-
Πάρτο να του κάνεις καμιά βόλτα στα γύρω μέρη (Ταΰγετο πχ ) να γουστάρει το καημένο...
-
Πήρες ντίζελ για να κάνεις μικρές διαδρομές;
Όχι ότι πειράζει αλλά πότε περιμένεις να κάνεις απόσβεση, σε 25 χρόνια;Μεγάλα φορτηγά ντίζελ στο στρώσιμο (κρατάει ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα - όχι όπως η βενζίνη) πρέπει να ρυμουλκούν φορτίο με κανονική οδήγηση και να μη τα στρώνεις σε βόλτες. Ίσως για τα επιβατικά να είναι διαφορετικά (δεν είχα ποτέ ούτε το σκέφτομαι).
-
Λέω ν' ανέβω μια Θεσσαλονίκη αρχές Φλεβάρη.
edit
Το προηγούμενο πάντα έκανε 60.000 χλμ σε 3 χρόνια. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οδηγίες για ένα Πάντα με τον Multijet 1,3 diesel με 0 χιλιόμετρα, έχουμε;Αύριο παίρνω πινακίδες κ θα το έχει τα απογεύματα η γυναίκα μου, κάνει deliveries των παιδιών από μάθημα σε μάθημα.
Το θέμα είναι ότι οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές, οπότε δεν θα προλαβαίνει το αμαξάκι να ζεσταθεί καλά καλά και θα σβήνει για καμιά ώρα. Καλό είναι αυτό ή κακό;Αν οι αποστάσεις είναι μικρότερες από 16 χλμ σύμφωνα με amsoil αυτό είναι στην καταηγορίαsevere service, δες το (3).
Personal vehicles frequently traveling greater than 10 miles (16km) at a time and not operating under severe service
Προσωπικά σε 106 έχω διαπιστώσει πως τώρα τον χειμώνα τα λάδια κάνουν περίπου 15-20 λεπτά να ζεσταθούν πλήρως. Κακό είναι λοιπόν, αλλά αφού αυτές είναι οι ανάγκες τι να κάνεις...
Τώρα σχετικά με το στρώσιμο -χωρίς να γνωρίζω για diesel - πιστεύω πως καλύτερα να μην φοβάται κανείς να ανεβάζει στροφές, καλό είναι να γεμίζουν καλά οι ταχύτητες αλλά όχι με πλήρες γκάζι παρατεταμένα.
Το κακό είναι βαθιά γκάζι σε χαμηλές στροφές.
Το καλό με τα diesel είναι πως αποδίδουν χαμηλά την ροπή τους...
Στις 1500 στροφές το multijet! Εντυπωσιακό. Πρέπει να είναι ότι ποιο οικονομικό υπάρχει... Μάλλον θα πάρω σύντομα το Aygo και το δικό σας είναι ποιο οικονομικό
Στο θέμα μας τώρα , πιστεύω ότι αν από αλλαγή σε αλλαγή οι στροφές πέφτουν περίπου στις 1500 στροφές θα είσαι ΟΚ στο στρώσιμο.
Π.χ. αλλάζεις την δευτέρα στις 3200 στροφές (τυχαίο νούμερο) και μόλις βάλεις τρίτη οι στροφές είναι στις 1500 άρα είσαι άψογος. Καλά, μην το παραψειρίσουμε κιόλαςΚαλοτάξιδο
Τέλος, για την χρήση αυτή πιστεύω πως θέλεις ψιλά λάδια, για ασφάλεια ότι ποιο ψιλό επιτρέπει το manual, μάλλον 30άρι.
-
Λέω ν' ανέβω μια Θεσσαλονίκη αρχές Φλεβάρη.edit
Το προηγούμενο πάντα έκανε 60.000 χλμ σε 3 χρόνια.Με μικρές αποστάσεις; Πόσες μικρές αποστάσεις έκανε την ημέρα !? Μήπως έκανε και ταξίδια;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Λέω ν' ανέβω μια Θεσσαλονίκη αρχές Φλεβάρη.
edit
Το προηγούμενο πάντα έκανε 60.000 χλμ σε 3 χρόνια.Με μικρές αποστάσεις; Πόσες μικρές αποστάσεις έκανε την ημέρα !? Μήπως έκανε και ταξίδια;
Κι εγώ κάνω περίπου 20000km το χρόνο με τη μεγαλύτερη απόσταση να είναι 20km. Άντε να πάω καμιά εκδρομή στη νότια Ρόδο το καλοκαίρι (50 - 60km και άλλα τόσα η επιστροφή)...
