθρωπος, μα ποίος πάει τώρα με τέτοιες ταχύτητες?. Με 80 και 100, το μόνο που θα κερδίσει ο πεζός είναι, ευπαρουσίαστο πτώμα!...Και εσένα τι σε πειράζει αν είναι πλαστικά αν δεν παραμορφώνονται και δεν σου χαλάνε την αεροδυναμική!; Έχεις κάποιο λόγο να προτιμήσεις κάτι βαρύτερο και ακριβότερο; Άλλωστε με 250 μπορεί να τον σκοτώσεις και με τον αέρα σου που λέει ο λόγος δε έχει σημασία το πλαστικό ή όχι. Με 80 κι 100 επίσης τον σκοτώνεις πλήρως και μάλλον ούτε ευπαρουσίαστο δεν θα είναι το πτώμα. Τα μαλακά τμήματα είναι για να προστατεύσουν τον πεζό στην πόλη, σε καμιά διάβαση που δεν θα προλάβεις να σταματήσεις, μιλάμε για 20-30 το πολύ 40 χλμ. (αν εσύ δεν πιστεύεις ότι κάποιος πάει με τόσο δεν έχεις παρά να στηθείς να δεις τις ταχύτητες σε κεντρικό δρόμο πόλης σε ώρα αιχμής, 0-20 μετά 0, 0-40-0 κοκ!! Επίσης σκέψου ότι ίσως προλάβεις να φρενάρεις από τα όσα πας για να πέσεις στα 40.) Από εκεί και πάνω πρόσκρουση με πεζό είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό θανατηφόρα.
Τα αυτοκίνητα έγιναν έτσι και για να απορροφάει την πρόσκρουση το αυτοκίνητο και να επιμηκύνεται η διάρκεια της επιβράδυνσης ώστε να αντέξει ο επιβάτης (να φάει 20g και όχι 100g).... για να έχει τα 4-5 αστέρια... αλλιώς μάλλον ήθελες τα παλιά με τα 1-2 αστέρια και τις χοντρές λαμαρίνες! -
Λίγα αυτοκίνητα έχουν 3 αστέρια στους πεζούς, δεν θυμάμαι κανένα με 4, τα περισσότερα έχουν 2.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Λίγα αυτοκίνητα έχουν 3 αστέρια στους πεζούς, δεν θυμάμαι κανένα με 4, τα περισσότερα έχουν 2. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Λίγα αυτοκίνητα έχουν 3 αστέρια στους πεζούς, δεν θυμάμαι κανένα με 4, τα περισσότερα έχουν 2.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
να και μια διακριση
-
Αν θυμάμαι καλά τα νούμερα, είχα παρακολουθήσει μια συνέντευξη ειδικού με θέμα τις παρασύρσεις πεζών και ανέφερε ότι στα 50 χιλιόμετρα η πιθανότητα βαριού τραυματισμού είναι 90% ενώ στα 30 είναι μόλις 10%. Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η ενεργητική ασφάλεια άλλα όταν έρθει το αναπόφευκτο καλό είναι να μην είμαστε αθωράκιστοι. Για ανθρώπινες ζωές μιλάμε. Αν είναι ποιο ασφαλές ποιο ελαφρύ (άρα εξοικονόμηση ενέργειας και λιγότεροι ρύποι) ας γίνει και από τεντωμένο ύφασμα.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αν θυμάμαι καλά τα νούμερα, είχα παρακολουθήσει μια συνέντευξη ειδικού με θέμα τις παρασύρσεις πεζών και ανέφερε ότι στα 50 χιλιόμετρα η πιθανότητα βαριού τραυματισμού είναι 90% ενώ στα 30 είναι μόλις 10%. Πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η ενεργητική ασφάλεια άλλα όταν έρθει το αναπόφευκτο καλό είναι να μην είμαστε αθωράκιστοι. Για ανθρώπινες ζωές μιλάμε. Αν είναι ποιο ασφαλές ποιο ελαφρύ (άρα εξοικονόμηση ενέργειας και λιγότεροι ρύποι) ας γίνει και από τεντωμένο ύφασμα. -
Το είχα υπόψιν μου όταν το έγραφα!!!
-
Δεν θα ήθελα να ήμουν εκεί μέσα με τίποτα.Όχι επειδή είναι γερμανικό αλλά την θέλω την ζωή μου ακόμα!
Αυτό αλήθεια πώς 'στρώνει'? Με merito? -
edit mod
-
**edited by DrDino **
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
edit modΑυτο-εντιτάρεσαι;;;;;
Self-moderating (στα γαλλικά πως λέγεται;;; )
@αντώνη ομάδα: Δηλαδή διαφωνείς με τα συμπεράσματα όσων έχουν ασχοληθεί με το θέμα της παθητικής ασφάλειας;;;; Και επίσης θεωρείς ότι ο παράνομος τρόπος οδήγησης των Ελλήνων οδηγών (γιατί περιγράφεις παρανομίες) θα έπρεπε να οδηγήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να γράψουν στα @@ την παθητική ασφάλεια;;;
-
Δεν πάμε σε τόπικ για την ασφάλεια ? Το θέμα είναι τεράστιο και πέντα επίκαιρο.
Εδώ νομίζω είναι στρώσιμο νέου αυτοκινήτου
-
viewtopic.php?f=16&t=39008
-
-
Οι εκκεντροφόροι θέλουν πάστα στρωσίματος ή/και στρώσιμο για τα πρώτα 20 λεπτά.
Εξάλλου το στρώσιμο μετά από επισκευή σε συνεργείο είναι διαφορετικό από το στρώσιμο νέου κινητήρα στο εργοστάσιο. -
Πιστεύει κανείς οτι το italian tuning είναι λογικός τρόπος στρωσίματος??
Στα πρώτα 600 μέχρι 4500 και μετά κόφτες???
Να πως καταστρέφεις τα αυτοκίνητα
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....