-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Italian tuning... It works!οι κακές παρέες σε χάλασαν Νίκο
-
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Italian tuning... It works!Ι'll second that....
Το Rs το εστρωσα πατωντας τερμα γκαζι-απλα προσεχωντας να ειναι ζεστο-φρεναροντας με τον κινητηρα....Και μεσω μιας διαδικασιας που μου ειχε στειλει ο Βασιλης(ανοιγματα με διαφορες ταχυτητες,φρεναρισμα με τον κινητηρα+ αλλαγη λαδιων στα 1000 χλμ)
Παει αρκετα καλα μεχρι στιγμης κ λαδια δεν καιει....
-
Τι στρωσιμο θελει ενας κινητηρας στον οποιο αλλαζουμε ελατηρια , οδηγους βαλβιδων και κουζινετα?
-
Ευλαβικό
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
ΕυλαβικόΕυλαβικοτερο και απο καινουργιο δλδ;
-
Ναι Βασίλη. Ότι ισχύει γενικά για το στρώσιμο αλλά πιο σημαντικό σε επισκευασμένο κινητήρα από ότι στον καινούριο.
-
Σε επισκευασμένο κινητήρα κάνεις στρώσιμο παλιάς εποχής
-
Tα ελατήρια και οι οδηγοί βαλβίδων δε νομίζω να θέλουν κανένα ιδιαίτερο στρώσιμο...
Τα κουζινέτα πάλι δε ξέρω τί είναι (?)Εφόσον δεν πειράζεις κάτι σε θάλαμο καύσης δε νομίζω να χρειάζεται σοβαρό στρώσιμο (πάνω από κάποιες εκατοντάδες χλμ.)
-
Τελικα αυριο το παιρνω το πουντο.Ο μηχανικος λεει για στροφαρισμα μεχρι τις 4000σαλ, ζεσταμα το πρωι,και στρωτη οδηγηση.Ευτυχως που το ανοιξαμε γιατι τα μεταλλα σε μια μπιελα ηταν αρπαγμενα και θα εβγαζε ζημια πολυ συντομα.Το καψιμο λαδιου οφειλοταν στο οτι στα 3 απο τα 4 πιστονια τα ελατηρια ειχαν ευθυγραμμιστει στα κενα τους.
Οποτε το δινω στην μανα μου να το στρωσει!!
-
Πες περισσότερα. Ο 1800άρης του Punto HGT είναι?
Τί σε έκανε να τον ανοίξεις και πόσα χιλιόμετρα έχει?
Τέλος, τί αλλάχτηκε? -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Τέλος, τί αλλάχτηκε?Σωστα ,ο 1800 ειναι με 97000χλμ.Ανοιχτηκε γιατι εκαιγε πολυ λαδι,κατασκευαστικο σφαλμα.Τα ελατηρια ευθυγραμμιζονται και περναει λαδι αβερτα.Αλλαξαν ελατηρια,τσιμουχακια βαλβιδων,μεταλλα μπιελων και οδηγοι βαλβιδων.Μιας και ανοιχτηκε αλλαξα μεταβλητο,τρομπα νερου και λουρι εκκεντροφορων.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το καψιμο λαδιου οφειλοταν στο οτι στα 3 απο τα 4 πιστονια τα ελατηρια ειχαν ευθυγραμμιστει στα κενα τους.Τα ελατήρια γυρνάνε καθώς δουλεύει ο κινητήρας (μόνο στα δίχρονα δεν γυρνάνε). Η ευθυγράμμιση δεν είναι καλή γιατί χάνεις συμπίεση αλλά να πεις στο μηχανικό σου να βρει καλύτερη εξήγηση για τη κατανάλωση λαδιού.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το καψιμο λαδιου οφειλοταν στο οτι στα 3 απο τα 4 πιστονια τα ελατηρια ειχαν ευθυγραμμιστει στα κενα τους.
Τα ελατήρια γυρνάνε καθώς δουλεύει ο κινητήρας (μόνο στα δίχρονα δεν γυρνάνε). Η ευθυγράμμιση δεν είναι καλή γιατί χάνεις συμπίεση αλλά να πεις στο μηχανικό σου να βρει καλύτερη εξήγηση για τη κατανάλωση λαδιού.
Οταν ελυσε τον κινητηρα ηταν σε αυτη την μορφη.Το ξερω οτι γυρνανε τα ελατηρια ,το κακο ειναι οτι μενουν σε αυτη την θεση.Επισης τα τσιμουχακια ηταν λιγο ξερα.Σε οσους ρωτησα ολοι τον ιδιο λογο αναφεραν για την καταναλωση λαδιου,απλα δεν βαζεις τα ελατηρια της φιατ αλλα απο αλλη εταιρια (mahle? )που ειναι λιγο πιο σκληρα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τέλος, τί αλλάχτηκε?Σωστα ,ο 1800 ειναι με 97000χλμ.Ανοιχτηκε γιατι εκαιγε πολυ λαδι,κατασκευαστικο σφαλμα.Τα ελατηρια ευθυγραμμιζονται και περναει λαδι αβερτα.Αλλαξαν ελατηρια,τσιμουχακια βαλβιδων,μεταλλα μπιελων και οδηγοι βαλβιδων.Μιας και ανοιχτηκε αλλαξα μεταβλητο,τρομπα νερου και λουρι εκκεντροφορων.
Ωχ ωχ ωχ
Περαστικά του!
-
Καταρχήν καλή χρονιά σε όλους...
Σε λίγες μέρες πρόκειται να αποκτήσω ύστερα απο πολύ αναζήτηση το honda civic type-s...
Θέλω να με βοηθείσετε και να μου πειτε συμβουλές για στρώσιμο(μεχρι 3.500 ή επειδη είναι πολύστροφο μέχρι πιο ψηλά?που και που θέλει παραπάνω γκαζι?και γενικα ότι ξέρετε)
Επίσης θέλω να μου πείτε και καμιά συμβουλή για τα σέρβις(υπάρχει κάτι ή ότι λέει ο κατασκευαστής?)Είναι καλό να αλλάξω λάδια πιο νωρίς η κινδυνεύω να χασω εγγυήση?
Κάποιο καλό συνεργείο?
Επίσης με βενζίνες υπάρχει κάποιο κόλλημα η ότι ναναι(εννοώ 100αρα η 95αρα).
Γενικά κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. -
Τα Χόντα φοράνε ειδικά λάδια για το στρώσιμο, δεν πρέπει να τα αλλάξεις πριν από 5.000 χλμ.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Τα Χόντα φοράνε ειδικά λάδια για το στρώσιμο, δεν πρέπει να τα αλλάξεις πριν από 5.000 χλμ.Φορούσαν. Ισχύει ακόμα αυτό;
-
Έτσι διάβασα πρόσφατα.
-
Οδηγίες για ένα Πάντα με τον Multijet 1,3 diesel με 0 χιλιόμετρα, έχουμε;
Αύριο παίρνω πινακίδες κ θα το έχει τα απογεύματα η γυναίκα μου, κάνει deliveries των παιδιών από μάθημα σε μάθημα.
Το θέμα είναι ότι οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές, οπότε δεν θα προλαβαίνει το αμαξάκι να ζεσταθεί καλά καλά και θα σβήνει για καμιά ώρα. Καλό είναι αυτό ή κακό;
Στρώσιμο Νέου Αυτοκινήτου.....