-
Κάνει μικρές αποστάσεις τα απογεύματα, αλλά το παίρνω κι εγώ για τη δουλειά το πρωί. Με μικρά ταξίδια (20 - 30 χλμ να πας κι άλλα τόσα επιστροφή) δεν είναι δύσκολο να ξεπεράσει τα 100 χλμ την ημέρα.
Επίσης κάνουμε ταξίδια - αστραπή για τη δουλειά, Αθήνα αυθημερόν είναι κάτι συνηθισμένο. Κ όπως είναι η κατάσταση στις πόλεις σήμερα, όλοι ένα τέτοιο αυτοκινητάκι θέλουμε.
Μιλάνε για μέση κατανάλωση 5 λίτρων ανά 100 χλμ. Αν είναι αλήθεια, τη διαφορά του από τη βενζίνη (6,5 - 7) θα την βγάλει στα δυο χρόνια. Αν συνυπολογίσουμε την μεγαλύτερη ιπποδύναμη, τη ροπή που είναι αλλού και την ησυχία στο ταξίδι (λιγότερες σαλ), μάλλον χτύπησα φλέβα. *
Αν το ήθελα αποκλειστικά για μικρές αποστάσεις κ την πόλη, θα έπαιρνα το Cuore. Οι χώροι του είναι απίστευτοι κ έχει τον ίδιο κινητήρα με το Aygo. Αλλά στο ταξίδι σε ΕΟ ...*Κ τη (σίγουρα) καλύτερη μεταπώληση. Άλλο μτχ πάντα βενζίνη με 120 Κ χλμ, άλλο πετρέλαιο.
-
Οδηγίες για ένα Πάντα με τον Multijet 1,3 diesel με 0 χιλιόμετρα, έχουμε;Αύριο παίρνω πινακίδες κ θα το έχει τα απογεύματα η γυναίκα μου, κάνει deliveries των παιδιών από μάθημα σε μάθημα.
Το θέμα είναι ότι οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές, οπότε δεν θα προλαβαίνει το αμαξάκι να ζεσταθεί καλά καλά και θα σβήνει για καμιά ώρα. Καλό είναι αυτό ή κακό;Αυτό είναι μάλλον κακό. Όσο για το στρώσιμο, τις απόψεις μου τις ξέρεις (ναι ρε, και σε ντίζελ!)
Με την κατανάλωση και το τράβηγμα χαμηλά, θα πάθεις πλάκα. Ήδη, το 1.2 βενζίνης είναι τρομερά οικονομικό στο Panda (δεν πάει και μία βέβαια). Στο ταξίδι, με το ντίζελ εύκολα θα δεις και 5-6 lt/100.
-
Πήρα πολύ πρόσφατα ένα aygo και αναρωτιέμαι με τι λάδι να το στρώσω.
Αν και προτείνει 5w30 σκέφτομαι μετά το στρώσιμο 20άρι λόγω μικρών αποστάσεων. Ίσως το Redline (και πάλι), ίσως το ASM ίσως το XLM. Είναι και τα 6 χρόνια εγγύηση και προβληματίζομαι τι να κάνω.Τώρα για το στρώσιμο σκέφτομαι να το κάνω σύμφωνα με αυτά που γράφει ο leon εδώ.
Ρώτησα την asmoil σχετικά με το XLM
«I would like to know if AMSOIL XLM is suitable for the break in period of a Japanese engine. Specifically the engine is http://en.wikipedia.org/wiki/1KR-FE. I am thinking of switching to ASM later on (after a couple of changes with the XLM, change at about 3,0000-4,000 km).»
Και πήρα την απάντηση
«Antonis;
That will be a great way to break in your engine.
Thanks
Aaron Maki.»Περίμενα κάπως ποιο λεπτομερή απάντηση από την Amsoil.
Είμαι μεταξύ του XLM και του μάλλον GroupI, LAMCO PREMIUM SYNTH BLEND 5W30
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... od_id=1028 -
Περίμενα κάπως ποιο λεπτομερή απάντηση από την Amsoil.Αφού τους τα είπες όλα μόνος σου!
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Περίμενα κάπως ποιο λεπτομερή απάντηση από την Amsoil.
Αφού τους τα είπες όλα μόνος σου!
Και επιπλέον δεν έχουν λάδι GroupI ή GroupII... άρα τι να μου πουν, να βάλω άλλου κατασκευαστή GroupI ;
Μάλλον καλύτερο (για στρώσιμο) - και φτηνότερο - το Lamco... τι λέτε;
-
ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: μπλά μπλά μπλά ILSAC GF2 , όταν έχουμε φτάσει στην ILSAC GF4;
Εδώ η 3 με την 4 έχουν μεγάλη διαφορά, φαντάσου η 2 με την 4... -
Κοίταξε ημισυνθετικά 10W40, μετά αν θέλεις, βάλε συνθετικά 5W30. Στο στρώσιμο όμως ένα πιο χοντρό λάδι είναι καλύτερο.
-
Επίσης ο lubricant advisor της **Σουηδικής **statoil δίνει :
Recommendation
Capacity (ltr) 3.1
Engine (P)
Alternative 1 LazerWay F 5W-30 (r)
Alternative 2 PRO Synthetic 5W-40 (r) -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Δεν ψάχνω ιδιαίτερα τις προδιαγραφές εφόσον το καλό λάδι θα το βάλω μετα το στρώσιμο και ότι βάλω τώρα θα το αλλάξω νωρίς ...
Το θέμα είναι ποιο είναι προτιμότερο, Group I ή Group III;
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κοίταξε ημισυνθετικά 10W40, μετά αν θέλεις, βάλε συνθετικά 5W30. Στο στρώσιμο όμως ένα πιο χοντρό λάδι είναι καλύτερο.Ο Μιλτος πριν αρκετό καιρό είχε γράψει το αντίθετο, πως το ψιλότερο λάδι είναι καλύτερο στο στρώσιμο
-
Οι προδιαγραφές σχετίζονται και με ποσοστά επιτρεπόμενης φθοράς , δεν ορίζουν μόνο χρονικά διαστήματα αλλαγών. Αλλά από την άλλη σιγά τη φθορά που θα προκληθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αφού δε θα τα κρατήσεις πολύ.
Όσο για το group I ή group III.
http://www.4troxoi.gr/phpBB/viewtopic.p ... les#817304 -
mobil synth s or shell helix plus for 6000-10000kms
χμμμ, αυτά πρέπει να είναι GroupII ...
-
Κοίταξε ημισυνθετικά 10W40, μετά αν θέλεις, βάλε συνθετικά 5W30. Στο στρώσιμο όμως ένα πιο χοντρό λάδι είναι καλύτερο.
Ο Μιλτος πριν αρκετό καιρό είχε γράψει το αντίθετο, πως το ψιλότερο λάδι είναι καλύτερο στο στρώσιμο
Υπάρχουν πολλές απόψεις στο θέμα. Εγώ ακολουθώ ένα μικρό κατασκευαστή (αγωνιστικών) κινητήρων, πολύ μικρά διάκενα (σφικτός κινητήρας), κρατάει τις ανοχές όσο μικρότερες μπορεί, χρησιμοποιεί Castrol 20W50 για στρώσιμο και μετά (ο ίδιος) χρησιμοποιεί Mobil 1 15W50 στους αγώνες. Πελάτες του χρησιμοποιούν (με επιτυχία) από 5W30 μέχρι 15W50.
-
Κάποια στιγμή νομίζω είχα βρει και εγώ το ίδιο άρθρο που αναφέρεις.
Ψάχνοντας δεν το ξαναβρήκα αλλά βρήκα κάποια άλλα ενδιαφέροντα κείμενα:
http://www.castrol.com/castrol/generica ... Id=7005304
National Association of Antique Automobile Clubs of Canada Corporation
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο Μιλτος πριν αρκετό καιρό είχε γράψει το αντίθετο, πως το ψιλότερο λάδι είναι καλύτερο στο στρώσιμο
Υπάρχουν πολλές απόψεις στο θέμα. Εγώ ακολουθώ ένα μικρό κατασκευαστή (αγωνιστικών) κινητήρων, πολύ μικρά διάκενα (σφικτός κινητήρας), κρατάει τις ανοχές όσο μικρότερες μπορεί, χρησιμοποιεί Castrol 20W50 για στρώσιμο και μετά (ο ίδιος) χρησιμοποιεί Mobil 1 15W50 στους αγώνες. Πελάτες του χρησιμοποιούν (με επιτυχία) από 5W30 μέχρι 15W50.
Αυτό πάντως δεν μου λέει ότι το παχύτερο είναι καλύτερο για το στρώσιμο. Απλά ότι είναι καλύτερο το στρώσιμο να γίνει με ότι θα χρησιμοποιηθεί και μετά.(5w30 μετά, άρα και 5w30 πριν. Πιστεύω καλύτερα GroupI ή GroupII στο στρώσιμο). H Redline αναγράφει ότι συνιστά την χρήση μετά το στρώσιμο. Άρα σίγουρα όχι GroupIV/V κατά το στρώσιμο.
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....